Arktista kauneutta

Kaupallinen yhteistyö Jolie ja Inari

TORNIONJOKILAAKSO, LAPPI

Olen varmasti monen muun lailla ajatellut viime aikoina aiempaa enemmän sitä millaisia valintoja teen arjessani ja miten ne vaikuttavat ympäristöön. On niin paljon asioita, joissa voi valita viisaammin, pyrkiä ostopäätöksillään olemaan osa ratkaisua eikä ongelmaa. Yksi niistä on oman kemikaalikuorman minimoiminen: luonnonkosmetiikka ei vahingoita ihoa tai ympäristöä muovilla, myrkyllisillä ainesosilla tai muullakaan sinne kuulumattomalla. Olen itse siirtynyt viimeisen kahden vuoden aikana lähes täysin luonnonkosmetiikkaan, joka on ollut loistopäätös ihan kaikilla mittareilla. Tämän päivän luonnonkosmetiikkabrändeistä monet ovat superluksusta enkä tarkoita vain sitä, että niitä voi käyttää hyvällä omatunnolla – vaikka se vasta luksusta nykyisin onkin!

Maailmalta on tullut viime vuosina paljon laadukasta luonnonkosmetiikkaa, joissa hyödynnetään milloin Marokossa valmistettua kaktusviikunaöljyä, milloin bulgarialaista ruusu-uutetta. Niitä ei näiltä leveysasteilta löydy, mutta maailman puhtaimpiin kuuluva pohjoinen luontomme tarjoaa muita uniikkeja, tehokkaita raaka-aineita yllin kyllin – elämmehän maassa, jonka pinta-alasta yli 70% on metsän peitossa. Onkin mahtavaa, että kosmetiikkabrändit alkavat pikkuhiljaa kohdistaa katsettaan paikallisiin raaka-aineisiin. Erityisen paljon se ilahduttaa kotimaisten brändien kohdalla – meiltähän löytyy superravinteikkaita kasveja, marjoja ja juuria, jotka on pakattu täyteen antioksidantteja ja energiaa. Ei mikään ihme, että niitä hyödynnetään myös kosmetiikassa ja ihonhoidossa, kysymys kuuluu enemmänkin että miksi vasta nyt.

Kun Jolien väki kysyi kiinnostaako minua Suomessa valmistettu luonnonkosmetiikka, jonka raaka-aineet kerätään Lapin luonnosta, ei tarvinnut miettiä vastausta kahta kertaa. KYLLÄ KIINNOSTAA! Kovasti! Nyt kun olen huomannut viihtyväni pohjoisilla leveysasteilla, myös arktinen luonto on alkanut kiinnostaa uudella tavalla – ja tietysti lämmittää ajatella, että kosmetiikkani raaka-aineet ovat tulleet aivan läheltä.

Kotimaisen kosmetiikkakentän uusin tulokas on Inari, luonnonkosmetiikan luksusbrändi, jonka kunnianhimoiset, täysin vegaaniset tuotteet on suunnattu erityisesti anti-age -ihonhoidon tarpeisiin. Siis minulle. Rypyt eivät ole minusta rumat, mutta iho tarvitsee kyllä aiempaa enemmän tukea pysyäkseen kimmoisana ja elinvoimaisena. Kaikki näkyy nykyään niin paljon herkemmin – huonot yöunet, epäterveellinen safka, se pitkäksi venähtänyt ilta kun en jaksanut pestä meikkejä pois. Jopa näytön edessä istuminen tuntuu vaikuttavan ihoon ja saa sen samentumaan. Tavallaan olen kiitollinen siitä, että tosiasiat patistavat minua pitämään paremmin kiinni ihonhoitorutiineista, aiemmin laiskottelin sen suhteen paljon enemmän.

Inari on luonut Napapiirin pohjoispuolelta keräämistään vaikuttavista ainesosista sekoituksen nimeltä Arctic Blend, joka sisältää ruusujuurta, pakurikääpää, männynkuoriuutetta, hillaa, puolukkaa ja mustikkaa. Arktisissa olosuhteissa kasvavat kasvit ovat täynnä korkealaatuisia aktiivisia ainesosia vitamiineista mineraaleihin ja niin lopputuloksena on antioksidanttipitoinen supercocktail, joka parantaa ihon aineenvaihduntaa, tasoittaa ihon sävyä, korjaa auringon aiheuttamia vaurioita, torjuu ihon ennenaikaista vanhenemista ja tehostaa kollageenin ja hyaluronihapon synteesiä tehden ihosta sileän, pehmeän ja kimmoisan. Vaikuttava CV.

Juuri markkinoille rantautunut Inari on aloittanut tuotesarjalla nimeltä Midsummer Magic, johon kuuluu kevyt päivävoide Water Cream, kosteuttavampi päivävoide Moisture Boost, uudistava yövoide Sleeping Cream sekä kiinteyttävä seerumi Lifting Serum. Sain tehonelikon testiin tätä juttua varten ja pakkasin ne mukaan syyskuiselle Lapin reissullemme. Kuvat on otettu puusaunasta, joka on piilossa pihan perällä, niityn reunassa viinimarjapensaiden ja syreenien keskellä. Sinne on ihanaa kävellä iltaisin pimeän pihan poikki. Aina emme jaksa odottaa iltaan, vaan lämmitämme aamusaunan – ehdottomasti yksi parhaista tavoista aloittaa päivä.

Ensivaikutelma Inarista: ihania, raikkaita ja ylellisiä voiteita, joiden kehittämiseen on selvästi panostettu. Koostumukseltaan kevyet voiteet imeytyvät nopeasti jättäen ihon kosteutetuksi ja kimmoisaksi. Tuoksut henkivät arktista luontoa, jota tekee mieli vetää keuhkot täyteen. Hohtavan valkoiset lasipullot ovat kauniit ja painavat, tuntuvat viileältä kädessä. Tälläinen tuote olisi ihana saada tai antaa lahjaksi.

Kiinteyttävässä Lifting Serumissa huomion varastaa ensimmäisenä ikimetsää ja sammalta huokuva tuoksu. Jos sattuu olemaan minun laillani luonnollisten, raikkaiden tuoksujen ystävä, se on tilaisuus sulkea sekunniksi silmät ja kuvitella seisovansa metsäaukiolla eikä pikkuhousuissaan kylppärissä tukka sojottaen joka suuntaan (valitettavasti useimmat aamuni eivät ala kiireettömällä saunahetkellä).

Kaltaiseni kärsimättömät tykkäävät takuulla tästä seerumista, sillä geelimäinen koostumus imeytyy hetkessä ja jättää ihon napakaksi ja kuulaaksi. Päälle voi levittää samantien kosteusvoiteen ja halutessaan meikin. Varsinkaan aamuisin en jaksa enkä aina ehdikään seisoskella odottamassa tuhdimpien tuotteiden imeytymistä, haluan lätkiä naamaan kaiken kertalaakista, olla välittömästi upea ja ajatella sen jälkeen jotain muuta.

Arctic Blendin lisäksi seerumista löytyy mm. hyaluronihappoa kolmessa eri molekyylikoossa, joka napakoittaa ja kosteuttaa tehokkaasti, sekä humalaa, joka supistaa ihohuokosia ja stimuloi ihon luontaista kollageenin tuotantoa – eli tekee ihosta kiinteämmän ja kimmoisamman. Omalla kohdallani olen kyllä huomannut hyaluronihappojen tehon: peilikuva on kummasti freesimpi, kun käyttää sitä joka aamu.

Pahviset myyntipakkaukset erottuvat kaupan hyllyltä neonkeltaisella värillään. Hupaisaa, että noinkin värikkään pakkauksen sisältä löytyy minimalistinen valkoinen lasipullo!

Sarjassa on kaksi kosteusvoidetta, joista ohuempi Water Cream nesteyttää kuivan tai pintakuivan ihon, täyttää pieniä juonteita ja toimii loistavana pohjana meikin alla. Se on oma suosikkini, sillä ohut koostumus sulaa ihoon sekunnissa ja jättää sen kuulaaksi eikä kiristä yhtään. Myös Water Creamissa on arktisten tehoaineiden lisäksi mukana myös hyaluronihappoa, molempi parempi.

Täyteläisempi Moisture Boost puolestaan sisältää enemmän rasvaa, joka auttaa vahvistamaan ja suojaamaan erityisesti kuivaa, aikuista ihoa. Ihan nappituote minulle. Tähän aikaan vuodesta kaikki apu on tarpeen, sillä kylmenevät kelit ja lämmitetty sisäilma ovat saaneet pintakuivan ihoni kiristymään entisestään.

Iho tarvitsee sekä kosteutta että rasvaa, joten näistä kahdesta kosteusvoiteesta ei ole suinkaan pakko valita, vaan niitä voi käyttää päällekkäin. Olen itse käyttänyt niitä yhdessä erityisesti niinä päivinä, kun en meikkaa ollenkaan, vaan annan ihon levätä ja kosteusvoiteet saavat ravita sitä rauhassa.

En ole käyttänyt yövoiteita naismuistiin, pelkkiä öljyjä vain, sillä kesällä ne riittävät tarpeisiini hyvin. Ihoni taitaa näin syksyn tullen kaivata jotain täyteläisempää, sillä Inarin tavallista tehokkaampi yövoide Sleeping Cream on saanut aikaan silminnähden sileämmän peilikuvan aamuisin. Arctic Blendin lisäksi voiteesta löytyy humalaa ja magnoliankuorta, jotka auttavat korjaamaan ja uudistamaan ihoa yön aikana. Kermaista voidetta on ihana levittää, olen sijoittanut pullon yöpöydälle ja sivelen sitä siitä kasvoille, kaulalle ja dekolteelle. Miedosti marjaisaan tuoksuun nukahtaa hyvillä mielin.

Tykkään myös Inarin pakkauksista: valkoiset lasipullot ovat ylellisiä ja näyttävät supertyylikkäältä kylpyhuoneen hyllyllä. Pumppupullot ovat helppoja, toimivia ja hygieenisiä, ei tarvitse kaivaa voidetta sormin purkin pohjalta. Ainoa miinus siitä, että tuotteiden erottaminen toisistaan on haastavaa ja pienellä printatun nimen erottaminen aamu-unisilla silmillä vaatii tiirailua. Onneksi hirveän pahasti ei voi mennä vikaan.

Jos alkoi kiinnostaa kokeilla Inarin tuotteita tai peilikaappi kaipaa muutoin täydennystä luonnonkosmetiikan osalta, nyt on loistohetki tehdä täsmäisku Jolieen, sillä koodilla STELLA15 saa lokakuun loppuun asti 15% alennuksen Jolien verkkokaupassa, Jolie shopissa Uudenmaankadulla sekä Jolie spassa. Alennus koskee Jolien koko valikoimaa lukuunottamatta seuraavia tuotteita: Kjaer Weis, Josh Rosebrook, Less is More, NUORI, May Lindstrom Skin, lahjakortit, Jolie span palvelut ja Jolie boxit.

PHOTOS BY STELLA HARASEK & JARNO JUSSILA

22 thoughts on “Arktista kauneutta

 1. Tuotteiden ulkoasukin on suunniteltu Lapissa (Rovaniemellä / Mainostoimisto Seven-1) Kröhöm!

 2. Kokeilenpa kuitenkin, ehkä kalliimpi kuin tähänastiset, mutta taidan kannattaa kotimaisuutta, ei rahtikustannuksia, ympäristöystävällinenkin siis..taidan olla valmis hiukan maksamaan jos tuote sopii iholleni.

  • Kotimaisuudessa on todella puolensa! Ihanaa että kiinnostuit, Joliessa voi käydä tuoksuttelemassa ja testailemassa tuotteita jos asut jossain lähistöllä tai käyt Helsingissä.

 3. Inari on ihana kaikkialle muualle kuin naamalleni. :) Oletko kokeillut suomalaista laponieskincarea? Siinä saattaisi olla useammalle hyvä hinta-laatusuhde. Itse viime viikolla tajusin että pitää alkaa miettimään mitä kosmetiikkaa ostaa kun jos se siis rahdataan toiselta puolelta maailmaa kuten esim Kypris jostain Arizonasta tai Esse Afrikasta niin se tuottaa varmaan aika kovia päästöjä.

  Mutta asiasta kukkaruukkuun, mäkin toivoisin sellaista näin pukeuden talveen postausta. Itse teen niin että plussakeleillä paksu poolo + nahkatakki, sitten nollakelillä – pienellä pakkasella villakangastakki ja sen alle villaa, sitten talven paukkupakkasilla untsikka ja sen alle silkkineuleita.

  • En ole testannut! Mutta joo, just tuota samaa olen miettinyt, että silläkin on väliä mistäpäin maailmaa raaka-aineet tulevat tai missä tuotteet valmistetaan.

   Otetaan talvityylijuttu korvan taakse!

 4. Ah… Inarin tuotteita (poislukien täyteläisempi päivä) jo heinäkuun puolesta välistä käyttäneenä voin todeta, että ihoni on näihin niin rakastunut. Yövoidetta emmin pitkään kun öljyillä olen pärjännyt minäkin, mutta tuo Inarin yövoide tekee iholle niin hyvää ja aamulla iho on pehmeä ja levännyt joten en halua luopua enää siitäkään…

  • Aah ymmärrän niin hyvin! Huomasinpa minäkin, että kyllä se yövoide näin talven lähestyessä on hyvä idea.

 5. Varmaan todella ihana tuollainen yhteistyökumppani! On hienoa, että kosmetiikkafirmat ottavat osaa luontotalkoisiin; kestävää kehitystä pitää tukea. Siihen liittyen on pakko kysyä intiimi kysymys: onko Jarno sattumoisin testannut Another Danish Guy -boksereita? Minulle oli uusi tieto, että firma on suomalainen ja pöksyt valmistetaan merestä kertyvästä muovijätteestä ja kalaverkoista, joista tehdään polyesteriä. Kehuvat sivuillaan kovasti alkkareitaan pehmoisiksi ja mukaviksi käyttää. Ajattelin tilata miehelle ja pojalle joululahjaksi kokeiluun. Myös nuo Inari-tuotteet alkoivat kiinnostaa itseäni,

  • Kyllä, todella!

   Hmm, ei taida olla testannut. Kiitos vinkistä, täytyypä tsekata nämä.

 6. Moikka Stella!

  Ompa kauniita kuvia! :) kiinnostaisi tietää millainen suhde sinulla on tatuointeihisi? Muistuttavatko ne lempeästi vai kitkerästi eletystä elämästä?

  • Kiitos Ida!

   Kyllä ne kumpuavat rakkaudesta ja minulle tärkeistä asioista. Selässä on suuri tähtikartta ja ranteessa on ruksi, joka paikantaa minut kartalle paikkaan, jossa juuri nyt olen.

 7. Kuvat ihania ja tuotteet kiinnostavat, toivottavasti ovat hintapolitiikassa suht kohtuullisia..

  • No esim Inarin päivävoide 30 ml maksaa 119€ eli sellainen 3967€/l ja seerumista saa maksaa vielä enemmän. Onko kohtuullinen? Minusta ei.

   • Niin, riippuu mihin vertaa. Markettikosmetiikkaan verrattuna suomalainen luksusluonnonkosmetiikka on tietysti hintavaa, mutta selektiivisen kosmetiikan kentällä hinta on ihan perus. Tässä tapauksessa kyseessä on vielä Suomessa valmistettu tuote, jonka tuotantoprosessi on alusta loppuun vastuullinen ja ympäristöystävällinen.

    Raha on aina suhteellista. Ymmärrän hyvin, että kaikilla ei ole mahdollisuutta käyttää satasta ihonhoitotuotteeseen, mutta toiset taas sijoittavat ihonhoitoon ja muuhun hyvinvointiin kuukausitasolla moninkertaisia summia.

  • Jee, kiva kuulla että kiinnostaa! Minusta hinnat ovat kohtuullisia ottaen huomioon tuotteiden laadun ja sen, että ne on tehty Suomessa, raaka-aineet ovat peräisin Lapista ja tuotantoprosessi on alusta loppuun vastuullinen.

 8. Stella! Ei liity päivän postaukseen (vaikka ihanalta kuulostikin!), mutta olisi postaustoive (tai ainakin jos täällä kommentiboksissa sinä tai joku muu lukija osaisi vinkata). Nimittäin takit! Nyt kun eletään todella pitkää syksyn aikaa, ja talvi lähestyy, niin taas heräsin siihen etten omista näille keleille passelia takkia. Jotain mihin olisi ihana kääriytyä synkkänä aamuna ja harmaana päivänä, mutta ei kuitenkaan tarvetta vielä siirtyä pakkas- ja talvivaatteisiin. Koska sulla on ihana, yksinkertainen mutta upea tyyli, olisko sulla jotain “kootut takkivinkkini kaikkiin vuodenaikoihin”? Koska vuodenaikoja on monia, arvostaa tässä kohtaa monikäyttöistä takkia: sopii niin lenkkareiden kanssa kuntosalimatkalle kuin viikonloppuna korkkareiden kanssa ravintolaillalliselle. Ja sen sellasia

  • Pahan pistit! Kiitos! Täytyypä tuumata hetki riittäisikö tästä asiaa ihan postaukseksi asti, mutta pikaiseksi vastaukseksi: itsehän suosin näihin aikoihin lämpiminä päivinä paksuja nahkatakkeja yhdistettynä villapaitoihin ja viileämpinä hetkinä ohuita villakangastakkeja, joihin voi kerrostaa alle villaa, jos tarvis.

 9. Upeita kuvia kertakaikkiaan! Ja kuulostaa siltä että nuo tuotteet on tarkoitettu juuri mulle…

  • Kiitos, ihana kuulla että tykkäsit kuvista. Ja ymmärrän! Mulle ne ainakin on täsmäräätälöity!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.