Anna mulle vielä uusia kuvia

VOI DEMENTIA! Olen täysin unohtanut kirjoittaa yhdestä suomalaisesta levystä, joka ilmestyi jo vuosi sitten. Löysin sen vähän myöhemmin ja on pitänyt mainita siitä täälläkin, mutta muistin sen vasta, kun törmäsin siihen pitkästä aikaa Pajun somessa. Minja Kosken johtama yhtye nimeltä M on ollut virkistävä tuulahdus suomalaisessa musiikkikentässä, jossa tuntuu usein vallitsevan kerrallaan vain yksi tai kaksi tapaa tehdä ja tuottaa musiikkia ja lopulta kaikki liudentuu samaksi radioystävälliseksi muhjuksi. M vetää täysin omalla linjallaan ja ihastuttaa niukoilla sovituksillaan, sykkivillä rytmeillään ja lyriikoillaan, jotka heräävät mielessä vahvoiksi kuviksi.

Ensin soitin Tehtaantyttö-esikoislevyn nimikkokappaleen puhki, mutta myöhemmin maltoin pysähtyä levyn muidenkin biisien ääreen ja ihastuin mm. tähän kappaleeseen. Rakastan sen verkkaisia jousia ja tukahdettuja rumpusoundeja, jotka kumpuavat kuin tuonpuoleisesta.


☊ M ~ LAMPI

Anna mulle vielä uusia kuvia
iloa ja tuoreuden tuntua
peilikirkkaita vesiä
niin tyyniä, että uskaltaa pärskiä.

2 thoughts on “Anna mulle vielä uusia kuvia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.