Lohta, palsternakkaa ja päärynää

Löysin Hesarista helpon (Hesari mainosti 10-vuotiaankin pärjäävän tämän teossa, joten…) yhden uunipellin reseptin, vaihdoin perunat huvin vuoksi pähkinäiseen palsternakkaan ja ajattelin jakaa tämän näyttävän ja vähällä vaivalla valmistuvan reseptin teillekin. Arkailen reseptien jakoa, sillä olen huono määrissä enkä useinkaan pysyttele ohjeessa, jos sellaista edes on. Tässä tapauksessa onneksenne on olemassa se alkuperäinen, tarkempi resepti, kiitos HS Ruoka.

DIJONSINAPILLA MAUSTETTU LOHI, PALSTERNAKKA JA PÄÄRYNÄ ✖

Lohi- tai kirjolohifilee
Suolaa

Dijon-öljy
Raastettua parmesaania
Oliiviöljyä
Dijonsinappia
Sitruunamehua

Lisukkeet
Palsternakkaa
Pari päärynää
Suolaa
Pari tippaa öljyä

Kermaviilikastike
Kermaviiliä
Sitruunamehua
Tillisilppua
Suolaa
Mustapippuria

Paloittele sopivan kokoinen lohifilee annospaloiksi uunipellille. Mausta kalapalat suolalla.

Kuori palsternakat ja leikkaa ohuita kiekkoja tai tee kuorimaveitsellä kiehkuroita.

Leikkaa myös pari päärynää pitkittäin ohuen ohuiksi viipaleiksi. Jätä vartta, siemenet ja kanta paikoilleen, pannu näyttää hauskalta kun päärynät pysyvät viipaleinakin päärynän mallisina! Päärynöistä tulee uunissa unelmaisen makeita mussukoita, suosittelen laittamaan päärynää reilusti.

Levittele palsternakat ja päärynät luovasti lohen ympärille, suolaa viipaleet, liruta hiukan öljyä päälle.

Tee lohelle kuorrutus oliiviöljystä, Dijon-sinapista ja reilusta satsista parmesaaniraastetta. Alkuperäisessä ohjeessa oli hunajaakin, mutta jätin sen pois. Päärynöiden sokerinen suloisuus toi annoksiin tarvittavan makeuden. Hiero kastike tasaiseksi massaksi lusikalla, mausta sitruunanmehulla. Nostele tahna lohipalojen päälle.

Tyrkkää pelti uuniin noin puoleksi tunniksi, minä tohotin vielä lopuksi grillivastuksella rapeutta pintaan.

Tarjoa komea pellillinen kermaviilikastikkeen kanssa, jonka voit maustaa esimerkiksi sitruunamehulla, tillisilpulla ja mustapippurilla.

Minulla on nyt jonkunlainen ruoanlaittokausi meneillään. Se saattaa olla hyvinkin ohimenevää, tuulella kun käyn, mutta haluaisitteko seuraavaksi ohjeen tahmeiden tofujen salaattiin? Ja riittääkö teille näin suurpiirteinen meininki mitä mittoihin ja määriin tulee?

PHOTOS BY ANNA PIIROINEN

25 thoughts on “Lohta, palsternakkaa ja päärynää

 1. Kyllä kiitos, lisää ohjeita, etenkin tahmeita tofuja odotellaan. Komppaan edellä ehdotettua Piiroisen keittokirjaa Parkkosen kuvilla. Se olisi herkullinen juttu!
  Kiitos Anna, Stella ja kaikki!

 2. Oma kokkaustyyli on melko lailla sama, ohje on siinä osviittaa antamassa, fiiliksellä mennään : ) Tietty kypsymisaikoja ja lämpötiloja pitää suunnilleen
  noudattaa. Sinappi käy kyllä kalaan, on tullut testattua, ja Dijonhan on se paras : )

 3. Kyllä kiitos, lisää reseptejä! Olen aina ihaillut Annan tapaa loihtia näyttäviä mutta yksinkertaisia tarjoiluja. Mutta sitten kun itsellä on tilanne päällä ja kaipaan inspiraatioita en löydäkään niitä reseptejä enää mistään. Joku hastag millä löytäisi kaikki kootusti? Parkkosen kuvaama Piiroisen keittokirja olisi unelmien täyttymys…

  • Ooh, kiitos, olen tosi otettu! <3 Nyt pitäisi vain saada Parkkonen joskus pysymään paikoillaan kuvausten verran. Niin ja tietysti kustantajakin olis kiva :D

 4. Kyllä kiitos, tahmeita tofuja kehiin vain! Ja muitakin reseptejä. Suurpiirteiset reseptit käy oikein hyvin, jää tilaa luovuudelle.
  Tämä lohi menee kokeiluun jouluna, saa ituhipit vauvat jotain kinkun sijaan. Päärynän sijaan voisi kokeilla jouluomenaa…

 5. Kyllä kiitos, ohjeita otetaan todella mieluusti vastaan. :)Tämäkin vaikuttaa niin maukkaalta ja kauniilta. Nam!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.