Stella ♥ IRO

Tekemisiäni seuranneille ei tule yllätyksenä, että ranskalainen IRO on yksi suosikkimerkeistäni ja sitä muiden merkkiensä ohessa myyvä Gaudete yksi suosikkikaupoistani. Tykkään kovasti melkeinpä kaikesta mitä merkki tekee. Niukka värivalikoima perustuu punaisella terästettyyn mustan, harmaan ja valkoisen harmoniaan, leikkaukset ovat kauniit ja kapeat ja materiaalit usein villaa, nahkaa tai silkkiä. Lämpeän myös rokinkatkuisia yksityiskohdille, jotka on sekoitettu 70-luvulta lainattuihin elementteihin aikuisella, alleviivaavattomalla otteella.

Rekeillä roikkuu toisinsanoen mm. rentoja raitaneuleita, upottavia villakangastakkeja valtavilla vetoketjuilla, matalalanteisia pillifarkkuja, kapeita jakkuja, pehmeäksi pestyjä kauluspaitoja, printeillä varustettuja collegepaitoja, kuluneita boyfriend-farkkuja ja aina, aina niin kauniita nahkarotseja, että kuolisin kateuteen, ellei niitä roikkuisi omassa vaatekaapissa kaksin kappalein (silloin harvoin kun eivät ole käytössä).

Suoraan asiaan siis: olen yhteistyössä Gaudeten kanssa tehnyt suunnitelmia päänne menoksi ja luvassa on loppuviikon kestävä alennus koko IROn valikoimista, nyt kun viimeisetkin herkut ovat saapuneet kauppaan – kuvissa muutama suosikeistani.

2013-10-stellaharasek-gaudete-iro-012013-10-stellaharasek-gaudete-iro-022013-10-stellaharasek-gaudete-iro-032013-10-stellaharasek-gaudete-iro-042013-10-stellaharasek-gaudete-iro-052013-10-stellaharasek-gaudete-iro-062013-10-stellaharasek-gaudete-iro-072013-10-stellaharasek-gaudete-iro-082013-10-stellaharasek-gaudete-iro-092013-10-stellaharasek-gaudete-iro-102013-10-stellaharasek-gaudete-iro-12

Ovelasti jätin julkaisematta kuvan täydellisistä nahkahousuista, ettette mene ja osta niitä ennen kuin olen haalinut omat pennoseni kasaan. Mutta on siellä sellaisetkin, yhtä itkettävän kauniisti viimeistellyt ja laadukkaat kuin muutkin malliston releet.

Blogin lukijoille on siis luvassa 15% alennus IROn koko valikoimasta Gaudetessa lauantaihin saakka. Alennus on voimassa sekä verkkokaupassa että Fredrikinkadun kivijalkakaupassa ja toimii molemmissa taikasanalla STELLA.

Get 15% off the entire IRO collection at Gaudete until Saturday! The discount is valid in both the webshop and the store at Fredrikinkatu 35, Helsinki. Just use the code STELLA.

18 thoughts on “Stella ♥ IRO

 1. Kysymys: Postasit joku aika siten (pari-kolme kuukautta?) korumerkistä, jolla oli kauniita, eleettömiä koruja, mm. tähtikorviksia ym. Koruja myytiin Helsingissäkin joissain putiikeissa ja heillä oli myös nettikauppa.

  Mikähän korumerkki oli kyseessä, en löydä millään postausta? Ja mitkä ne Helsingin kaupat olivat, mistä niitä saa?

  Joo, tiedä, olisi pitänyt tilata heti:(

  • Moro Marjukka, merkki taisi olla Pernille Corydon. Niitä myydään Helsingissä Urban A:ssa (Erottaja, Diana-puiston kulmilla) ja Nougatissa (Bulevardi). Postaus löytynee vielä Olivian sivuilta googlaamalla “paras aika vuodesta pernille corydon”.

 2. IROlla on aina jotain ihanaa mallistoissaan, ja ne nahkahousut ovat kieltämättä täydelliset. Aleprosentinkin jälkeen reilu tonni nahkabyysistä, olkoonkin kuinka täydelliset tahansa, taitaa silti olla liikaa. Tosiasian myöntäminen kirvelee, ei voi mitään.

  Ehkä pitää silti poiketa putiikkiin asti…

  • ihan samaa mietin…muutenkin aika hintavan oloinen merkki, miten lie laatu ? perustoppikin melkein satasen : ) kauniita vaatteita silti, olen joskus heidän sivuillaan katsellut, mutta hintatason takia ei arvaa tilata, pitäisi päästä paikan päälle tutkimaan….en jaksa sitä palauttelu- ja vaihtorumbaa.

   • Minullakaan ei ole kokemusta IROn vaatteista, ja koska hintataso on varsin korkea, en minäkään uskalla tilata netin kautta mitään, kun ei ole sitä hypistelytuntemustakaan merkin kostyymeistä.

    Siksi varmaan pitääkin käydä itse putiikissa asti.

  • Moro Vimps ja muut, mulla on aika paljon IROn vaatteita ja laadusta ei ole kyllä muuta kuin hyvää sanottavaa ainakaan tähän saakka. On useampi paita ja takki käytössä jo toista tai kolmatta vuotta, eikä ole saumat repeilleet tai kankaat kuluneet käyttökelvottomiksi. Materiaalien kanssa kannattaa tietysti olla tarkkana kuten minkä tahansa merkin kohdalla, IROlla ne ovat pääasiassa hyviä ja laadukkaita, mutta kyllä sitä materiaalilappua kannattaa silti kurkistaa ennen ostopäätöksen tekemistä.

   Mutta niin, jos vaan pääsee käymään putiikissa niin sinne vaan hypistelemään ja sovittelemaan, niinhän sen parhaimman tuntuman saa!

 3. Oih, ihanaa! Kiitos tästä!
  Helsingissä ei-asuvana kiinnostas IROn koot? Onko “true to size”? Nyt täytyy nimittäin tyytyä nettishoppailuun..

  • Hmm, mun mielestä koot ovat välillä olleet aika reiluja. Mulla on monta IROn paitaa koossa XS-S ja farkkuja tuumakoossa 26-27, vaikka yleensä käytän isompia kokoja. Mutta se riippuu vähän leikkauksesta. Gaudeteen voi myös soittaa ja kysellä tarkemmin, jos on jotain tiettyjä vaatekappaleita mielessä – he osaavat kyllä neuvoa! Numero löytyy osoitteesta http://www.gaudete.com.

 4. Siis MISTÄ ihmeestä saatoit tietää, että olen just haahuillut etsimässä täydellistä valkoista neuletta?! Ja sit sellainen on heti ekassa kuvassa. Tämä on taikuutta! Selvä merkki siitä, että heti huomenna on täsmäiskun paikka. Kiitos!

 5. Kiitos! Totesin aiemmin tänään haluavani yhden IROn paidan, joten otan alennusprosentin ilolla vastaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.