Juhannussumu

✖ TORNIONJOKILAAKSO, LAPPI

Terveisiä pohjoisesta! Saavuimme tänne pari päivää ennen juhannusta ja kerkesimme juuri tuulettaa talon, pedata sängyt ja häätää hyttyset huoneista ennen kuin vieraat saapuivat. Seurue oli sama kuin viime vuonna, samoja ystäviä joiden kanssa vietettiin aiemmin viikonloppuja saaristossa. Kakkoskoti Lapissa on vaivihkaa korvannut vanhan lempisaaren. Sekopäistä mutta ihanaa, että ystävät jaksavat tulla tänne saakka.

Juhannus meni hyvin ja helteisesti. En ole saanut vielä kameraan kertyneitä harvoja kuvia purettua, mutta löysin arkistoista viime vuoden juhannukselta otettuja yökuvia, joissa on niin outo tunnelma, etten malta olla julkaisematta niitä nyt, uudempia otoksia odotellessa. Viikonloppu oli ollut vähän sateinen ja viileä, yöllä joelta nousi usva. Hämärillä niityillä seisova sumu näytti epätodelliselta.

Ehkä suosikkini pihatieltä otetuista kuvista.

Juhlimme viime juhannuksena minun ja Jarnon kihlajaisia, vaikka varsinainen kihlaus olikin tapahtunut jo uuden vuoden aattona puoli vuotta aiemmin. Kihlajaisten huipennukseksi saimme koko joukolla kutsun Aavasaksan juhannusjuhliin. Ne olivat aikoinaan kuuluisat, kansallismaisemiin saavuttiin satojen kilometrien päästä juhlimaan yöttömän yön aurinkoa ja meno oli tiettävästi parhaina vuosina 60-luvulla varsin villi. Sittemmin perinne hiipui, mutta viime vuosina juhlia on alettu taas järjestää (astetta maltillisemmin) perinteisten lavatanssien muodossa. Viime kesänä Aurinkolavalla esiintyi tangolaulaja Saana Sassali, joka tunsi Jarnon isän, kollegoita kun ovat, ja kutsui seurueemme keikalleen, kun olimme kerran seudulla viettämässä juhannusta. Saana tiesi kihlajaisista ja omisti meille myös laulun! Miten ihanaa! Menimme tietysti tanssimaan.

Tansseista ei tullut otettua yhtään kuvaa, mutta tämän nappasin Aavasaksan huipulle johtavan tien varrelta, kun näkymästä tuli mieleen Twin Peaks. Tanssien jälkeen kiipesimme vaaran päälle ihailemaan keskiyön aurinkoa, mutta eihän sitä näkynyt, sumun peitossa koko maisema. Seisoimme sumun keskellä, huidoimme hyttysiä ja Mikko otti meistä kihlajaispotretin.

PHOTOS BY STELLA HARASEK & JARNO JUSSILA

10 thoughts on “Juhannussumu

  1. Kihlajaiskuva todella ihana, samoin kyllä muutkin, varsinkin tienvarsi voikukkahaituvapalloineen. Hyvää lomaa..

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.