Tammikuun tyyli-inspiraatio

Pukeutumisinspiraatio on ollut viime aikoina kateissa. Ymmärrettävää toki: olen ollut kipeänä yli viikon – siitä asti kun palasimme lomalta – ja käynyt ulkona vain pari kertaa villaan vuorattuna todetakseni, että siellä on vihdoin talvi. Pahin flunssa on helpottanut, mutta olen yhä nuutunut. Varmaan aika sama fiilis kuin ikkunalaudallemme nuupahtaneella amarylliksella.

Viime päivien asu: yöpaita, villasukat ja Jarnon verkkarit, joista on käyty jokunen “keskustelu”, sillä hänkin kuulemma haluaisi käyttää niitä. Lupasin jalosti, että hän saa verkkarinsa takaisin heti kun nämä notkahtaneet energiatasot palautuvat ennalleen ja jaksan taas kaivella omasta vaatekaapistani päällepantavaa.

Kimaltava paita 70-luvulta ja Donna Karanin leveälahkeiset vintagehousut

Verkkareissa hengaillessa olen alkanut fantasioida oikeista vaatteista, sellaisista joissa on rento mutta ryhdikäs olo. Kokonaisista asuista, jotka ovat vaivattomia mutta kauniita. Oikein odotan ensi viikkoa: kalenterissa on tapaamisia ja menoja, joita varten täytyy vetää päälle muutakin kuin kotivaatteet.

Juuri nyt kiinnostaa: kimallus yhdistettynä arkipukeutumiseen. Vuodenvaihteen juhlasesonki on ohi, mutta se ei onneksi tarkoita sitä, että kaikki ihanat säihkyvät asiat pitäisi pakata takaisin kaappiin odottamaan ensi syksyä. Ajattelin yhdistää paljettihameeni villapaitoihin. Hopeanhohtoisen vintagepaidan mustiin leveälahkeisiin housuihin. Kimaltavat korot pillifarkkuihin ja silkkipaitaan (lumessa tarpomiseen täytyy toki varata talvisemmat kengät, mutta ajatus erillisistä sisäkengistä viehättää). Jopa paljettimekko voisi mennä puettuna ison villapaidan alle niin että vain helma vilahtaa.

Pura Lopezin kimaltavat korot saatu Minimal Nordicista

Pidän muutenkin ajatuksesta juhlavammista vaatekappaleista osana arkityyliä. Elämä on liian lyhyt siihen, että kaikkein ihanimpia vaatteita roikotetaan kaapissa odottamassa sopivaa juhlaa. Kyllä tammikuussakin saa kimaltaa.

PS. Minimal Nordic, tuo Kämp Galleriassa sijaitseva lempikenkäkauppani, sulkee minun ja muiden kanta-asiakkaiden suruksi ovensa ensi tiistaina klo 14, joten vielä tänään, huomenna ja tiistaina ennättää piipahtaa loppuunmyyntiin. Laadukkaita ja kauniita kenkiä tarjolla 50-80% alennuksella.

PHOTOS BY STELLA HARASEK

4 thoughts on “Tammikuun tyyli-inspiraatio

  1. Kimallepaita & leveälahkeiset farkut yhdistelmästä näkisin mielelläni kuvia. Parantavia ajatuksia sinne suuntaan!

    • Jooo asukuvia tulossa varmasti kunhan tokenen tästä jaloilleni. Kiitos kaunis xxx

    • Se on 70-luvun löytö jostain secondhand-kaupasta, en valitettavasti enää muista mistä.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.