Liian kaunis cover-kappale: Pure morning

Juuri kun puhuttiin maailman parhaista covereista ja siitä, kuinka yksi niistä on Placebon versio Kate Bushin kappaleesta Running Up That Hill, tulee vastaan jotain niin hienoa, että listan kärkipaikat ovat nyrjähtää sijoiltaan. Brittiläinen laulaja-lauluntekijä Benjamin Francis Leftwich on nimittäin vuosi sitten tehnyt Placebon vanhasta hittisinkusta Pure Morning niin kauniin tulkinnan, että huimaa ja rinta pakahtuu. Se on hengästyttävä, upottava, samaan aikaan hauras ja voimakas. Sopii täydellisesti sadepäiviin! Olen soittanut sitä toistolla viimeiset pari päivää, olkoonkin, että juuri nyt aurinko pilkahtelee pilvien välistä ja uhkaa pilata utuisen kellumiseni. Myös Benjaminin oma tuotanto on tutustumisen väärti, jos tykkää akustisesta, melankolisesta tunnelmoinnista esimerkiksi Bon Iverin, Jose Gonzalezin tai Iron & Winesin tapaan.


☊ BENJAMIN FRANCIS LEFTWICH – PURE MORNING

8 thoughts on “Liian kaunis cover-kappale: Pure morning

  1. Kiitos, tätä tarvittiin. Sopivan pehmeä lasku juhannuksen jälkeiseen työpäivään.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.