A weekend in the city

Lätäköt ovat jäässä ja hengitys höyryää – talvi on virallisesti täällä! Vaihdoin sukkahousut villaisiin, sormettomat hanskat lapasiin ja syyssoittolistan talvikelpoiseen kappalekokoelmaan. Vastahankituista lenkkareista en vielä luovu, villasukat lämmittävät varpaita kunnes on pakko siirtyä nahkasaappaisiin.

2013-11-stellaharasek-helsinki-weekend-12013-11-stellaharasek-helsinki-weekend-2

Marraskuun mustimmat päivät ovat juuri näitä, lämpötila on liukunut jo pakkasen puolelle, eikä vielä ole lunta valaisemassa. Pimeys putoaa neljän korvilla kaupungin ylle ennen kuin ehtii töiltään edes tajuta, että jossain aamukahvin ja päivän viimeisten työpuheluiden välissä päivänvalo on valjennut, kirkastunut ja kadonnut. Olen alkanut silti pitää tuosta pimeästä, se on täynnä erivärisiä valoja. Ullanlinnassa kaikki on kellastunutta ja kullanhohtoista kuin vanhoissa italialaisissa elokuvissa, Bulevardilla on sinistä, violettia ja turkoosia.

2013-11-stellaharasek-helsinki-weekend-32013-11-stellaharasek-helsinki-weekend-42013-11-stellaharasek-helsinki-weekend-5

Yksi viikonlopun monista kohokohdista: yhtiökumppanin vaatimuksesta vietetty parisuhdeaika Raflan pikkublinien äärellä. Sen siitä saa, kun perustaa ystävänsä kanssa yrityksen: ei ehdi enää juoruilla tärkeistä asioista kuten pojista. Yhteinen aika kuluu nenä kalenterissa, kynä hukassa ja huudellen kiireen keskellä kuolemattomuuksia kuten sulleko mä taas soitin, mee pois mun puhelimesta. Silloin tällöin on suljettava sähköpostit, tilattava kaljat ja puhuttava jostain muusta kuin kirjanpidosta.

2013-11-stellaharasek-helsinki-weekend-62013-11-stellaharasek-helsinki-weekend-72013-11-stellaharasek-helsinki-weekend-8

Kuvissa myös talouden toisen mäyräkoiran viikonlopun kokokohta: lajitoveri, jolla oli samanvärinen, mutta karkea karvahaalari. Sulhasehdokas, kukaties.

A few postcards from a weekend in the Helsinki.

6 thoughts on “A weekend in the city

  1. Oi! Käytiin myös viikonloppuna syömässä Raflan blinejä – jestas miten hyvää! Ja tässäkin taustalla “yhteinen aika”. Pitänee useammin siirtyä vanhasta pääkaupungista nykyiseen.

  2. Kiitos Stella. Tämä helpotti hiukan juuri Kalifornian laiskan auringon alta palanneen lomalaisen ensimmäistä arkipäivää.

    Ja: Kap Looks goes to town, älyhauska! :D

  3. Täähän on just vuoden tunnelmallisinta aikaa: voi ihan hyvällä syyllä vetäytyä heti kotiin kun työt sen sallivat, olla lähtemättä lenkille ja nukkua melkein kellon ympäri viikonloppuisin koska on niin pimeää. Ei edes tarvitse sanoa, että väsyttää. Kun kaikkia väsyttää :) Elämä jotenkin hiljentyy ja keskittyy kotiin ja mäkin olen huomaamattani viettänyt enemmän aikaa aviomiehen kainalossa kuin moneen kuukauteen, heh. Noihin sun kuviin kiteytyy kyllä hienosti tämä marraskuun loppupuolen tunnelma: unelias ja kuitenkin odottava! Mahtavaa maanantaita sulle!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.