Viimeisimmät

Tervehdys ruudun toiselle puolelle! Palasimme hetki sitten Lapin pysähtyneestä hiljaisuudesta takaisin Helsinkiin kaikkien aikojen työsuman keskelle ja vähän jo kaduttaa, mutta minkäs teet. Kysyin tänään Instastoryssa spontaaneja juttutoiveitanne ja niiden joukossa oli blogihaaste, johon Anne oli vastannut muutama viikko sitten. Ah, kysely! Juuri sopivan helppo aihe tähän väsymyksen keskelle, toisin kuin esimerkiksi moni muu sinänsä erittäin hyvä juttutoive kuten miten valita itselleen sopiva kamera, tai mitä ajattelen parisuhteista. Säästetään nämä muut parempaan hetkeen! Parisuhdejuttuja toivoneet voivat niitä odotellessaan muuten tsekata viimekeväisen kirjoitukseni siitä mitä olen tähän mennessä oppinut rakkaudesta. Nyt seuraa siis yhdeksän kysymystä ja vastausta viimeisimmistä.

Viimeisin viesti ~ Mikolta, joka lähetti aiempaan keskusteluun liittyvän musavideolinkin. Säästelen sitä aamuun kahvin seuraksi. Parempi olla hyvä!

Viimeisin ruoka ~ Takeaway-nepalilaista telkun äärellä Mikon ja Jarnon kanssa, tarkemmin sanottuna tomaattikastikkeessa lilluvaa tuorejuustoa. Noutosafka on tullut viime viikkoina vähän turhan tutuksi, mutta nepalilaista en ollut syönyt hetkeen – niin hyvää. Ja niin tuhtia, ettei sitä tee mieli taas seuraavaan kuukauteen.

Viimeisin itku ~ Viime yönä, kun katsoin Brianna Madian Instagramista videotarinoita siitä miten pariskunnan koira jäi muutama päivä sitten auton alle ja sai eläinlääkäreiltä 10% selviytymisennusteen, mutta taistelee nyt hengestään uskomattomalla reippaudella. En tunne pariskuntaa ollenkaan, mutta koiran omistajana oli liiankin helppo samaistua heidän hätäänsä. Videot löytyvät kohokohdista Warrior-nimisestä kansiosta, suosittelen varaamaan nenäliinan viereen.

Viimeisin nauru ~ Nauroin Luna-koiralle, joka teki täsmäiskun pehmoeläimiä pursuavalle lelukorille eikä osannut päättää riehuisiko siilin, leijonan, oravan vai majavan kanssa, joten riehui niiden kaikkien keskellä. Oli niin hupaisa näky kun se hyökkäsi ensin siilin kimppuun, puri siinä ohimennessään oravaa naamaan, rettuutti leijonaa hetken harjastaan ja teki sitten kettuloikan majavan niskaan. Kaikki tämä noin kahden sekunnin sisään.

Viimeisin hermostuminen ~ Olen yleensä aika rauhallinen enkä kuohahda kovin helposti, mutta olen juuri nyt niin väsynyt, että hermostumiskynnys on merkittävästi madaltunut. Hiillyin viimeksi iltapäivällä, kun huomasin, että varjoköynnös, jonka Jarno oli nostanut kolme viikkoa sitten “hetkeksi pois tieltä” eteiskäytävässä seisovan astiakaapin päälle, oli kuihtumaisillaan. Olin kiljunut vaikka kuinka monta kertaa, että kasvi pitää ottaa sieltä alas, koska se ei saa siellä yhtään valoa – ja yhtä monta kertaa Jarno oli sanonut joojoo nostan ihan just ja unohtanut koko asian. Aaarghh. Nyt kun kirjoitan tästä hiillyn uudestaan siitä, etten hakenut jakkaraa ja nostanut sitä alas itse. ARGHHH.

Viimeisin ostos ~ Löysimme tänään kirpputorilta kaksi painavaa teollisuusvalaisinta, jotka taitavat päätyä makuuhuoneeseen, koska siellä on ihan liian vähän valoa ja alkaa olla vaikea löytää aamuisin vaatekaapista päällepantavaa. Mutta saa nähdä. Kämppä on tällä hetkellä niin kesken ja sekaisin, että sisustaminen tuntuu juuri nyt tosi kaukaiselta asialta, mutta eiköhän se hetki vielä koita, että remontti on valmis ja pääsemme laittamaan kotia. Vaikka juuri nyt sekin tuntuu tosi kaukaiselta ajatukselta, että jonain päivänä meillä on koti, jossa on keittiö eikä esimerkiksi sementtiämpäreitä keskellä olohuonetta tai kaasuliettä eteishallissa.

Viimeisin muutos sisustuksessa ~ Vaihdoimme olohuoneen kattovalaisimen, mutta se ei ole vielä toiminnassa. Kuten ei oikein mikään muukaan tässä asunnossa. Remonttijuttuja on muuten toivottu paljon ja niitä on kyllä tulossa, maltti on valttia! Kaikessa säädössä on kestänyt niin kauan, että vasta nyt alkaa tapahtua asioita, joista irtoaa muutakin jutunjuurta kuin kirosanoja.

Viimeisin lukemani blogiteksti ~ Jos ei lasketa Annen blogihaastetta, joka minulle linkitettiin, kyllä se taisi olla Annan avautuminen A star is born -elokuvasta, jota en ole vielä nähnyt, mutta kovasti aion heti kun ennätän.

Viimeisin suunnitelma ~ Laudoittaa keskeneräinen remonttityömaa umpeen ja teeskennellä, ettei sitä ole. Tänään teki mieli heittää kaikki hujanhajan sijoitetut kamat ikkunasta ja polttaa ne kadulla. Huomaako, että on paistomittari punaisella? Mutta kyllä tämä tästä.

Olen aika huono näissä haastehommissa, kun en ikinä muista haastaa ketään, mutta nytpä haastan Annan! Tadaa!

Kerään muuten näitä juttutoiveita talteen tulevia viikkoja varten, joten jos tulee jotain mieleen, käykää hihkumassa Instagramin puolella tai jättäkää toiveet tämän jutun kommenttilootaan.

PHOTOS BY JARNO JUSSILA

24 thoughts on “Viimeisimmät

 1. Ihania toiveita kaikilla. Luin joskus vanhan postauksesi jääkaappisi sisällöstä, sen voisi uusia joskus. Jos jaksatte kertokaa myös liikuntaharrastuksestanne, mitä se tällä hetkellä on. Jarnolle juttuvinkki tupakoinnin lopettaminen ja sen haasteet. Eräs tuttavamme vanhempi ranskalainen daami, oli ikansä polttanut lähes ketjussa, lopetti yhtäkkiä hypnoosin avulla.
  Kiitos kummallekin, että jaatte osan elämäänne ja maailmaanne meidän kanssa.

  • Jee kivaa että tykkäsit, ja kiitos haasteesta, vaikka nappasinkin sen ominpäin :D

 2. Pidän oikeastaan kaikista jutuista blogissasi. Jarno jäänyt vähän vähemmälle (ei siis tarkoita, että sinua pitäisi olla vähemmän:) eli olisi hienoa kuulla mistä Jarno pitää, mikä ärsyttää, viehättää, liikuttaa jne… Jarno tuntuu olevan melkoinen monilahjakkuus eli mistä kaikki taito kertynyt, millaiset juuret jne. Toki Jarnon aiemmassa blogissa hieman miehen elämään pääsi kurkkimaan, mutta nyt kun olette olleet pidemmän aikaa yhdessä, niin olisi hienoa päästä hieman ”tutustumaan” Jarnoon näin blogin kautta.

  • Hei kiitos, tätä ollaan itsekin mietitty että Jarno voisi olla enemmän äänessä! Muutama juttu onkin jo työn alla, joten toiveesi toteutuu piakkoin.

 3. Reissukuumetta pukkaa mutta ei mahdollisuutta lomalla joten innolla odotan sinulta vähän jo roikkumaan jääneitä matkapostauksia ja kauniita kuvia jotka aina vie mukaansa tunnelmaan. Ja toki sitten kun remppa on lopullisesti valmis niin juttuja teidän kodista

  • No huh, osa on tosiaan roikkunut jo luvattoman kauan. Niitä alkaa olla niin paljon etten tiedä edes mistä aloittaa. Mutta kiva kuulla, että niitä odotetaan – koitan pistää töpinäksi!

  • Kiitos, tätä onkin toivottu tosi paljon! Jostain syystä koen lempikirjat niin henkilökohtaiseksi aiheeksi että tästä on ollut tosi vaikea lähteä kirjoittamaan, mutta ehkäpä koitan löytää luontevan tavan käsitellä sitä.

   • Mulla sama juttu. Tärkeimmät kirjat henkilökohtaisia ja liikuttaviakin. Eri syyt koskettavat lempikirjoissa, vaikka niissä on ehkä kuitenkin aina jotain samaa. Ei välttämättä ole samasta syystä henkilökohtaisia, mutta ymmärrän tuon ajatuksen siitä, että kirjoista/aiheesta voi olla haastava kirjoittaa.

    • Kyllä! Just niin. Jokainen lempikirja on tärkeä hiukan eri syistä, vaikka niissä voi toki olla jotain yhdistäviä tekijöitä. Ihanaa että joku ymmärtää tämän. On tuntunut hassulta pantata tätä aihetta siksi, että se on niin henkilökohtainen, samaan aikaan kun kirjoitan esimerkiksi perheen perustamiseen liittyvistä ajatuksistani ihan avoimesti :D

   • Moi! Ymmärrän kyllä. Mutta vastaehdotus. Jätä ne ihan rakkaimmat vain itselle ja kerro sellaisista hyvistä lukukokemuksista jotka tuntuu helpolta jakaa. Kuvistasi huomaa että luet paljon ja siksi toki kiinnostaisi enemmänkin suhteestasi kirjoihin. Toivoo lukutoukka

    • Joo! Tätä olen itsekin miettinyt. Että jos nyt jättäisin vielä toistaiseksi sivuun ne kaikkein tärkeimmät kirjat ja puhuisin muista kirjoista. Otetaan työn alle.

 4. Muistan, kun viime ystävänpäivänä luin tuon “Mitä tiedän rakkaudesta” -postauksen. Siinä vaiheessa olin kyllästynyt deittailuun ja tuntui, että toimivan ihmissuhteen löytäminen olisi täysin mahdotonta. Herkistyin tuosta tekstistäsi, ja moni asia niistä tuntui mieleenpainamisen arvoisilta. Erityisesti mieleen jäi se, ettei voi pelätä jonkin parisuhteen päättymistä, kun parisuhde vielä on olemassa. Tuossa itselläni oli (ja on edelleen) oppimista. Päätin, että pidän sen mielessäni, kun seuraavan kerran parisuhdetta lähden yrittämään.

  Liekö ollut kohtaloa vai sattumaa, mutta eipä tuosta mennyt kuin muutama päivä, kun tapasin nykyisen kumppanini, vaikka tuolloin ystävänpäivänä ajatus moisesta tuntui täysin absurdilta. En tiedä, ehkä sitä tuli jotain oikeita signaaleja lähetettyä maailmankaikkeuteen oikealla hetkellä, kuka ties. Jotain kuitenkin tuon ystävänpäiväpostauksen lukemisen jälkeen ajattelussani loksahti paikoilleen. En voi kuin kiittää.

  • Elina ♥ Niin ihana kuulla! Tämä on parasta palautetta mitä voi kirjoittajana saada. Mieletöntä, että omat ajatukseni ja kokemukseni ovat saaneet tarjota muillekin oivalluksen hetkiä.

 5. Olen jouluihminen ja nyt jo polttelee..hyviä (jänniä) vinkkejä vastaanotetaan koska vain

 6. Lapin-talon suunnitelmistanne ja haaveista olisi ihana lukea lisää. Esim. mitä muutatte, mikä jää ennalleen, minkälaista sisustusta sinne kaavailette jne.

 7. Kiinnostaa lukea lisää sun kirppislöydöistä ja vinkkejä parhaista kirppiksistä! Myös sisustus kiinnostaa.

 8. Onko liian aikaista toivoa joulupostausta? :D Oletko jouluihminen, mitä se sinulle merkitsee, miten yleensä sitä vietätte – jos vietätte – ja jouluinen lapsuusmuisto. Kuten huomaat, jouluttaa jo ihan täysillä, vaikka yritänkin muka sinnitellä halloweenin ja pyhäinpäivän yli, ennenkuin päästän jouluhulluuden valloilleen. :)

  • Ei ollenkaan! Pitäähän aihetta kypsytellä hyvissä ajoin. Hahahaa mahtava termi tuo joulutus!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.