Suomi-indien helmiä

Jahas, eiköhän se ole korkea aika jakaa pimeän syksyn piristykseksi kourallinen uutta kotimaista indiemusiikkia! Seuraavia yhdistää kotimaisuuden ja ajankohtaisuuden lisäksi tietynlainen lataus ja tietysti se kaikkein tärkein seikka, että minä pidän niistä.


☊ AHO ~ AUGMENTED REALITY CLOUDS / HUUTAA FT. KARINA

Tarjoilen heti kärkeen tämänhetkisen fiksaationi, joka päätyi suoraan tehosoittoon. Matti Ahopelto julkaisi muutama päivä sitten artistinimellä AHO debyyttialbuminsa NOWINTER NOSUMMER, joka on ihan superhieno. Lämpimästä, orgaanisesta ambientista koostuva levy on lähes kokonaisuudessaan instrumentaali, mutta tähän poimimallani kappaleella kuullaan myös vokaaleja vierailevan artistin Karinan tulkitsemana. Rakastan tätä Tapio Viitasaaren soittamaa hypnoottista pianoa ja ihan koko levyn musiikillista mielenmaisemaa. Suosittelen lämpimästi uppoamaan sen tunnelmaan Spotifyssa. Tämä on Ahopellon ensimmäinen soololevy, mutta entuudestaan tuttu hän on mm. kokoonpanoista Siinai ja Zebra and Snake. Lisäksi herra tuottaa paraikaa Vestan kakkosalbumia, jota odotan nyt vielä enemmän.


☊ KARINA ~ AUTA

Edellisestä saakin pätevän aasinsillan Karinan alkuvuodesta julkaistuun toiseen levyyn. Nimen takaa löytyy Karin Mäkiranta ja Helmi Tikkanen, jotka tekevät yhdessä herkkävireistä, hetkittäin pauhuksi paisuvaa elektrovaikutteista taidepopia. Uskallan väittää, että putoaa ainakin islantilaisen Sigur Rósin ja ranskalaisen M83:n ystäville. Tätä olisi ihana kuunnella livenä huojuen Tavastian takarivissä, mutta seuraavaan mahdollisuuteen saattaa mennä hetki aikaa.


☊ IISA ~ VALKOHAI

Valkohai on sinkkulohkaisu Iisan ensi helmikuussa ilmestyvältä Amelia-albumilta. Tuttua Iisaa, mutta jotain uutta tässä on. Pidän – ja odotan kovasti tulevaa levyä. Albumin nimi viittaa vuonna 1937 Tyynellämerellä kadonneeseen lentäjään Amelia Earhartiin, johon levyn minäkertoja on kehittänyt jonkin sortin pakkomielteen. Earhartin kone hajosi ja katosi kesken matkan, kun hän yritti ensimmäisenä naisena lentää ympäri maailman.


☊ M ~ PUNAINEN OVI

M on laulaja-lauluntekijä Minja Kosken ja tuottaja Miika Ahlmanin projekti, joka herätti Tehtaantyttö-debyytillään monen (myös minun) mielenkiinnon. Yhtye julkaisi lokakuussa kolmannen albuminsa Punainen ovi, jonka avausraita Menya zovut Minja koukutti minut välittömästi pahaenteisyydellä riffillään. Sitä ei löydy ainakaan toistaiseksi YouTubesta, joten nostin tähän nimiraidan. Jos se on makuusi liian avantgarde, klikkaa levy auki Spotifysta tai anna mahdollisuus vaikka tälle vuoden takaiselle utuiselle sinkulle.

4 thoughts on “Suomi-indien helmiä

  1. M:n perusteella uskallan vinkata The Moulettes -yhtyeen Preternatural albumia, ja siltä erityisesti paria raitaa: Medusa ja Hidden World. Mielestäni koko albumi on kyllä huikean hieno, ollut toistuvasti soittolistallani tänä syksynä. Todella kaunista ja mielenkiintoista musiikkia!

  2. Muut on itselle jo entuudestaan tuttuja ja mieluisia, mutta tuo AHO oli tuntematon. Ihana!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.