Dancing like you can’t hear the beat

Yksi parhaimmista hankinnoistani ikinä on ollut musta trenssitakki, jonka ostin käytettynä hetkellisen nerouden puuskassa kuusi tai seitsemän vuotta sitten. Olin silloin vielä nuori ja naiivi enkä ymmärtänyt trensseistä mitään, mutta Filippa K oli yksi suosikkimerkeistäni, takki oli uudenveroinen ja hintaa oli vain muutama hassu kymppi. Sekä pasta että pesto olivat loppu ja sähkölaskun eräpäivä häämötti horisontissa, mutta olin onnekas idiootti enkä kävellyt onneni ohi.

2014-04-stellaharasek-blacktrenchcoat-trenssikausi-032014-04-stellaharasek-blacktrenchcoat-trenssikausi-02

Takki lepäsi kaapissa vuoden tai kaksi kun en yksinkertaisesti osannut yhdistää sitä muuhun vaatekaappiini. Sittemmin tajusin, että klassikot ovat klassikkoja syystä: joitakin vaatekappaleita ei tarvitse edes osata yhdistää, riittää kun pukee ne päälle ja painelee ulos.  Trenssitakki toimii niin farkkujen, tennareiden ja t-paidan parina kuin kauniin koltun kaverina, en ole keksinyt vielä vaatteita joiden ylle se ei syystä tai toisesta sopisi.

2014-04-stellaharasek-blacktrenchcoat-trenssikausi-052014-04-stellaharasek-blacktrenchcoat-trenssikausi-06

The trench coat is by Filippa K, bought it secondhand years ago. The Eco Supermarket Bag was received as a gift from the lovely folks at Lumi.

Kun kaikki muuttuu kaiken aikaa, on lohdullista, että jotkut asiat pysyvät samoina vuodesta toiseen. Kauniisti leikattu trenssi näyttää raikkaalta joka ikinen kevät, aivan sama minkä ylle sen pukee. Ja joka vuosi tunne on sama, kun kaivaa trenssin kevään ensimmäisen kerran kaapista: askel nousee kevyemmin, happi kulkee vapaammin. Hartiat laskevat, virne levenee.

THE CURE – DOING THE UNSTUCK

13 thoughts on “Dancing like you can’t hear the beat

  1. Kunnon trenssi ois kyllä tarpeellinen hankinta, se menis niin kätevästi juhla-asujenkin kanssa. Parka ei näytä kauhean kivalta juhlamekon päällä, eh. Värin pitäis olla musta tai harmaa, mieluummin musta, leikkauksen tuollainen klassisen istuva. Puolisolla sattuu olemaan täydellinen kirppikseltä löydetty musta trenssi, joten pitää varmaan vain odotella, että minulla käy yhtä hyvä tuuri. (Voisi tietenkin auttaa, jos joskus kävisi kirppiksellä tai jossain kaupassa…)

    Mutta pääasia: tuo vikan kuvan hymy! Ei voi olla hymyilemättä täällä ruudun toisella puolella. :) Hyvää maanantaita!

    • Joo, salonkikelpoisuus on ehdottomasti yksi trenssin hyvistä puolista. Ja kiitos! Virnuilu tarttuu, jopa maanantaisin. Sinne samaa!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.