Pastaa pyjamahousuissa

Kapteeninkadulla on pakoiltu tammikuisia pakkasia keskittymällä kaikkeen, mitä voi tehdä neljän seinän sisällä. Mieluiten keittiössä, tulee niin lohdullisen lämmin kun laittaa kaasuhellan tai -uunin päälle. Keittiöstä löytyy vähintään kerran viikossa pyjamahousuinen poikaystävä, kämmenet jauhoissa, pyörittelemässä pastaa. Minä istun ja ihailen. Kastikkeita saan sentään tehdä, hakea kaupasta pecorinon, kattaa pöydän. Valmiista safkasta ei kukaan ehdi napata valokuvia, se katoaa lautasilta alta aikayksikön. Jos koirilla käy säkä, ne saavat nuolla kulhot.

2014-01-stellaharasek-makingpasta-042014-01-stellaharasek-makingpasta-012014-01-stellaharasek-kitchendetails-012014-01-stellaharasek-makingpasta-022014-01-stellaharasek-kitchendetails-032014-01-stellaharasek-makingpasta-03

If you’re lucky enough to find a man who owns a pasta machine and actually enjoys using it, don’t let go.

15 thoughts on “Pastaa pyjamahousuissa

 1. Pasta on yksi niistä parhaista ruuista mitä on ikinä keksitty. Voisi vaikka opetella tekemään sitä ihan itse. Hetkinen, ei ole sitä pastakonetta. Pitää katsella jos sopivan hintainen osuisi kohdalle jossakin. :)

  • KYLLÄ! Kannattaa! Maistuu kummasti aika toiselta kuin kaupasta ostettuna kuivaversiona.

 2. Siis oisko teillä joku nurkka mihin mahtuu tämmönen pieni opiskelijatyttönen? Toi teidän kämppä on niin hieno etten kestä.

  • Ahaha! Et ole ensimmäinen, joka on kysynyt. Vierassviittiin mahtuu, mutta sinne on jonotuslista!

 3. Oi, kuulostaa niin herkulliselta! :) olen onnekkaasti onnistunut löytämään miehen joka todella tykkää kokata, lähes mitä tahansa. Pastakone voisi siis olla oiva lahja, josta myös tyttöystävä voisi päästä salakavalasti nauttimaan.. :D Osaisiko neuvoa, mikä pastakone olisi hyvä?

  • Ooh, todellakin loistolahjaidis! Merkeistä en osaa sanoa mitään koska olen pastantekohommissa pelkkä statisti, koitan usuttaa poikaystävän tänne jakamaan asiantuntemustaan.

  • Moikka! Tehtiin jonkinmoista kartoitusta kun hankittiin oma mankeli ja päädyttiin Mercato Atlas 150 -koneeseen. Vaikkei vertailukohteita hirveästi olekaan niin hyvin on toiminut ja suosittelen oikein lämpimästi :) kaveri tosin oli ostanut Lidlistä omansa ja oli ollut tyytyväinen, joten enpä tiedä onko noiden yksinkertaisten systeemien välillä hirveästi eroja :)

    • Ei vakiovalikoimass, mutta kai siellä jossain erikoiserässä juoksusukkien, minihiomakoneiden, kokonaisten ankkojen ja led-kaapeleiden seassa on joskus lymyillyt pastakone! :)

  • Itselläni on Gefun pastakone, mutta olen hankkinut siihen muutaman lisäosan matkan varrella. Merkistä ei niinkään ole väliä – pääasia, mikä kannattaa huomioida on että kone tulee kokemaan aika paljon voimaa, joten investoi hyvään kapineeseen. Se ei maksa paljoa lisää, ja se kestänee sen 20 vuotta aktiivikäyttöä.

   Se, mikä toisaalta kannattaa ottaa huomioon laitteen hankinnassa, on että hankit oikean kokoisen. Tietääkseni lähes kaikki kuluttajaversiot ovat n. 15cm hammasvälillä, jolloin eri tuotevalmistajien lisäosat sopivat lähes kaikkiin koneisiin, mutta kannattaa checkata varmuuden vuoksi, että ovat suunnilleen sen kokoisia. Silloin ei tarvitse hankkia “koko settiä” kerrallaan, vaan voi harjoittelun ja kiinnostuksen myötä hankkia muihin pastatyyppeihin sopivia lisäosia. Nuo lisäosat ovat siis pieniä lisäpötkylöitä, jotka sopivat tietynlaisen pastan tekoon (esim. tagliatelle, taglierini, spaghetti tai vaikkapa raviolit). Useimpien pastakoneiden kanssa tulee mukana jo tagliatellepötkylä, mutta erikoisempiakin löytyy – siksi tuo 15cm nyrkkisääntö on hyvä ottaa huomioon, jos haluaakin lähteä kokeilemaan erilaisia pastatyyppejä!

   • Tässä siis postauksessa mainitun poikaystävän viisipenninen asiaan – kiitos!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.