Näin selviät loppuvuoden juhlakaudesta

Kaupallinen yhteistyö Nanso, sisältää arvonnan

Loppuvuoden juhlakausi on täällä, ja se starttaa rytinällä! Ensimmäiset kemut ovat tiedossa tänään ja tästä se onkin sitten yhtä kilistelyä kohti vuodenvaihdetta. Syksyllä ei olekaan tullut hirveästi oltua ihmisten ilmoilla, sillä olen keskittynyt töihin, kirjoittamiseen ja Lapissa luuhaamiseen. Odotan siis innolla ulos lähtemistä ja tuttujen näkemistä – mutta mitäs sitä laittaisi päälle?

Monet naiset nauttivat laittautumisesta, rakastavat koko prosessia vaatteiden valitsemisesta meikkaamiseen. En ole ikinä ollut yksi heistä. Älkää ymmärtäkö väärin, tottakai haluan näyttää tyrmäävän hyvältä. En vaan jaksa nähdä hirveästi vaivaa sen eteen. En myöskään usko siihen, että joka juhliin pitäisi ilmestyä eri asussa kuin edellisiin. Muutamilla toimivilla vaatekappaleilla pärjää hyvin, muuttamalla asusteita ja hiuksia fiiliksen mukaan.

Seuraa hyväksihavaittuja vinkkejä juhlasumasta selviytymiseen ilman stressiä tai tyylikriisejä, kuvitettuna kolmella suosikkipoiminnallani Nanson loppuvuoden mallistosta.

Juhla-asuun ei välttämättä tarvita juhlavaatteita.

Omistan muutaman yksinkertaisen mustan mekon, jotka pelastavat melkein kaikissa tilanteissa. Niiden avulla vältän pukeutumiskriisit ja onnistun näyttämään kivalta silloinkin kun on kiire tai ei vaan ole mitään erityistä visiota asun suhteen. Näissä kuvissa minulla on päällä todellinen turvavaate, Nanson VILLIS -poolomekko, jossa on 55% merinovillaa, 45% puuvillaa ja rennosti laskeutuva, väljä leikkaus. Se palvelee arjessa, mutta taipuu juhlaankin oikeiden asusteiden avulla: lisää vain kimallusta, isot korvikset ja korot.

Juhlakampaukset ovat yliarvostettuja.

Hiukset eivät ole iskussa etkä ehdi pestä niitä – tai et vaan jaksa käherrellä kiharoita? Unohda kiharat ja monimutkaiset nutturakampaukset. Nopein ja elegantein kampaus kemuihin on supersleek matala ponnari. Pelasta tyvi kuivashampoolla, jos tarvis (näin itsekin tein näissä kuvissa), vedä hiukset taakse ja kiinnitä yksinkertaisella mustalla hiuslenkillä tai kimaltavalla soljella.

Asusteet tekevät juhla-asun.

Omistan vain vähän varsinaisia juhlavaatteita, mutta rakastan yksittäisiä näyttäviä asusteita, kuten kuvissa vilahtavia glitter-korkoja tai rengaspanssarisen vintagelaukun. Myös iso koru tai näyttävä silmämeikki käy asusteesta.

Ehdoton suosikkiasusteeni loppuvuoden menoihin: kimaltavat sukkahousut, joilla saa välittömästi taiottua mistä tahansa mustasta mekosta pikkujoulukelpoisen. Kuvien glitter-sukkikset ovat Nanson sisarmerkki Voguen ja niitä saa täältä.

Juhla-asun ei ole pakko olla mekko.

Jos et tunne oloasi kotoisaksi mekossa tai ei ole mekko-olo, unohda helmat suosiolla. Housupuku tai haalari on supertyylikäs juhla-asu eikä kaipaa kaverikseen kuin korkeat tai kimaltavat kengät. Kuvissa vilahtaa Nanson musta FIILIS -haalari, jonka ryhdikäs viskoosineulos ja kietaisumallinen yläosa tekee siitä riittävän salonkikelpoisen kemuihinkin. Kaula-aukko on syvä ja tykkään huolettoman seksikkäästä lookista, joka syntyy kun jättää alta rintaliivit pois. Vähän pilkottavat pitsiiivit näyttäisivät varmasti hyvältä myös!

Maksoin tästä vintagelaukusta kymmenen vuotta sitten 30 euroa. Käytin sitä mm. omissa häissäni ja aion ulkoiluttaa sitä myös kaikissa loppuvuoden juhlissa. 

Panosta asusteissa persoonallisuuteen. 

Puuttuipa kaapistasi sitten kengät, laukku tai hiussolki, persoonallisimmat ja juhlavimmat asusteet löytyvät usein secondhand-kaupoista. Sieltä voi saada luksustakin murto-osalla uuden hinnasta! Voit tietysti löytää jotain ihanaa pikkurahalla kirpputoriltakin, mutta se vaatii aikaa tai tuuria. Secondhand-kaupoissa valikoima on valmiiksi kuratoitu ja myyjä osaa auttaa sopivien vaihtoehtojen etsimisessä. Helsingissä löytyy loistavia vintageputiikkeja mm. Punavuoresta ja Kalliosta, eikä tarvitse pelätä, että asusi kävelee kemuissa vastaan kolmen muun ihmisen yllä.

Keskity meikissä yhteen asiaan.

Jos tämä vaihe juhliin valmistautumisesta ei ole lempijuttusi, älä edes yritä tehdä samanlaista juhlameikkiä kuin se ystäväsi, joka käyttää siihen ilomielin tunnin, koska rakastaa meikkaamista. Kanavoi Kate Mossia: tee simppeli, kuulas perusmeikki ja panosta yhteen asiaan, kuten huuliin (huulipuna on maailman nopein tapa kohottaa habitus perusarjen yläpuolelle) tai silmiin.

Itse viihdyn harvoin huulipunassa, joten valitsen aina silmät: joko musta kissarajaus ja paljon mustaa ripsiväriä, tummat sumusilmät, tai kimaltavaa luomiväriä koko liikkuvalle luomelle. Kissarajaus on näistä työläin, glitter-luomet nopein. Panosta pohjustusvoiteeseen, jos luomesi ovat rasvoittuvaa sorttia.

Asiat tärkeysjärjestykseen.

Tukkani tai meikkini ei ole koskaan täydellinen, koska en jaksa tuhrata niiden kimpussa muutamia minuutteja kauempaa. Mutta tiedättekö mitä – ketään ei kiinnosta. Tärkeintä ei ole virheetön peilikuva, vaan se, että pääsee hyväntuulisena paikalle ja saa nauttia illasta ja ihmisten seurasta stressaamatta. Se laittautuminenkin on lopulta yleensä kivaa, kun siihen suhtautuu rennosti eikä ota turhia paineita. Samalla voi soittaa musiikkia ja valmistaa itselleen pienen aperitiivin.

Kimallus on ikuista.

Jep, tästä on ennenkin puhuttu, mutta minkäs teet, aihe todella on ikuinen. Monia vaatekaappini eniten käytettyjä vaatekappaleita yhdistää se, että ne kimaltavat. Itsehän olen sitä mieltä, että kimaltavia vaatteita voi käyttää ympäri vuoden, kun vaan päättää, että kimallus on erottamaton osa omaa tyyliä, mutta nämä vuoden pimeimmät viikot ovat tietysti parasta aikaa säkenöidä ja ottaa kimalluksesta kaikki irti. Nanson musteensinisessä GLITTER -neuletunikassa on hillityn kimalluksen ohella siro venenpääntie ja helmanpituus, johon voi yhdistää nilkkureiden tai avokkaiden lisäksi myös saappaat. Parasta kimaltavissa mekoissa on se, että asu on käytännössä kerralla valmis – et tarvitse kuin sukkikset ja kivat kengät.

Kuvissa vilahtavat tuotteet ovat verkkokaupassa 30% alennuksessa koodilla STELLA30 14. marraskuuta saakka! Tässä vielä lista:

GLITTER -neuletunika
VILLIS -poolomekko
FIILIS -haalari

Tuttuun tapaan luvassa on vielä arvonta kaikkien kommentoineiden kesken! Mikä kuvien vaatteista on suosikkisi? Voit myös valita lempparin Nanson verkkokaupasta. Vastanneiden kesken arvotaan kolme 50 euron lahjakorttia Nanson verkkokauppaan tai myymälöihin. Vastausaikaa on ensi viikon torstaihin 14. marraskuuta saakka.

PHOTOS BY STELLA HARASEK & JARNO JUSSILA

291 thoughts on “Näin selviät loppuvuoden juhlakaudesta

 1. Glitter mekko! Pitäisin tätä mielellään myös töissä toimistolla. Tykkään, että työasuissa on vähän säpinää! :P

 2. Glitter mekko! Pitäisin tätä mielellään myös töissä toimistolla. Tykkään, että työasuissa on vähän säpinää!

 3. Haalari kiinnostaa juhlavaatteena, mutta kimaltelevat sukkikset saisivat mustan lyhyen mekon näyttämään extrahyvältä.

 4. En ole pukeutunut haalariin sitten päiväkotiaikojen, joten reilun 40 vuoden tauon jälkeen olis taas kiva hypätä halariin. Nyt malttaisin pysyä pois kuralätäköistä ja edustaa sivistyneesti sisätiloissa.

 5. Luotan myöskin kimalluksen voimaan, eli näistä suosikki on Glitter-tunika.

  Oma tulevan joulunajan juhla-asu kimaltelee tällä kertaa kullansävyssä. :)

 6. Fiilis-haalari ehdottomasti näin mekkokammoiselle! Tumpelo ja turhan itsetietoinen kun olen, mekko päällä ollessa koko ilta menee ahdistuessa onko helma nyt sukkisten sisällä tai näkyykö liikaa reittä ja kuinka tässä oikein istutaan :D.

 7. Ihania vaatteita kaikki omalla tavallaan! Tyylikkäitä mutta rentoja. Itse ehkä juhlisin villamekossa niin pysyisi lämpösenä :)

 8. Tuo haalari nayttaa paallassi upealta! Voin vain unelmoida, etta se nayttaisi yhta hyvalta itseni paalla…

 9. Suosikkini on yksinkertaisen tyylikäs glitter-mekko, joka pelastaisi asukriiseiltä syksyn ja loppuvuoden kinkereissä.

 10. Tykästyin noihin sukkiksiin tosi paljon, ois hauska yksityiskohta juhlasesongin pukeutumiseen myös haalari näyttää ihanalta!

 11. VILLIS -poolomekko näyttää täydelliseltä ja minimalistinen vaatekaappini suorastaan huutaa sitä. Olen löytänyt Nanson vaatteet uudestaan blogiyhteistyön kautta ja päätynyt ostamaankin niitä jo muutaman kun olen ensin nähnyt ne täällä päälläsi. Ihania loppuvuoden juhlia!

 12. Haalari on ihana, mutta ajatuskin vessassa riisutumisesta talvella aiheuttaa jäätymisen, joten poolomekkoa ja glittertunikaa pitää käydä sovittamassa. Toivoisin että Nanso lisäisi mallistoon xxs-koon, koska monet vaatteet on harmillisen isoa mitoitusta.

 13. Suosikkini on ehdottomasti Villis-poolomekko! Siinä on ainesta syksyn ja talven lempparimekoksi <3

 14. Villis-poolomekko on oma suosikkini! Ikikiva malli ja hyvät materiaalit on sen verran loistava kombo :)

 15. Poolomekko ja kimallesukkikset -tosi makea yhdistelmä, jonka taidan hankkia vaikkei arpa suosisikaan :)

 16. Hienot kuvat ja tunnelmat! Samoilla linjoilla laittautumisen kanssa, en kaipaa tuntien tälläämistä vaan simppeleitä ratkaisuja ja huoletonta tyylikkyyttä. Villis-poolomekko on se, mitä nyt kovasti vaatevalikoimaani kaipailen. Oispa onni myöten!

 17. Pooli villid ehdottomasti!!! Ajaton, kaunis ja muuntautuva ♥️♥️♥️haluan hänet!

 18. Ihan äsken muistelin haikeudella mustaa pooloneulemekkoani, joka ratkaisi aikanaan ihan kaikki talven pukeutumisongelmani. Ja nyt sitten tuo Villis-mekko ilmestyi kuin tilauksesta! Ihana!

 19. Haalari näyttää supertyylikkäältä! Ihan lyhyitä mekkoja en oikein osaa pitää, tai en tykkää siitä varovaisuudelta, jota tuntuu vaativan mun liikkumiselta :D

 20. Villis -poolomekko, työpäiviin ja juhliin. Merino ihana materiaali viluiselle ihmiselle <3

 21. Voisin ottaa kaikki. Kaikki ovat tosi upeita ja minun “näköisiä” vaatteita, mutta jos pitää yksi valita, niin glitterneule.

 22. Kaikki ovat ihania ja ottaisin ne omaan kaappiini milloin vaan! Ajattelen nyt kuitenkin tulevia pikkujouluja ja omaan tyyliini sopisi parhaiten Fiilis-haalari – minun näköiseni vaate, mutta erottuu arkipukeutumisestani.
  Villis-poolomekon voisin ottaa ihan arkkikäyttöön välittömästi :)

 23. Luottovaaterotua:
  Nanson Villis-poolomekko!!!

  Arkena paksujen sukkahousujen ja maihareiden kanssa

  Juhlissa kunnon käätyjen tai isojen riippuvien korvakilluttimen kera

  Tämän haluan – Rakastuin

 24. Viimeisen asun glittertunika on suosikki. Glitter ja paljetit houkuttelevat aina, mutta omassa elämässä on niin vähän juhlia johon niitä pukea etten ole malttanut useinkaan ostaa ihanuuksia omaan kaappiin. Tuossa tunikassa glitter on kuitenkin sopivan hillityssä roolissa, joten se voisi sopia moneen eri tilanteeseen

 25. Villis-poolomekko näyttää ihanan lämpöiseltä! Muutenkin Nanson nykyinen tyyli miellyttää omaa silmää. Täytyy varmaan seuraavalla Suomen-matkalla käydä ostoksilla!

 26. He, tämä oli hyvä postaus. Kävelin suoraan myymälään ja ostin Fiilis-haalarin. Toivottavasti se näyttää päälläni edes puoliksi yhtä hyvältä kuin sulla, mutta mielettömän mukavalta se tuntui päällä eli ymmärrän, mistä fiilis-nimi tulee.

 27. Glitter-neulemekko, ihana! Myös tuo neulemekon ja glittersukkisten yhdistelmä on upea.

 28. Ai että miten inspiroiva juttu. Tykkään juuri tällaisista vinkeistä joilla perusasuista tehdään juhla-asu asusteiden avulla. Todella käytännöllistä. Tuo haalari on erityisen ihana. <3

 29. Fiilis -haalari selkeä. Kietaisumallinen yläosa pehmentää kokonaisuutta ja sen avaruus mahdollistaa muunneltavuuden erilaisilla allepuettavilla yläosilla. Sopii kuvan mallille, mutta lyhytsääriselle ainakin lahkeet liian pitkät.

 30. Tuo yksinkertainen musta mekko kimallesukkiksilla oli täydellinen vinkki miten saan edullisesti tuunattua itselleni pikkujouluasun. Jos kävisi arvonnassa tuuri, menisin ehdottomasti sovittelemaan tuota haalaria.

 31. Neulemekko ollut syksyn ostoslistalla, mutra en ole vielä löytänyt sopivaa. Olisiko se sitten tämä Glitter neulemekko.

 32. Fiilis haalari taipuu moneksi ja olisi varmasti pitkään omistuksessani, myös muualla kuin vain kaappia kaunistamassa

  • Tuo Villispoolomekko on ihana plus sait juuri mut inspiroitua ostamaan glittersukkikset, huippu idea!

 33. No haalari olisi upea ja rakastaisin käyttää sitä. Muttamutta, mun säärillä ehdottomasti toinen mekoista ja koska rakastan pooloja, niin valinta ei ole vaikea!

 34. Rennot neulemekot on best! Molemmat näistä mahtuisi omaan kaappiinikin mutta glittermekko on kyllä hurmaava.

 35. Glitter-neulemekko. Sen voi asustaa hillitysti ja siinä on silti sitä jotain tai överisti ja säihkyä kilpaa joulukuusen kanssa.

 36. Tuo glitter mekko on upea <3 ❤️
  Samoin tuo sinun ihana vintge- laukku sekä nuo kimaltavat kengät :-)
  Upeita kuvia taas kerran :-)

 37. Hmm, Henkäys-mekko. Kimaltelevia juttuja ihailen mieluiten muiden päällä, itselläni haluan että materiaali on aina pehmeää ja sileää ❤.

 38. Haalari on suosikkini yläosan kauniin leikkauksen vuoksi. Ja kiva, että materiaali on viskoosia eikä polyesteria .

 39. Vau, upeita kuvia! Säihkyvä tunnelma, tekee itekin mieli lähteä ulos. Mun suosikki on tuo tyylikäs haalari.

 40. OOO, miten ihanat kuvat ja kaunis Stella!

  Joku noista mekoista olis ihana, ehkä glittermekko eniten.

 41. Villis- poolomekko ja kimallesukkikset on aikas mageet!
  Mutta niin on toi haalarikin…

 42. Ihanin on mielestäni juuri se Glitter-neulemekko, jolle alennus on virheellisesti annettu :) Tykkään vähän pidemmästä helmasta, mutta lyhyemmistä hihoista ja kimalluksesta.

 43. Haalari on supertyylikäs! Itselläni käyttöä olisi ehkä kuitenkin eniten kimallesukkiksille.

 44. Villis ja Glitter ihania molemmat mutta omia ikisuosikkejani on Nanson / Voguen sukkahousut eli niitä ostan aina useamman kerralla.

 45. Kaikki ois ihania, mutta monikäyttöisin ois Villis-poolomekko, joka on just eikä melkein mun tyyliä!

 46. Villis-mekko täyttäisi juuri sopivasti vaatekaapissani olevan mustan mekon aukon. Ihana!

 47. Glitteriä ei ole sitten nuoruusvuosien ollut kaapissani, eikä siten yllänikään, joten kolmesta upeasta asusta kallistun Glitter-mekkoon. Siinä on sopivasti blingiä pimeyteen – lopun loisteesta tuon itse :)

 48. Kaikki upeita mutta Villis-poolomekko on loistava perusvaate syksyyn/talveen ja arkeen/juhlaan!

 49. Kaikki näistä tietty näyttivät hyvältä. Haalari näyttää kuitenkin sen verran kuumalta (siis ei ilmastollisesti), että kyllä se nousi mun suosikiksi.

  • Fiilis haalari, vaikka hametyttö olenkin. Haalari yksinkertaisesti näytti niin tyylikkäältä.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.