Luetuimmat postaukset vuonna 2018

Lopussa arvonta!

Seuraa katsaus päättyneen vuoden luetuimpiin blogipostauksiin! Tein viime tammikuussa samanlaisen listan, josta tykättiin kovasti, sillä moni bongasi siitä kirjoituksia, jotka olivat niiden ilmestyessä jääneet lukematta. Kärkisijoille nousevat kirjoitukset tulevat minullekin yllätyksenä, sillä seuraan analytiikkaa laiskanlaisesti, vaikka työni puolesta pitäisi tietysti tutkia niitä säännöllisesti.

Vaikuttaa vahvasti siltä, että henkilökohtaiset kirjoitukset kiinnostavat teitä yhä eniten: oman elämän muutoksiin keskittyvät ja muita syvempiä teemoja pohdiskelevat tekstit ovat selvästi luetuimmat ja jaetuimmat, ja herättävät myös eniten keskustelua. Viime vuoden lailla myös ajankohtaisiin aiheisiin kuten ilmastonmuutokseen ja tasa-arvoon pureutuvat jutut kiinnostivat ja puhuttivat.

Jos et jaksa lukea koko juttua, hyppää suosiolla lopussa olevaan arvontaan!

Vanha hirsitalo Lapissa

Ylivoimaisesti eniten on luettu kirjoitustani siitä kuinka olemme aloittaneet elämänmittaisen projektin ja ryhtyneet vastoin kaikkea tervettä järkeä kunnostamaan vajaan tuhannen kilometrin päässä sijaitsevaa hirsitaloa. Aluksi epäilin kävijäpiikin johtuvan siitä, että koko lappilainen sukuni meni yhtäaikaa internetiin ihmettelemään sekoamistamme, mutta sitten selvisi, että vanhojen talojen kunnostaminen on kokonainen skene. Kävijäpiikin taisi sittenkin saada aikaan kaikki ne samalla tavalla seonneet, jotka menivät internetiin yhtäaikaa iloitsemaan uusimmista joukkoonsa saapuneista noviiseista.

Luetuimpien kärjessä oli myös toinen Lappi-aiheinen juttu: Kuumia päiviä pohjoisessa. Vietimme kaikkien aikojen hellekesästä suurimman osan Lapissa ja uitimme koiria 26-asteisessa Tornionjoessa. Lappi-juttuja odottavien iloksi voin kertoa, että kakkoskotimme tulee varmasti olemaan isosti esillä tänä vuonna, sillä aiomme viettää siellä reilusti enemmän aikaa kuin viime vuonna.

Ilmasto muuttuu – ja meidän täytyy myös

Kirjoitin ilmastonmuutoksen aiheuttamasta ahdistuksesta ja ristiriitaisista ajatuksista. Kommenttiloota kävi kuumana: mikään kirjoitus ei herättänyt viime vuonna yhtä paljon sekä positiivista että negatiivista palautetta. Oma ajatustyöni jatkuu yhä ja palaan aiheeseen tänä vuonna varmasti useaan otteeseen. Uskon, että vastuulliset valinnat tulevat olemaan vahvasti läsnä myös muihin aiheisiin liittyvissä jutuissa.

33 vastausta miehen suusta ja Mies vastaa kysymyksiin

Haha! Miehen paljastusjutut selvästi kiinnostavat, sillä nämä kaksi kirjoitusta ylsivät molemmat vuoden luetuimpien kärkeen. Ensimmäisessä kirjoituksessa Jarno kertoo mm. millaiset häät haluaisin, mitä pelkään ja mitä tekisin, jos voittaisin lotossa. Jälkimmäisessä hän vastaa teidän kysymyksiin, kuten esimerkiksi siihen kuinka me oikeastaan tapasimmekaan. Hmm, ehkä toteutamme tänä vuonna vielä kolmannen osan. Jos uskallamme.

Sähkömagneettista säteilyä

Viime syksynä kaikki sähkölaitteet yksinkertaisesti sekosivat, kun tulin lähelle. Kirjoitin aiheesta huvittuneen jutun, jonka myötä selvisi, etten ole suinkaan ainoa samaa kokenut – ilmiö on ilmeisesti yleinen ja sille on olemassa jopa sana, slider. It’s a thing! Kommenttilootasta löytyy kokemuksia ja linkkejä kiinnostuneille, google auttaa myös. Monille tälläiset jutut menevät yli, itse ajattelen että elämä on hauskempaa kun pitää mielen avoimena ja uteliaana. Maailmassa on paljon asioita, joita tiede ei osaa vielä aukottomasti selittää. On ollut myös aikoja, kun radioaaltoja epäiltiin mustaksi magiaksi ja alkuräjähdyksestä puhuvia tiedemiehiä pidettiin hurupäinä. Mistäs sitä tietää mikä kaikki on meille arkipäivää sadan vuoden päästä.

Kohti uutta kotia

Sisustus- ja kotiaiheiset jutut ovat olleet aina luettuja ja tykättyjä, ei siis ihme että tulevaan muuttoon keskittyvä kirjoitus kiinnosti viime kesänä. Tehtaankadun koti myytiin altamme ja löysimme uuden kauniin asunnon, johon muutimme heinäkuussa. Ensimmäiset kuvat uudesta kodista pääsivät myös luetuimpien juttujen joukkoon: Hello Punavuori. Sisustusjuttuja on luvassa varmasti nyt keväästä, sillä syksyn kestänyt remontti alkaa pikkuhiljaa valmistua.

Blogiliittoja

Uskomatonta, että tästä ei ole vielä vuottakaan! Viime keväänä yhdistimme Jarnon kanssa voimamme saman osoitteen alle, sillä oli alkanut tuntua keinotekoiselta erottaa pitkälti yhdessä tehty sisältö kahteen eri blogiin. Samaan syssyyn teimme viisaan päätöksen ja ulkoistimme blogin mediamyynnin Asennemedialle, jonka kanssa olimme tehneet menestyksellistä yhteistyötä jo aiemmin. Muutos ulospäin ei ollut dramaattinen, sillä valitsemme yhä itse sen kenen kanssa teemme yhteistyötä. Agentuurimme hoitaa neuvottelun, myynnin ja raportoinnin, jotta me saamme keskittyä itse tekemiseen.

Jarnon liittyminen kiinteäksi osaksi blogia otettin vastaan ristiriitaisin tuntein: osa iloitsi, toiset pitkän linjan lukijat kauhistuivat uudistuksesta. Uskon kuitenkin, että molemmat leirit ovat nykyään suunnilleen samaa mieltä siitä, että Jarnon silloin tällöin ilmestyvät jutut ovat solahtaneet joukkoon hyvin ja tuoneet kivan lisän – miehen näkökulman! – blogin sisältöön. Jos teillä on erityisesti Jarnolle juttutoiveita, käykää ihmeessä pudottamassa ne tämän postauksen kommenttilootaan.

Nanso-postaukset

Nanson kanssa toteutetut muotikuvapainotteiset postaukset ylsivät tänäkin vuonna kärkeen peräti kolmen kirjoituksen voimin! Tuntuu hienolta, että yhteistyöstä kotimaisen muotitalon kanssa on tykätty näin paljon – suomalaista suunnittelua on ollut ilo tuoda esiin. Listalta löytyi seuraavat kirjoitukset: Aineen taidemuseossa kuvattu 9 x luottovaate syksyyn jossa esittelin viimesyksyisen malliston suosikkivaatteitani, Balilla kuvattu Helpot kesäsuosikit jossa kevätmallisto esittäytyi trooppisissa tunnelmissa sekä Meksikossa Karibianmeren rannalla kuvattu Pellavassa kohti kevättä. Kuvan musta mekko on jäänyt vakikäyttöön, samoin moni muu postauksissa esiintyneistä vaatteista.

Tyttöni mun

Rakkauskirje Juno-koiralle (ja vähän myös vihreämmille myyränmetsästysmaille siirtyneelle Jarvis-koiralle) oli yksi vuoden tykätyimpiä ja jaetuimpia kirjoituksia. Sain valtavan määrän kommentteja tekstin kirvoittamista kyyneleistä ja myönnän, itsekin nyyhkin sitä kirjoittaessani. Kirjoitin sen itseasiassa jo reilu vuosi sitten lentokoneessa matkalla Australiaan, mutta julkaisin tekstin vasta kuukausia myöhemmin. Niin käy usein pidempien juttujen kohdalla, kirjoittelen niitä kun inspiraatio iskee ja sitten ne jäävät odottelemaan sopivaa julkaisuhetkeä.

Valitsin Junon, koska jokin sen unisessa katseessa kertoi, että minä kuuluin sille. Sitäpaitsi sillä oli pikkuisissa tassuissaan mustat täplät, onnenlantit, sanoi kasvattaja, kun silitin niitä.

Mitä tiedän rakkaudesta

Kirjoitus rakkaudesta ja asioista, joita olen siitä oppinut, ylsi vuoden luetuimpien kirjoitusten kärkeen. Ei oikeastaan ihme, koska sitä oli toivottu tosi paljon vuosien varrella. Jutussa kesti, koska vierastan muiden neuvomista isoissa asioissa, joissa koen itsekin vasta opettelevani – en halua jaella ohjeita ylhäältäpäin kuin valaistunut guru, joka tietää miten muiden kannattaa elää. Tuntui, että pitäisi olla enemmän asiantuntemusta, jopa ammattitaitoa, ennen kuin kannattaa alkaa kuuluttamaan ihmissuhteisiin liittyviä ajatuksiaan, mutta tämän tekstin myötä tajusin, että keskeneräisistäkin oppimisprosesseista saa ja kannattaa kirjoittaa. Asioista ei myöskään tarvitse puhua absoluuttisina totuuksina – on ok keskittyä omiin kokemuksiinsa ja omalla kohdalla toimineisiin oivalluksiin. Kesken me ollaan kaikki eikä valmiiksi tulla.

Lupasin itselleni, että olisin yksin, kunnes löytäisin ihmisen, jonka rinnalla olisi sellainen olo, että tähän minä kuulun. Olin valmis odottamaan kolme tai viisi tai kymmenen vuotta. Olin varustautunut siihenkin vaihtoehtoon, että vika oli minussa eikä suhteissani. Ajattelin, että olen mieluummin loppuelämän yksin kuin suhteessa, joka ei ole minua varten.

Havaintoja laihduttamisesta ja lempeydestä

Kansainvälisenä Älä laihduta -päivänä julkaistussa kirjoituksessa kerroin kyllästyneeni jatkuvaan vartalopuheeseen, ulkonäkökyttäämiseen ja siihen, että koko ajan pitäisi olla mieltä omasta ulkonäöstään. Riittämättömyyden tunteet olivat minullekin liian tutut, kunnes muutama vuosi sitten päätin, että nyt saa riittää – elämässä on hitosti tärkeämpiä asioita, joihin haluan käyttää energiani ja aikani.

Pari ajatusta tasa-arvosta

Naistenpäivänä meni hermo suklaaseen ja kukkakimpuihin: En vastusta Naistenpäivää. Naiset tarvitsevat oikeuksilleen omistetun päivän niin kauan kuin naisen asema ei ole tasavertainen. Harmi vaan, että huomio on karannut alkuperäisestä aiheesta kovin kauas ja hukkunut jonnekin ruusukimppujen ja pitsihepeneiden alle. Kovin moni Naistenpäivään vakiintuneista jutuista tuntuu vain vahvistavan niitä sortavia valtarakenteita, joita sen olisi tarkoitus päivastoin purkaa.

Muistiinpanoja vanhenemisesta

Ilahduin, että syntymäpäivänäni julkaistu juttu oli yksi syksyn luetuimmista, sillä pidin siitä paljon itsekin.

Kun olin seitsemäntoista, aikaa oli loputtomasti, tuhlattavaksi. En ajatellut koko asiaa, kuten ei seitsemäntoistavuotiaana tietenkään kuulukaan. Aika oli tyhjä kellotaulu, joka alkoi joka aamu alusta, kas näin, tässä sinulle taas kaksikymmentäneljä tuntia käytettäväksi mihin tahansa haluat. Lapsuus väreili vielä niin lähellä ja asiat kuten aikuisuus tai ajankulu olivat abstrakteja käsitteitä, joista en jaksanut olla kovin kiinnostunut. Tänään täytän kolmekymmentäseitsemän ja ajattelen, että aika on arvokkainta mitä meillä on. Se on ainoa asia, jota emme saa mistään lisää, eikä kukaan meistä tiedä paljonko sitä on jäljellä.

Sellainen lista! Siitä löytyi synttärijutun lisäksi muutama muukin oma suosikkini, kuten koira- ja rakkausjuttu, mutta moni jäi myös uupumaan, esimerkiksi taiteilijahaastattelut Olli Piipon ja Marianne Niemisen kanssa sekä taiteen osto-opas, jota varten jututin kuraattori Heli Mäenpäätä. Tykkäsin myös kirjoituksesta suhteestani musiikkiin.

Tänä vuonna on tarkoitus saada blogin kirjoittamiseen aiempaa suunnitelmallisempi ote, siksipä kokoan tällä viikolla alustavia aiheita, joista aion tänä vuonna kirjoittaa. Listalla on jo ainakin: paljon toivottuja kirjajuttuja, taidetta ja kulttuuria, enemmän haastatteluita ja kiinnostavia ihmisiä sekä asiaa sisustuksesta ja kakkoskodistamme Lapissa.

Kiinnostaa myös kuulla onko teillä toiveita siitä mitä haluaisitte täällä lukea – mistä olette tykänneet, mitä haluaisitte enemmän, entä onko jotain ihan uusia aiheita jotka kiinnostaisivat? Sana on vapaa kommenttilootan puolella. Kaikkien tammikuun loppuun mennessä kommentoineiden kesken arvotaan superkiva luonnonkosmetiikkapalkinto, eli Madaran seerumi!

131 thoughts on “Luetuimmat postaukset vuonna 2018

 1. Tykkään oikeastaan kaikista postauksista, lisää toivoisin kirja-aiheisia juttuja. Kotimaan matkailuvinkitkin olisivat kivoja, jos vaikka matkallanne pohjoiseen satutte pysähtymään jossakin kiinnostavassa paikassa.:)

  En muutamaan kuukauteen ole lukenut ollenkaan blogeja. Tässä rauhallisemman hetken koitettua ja blogeja läpi kahlatessani olen huomannut, mitä blogeja on ollut vähän ikävä ja mitkä blogit oikeasti kestävät jopa kymmenien postausten lukemisen putkeen. Tämä blogi on sellainen, kiitos siis siitä. :)

 2. Kiva lukea monenlaisia juttuja, mutta tyyli- ja pukeutumisjutut on lemppareita osaat sanallistaa pukeutumisasioita ihanasti. Kuvailla sanoin sitä, miltä luottovaatteiden tulee tuntua päällä

 3. En ole lukenut blogiasi hetkeen. Ehkä vuoteen tai jopa kahteen. Sitä ennen olin koukussa ja blogisi oli ainoa blogi jota luin säännöllisesti. Blogin seuraamisen hiipuminen liittyi – näin jälkikäteen arveltuna – väkevään väsymykseen ja elämänhalun hiipumiseen stressitaakan alla. Nyt löysin takaisin ja tässä onkin sopivasti hyvä lista kirjoituksista, joista aloittaa. Kiitos blogista, kirjoituksesi välittää villapaidatkin arvokkaina elämän osina. Niin sen pitääkin olla.

  • Ihana kuulla, että löysit tiesi takaisin – tervetuloa! Toivottavasti voit jo paremmin. Valoa ja iloa uuteen vuoteen ♥

 4. Lapin talon remontointia, kuvia siitä ja kuvia lapin lumosta! Tyyli kiinnostaa aina, mielellään edullisempia ja laadukkaita vaihtoehtoja, koska laatu ja iättömyys lämmittää, mutta rahaa niukasti käytettävissä.

  • Lappia luvassa, mahtavaa että se kiinnostaa niin monia! Tyylijutuissa edullisuus ja laadukkuus on haastava yhtälö, mutta pidän tämän mielessä – aina on onneksi secondhand ja kirppikset.

 5. Kiitos kiropraktikko-jutusta näin alkuun, olin pitkään miettinyt apukeinoa pahoihin niskajumeihin ja sain vinkistänne Simon hoitosarjasta apua ja helpotusta jumituksiin.Nopea ja tehokas apu:)
  Muutenkin terveys ja erilaiset hyvinvointijutut kiinnostaa.Matkailuaiheet ja upeat kuvat ovat piristäneet ja niitä toivon jatkossakin.Eläimet ja etenkin koirat aina hyvä lisä.Sisustus ja remppahommat itselläkin kohta ajankohtaisia, ja henkilökohtaiset elämän makuiset juttunne kuvineen lämmittävät ja kiinnostavat. Kiitos tähän astisista postauksista, instaa seuraan myös mielelläni. Jarnolta kanssa lisää postauksia, kiitos.
  Mahtavaa alkanutta vuotta teille molemmille!

  • Ihan mahtavaa, että sait Simolta avun! Simo on kyllä super, en halua edes ajatella missä kunnossa oma kroppani olisi ilman häntä.

   Kiva kuulla, että tykkäät matkajutuista, niitä on nimittäin luvassa tänä vuonna paljon kun puramme arkistoon kertyneitä juttuja.

   Ihanaa alkanutta vuotta sinnekin! xxx

 6. Hyvin sinä kirjoitat aiheesta kuin aiheesta. Itse koen eläinjutut tällä hetkellä antoisimpina. Eläinten kanssa tunteet riemusta kärsimykseen ovat selkeitä ja aina jotenkin yksiselitteisen totta. Muu elämä on paikoin niin monimutkaista ja – tulkintaista, että sen ajattelusta olisi hyvä saada välillä lepoa . Nyt puhun siis omasta elostani, en Stellan. Ihanaa talvea!

 7. Vanhan talon asujana kiinnostaa kyllä remontti, mutta kaikki muutkin aiheet ovat tervetulleita. Ruokajutut kiinnostaa, uusia ideoita tarvii aina:)

 8. Koko aiempi repertuaarisi on kiehtonut, ja Jarnon mukaantulo on tuonut hyvän säväyksen – ja lisää blogista välittyvää lämpöä. :)

  Ja mäykkykuvat ja -kuvaukset, ne saavat aina hymyilemään,

  Eniten minua taitavat kiehtoa Lappi-aiheiset: remontin suunnittelu ja toteutus, tunnelmointi, historia, haaveet, vastuullinen kuluttaminen, ja miten maksimoida pitkän matkateon herkullisuus ja minimoida matkan raskaus.

  Hyvää kuluvaa vuotta!

 9. Tää blogi on inspiroinut ja innostanut mua aikojen saatossa niin monet kerrat, monilla erilaisilla jutuilla. Eniten kiinnostaa Lappi, remppa, sisustus, tyyli, matkat, henkilökohtaiset aiheet. Se että tavaran kanssa keskitytään laatuun, ei määrään. Ja fiilistellään niitä vähiä tavaroita monesta kulmasta, sanoin ja kuvin. Ainoastaan joidenkin ruokatuotteiden esittely on vähän meh.

  Ainoa asia mihin tää blogi ei ole vielä pystynyt on käsityöjutut, kirjoittajan omat, ne vaativat toistaiseksi vierailuja muihin blogeihin :D. Yksi realistinen juttuaihe olisi Stella kädentaitomessuilla, minkälaista inspiraatiota siitä jäisi käteen.

  Jonkun mainitsema elämän hevoset olisi myös kiinnostava. Tykkään lisäksi kotimaan reissuilusta ja retkeilystä, niistä on kiva lukea ja etenkin katsoa kuvia! Ja kirppislöydöistä!

  • Hahahahaha sä et tiedäkään millaiseen mehiläispesään sohaisit tuolla käsityöjutulla – mä sain melkein potkut käsityöntunnilta yläasteella kun tein miten sattuu ja asenne oli hippasen turhan anarkistinen :D “Stella kädentaitomessuilla” olisi kyllä upea spektaakkeli, tavallaan niin sekopäinen että se ehkä pitäisi juuri siksi toteuttaa.

   Kiitos muista toiveista myös, ihanaa että luet! ♥

 10. Inspiroivista henkilöistä musiikin, taiteen ja muodin saralla tehdyt kirjoitukset ovat aina olleet mielenkiintoisia.

  • Oh! Yinjoogasta on ollut tarkoituskin kirjoittaa, täytyy palata tähän kun pääsen takaisin tuntien pariin.

 11. Lappi-jutut, Helsingin kodin sisutus ja teidän muotijutut on toivelistalla. Joskus olis hauska lukea mitä sinun arkipäivä pitää sisällään ja koirajutut on aina lähellä sydäntä. Terveiset sinun äidille, hän on mielenkiintoinen henkilö.

  • Kiitos! Arkipäiväjuttuja ovat muutkin toivoneet, täytyy laittaa työn alle xxx

 12. Remppa-ja sisustusjutut kiinnostaa sekä tietenkin kirjajutut myöskin. Luen kyllä mitä vaan. Ja tykkää kovasti myös sun kuvistasi.

 13. Lappi-aiheiset jutut kiinnostaa näin muualta Lappiin muuttaneena! Mutta erityisesti tykkään elämää pohdiskelevista ja elämänmakuisista jutuistasi. Olen itse huono sanoittamaan omia mietintöjäni (ylipäätään mitään mitä päässä liikkuu), joten on ilo lukea muiden ajatuksista – ja nyökytellä mukana, kun tunnistan niistä myös itseni.

 14. Remppajutut ja erityisesti keittiöremppa-aiheiset jutut kiinnostavat eniten juuri tällä hetkellä, kun se on ajankohtaista omassakin kodissa.

  Kiitos viihdyttävistä lukuhetkistä! :)

 15. Ajatuksiasi ihmissuhteista on aina kiinnostava lukea! Tällä hetkellä ihmisyyden syvempiin vesiin uiskentelu innostaa ja on mielenkiintoista lukea blogeja jotka saavat ajattelemaan asioita eri näkökulmista. Vastapainoksi jotain vähän kevyempää kuten tyyli- ja sisustusjuttuja :)

 16. Oon kyllä tykännyt kovin blogistasi. Verrattuna moneen muuhun super suosittuun blogiin, oot ihanasti jalat maassa tyyppi, ja suhun ja elämäntapa filosofiaasi on helppo samaistua monessa asiassa. Oon itse kova lukutoukka, joten joku vaikkas top 20 kirja julkaisu olisi kiva (jos saisi vaikka vinkkejä!).

  • Kiitos Mia! Kirjajuttuja onkin tulossa, huippua että niitä odotetaan jo innokkaasti.

 17. Luin muutaman tässä linkkaamasi jutun uudelleen, ja Junosta kertova sai silmät kostumaan – taas. Niin taisi käydä ensimmäiselläkin kerralla. Koiraystävät, eläinystävät ovat niin erityisiä, niiden luotto meihin niin aitoa, ja se miten kuvailit sitä yhteyttä osuu tähän sydämeen. Toivon lisää kirjoituksia Junosta.

  Muuten nautin tällä hetkellä erityisesti sisustus- ja remonttiaiheista, mutta niitä taitaa onneksi olla tulossa ilman toiveitakin :)

  • Hahah juu niin tulee! Voi koiraystävät, katsotaan mitä niistä vielä syntyy. Toisaalta he ovat kyllä mukana monessa muussakin postauksessa, vaikka aiheena ei varsinaisesti olisi koirat.

 18. Sisustus, muoti, kosmetiikka, kirjat, matkat… kaikki perusjutut. Ei niihin kyllästy! Mieleen on jäänyt erityisesti kertomus lapsuudestasi, isästäsi, taustastasi. Lisäksi kuvasi ovat hienoja!

 19. Mua kiinnostaa myös eniten henkilökohtaiset kirjoitukset. Pidän kyllä myös asukuvista.

  Noiden lisäksi olisi kiva lukea aiheista, joista ns. valtamedia vähemmän kirjoittaa / jättää julkaisematta.

  Tuo aihepiiri on tietysti laaja ja jätän leijumaan, jos sulle herää jostain aiheesta mielipiteitä, kokemuksia tms.

  Niin ja kirjajutut kiinnostavat myös!

  Ihanaa vuoden alkua!

  • No nyt oli tosiaan laaja aihepiiri! Jätetään tämä hautumaan, ehkä sieltä löytyy vielä yhtä sun toista. Kiitos Kukka ja ihanaa uutta vuotta xxx

 20. Taiteilijahaastattelut on olleet tosi mielenkiintoisia, eli lisää vaan sellaisia jos sopiva tilaisuus tulee! :)

 21. Ei ole tarvinnut vuosien varrella yhtäkään postaustasi skipata, niin mieluisia aihepiirejä ja ihana tapa kirjoittaa, kuvista puhumattakaan. Myös Jarnon liittyminen blogiin on tuonut oman pikantin lisänsä. Tällähetkellä eniten kiinnostaa Lappi ja sisustus jutut.

 22. Eläinaiheet sykähdyttävät aina, mutta heppatyttönä haluaisin kuulla tarinan sinun elämäsi hevosista

 23. Mä tykkään kyllä myös monenlaisesta, ehkä eniten ovat osuneet pohdinnat eri aiheista. Tyylijutut tietty myös, olenhan harmaan villan ystävä : ) Mutta jos osaa kirjoittaa hyvin, aiheen kuin aiheen saa elämään. Jarnon jutuista olen myös tykännyt, hänellä on oma jujunsa tarinoissaan.

  • Harmaa villa best! Mahtavaa, että olet tykännyt myös Jarnon jutuista, minusta ne ovat olleet superkiva lisä tänne.

 24. Hahaha “mitä tiedän rakkaudesta” kappaleessa luin jostain syystä monta kertaa “jaella ohjeita ylhäältä päin, kuin valaistunut kenguru” !
  No, ei kai se ole niin justiinsa, olisipa kiva tavata moinen olio :D

  Kiitos kirjatiedoista, ed. postauksessa.

 25. Kodin & kakkoskodin remontoimiseen ja sisustamiseen liittyvät jutut, sekä suhteenne luontoon, tyylipostaukset ja ainaisena toiveena postaus kompaktista garderobista matkalle :)

  • Ah, olet tainnut toivoa tätä matkapakkausjuttua aiemminkin! Nyt otan työn alle!

 26. Tyylitajusi on niin mahtava että niihin (tyylipostauksiin) en kyllästy koskaan! Ja matkajuttujakin toivottavasti tulee jatkossakin paljon.

  • Hei kiitos! Tyylijutut pysyvät varmasti mukana, ja matkajuttuja on luvassa myös koko vuodelle, koska julkaisematonta arkistomateriaalia piisaa.

 27. Kuvat kiinnostaa. Ja sellaisten mietiskely-kerron hetkestä-fiilistelen jotain postaukset kiinnostelee. Oot tosi hyvä kuvaamaan tilanteita ja hetkiä ja sanottamaan fiiliksiä. Mutta oikeestaan ihan kaikki kiinnostelee. Kirjotat niin hyvin että luen kaikki postaukset, olipa aihe minkälainen vaan. Sulla on hyvin sana hallussa.

 28. Matkoista ja kaikesta siitä mistä ammennat näkökulmaa ja inspiraatiota. Ihmissuhde ja niiden ilmiöiden pohtiminen on myös kiinnostavaa -valmista / lopullista niistä ei koskaan saa, mutta aika ja muuttuvat olosuhteet muokkaavat niitä kuitenkin.

  Sitten jotai rosoista / siloittelematonta olisi kiinnostavaa nähdä kuvissakin.

 29. Aivan mistä vain kirjoitat, saat sen kuitenkin tuntumaan kiinnostavalta. Kiitos että kirjoitat, blogisi joko koskettaa sydäntäni tai saa hymyn huulilleni.

 30. Matkajuttuja, Lappi-juttuja, sisustusjuttuja ja ylipäänsä ajatuksia arkipäiväisestä elämästä! Teillä on myös hienoimmat valokuvat ja niitä on aina kiva katsoa :)

 31. Nautin kirjoitustyylistäsi, sen sujuvuudesta ja rikkaasta kielenkäytöstä. Pohjoisen asukkaana on ollut ihana lukea niitä juttuja. Kirjoista ja taiteesta olisin kiinnostunut lukemaan enemmänkin.

  • Kiitos, ihana kuulla! Kirjat ja taide ovat omallakin listallani asioista, joista haluaisin kirjoittaa enemmän.

 32. Kirjajutut kiinnostaa myös täällä! Ja samoin ihonhoito ja kauneus ja hyvinvointi ylipäätään :-) Ihana blogi ja Instagram! Kiitos. Ihanaa vuotta 2019.

 33. Henkilökohtaiset pohdinnat ovat olleet muutenkin loistavan blogisi hienointa antia. Niitä on toki paljon haastavampaa kirjoittaa kuin monia “yleisempiä” juttuja (ja samalla tulee paljastaneeksi omaa haavoittuvuuttaan), mutta toisaalta ne koskettavat lukijaa syvästi ja saavat hänet pohtimaan myös omaa elämäänsä ja valintojaan. Osaat upeasti ja rohkeasti kirjoittaa yksityisestä – ja tuot tekstit hienosti siihen rajapintaan, jossa henkilökohtainen hipaisee myös yleistä ja jaettua. Toivon siis pohdintoja rakkaudesta, elämäntuskasta, identiteetistä, itsen etsinnästä, oikeasta ja väärästä, hyvästä ja pahasta. Valinnoista, tuskailuista, pohdinnoista. Kivusta, riemusta.

  • Samaa mieltä tästä! Kirjoitat koskettavasti ja tyylikkäästi henkilökohtaisista asioista. Toivoisinkin jatkoa toissavuoden VELA-aiheeseen, joka puhutteli erityisen paljon.

 34. Lappi, pohdinnat elämästä ja tekstit vastuullisuudesta kiinnostavat! Ennen kaikkea Lappi!

 35. Alkujaan ylitorniolaisena tietysti tämä teidän taloprojektinne ja kaikki postaukset siitä kiinnostavat kovasti! Myös musiikkipostaukset ovat mieleeni, sillä löydän niistä lähes aina omaan musiikkimakuuni sopivaa lisää kuunneltavaa. :)

  • Hahah mahtavaa että täällä on entisiä ylitorniolaisia! Kiitos Maimi että luet, hauska kuulla että oot tykännyt.

 36. Tapasi kirjoittaa aiheesta kuin aiheesta on niin iholle ja sisään menevää että luen kaikki; Lappi-, koira- ja lifestyle kiinnostavat eniten unohtamatta matkailua, hyvää alkanutta onnen täyteistä vuotta 2019 sinulle, HeidiS

 37. Remppajutut kiinnostavat ja kiva kuulla, että niitä on tulossa. Lisäksi kirja-arvostelut ja taide- ja musiikkitärpit ovat aina toivelistalla.

  Toivepostauksena olisi mukava kuulla enemmän pohdintoja ihmissuhteisiin liittyen ja ylipäänsä ihmettelyjä eri elämän aloilta.

  Olisi kiinnostavaa lukea haastatteluja myös Lapissa asuvista ihmisistä ja heidän elämäntarinoistaan.

  Kiitos inspiroivasta ja tyylikkäästä blogista!

 38. Tykkään ihan hirveästi sun tavasta kirjoittaa ja käyttää suomen kielen kauniita sanoja monipuolisesti. Rakastan myös kiireettömyyttä, joka täällä näkyy. Ahdistun monessa blogissa selittelystä kiireen ja paineen suhteen; täällä on ihana hengittää ja nauttia lukemastaan <3 Arvostan teksteissä myös "tuulesta temmattuja", fiilispohjaisia ajatuksia suunnitelmallisuuden rinnalla :)

 39. Sun tekstit koskettaa syvältä, värisyttää sielua ja antaa ajateltavaa. Susta huokuu jokin käsittämätön voima, seesteisyys, hengittämisen taito, toivoa luova aura. Sun tekstit on mulle monesti valo tuolla jossain. Kiitos kun jaat omia pohdintojasi, havaintojasi ja maailmankatsomustasi. Jos joskus näen sut Helsingin kaduilla, tuun antamaan lämpimän halauksen. Kiitos Stella. <3

  • Eve ♥♥♥ Kiitos mielettömästä kommentista, tulipa hyvä mieli. Toivottavasti törmätään joku päivä!

 40. Kaiken luen, mutta eniten kiinnostavat sekä kotimaan- että ulkomaan matkailujutut (erityisesti olisi kiva lukea enemmän vielä kotimaan matkailusta), ruoka- ja sisustusjutut, tyylistäsi kertovat postaukset sekä tietysti ne henkilökohtaisemmat pohdinnat <3

  • Vielä piti lisätä tähän, että mä kyllä tykkäsin tosi paljon siitä taiteen ostamisen oppaasta, lisää sellaista myös!

 41. Sulla on paljon kiinnostavia aiheita, pohdiskelut ja sisustusjutut uppoaa, erityisesti Lappi-projekti. Vähiten jotkut tuote-esittelyt, mutta toisaalta niistä on kyllä löytynyt uusia juttuja itsellekin. Pääasia että kirjoitat. Kiitos.

 42. Kirjoitat niin hyvin ja sujuvasti, että sun tekstejä lukee aina ilolla. Mua kiinnostaa erityisesti pohdiskelevammat tekstit eri aiheista ja kaikki Lappi-kotiin liittyvä! Ja täytyy sanoa, että sun Nanso-yhteistyöt on kyllä muuttaneet mun mielikuvaa kyseisestä brändistä. Aina niin upeita kuvia!

 43. Sä oot upea! Ja kirjoitustyylisi koukuttava ja kaunis. Yrittäjyydestä olisi kiva lukea tai vaikka aidan seipäästä. Sun taidoilla siitäkin saisi kiinnostavan jutun.

 44. Oi, tuo ”Tyttöni mun” oli niiin koskettava että nieleksin kyyneliä työmatkabussissa sitä lukiessani. Samaistuin niin täysin siihen kuinka hämmästyttävän paljon pientä koiraa voikaan rakastaa.
  Eli kaikki koirapostaukset osuvat ja uppoavat!

  Myös kirjoituksiasi Lapista odotan ja luen mielenkiinnolla, kun itsekin kuulun tuohon vanhan talon remppailu skeneen. Ja oi, Lappi: aina lähellä sydäntä! Upean paikan olette saaneet urakoitavaksenne! Hauskaa olisi jos ehtisitte tänä vuonna laajemmallekin Lapinmaata tutkimaan, siellä kun on niin paljon hienoja paikkoja!

  Myös syvällisemmät pohdintasi kuin myös arkiset ”sääpäiväkirjat” kauniine kuvineen ovat nautittavaa luettavaa.

  Toiveaiheena aiemmin mainittujen lisäksi kirjallisuus. Luet ilmeisesti ehtiessäsi jonkin verran ja kuvissa vilahtelee aina välillä kiinnostavan näköisiä kirjoja. Vinkkejä, kiitos! Vaikka niiinkin kepeästi kuin vinkkailet biisisuosituksia.

 45. Ihania juttuja kaikki, kiitos niistä!
  Henkilökohtaiseksi kärjekseni nostaisin ilmastonmuutosta ja rakkautta koskevat postaukset.

  Tältä vuodelta toivon, että kirjoitat sinulle tärkeistä asioista. Sen tuntee sanoista, kun näin teet. Kiitos, kun teet.

 46. Viime vuoden suosituimmat kuuluivat omiinkin suosikkeihini. Lapin talo oli mahtava uusi avaus ja talosta sekä lappilaisesta elämästä voisin lukea vaikka kuinka paljon.

  Matkailun osalta olisi ihana saada vinkkejä kotimaan reissuihin. Haluaisin itse lisätä reissaamista Suomessa, mutta mistä löydän ne tunnelmalliset majapaikat, parhaat kirpparit, kauneimmat kahvilat..? Voisiko tähän kehitellä ehkä jotain yhteistyökuviota kotimaisten matkailutoimijoiden kera?

 47. Lapin koti kiinnostaa! Pohdiskelevat kirjoitukset houkuttelevat myös lukemaan. Nanso-postaukset, niistä saa hyviä vaatevinkkejä!

 48. Remppajutut ja pohjoisen kodin kuulumiset kuten myös syvällisemmät pohdinnat aiheesta kuin aiheesta (rakkaus, ystävyys, perhe (sis koirat)) kiinnostavat. Kuten myös kosmetiikka, muoti ja kirjajutut. Haastattelut ja valokuvausaiheet myös huippuja! Ja Jarnon toimesta myös eli pidän kovasti teidän yhteisistä jutuista ja olisi kuva lukea teidän yhteisistä duunijutuista. Se teidän yhteinen keskustelupostaus oli jotenkin ihanan herttainen. Pidän myös sellaisesta arjen hempeydestä ja on ihanaa kun kuvista loistaa lämpö ja rakkaus. Jarnon tatuoinneista olisi kiva kuulla eli onko niissä jokin stoori?

 49. Minua kiinnostaa ainakin tosi paljon nuo teidän matkakirjoitukset. Kuvia matkoilta, ruoista, vaateista, ihmisistä, eläimistä sekä kaudenhoito tuotteista.
  Myös tuo Lapin kodin kunnostus operaatio on mielenkiintoista luettavaa.
  Ravintola ja ruoka-aiheiset jutut.
  Itselle myös kaikki eläinaiheiset jutut kuten teidän koiruuksista ja niiden touhuista on Aina mukavaa luettavaa.

  • Hei huippua, että matkajutut kiinnostaa! Aiemmilta reissuilta on nimittäin tositosi paljon materiaalia vielä arkistoissa odottamassa vuoroaan.

   Kiitos Satu että luet!

  • Jee, ihanaa että kirjajutut kiinnostavat! Niitä on suunnitteilla tälle vuodelle useita.

 50. Mikin kuvat! Eli pliiiiis, kuvia, fotoja, näpsyjä, pohdittuja, fiiliksellä. Niihin palaa mielellään usein.
  Kun ne toimivat niin hyvin. Kiitos.

 51. Voi, muistan nuo kaikki postaukset, kärkynhän täällä miltei päivittäin kurkkaamassa, milloin on tullut uusi kirjoitus. Koirafanina ihana Tyttöni mun-kirjoitus oli sydämeenkäypä. Keittiönne remontin valmistumisesta lukisin mielelläni ja leffa-kirja-suosituksia. Keep on going, olet ykkösenä mun blogivalikossa :)

  • Se onkin jo pian valmis, joten palaan asiaan pian! Remppajuttua on luvassa kyllä myös Lapin suunnalta.

 52. Viime vuodelta just rakkausteksti oli aivan ihana <3 ylipäätään ihmissuhdejutut, pohdiskelevat tekstit on aina lemppareita, mutta Lappi-päivitykset kiinnostaa kans ! Oikeestaan kaikki kiinnostaa, mutta noi on suosikkeja :)

 53. Tuo rakkausteksti oli ehkä oma lempparini viime vuodelta, olen palannut siihen usein ja ottanut screenshotinkin yhdestä erittäin puhuttelevasta kohdasta. Kiitos kun kirjoitat.

  Rintojenpienennysjutusta kirjoittamisesta olet joskus puhunut, se kiinnostaisi kovasti. Lempi juttujani ovat kautta linjan olleet yleiset tekstit elämästä ja arjesta, osaat maalata mielenmaisemaa tekstiksi niin kauniisti.

  • Hei rintojenpienennysaiheesta onkin tulossa juttu, sitä on nimittäin toivottu paljon! Kiitos sulle kun luet ♥

 54. Olisi kiva lukea jonkinlainen reissuvinkkipostaus Pohjois-Pohjanmaa/Lappi-akselilta. Myös kirjavinkkauksia lukisin mielelläni.

 55. Elämään ja ihmissuhteisiin liittyvät pohdinnat ovat erityisen kiinnostavaa luettavaa, samoin sisustusjutut! Kiitos ihanasta blogista <3

 56. Olisi kiva kuulla sun ajatuksia ystävyydestä.

  Tykkään eniten sun pohdiskelevista postauksista, mutta kovasti myös koti- ja remppajutuista, kosmetiikka- ja tyylipostauksista ja oikeastaan ihan kaikista muistakin aiheista :D Mua on ainakin helppo miellyttää!

  • Hei ystävyysaiheinen juttu onkin suunnitteilla ja tulee ulos varmaan ensi kuussa ystävänpäivän kynnyksellä. Ja kiitos, ihana kuulla :D

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.