✖ Lokakuun kootut

Seuraa viime viikkojen isot ja pienet asiat! (Niin, olimme pohjoisessakin, mutta siitä lisää pian.)

✖ Helsingin kirjamessut olivat ihanat. Valtavasta yleisömäärästä huolimatta! Sain hortoilla kiireettömästi kirjojen maagisessa vaikutuspiirissä, hengailla Hangon kirjeenvaihtajamme Annan kanssa, kuunnella kirjailijahaastatteluita, selailla uutuuksia ja uusintapainoksia, penkoa divariosastoa. Kirjahankintojen määrä pysyi onneksi mitenkuten kurissa, koska kotona on iso pino kirjoja, jotka odottavat vuoroaan. Jos vaikka lukisi ne ensin.

✖ Hypnoosi kiinnostaa. Jarno on yrittänyt pitkään lopettaa tupakoinnin ja on nyt hypnoosissa käytyään ollut reilut kolme viikkoa polttamatta. Minulla taas on kauhua ja sisäistä sekasortoa aiheuttava toimenpidekammo, johon hypnoosista saattaa kuulemma olla apua – olen todellakin valmis kokeilemaan. Olisihan se kivaa, ettei koko viikko olisi jännityksen takia pilalla aina kun pitää mennä jotain varten lääkäriin. Jotenkin tosi aikuista, sanoi yksi ystävä kauhistuneena henkisen kasvun spurtistani. Haha! Niin on. Ja pidän siitä.

Uudet kuulokkeet, uusi elämä. Minulla on kummalliset korvat, joissa mitkään nappikuulokkeet eivät suostu pysymään – ja jos suostuvatkin, korvia alkaa nopeasti särkeä. Siksi käytän aina isoja kuulokkeita, jotka peittävät korvat kokonaan. Edelliset menivät kuitenkin rikki melkein vuosi sitten enkä ole saanut aikaiseksi hankkia uusia, tyytynyt vain narisemaan kotona loputtomista taisteluistani nappikuulokkeiden kanssa. Lopulta Jarno kyllästyi valituksiini, lähti kaupungille ja palasi kainalossaan uudet, kunnolliset kuulokkeet. AH! Ihan kuin elämä olisi alkanut alusta! Voin kävellä kadulla uppoutuen omiin luuppeihini! Voin kääntää päätäni eikä kuuloke tipahda korvastani! Voin kuunnella kokonaisen kappaleen ilman 13 keskeytystä!

✖ Talviaika on täällä. Samoin taistelu kaamosväsymystä vastaan. Joka vuosi sama juttu, pimenevät päivät vievät veronsa ja aamuisin on vaikea nousta. Olen aiemminkin tankannut vitamiineja, mutta tänä syksynä olen aloittanut nestemäisen rautakuurin, josta on ollut jo paljon hyötyä, sillä normaalisti ensimmäiset kaamosoireet ovat hiipineet päälle jo syyskuussa heti kun päivät ovat lähteneet hämärtymään, mutta nyt eletään melkein marraskuuta! Kaivelen tänään myös herätysvalon esiin, siitä on menneinä talvina ollut apua järkyttäviin aamuihin.

✖ Yinjooga pelastaa jälleen elämäni. Olen aloittanut Katja Kokon uuden Yin Your Skin -verkkokurssin, josta kirjoitin tovi sitten. Ei olisi voinut tulla parempaan saumaan: elämässä on ollut kivoista jutuista huolimatta viime viikkoina kaikenlaista pientä murhetta ja stressinaihetta ja tuntuu tosi vaikealta saada kierroksia alas ja rentoutua. Kurssi yhdistää gua sha -kasvohieronnan ja yinjoogan ja sisältää myös meditaatiota, on siis varsinainen täsmäase juuri mielen ja kehon rauhoittamiseen ja tasapainottamiseen. Hullua ja ihanaa miten 10 minuutin minimeditaatio helpottaa puristusta ja kirkastaa oloa, vaikka vielä aloittaessa tuntui siltä, että ei tästä mitään tule. Toinen aikuistumisen merkki: harkitsin eilen lääkitseväni nuutunutta oloani lasillisella viiniä, mutta sen sijaan teinkin pienen yinjoogan. Se auttoi enemmän.

PHOTOS BY STELLA HARASEK

18 thoughts on “✖ Lokakuun kootut

 1. Hyvähyvä ja hurraa Jarno!! Jatka vaan tuota paperossitonta elämää! Se on kaikilla tavoilla mitattuna hyvä. Pidän sulle niin peukkuja ♡

 2. Mullakin sama kuulokeongelma! Ja vaikka isotkuulokkeet toimii hyvin ni olis se vaan niin paljon kätevämpää kun kuulokkeet mahtuis esim taskuun :D mitkä kuulokkeet sulla on käytössä?

  Myös hypnoosi kiinnostaa, ite haluaisin hoidattaa sillä sairaalloista araknofobiaa.

  • Mulla on Marshallin kuulokkeet, oli samat aiemminkin kunnes hajosivat (olivat siinä vaiheessa jo sen verran vanhat ja kuluneet, ettei ihmekään).

 3. Moi! Kiitos taas listasta – näitä kiva lukea! Mullakin juuri hajosi kuulokkeet ja pähkin mitkä ostan, mitkä sulla?

 4. En siis ole ainoa, jonka korviin nappikuulokkeet ei istu. Aivan toivotonta. Löysin vastamelukuulokkeet ja niistä musiikki kuulosta niin hyvältä, ettei muuten haluaisi musiikkia kuunnellakaan!

  Toinen läheinen aihe itselleni on kirjamessut. Tämä vuosi oli pitkään aikaan ensimmäinen kun messut jäi väliin. En tiedä millä rinnakkaismessuilla sinä olet ollut, itselläni on jo muutaman vuoden ollut kirjamessuista kokemus: jäätävä ja ahdistava tungos. Ihan liikaa ihmisiä, jotta ne olisivat millään tasolla edes viihtyisät saati tuollaisen eteerisen tunnelmalliset mitä sinä maalailit. Puhumattakaan ruoka ja viinipuolesta… Jos pääsisin joskus torstaina tai perjantaina päivällä haahuilemaan messuille niin ehkä joo, mutta kun töiden puolesta ainoa mahdollisuus on silloin kun kaikki muutkin ovat siellä niin ei kiitos. Tämä harmittaa, koska kirjamessut on yksi vuoden ihan suosikkimessuista.

  • Joo et tosiaan ole ainoa, jolla on jatkuva riita meneillään nappikuulokkeiden kanssa! Onneksi on nyt uudet eikä tarvitse enää kinata.

   Hmm joo, siis kyllä siellä kirjamessuilla oli munkin mielestä aivan valtavasti porukkaa. Hermo olisi mennyt, jos olisi kiireessä yrittänyt tehdä tai nähdä mitään, mutta onneksi oli koko päivä aikaa ja päätin, etten anna ryysiksen mennä ihon alle, vaan nautin kaikesta omaan tahtiini. Jossain toisenlaisessa mielentilassa se ei olisi ehkä onnistunut.

 5. Tänä alkutalvena oon rakastanut pimeyttä. Kääriytynyt kotiin kynttilöiden ja joululaulujen kanssa. Nukkunut pitkään ja tehnyt töitä oman keittiönpöydän äärestä katsellen merta sen sijaan, että olisin raahautunut kaupunkiin. Ja minäkin aloitin sun innoittamana yinyogan! Teen sen ennen nukkumaanmenoa tai ensimmäisenä aamulla. Tuntuu rauhaisammalta.

  • Ah kuulostaa ihanalta! Aloititko saman verkkokurssin kuin minä vai yinjoogailetko muuten? Se on kyllä loistava tapa torjua pimeyttä ja väsymystä.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.