Gin & tonic verigreipillä

Perjantai! Kyllä viikonlopusta kannattaa iloita, vaikka viikonpäivillä ei olisikaan juuri nyt suurta merkitystä. Pienillä asioilla saa rytmitettyä viikkoa ja ylläpidettyä tunnetta siitä, että poikkeustilasta huolimatta elämä menee eteenpäin. Itsehän tein uroteon eli pesin viikonlopun kunniaksi hiukset ja haaveilen nyt siitä, että saisin järkättyä olohuoneen pöydille levittäytyneet paperipinot ennen lauantaiaamua. Pitkä aamiainen kiinnostaa, ja olisi iso kasa lehtiä, joita en ole ehtinyt kuin vilkaista. (Olenko ainoa, joka ostelee ihanien lehtien irtonumeroita fantasioiden niistä hetkistä, kun loikoilen lueskelemassa niitä kahvikupin kanssa, eikä sitä hetkeä sitten koskaan tule ellei sitä erikseen järjestä itselleen?)

Meille tuotiin alkuviikosta kotiin laatikollinen hedelmiä, joita on syöty urakalla koko viikko (yli puolet silti jäljellä, huh, onneksi on viikonloppu). Olen katsellut laatikossa lorvivaa verigreippiä ja tuumaillut söisinkö sen sellaisenaan vai tekisinkö siitä jotain hyvää. Nyt perjantain kunniaksi päätin taikoa siitä itselleni cocktailin.

Gin & tonic on siitä näppärä cocktail, että sitä on helppo varioida vuodenajan ja kaapista löytyvien aineksien mukaan. Klassinen gin & tonic sitruunaviipaleen kanssa toimii aina, mutta muutkin sitrushedelmät taipuvat hienosti raikkaaseen juomaan. Veriappelsiinista tulee makea versio, verigreipistä puolestaan täydellisen tymäkkä kitkerimpien makujen ystäville. Jos haluat testailla verigreippiä, mutta pelkäät että se on makuusi liian hapan, vaihda tonic ruusulimonadiin, sillä saat kukkaisemman ja makeamman version. Kaikissa näissä versioissa parasta on tuo hurmaava vaaleanpunainen sävy.

Rakastan giniä ja olen Hendricks-naisia, mutta tällä kertaa korkkasin suomalaisen Nagu Ginin, joka lähetettiin Nauvon saaristossa sijaitsevalta tislaamolta minulle testiin joku tovi sitten. Nagua kuvaillaan katajanmarjaiseksi ja fenkoliseksi. Tykkäsin, on pehmeää ja mausteista.

GIN & TONIC VERIGREIPILLÄ

1 annos

4 cl hyvää giniä
Puolikkaan verigreipin mehu
Tonicia (tai ruusulimonadia makeampaan versioon)
Verigreippisiivu
Jäitä (mieluiten yksi iso!)

Sujauta jäät lasiin. Purista mehu puolikkaasta verigreipistä. Sekoita mehu ja gini shakerissa, jos omistat sellaisen (tiivis, kannellinen lasipurkki käy myös). Jos et, sekoita lusikalla ja kaada jäiden päälle. Täytä lasi tonicilla ja viimeistele verigreipin siivulla.

Rakastan suuria jääpaloja, ne sulavat hitaammin kuin pienet ja näyttävät juomassa elegantilta. Jättijääpaloille tarkoitettuja muotteja saa ainakin Granitista.

Laadukasta tonicia saa hyvinvarustetuista marketeista ja Alkosta. Kannattaa kokeilla esimerkiksi Fever Treen tai Fentimansin tonicia. Kun kerran tehdään cocktail, tehdään hyvä!

Ihanaa viikonloppua!

PHOTOS BY STELLA HARASEK

8 thoughts on “Gin & tonic verigreipillä

  1. Nagu Gin on ollut yksi parhaimmista koskaan juomistani gineistä. Todella pehmeä ja hyvät aromit. Heindick’s on makuuni aivan liian kitkerää ja jäänyt meillä käyttöön vain drinkeissä, jotka peittävät sen maun. Englantilainen Bathtub Gin on minulla toinen lemppari.

  2. Me itseasiassa ollaan aina juotu verigrepillä, en varmaan osaisi enää sitruunalla. Aloin juomaan Giniä kun muutin yhteen kuuluisimmista gin maista ja kun miehen kotipaikassa alettiin tehdä Giniä ja ohjeeksi annettiin nauttia verigreipin kera niin siitä lähtien on näin tehty. Tykkään!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.