Syystuulahduksia

Merkkejä lähestyvästä syksystä: nahkatakki on kaivettu naftaliinista ja ripustettu eteiseen tuulisia tai muuten vain viileämpiä päiviä varten. On niitä jokunen tässä jo ollutkin, vaikka monina päivinä pärjää yhä ohuella neuleella, toisina jopa t-paidalla.

Jarno nappasi nämä kuvat yhtenä märkänä päivänä. Olimme matkalla jostakin jonnekin ja jäimme porttikonkiin pitämään sadetta, sillä vettä alkoi tulla kuin joku olisi kääntänyt hanan päälle. Sattumalta olimme juuri Kampissa kadulla, jolla me molemmat olemme joskus asuneet, vieläpä samassa elämäntilanteessa, juuri Helsinkiin muuttaneina. Ei sentään samaan aikaan, se olisi ehkä ollut jo liikaa.

Oli musta päivä. Kun yhdistää mustaa mustaan, on kiva pelata tekstuureilla: kiiltävä nahka, karhea denim, himmeä puuvilla joka imee itseensä kaiken valon. Musta on parhaimmillaan juuri tähän aikaan vuodesta, kun rusketusta on vielä jäljellä. Utuan kasviparkitusta nahasta valmistetun satulalaukun sain lahjaksi merkin perustajalta Piialta, kun vierailimme elokuun alussa Raahessa. Merkki valmistaa tuotteensa vastuullisesti: suunnitelmat syntyvät Raahessa ja jokainen laukku tehdään käsin Kreikassa, pienessä perheomisteisessa ateljeessa.

TOTEMEN FARKUT URBAN A
POOLOPAITA* NANSO
DANTEN NAHKATAKKI* DOTS
SATULALAUKKU* UTUA
*SAATU

Kaatosateen kastelemat kengät eivät näy kuvissa, mutta ne ovat korkosandaalit. Jokasyksyinen kapina: en peitä varpaita umpikenkiin ennen kuin on pakko. Ulkona on sentään yhä toistakymmentä astetta. Intiaanikesän mahdollisuus on läsnä ensilumeen asti.

PHOTOS BY JARNO JUSSILA

8 thoughts on “Syystuulahduksia

  1. Sukattomuus on mielenkiintoinen juttu. Minulla on tuttavapiirissäkin monta ihmistä, jotka laittavat sukat jalkaan vasta kun varpaat sinertävät :D Itse en ole koskaan pitänyt sukkia tai edes sukkahousuja epämiellyttävinä. En tykkää palella ja palelen erityisesti jalkateristä (ja kaulasta).

    • Ymmärrän tavallaan tämänkin, koska talvisin olen 100% villasukkaihminen enkä ole hetkeäkään ilman. Mutta se on joko-tai. Paljain varpain tai villasukat 24/7.

  2. Tuo Danten nahkatakki, taisin löytää unelmien takin, jota olen hetken etsinyt..
    :)

    • Se on kyllä täydellinen! Sitä saattais olla vielä Dotsissa jäljellä, käy ihmeessä kurkkimassa myymälästä tai verkkokaupasta jos kiinnostaa xxx

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.