Vinkkejä Pietariin?

En ole ehtinyt vieläkään purkaa laukkua Berliinin matkan jäljiltä, eikä enää ehkä kannatakaan. Taidan vaan heittää edellisten reissukamojen sekaan villasukat, pipon ja vaatekaappini paksuimman villapaidan, sillä lähden ylihuomenna yleissivistävälle matkalle Pietariin. Haa! Se onkin meitsille aivan uusi aluevalloitus. Kukaan ei kuulemma puhu sanaakaan englantia enkä minä ainakaan puhu sanaakaan venäjää. Ei se mitään, opettelen siis sanakirjasta kuinka tilataan kalja ja pelmenit. Näillä mennään. Harmi kyllä Berliinistä napatun kuvan kaunis herrasmies ei ennätä kartanlukijaksi tälle reissulle, mutta saan matkaseuraksi erään toisen turkulaisen, ei hullumpaa.

Palaan kyllä aiheeseen, mutta sitä ennen: kertokaapa te idässä minua enemmän matkustelleet kaunokaiset mitä Pietarissa kannattaa tehdä ja nähdä ja ennen muuta syödä?

2013-10-stellaharasek-joni-in-berlin

First we took over Berlin, next stop St Petersburg. Leaving on Thursday, any recommendations for places to see and things to do?

23 thoughts on “Vinkkejä Pietariin?

 1. Kysyisin kaksista nilkkureistasi eli Wangeista ja Isabel Marant Jennyistä (molempien olen katsellut näppäimistö kuolassa), että miten koot vastaavat muita merkkejä esim. Vagabond, Acne?

 2. Olen käynnyt monta kertaa. Mun kokemuksen perusteella sanoisin että siellä puhutaan kyllä englantia ihan kivasti. Kannattaa lähteä keskustan alueelta kauemmaksi ja mennä rohkeasti pieniin baareihin ja ravintoloihin. Ihana kaupunki! Varsinkin nuoret ovat kyllä avoimia ja auttavaisia ja puhuvat sitä englantia!

  • Kyl! Moni otsikoista ovat lainoja biiseistä, lisään aina tageihin artistin nimen joten siitä on helppo vakoilla alkuperä.

   • okei, enpä ole noita musatageja ajatellutkaan…tunnistin vaan, koska olen hillitön muse-fani : ))

 3. Joo, siellä ei tosiaan juuri englantia puhuta. On jännää olla niin pihalla kaikesta, mitä ympärillä sanotaan ja kylteissä lukee, kun kulttuurikin on niin… hmm, sulkeutunut? Siltä se minusta tuntui. Esimerkiksi Aasiassa taas turistia hyysätään ihan eri tavalla, eikä kielen ymmärtämättömyys kauheasti haittaa. Mutta Idiot-ravintolaa minäkin suosittelisin, viehättävä paikka ja hyvä ruoka!

 4. Idiot on hyvä, ihanan tunnelmallinen. Jos menojalka vipattaa, niin suosittelen Gribojedovia (kirjoitusasusta en varma), hämärä underground-baari, halpaa samppanjaa :)

 5. Ehdottomasti syökää georgialaista ruokaa: erityisesti hatjapuri (juustotäytteinen leipä, jonka seuraksi tilataan täytteitä oman maun mukaan blinien tapaan) on aivan taivaallista!!!!!!! Ikävä kyllä en muista juuri sen ravintolan nimeä, johon ystäväni minut reilu vuosi sitten vei, mutta georgialaista ruokaa saanee monesta paikkaa. Sitä ei oikein saa Suomesta. Ja se on niiiiiiin hyvää…..

 6. Pietari on ihana kaupunki! Ja ensikertalaiselle ehkä helpommin lähestyttävä kuin vaikka Moskova, mun mielestäni. Ja näin lyhyesti: blinejä, kuohuviiniä (tai paikallista shampanskojea tietysti), vodkaa ja miksei vaikka risteily Nevalla. Dostojevskin teoksen mukaan nimetyssä Idiot’ -ravintolassa oli ainakin oikein hyvää ruokaa. (Tosin tästä on jo pari vuotta aikaa, että kannattaa tsekata, onhan paikka yhä pystyssä)

 7. http://www.loftprojectetagi.ru/en/about/

  Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka! Sopivan hipsteri, käyn joka kerta kuin käyn pietarissa eli n. kerran kuussa. Suosittelen hodarin tilaamista ja muutkin ruuat ovat kokeilemisen arvoisia.
  Paikka on vähän vaikeasti löydettävissä (pitää mennä random ovista sisään eikä paikka ensisilmäykseltä näytä paikalta missä haluaisi olla). Kuitenkin etagi:sta(kerros venäjäksi etash) löytyy niin baaria, kahvilaa, galleriaa, kauppaa yms. ja oikean paikan löytämisen jälkeen todellakin on paikka missä haluat olla.

 8. Pari nopeaa vinkkiä: Eremitaaši, Teremok-pikaruokaketjun blinit ja borssi, Zara Home (:D), Nevski Prospekt ja Kupetz Eliseevs Food Hall, ZooM Cafe.

  Metro toimii hyvin ja on siisti ja halpa! Punaisen linjan asemat ovat sitäpaitsi todella koristeltuja ja nähtävyys jo itsessään.

   • Zoom cafe on hyvä, mutta paikkaan on aina mielettömän vaikea päästä sen suosion vuoksi.
    Vaeltelu pitkin Pietarin katuja on mukavaa, vaikkakin ilmat ovat nyt jäätäviä. Mutta kaupunki on kokonaisuudessaan hieno ja vanha, uusia pilvenpiirtäjiä kun ei kewkustan lähistöltä löydy.

    Pietarista löytyy paljon gruusialaisia ravontoloita, joita suosittelen. Keskustasta löytyy hyvä ja tunnelmallinen Cat (Karavannaya ul., lähtee Nevskiltä Fontanka-kanavan lähellä) niminen ravintola, jota voin mielelläni suositella. Keskustan kaupoissa ja ravintoloissa kyllä puhutaan jonkin verran englantia, toki heikosti, mutta edes vähän. Ja lähes joka paikasta löytyy ruokalistat englanniksi, viimeistään kysymällä.. Nauti matkasta!

    • Geogialaiselle ruoalle myös yksi piste ja erityiseste tuolle Cat Cafe ravintolalle. Tosi tunnelmallinen ravintola sekä todella hyvää ruokaa. Paikka on pieni, joten pöytävaraus kannattaa tehdä jos suinkin mahdollista. Itse pääsimme onneksi pienellä odotuksella ilman varaustakin.

     http://www.vr.fi/pietari/?p=641

  • Syöminen, check! Kuvataidetta, luultavasti. Baletti, hmm, ei voi tietää, mutta ehkä!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.