Talvi-ihon vinkit (ja Naturellen uusi myymälä)

Kaupallinen yhteistyö Naturelle, sisältää alekoodin

Sunnuntaita sinne ruudun toiselle puolelle! Seuraa valikoituja vinkkejä talvi-ihon pelastamiseen, mutta aloitetaan tiedotusluontoisella asialla. Luonnonkosmetiikkaan keskittynyt kauppa (ja pitkäaikainen yhteistyökumppanini) Naturelle on nimittäin muuttanut Bulevardilta ihan ydinkeskustaan, Kämp Galleriaan. Tuttu putiikki on saanut uuden, freesin ilmeen ja auennut nyt Kluuvikadun puoleisen sisäänkäynnin kainaloon. Putiikkiin toki pääsee myös muiden Kämp Gallerian sisäänkäyntien kautta kulkemalla kauppakeskuksen läpi. Mahtavaa, että luonnonkosmetiikkakeidas löytyy nyt entistäkin keskeisemmältä paikalta.

Uudistuneeseen myymälään on tulossa useampikin uusi tuotesarja, mutta niistä ei minullekaan voitu vielä kertoa enempää, jään siis jännityksellä odottamaan mitä tuleman pitää. Onneksi tämänhetkisistäkin valikoimista löytyy kaikenlaista ihanaa, kiintoisaa – ja minulle täysin uutta! Siitä lisää pian.

On muuten alkanut tuntua vähän hassulta kirjoittaa erikseen luonnonkosmetiikasta kuin se olisi jokin “tavallisesta kosmetiikasta” erillinen asia. Toki on tärkeää, että eettiselle ja ekologiselle kosmetiikalle on oma nimitys, mutta huomaan, että siitä on alkanut viime vuosien aikana tulla minulle itsestäänselvyys: miksi oikeastaan käyttäisin mitään muuta, kun luonnonkosmetiikan saralta löytyy kaikki mitä tarvitsen? Naturellen valikoimissa on laadukkaita tuotteita monilta ihanilta merkeiltä ja monesta hintaluokasta: mutkattoman tehokkaasta ylelliseen luksusluomuun.

Viimeksi pääsin testaamaan tuotteita australialaiselta luonnonkosmetiikkasarjalta nimeltä Ere Perez ja etsimään sieltä talvi-iholle sopivia ratkaisuita, sillä ihoni ei ole tykännyt hirveän hyvää viime kuukausien keleistä. Meksikolaissyntyisen Perezin vuonna 2004 perustama merkki on ollut nyt tovin Naturellen valikoimissa ja nauttii Suomessakin jonkinlaisesta kulttisuosiosta, sillä hyllyt tyhjenevät jatkuvasti tuotteista. Yksi syy suosioon on varmasti todella toimiva hinta-laatusuhde: tuotteet on pakattu täyteen vaikuttavia raaka-aineita, mutta hinnat ovat silti varsin maltillisia. Supertyylikkään sarjan kalleimmat tuotteet maksavat vähän yli kolmekymppiä.

Ere Perezin kasvovesi tuli tutuksi jo viime syksynä: tykkäsin sitruunaa ja vihreää teetä sisältävästä kosteussuihkeesta kovasti ja nostin sen myös lahjavinkkilistalleni. Nyt valitsin kokeiluun muutamia muita sarjan suosituimpia tuotteita Naturellen myyjän Lindan kanssa. Jos ei ole ihan varma mitä tarvitsee tai mikä sopisi omalle iholle parhaiten, kannattaa painella putiikkiin: Naturellen väki osaa suositella sopivia tuotteita ja neuvoa niiden käytössä. Paikan päällä pääsee myös nuuhkimaan ja testaamaan.

Ere Perezin värikosmetiikka on ollut supersuosittua ja halusin tietysti selvittää miksi. Aloitimme meikkivoiteista, joita on kaksi: peittävämpi Oat Milk Foundation ja ohuempi Quinoa Water Foundation, joka lähinnä tasoittaa ihon sävyä. Linda kertoi, että Oat Milk Foundation on tosi kuulas, mutta sopii silti peittävyyttä kaipaavalle, sillä öljytöntä, voidemaista koostumusta on helppo kerrostaa, kunnes lopputulos on mieluinen. Kuivalle talvi-iholle voide toimii erityisen hyvin, sillä se on todella kosteuttava. Kuudesta keltapohjaisesta sävystä löytyy suurimmalle osalle suomalaisista sopiva sävy.

Oat Milk Foundation sopi kyllä pintakuivalle iholleni ja peitti ihon talviset epätasaisuudet, mutta pidin silti enemmän Quinoa Water Foundationista, joka on ihan selkeästi minun tuote: ohut koostumus levittyy hyvin ja sulaa ihoon ihanaksi samettiseksi pinnaksi. Rakastan myös lasista pipettipulloa, jolla juoksevaa nestettä on helppo annostella. Se on todella riittoisaa: kaksi tai kolme pisaraa riittää koko kasvoihin. Linda muistutti, että pulloa kannattaa ravistaa ennen käyttöä, ja kertoi, että tätäkin voi halutessaan kerrostaa pikkuisen peittävämmäksi, jos haluaa. Sävyjä löytyy kolme, jotka sopivat monelle ihoon sulavan ominaisuutensa ansiosta.

Ehdottomasti jatkoon!

Vanilla Highlighter on kuulemma yksi sarjan suosituimmista tuotteista, kuulas ja kaunis korostusvoide, jossa on aavistus kimallusta. Kuvassa on samppanjanvärinen Falling Stars, jonka lisäksi löytyy pronssisempi sävy nimeltä Sun Halo – takuulla aivan ihana kesällä tai lomamatkan ruskettamille kasvoille. “Korostusvoide toimii ihan kaikille, myös silloin kun ei laita muuta meikkiä tai meikkaa vain vähän”, Linda vinkkasi. “Sipaise tätä poskipäille ja keskelle luomia kirkastamaan katsetta”.

Ensimmäisten testikertojen perusteella notkeaa koostumusta on helppo levittää vähän kuivallekin iholle ja toden totta, voide toimii ihanasti lähes meikittömillä kasvoilla! Plussaa myös menneen maailman tunnelmaa huokuvasta vaniljantuoksusta.

Olen tykästynyt viimeisten vuosien aikana misellivesiin, jotka sopivat lempeään puhdistukseen etenkin talvisin, kun kasvojen ihoa koetellaan eniten. Ginkgo Micellar Waterin vaikuttavina raaka-aineina ovat rauhoittava aloe vera ja neidonhiuspuu eli gingko biloba, joka sisältää runsaasti antioksidantteja.

Linda kertoi, että Ere Perezin misellivesi on hellävarainen, mutta poistaa tehokkaasti meikin ja muun lian. Sitä voi käyttää yhdessä öljyputsarin kanssa niin, että poistaa ensin misellivedellä meikin: silloin putsari saa vaikuttaa ihossa rauhassa. Aamuisin voi käyttää pelkästään misellivettä, jos ei halua pestä kasvoja vedellä.

Olen testannut molemmat käyttötavat ja tykännyt – Ere Perezin misellivesi on alkoholiton eikä kuivata, vaan iho jää pehmeäksi ja kosteutetuksi. Misellivesi tasoittaa myös ihonsävyä, ominaisuus jonka otan ilolla vastaan etenkin näin talvella kun kasvoissa todella on mitä tasoittaa.

Linda suositteli molempia sarjan seerumeita, jotka toimivat niin yhdessä kuin erikseen. Quandong Green Booster Serum on kuin vihersmoothie iholle: kevyt, ravinteikas ja virkistää ihanasti. (Luin vasta myöhemmin Naturellen sivuilta tuotekuvauksen ja nauratti – en ollutkaan ainoa, jolle tuli mieleen vihersmoothie.)

Antioksidanteilla terästetty superfood-seerumi vahvistaa, kosteuttaa ja parantaa ihon kimmoisuutta. Minulle Linda suosittelee seerumia erityisesti siksi, että ihostani tulee talvisin melko herkkä ja punoittaa usein äidiltä perityn rosacea-taipumuksen takia. Seerumi rauhoittaa tulehduksia ja vie pois punoitusta.

Yllätyin itse siitä, että seerumin tuoksu on todella mieto, vahvasta väristä olisi ehkä arvannut toisin. Tykkään seerumin geelimäisestä koostumuksesta, joka imeytyy nopeasti. Plussaa myös riittoisuudesta: pari pisaraa riittää koko kasvoille.

Niin ja mikä se quandong oikein on? Hedelmä, joka sisältää kuulemma tuplasti enemmän C-vitamiinia kuin appelsiini. Kiinnostaa.

Sarjan toinen seerumi on niin tyylikäs ilmestys, että olisin voinut ottaa sen ihan vaan kaunistamaan kylpyhuonettamme, mutta onneksi myös sisältö on enemmän kuin kohdallaan. Lindan mukaan Australian Blue Cypress Face Nectar on kevyt ja kosteuttava öljyseerumi, joka tekee tosi pehmeän ja samettisen pinnan. Ohuesta, nopeasti imeytyvästä koostumuksesta ovat tykänneet monet heistäkin, jotka eivät normaalisti lämpene kasvoöljyille.

Öljyseerumia voi käyttää aamuin illoin, vihreän seerumin päällä tai sellaisenaan kasvoveden kanssa. Linda vinkkasi, että se toimii ihanasti myös meikin alla – ja niin toimii! Lopputulos on kuulas ja heleä, mikä ei ole näin talvisin herkän ja pintakuivan ihon kohdalla todellakaan itsestäänselvyys. Suhtaudun itse seerumiin superkosteuttavana primerina, vaikka sitä ei varsinaisesti sellaisena myydäkään.

Balmit ovat ilmestyneet markkinoille muutama vuosi sitten ja myös Ere Perezilla on omansa: Papaya SOS Marmalade on monikäyttöinen balmi, joka toimii lähes kaikkeen. Sillä voi puhdistaa hellävaraisesti meikin ja käyttää yövoiteena, se pelastaa rohtuneet huulet, sitä voi sipaista kuiviin hiuslatvoihin, sillä voi hoitaa arpia ja ärtynyttä ihoa kuten hyttysenpuremia ja toki sitä voi sivellä myös vartalon kuiviin kohtiin, kuten käsiin, kyynerpäihin tai kantapäihin. Täydellinen balmi niin peilikaappiin, treenikassiin kuin matkalle.

Linda kertoi, että sitä ostavat myös monet äidit, sillä balmi sopii lapsillekin. “Se on nimensä mukaisesti SOS-voide, joka toimii mihin tahansa hätään”. Rakastan tätä ajatusta! Rakastan myös balmin trooppista tuoksua – sitä on ihana levittää kasvoille juuri ennen nukkumaanmenoa niin tuntuu vähän kuin olisi lomalla jossain eksoottisessa kohteessa.

Jos käyttää balmia osana päivittäistä ihonhoitorutiinia, se kannattaa sipaista kasvoille viimeisenä kasvoveden ja seerumin jälkeen. Balmilla voi myös korvata mahdollisen öljyseerumin.

Kuvat ovat uudesta myymälästä, jonka vaaleat puuhyllyt notkuvat syvänvihreää seinää vasten. Siellä on nyt avajaisten kunniaksi monia huipputarjouksia, joten on hyvä hetki piipahtaa paikalla. Naturelle halusi muistaa blogin lukijoita myös omalla etukoodilla, joka toimii niin putiikissa kuin verkkokaupassa.

Halusitpa testata jotain uutta tai täydentää peilikaappia tutuilla tuotteilla, koodilla YSTÄVÄ2019 saa 20% alennuksen sekä Naturellen verkkokaupassa että uudesta kivijalkamyymälässä (Kluuvikatu 4) viikon ajan sunnuntaihin 17. helmikuuta asti. Koodi ei koske seuraavia tuotemerkkejä: Nuori, Kypris, Okoko, Lebon ja Vintner’s Daughter. Ei voida yhdistää muihin etuihin tai lahjakortteihin. Tuotteita on rajoitettu erä, kannattaa olla nopea jos on jotain tiettyä mielessä!

Naturelle-myymälä
Kluuvikatu 4 (Kämp Galleria), Helsinki
Ma-pe 11-19
La 10-17

9 thoughts on “Talvi-ihon vinkit (ja Naturellen uusi myymälä)

  1. Ja koodilla YSTÄVÄ2019 saa 20 %:n alennuksen 17.2. asti. Itsehän siis ehdin jo tilata tuolla 10 %:n alekoodilla. Olikohan näiden kampanjoiden päällekkäisyys ihan loppuun asti mietitty, itseäni ainakin vähän harmittaa.

    • Moikka Marja, ymmärrän täysin harmituksen! Tämä oli inhimmillinen erehdys, mutta ilman muuta korjataan asia niin ettei jää huono fiilis. Laitatko Naturellelle sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@naturelle.fi niin Tuomas ja Satu palaavat sulle asiaan xxx

  2. Yliherkkä ihoni reagoi miltei kaikkeen ärsyyntymällä, punoitusta, näppylöitä. Ehkäpä tämä vinkki olisi kokeilun arvoinen, apteekin tuotteet on jo melkoisesti läpikäyty ja vain muutama harva käy.

  3. SOS marmeladin käyn ehdottomasti ostamassa, juuri tuollainen monikäyttöinen on parasta

  4. Itselläni on hankittu paljon tätä sarjaa, tuntuu sopivan iholleni enemmän kuin laponie skincare. SOS-marmelade on ihana, tuhkimonaamiona iltaisin viherseerumin kanssa. Mutta toimii tehokkaasti hiertäviin saumoihin/hiki ihottumaan, onnistuin testaamaan poikkiksella. :D

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.