Erään sunnuntain soundtrack

Kyllä meitä nyt hellitään täydellisellä kesäsäällä! Kruunataan se kappaleella, joka on soinut meillä toistolla viimeiset pari päivää, Penguin Cafe Orchestran yhdellä tunnetuimmalla sävellyksellä, joka saa rinnan täyttymään ja pään kohisemaan silkasta olemassaolon ilosta. 70-luvulla perustettu brittiorkesteri yhdisti minimalistista instrumentaalimusiikkia, poppia ja klassista musiikkia avantgardistisella otteella, kunnes orkesterin perustaja, säveltäjä-kitaristi Simon Jeffes kuoli vuonna 1997 syöpään.

Äitienpäivän kunniaksi muutama linkkivinkki vanhempiin teksteihin: kirjoitin viime vuonna kymmenestä asiasta, jotka opin äidiltäni ja muutama vuosi sitten siitä, miten kukkatoimitus pohjoiseen sujui.

Kauneinta äitienpäivää, omalleni ja muille. Haluan toivottaa myös rakkautta ja valoa kaikille, joiden äiti ei ole enää joukossamme, tai joille tämä päivä on muuten vaikea.


☊ PENGUIN CAFE ORCHESTRA – PERPETUUM MOBILE

PS. Rakastin tätä Wikipedia-kuvausta perpetuum mobilen merkityksestä musiikissa:

In music, perpetuum mobile carries two distinct meanings: first, as pieces or parts of pieces of music characterised by a continuous stream of notes, usually at a rapid tempo; and also as whole pieces, or large parts of pieces, which are to be played in a repititious fashion, often an indefinite number of times.

2 thoughts on “Erään sunnuntain soundtrack

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.