Galleriamatka Berliiniin

Sain tovi sitten tarjouksen, jolle en voinut sanoa ei. Ette tekään olisi. Lufthansa nimittäin kutsui minut yhteen lempipaikoistani maailmassa, Berliiniin. Matkalla on agenda: lentoyhtiö aloitti juuri kampanjan, joka hakee vertaistaan. Gallery Helsinki-Berlin on virtuaalinen galleria, jonka tarkoituksena on inspiroida taiteennälkäiset suomalaiset suunnistamaan Berliiniin – ja siinä sivussa tukea Berliinissä työskenteleviä nuoria taiteilijoita. Löytyypä heidän joukostaan suomalainenkin.

Ajatus on ihastuttavan yksinkertainen: osta taideteos, saat kaupan päälle meno-paluulennot Berliiniin. Kätevää, koska teokset on noudettava Berliinissä sijaitsevasta galleriasta. Galleriaan saa toki piipahtaa kuka tahansa ohikulkeva taiteen ystävä, mutta työt on varattu pelkästään suomalaisille taideturisteille. Niitä ei mahdottoman montaa olekaan, nopeat syövät hitaat! Eikä kehystetyn taideteoksen ja menopaluulipun yhteishinta varsinaisesti huimaa päätä.

Sain valita teoksen, joka tarjoaa ihanan tekosyyn karata ensi viikolla Berliiniin viikonloppulomalle. Valinta ei ollut vaikea: Stefan Guzyn & Björn Wieden serigrafiatyö Bubble Bath puhutteli minua vinkeillä väreillä, kovin tutunnäköisellä ruksilla ja työskentelytekniikalla, jossa on yhdistetty vessanpuhdistusainetta ja teoksen nimen mukaisesti – kylpyvaahtoa. Zwölfina tunnetun taideduon uusia painomenetelmiä kokeilevia ja typografialla leikitteleviä teoksia löytyy heidän portfoliostaan, kurkatkaa omalla riskillä. Saattaa aiheuttaa hallitsematonta halua sijoittaa sielun- ja silmänruokaan ja täyttää seinät taiteella.

2013-09-berlin-bubble-bath-stellaharasek

Stefan Guzy (*1980, Germany) & Björn Wiede (*1981, Germany) – Bubble Bath.

And now for something completely different! The lovely folks from Lufthansa have opened an art gallery in Berlin exclusively for travelers from Finland, in order to put Berlin on the map and offer an inspiring and different kind of ticket. It’s quite simple: buy a piece of art from a young and upcoming Berlin-based artist from the online web shop Gallery Helsinki-Berlin, get a round-trip flight from Helsinki to Berlin. The tickets come in handy considering the piece has to be picked up in Berlin. There’s a limited amount of artwork – first come first served.

Lufthansa invited me to try out the new concept and I’m more than glad to do so. I’m packing my bag and jumping on the plane next week, will let you know how it goes!

Photo by Gallery Helsinki-Berlin

18 thoughts on “Galleriamatka Berliiniin

  1. Okei, tästä ei yhteistyöidea juurikaan parane! Loistavaa, sanon minä. Ja klikkaan kohta itselleni myös lennot Berliiniin. Viime helmikuisesta matkasta on jo ihan liian pitkä aika!

  2. Jos haluat käydä muissakin gallerioissa paikan päällä, suosittelen katsomaan näiltä sivuilta (http://www.galerien-berlin-mitte.de/galleries.html), missä on juuri silloin avajaisia ja menemään niihin. Berliinissä kun kuka tahansa ohikulkija voi kävellä sisään gallerian avajaisiin ja niissä näkeekin aina värikästä ja sekalaista porukkaa. Berlin Art Week järjestetään kans ens viikolla: http://www.berlinartweek.de/en/berlin-art-week.html

  3. Minä kyllä kieltäytyisin, koska olen lentolakossa, lentäminenhän on hirvittän epäekologista, Berliiniin pääsee niin helposti laivalla ja junallakin :) Tämä kommentti siis kaikella rakkaudella, en yritä piikitellä :)

  4. wow! Ihan huikea juttu! Onneksi olkoon :) Itse kiinnostuin kovasti myös tästä konseptista… Berliini on niin huikee paikka, ja seinäni suorastaan huutavat taidetta :) Kiitos vinkistä! :)

    • Hei huippua että tykkäsit! Mun mielestä ihan huippuidea, enemmän tälläistä.

    • Kyllä, Jenni on mukana kampanjassa myös. Ja kas, on näköjään valinnut saman teoksen kuin minä! Great minds etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.