Ihosta ja ilosta (ja seerumien ihanuudesta)

Yhteistyössä ACO, sisältää arvonnan

Kirjoitin tovi sitten ajatuksistani kauneudesta – kiitos kaikille, jotka otitte osaa keskusteluun! Oli ilo kuulla, että moni oli samoilla linjoilla, joskin kiinnostavin keskustelu syntyy usein eriävistä mielipiteistä, joita niitäkin kuultiin. Kuten kerroin, kaunis iho, puhdas tukka ja hyvä fiilis ovat kiinnostelleet viime aikoina. Nyt seuraa muutama sana ensinmainitusta, terveestä ja tasapainoisesta ihosta.

2015-05-16-stellaharasek-aco-1

Minulle on sattunut hyvä säkä geeniarvonnassa. Ihossani itsessään ei ole oikeastaan ollut sen suurempia ongelmia, mitä nyt vuodenaikojen vaihtelun aiheuttamaa pintakuivuutta ja pieniä epäpuhtauksia. Suurimmat haasteet ovat liittyneet ennen muuta elämäntapoihin: krooninen univaje, stressi ja väsymys näkyvät usein ensimmäisenä kasvoissa enkä minä ole poikkeus. Asiaa ei varsinaisesti auttanut, etten liikkunut tai muistanut juoda vettä. Kaikeksi onneksi kriittistä tarkastelua kestämättömät tavat on nakattu nyt romukoppaan, oivallettu, että on yksi elämä enkä halua elää sitä näin. Ihossa on iloa ja eloa ihan eri tavalla kuin ennen ja nyt sen hoitaminenkin kiinnostaa kummasti enemmän, kun perusasiat siellä pohjalla ovat kunnossa.

2015-05-16-stellaharasek-aco-3

Ihonhoitooni pätee samaa kuin kaikkeen muuhunkin – vähemmän on todellakin enemmän. Aamuisin laiskottaa ja illalla nukkumaanmenon aikaan vasta laiskottaakin. Ihailen jokaista, joka jaksaa aamuin illoin noudattaa monimutkaista kuusitoistaosasta ihonhoitorituaalia. Omalla kohdalla kynnys on pakko kuitenkin laskea mahdollisimman matalaksi, jotta tulisi tehtyä. Pitää olla muutama helppo ja toimiva tuote, joiden kanssa ei tarvitse säätää.

2015-05-16-stellaharasek-aco-5

Miten kuviini ilmestyy aina, SIIS AINA tuimasti tuijottava mäyräkoira?

Viime viikkoina kokeiluun ottamani ACOn kolmiosainen ihonhoito on vastannut tuntomerkkejä. Apteekkisarjan ihonhoitofilosofia on sopivan simppeli ja kun sanon sopivasti simppeli, tarkoitan: tarpeeksi yksinkertaista jopa minulle. Tuotteet poimitaan valikoimasta oman ihotyypin mukaan. Ensin putsataan, sitten boostataan ja lopuksi kosteutetaan – siinä se. Puhdistukseen olen käyttänyt puhdistusmaitoa ja kasvovettä. Lisätehona toimivat silmänympärysvoide ja seerumi. Kosteutus hoituu kahdella voiteella, toinen aamuun ja toinen iltaan.

2015-05-16-stellaharasek-aco-6

Olen kokeillut niin kuivalle iholle sopivia 25+ -tuotteita kuin vähän vanhemmalle iholle tarkoitettuja tuotteita. Vaikka olenkin kämppäkaverini sanoin tuhatkolmesataa vuotta vanha, en ole virallisesti vielä tarpeeksi vanha anti age -sarjan tuotteisiin. En voinut kuitenkaan vastustaa seerumia ja silmänympärysvoidetta, jonka nimessä mainitaan lift & fill – ja vallan hyvin ne ovatkin passanneet kolmekymppiselle iholleni. En osaa selittää miksi, mutta seerumit muodostavat poikkeuksen laiskalle luonteelleni. Seerumit ovat ihania ja niitä jaksaisin käyttää vaikka viisi kertaa päivässä. Ihosta tulee niin pehmeä, ettei töistä tule mitään, kun unohtuu silittelemään poskiaan.

2015-05-16-stellaharasek-aco-72015-05-16-stellaharasek-aco-8

Suurin suosikkini ACOn uudistetuista tuotteista on Ultra Soft Toner, suihkutettava kasvovesi kuivalle iholle. Myönnän, sitä on tullut suihkittua vähän muulloinkin kuin puhdistuksen yhteydessä. Tykkään tuoksusta ja viileän vaaleanpunaisesta, mattapintaisesta putelista (kauniin pakkauksen merkitystä ei kannata koskaan aliarvioida). Tykkään myös siitä miten kevyt kasvovesisuihkaisu saa kosmetiikan sulaamaan pikkuisen pehmeäksi. Vimpan päälle viimeistelty meikki ei ole minusta kovin kiinnostava – tosin arvaan, että moni meikkaamisesta minua enemmän ymmärtävä ystävä tässä kohtaa muistuttaisi, että liian viimeistelty lopputulos ei ole minun meikkaustaidoillani mikään varsinainen vaara… Köh.

2015-05-16-stellaharasek-aco-9

Ennen kuin joku ehtii kiljua mielessään ASIAAN, polkaistaanpa se alussa luvattu arvonta käyntiin. Kerro sananen ihonhoitorutiineistasi niin olet mukana skabassa, jossa kolme onnekasta voittaa ihotyypilleen passelin ihonhoitopaketin. Setti sisältää puhdistustuotteen, päivä- ja yövoiteet sekä seerumin. Muista sähköpostiosoite, se näkyy vain minulle. Osallistua voi ensi viikon sunnuntaihin, 24. toukokuuta saakka. Arvontaonnea!

Kuvat minusta on ottanut ja konseptoinut Mikko Rasila & Minttu Vesala
Meikin ja tukan teki Sumi Moreno Hiushuone Dandysta

147 thoughts on “Ihosta ja ilosta (ja seerumien ihanuudesta)

 1. Aamu: Kasvovesi, kosteusvoide, BB-voide, vähän mineraalimeikkipohjaa peittoa tarvitseviin kohtiin, ripsiväri.

  Ilta: Suihku, kasvovesi (jos muistaa), paksumpi kosteusvoide, joskus vähän öljyä.

  Naamio silloin tällöin, samoin erinäisiä tehotuotteita. Seeruminkokoinen aukko ammottaa kylppärin kaapissa juuri nyt.

 2. Minulle tärkeintä ihonhoidossa on aurinkosuoja, sitä ilman en ole varsinkaan kesällä. Käytän kyllä päivittäistä suojakerrointa talvellakin. Muuten mun rutiinit on yksinkertaiset, pesu ja kosteutus aamuin illoin, käytän sitä ainetta mitä sattuu milloinkin olemaan. :) Yleensä kookosöljyä, Lacto Line -pesunestettä ja -perusvoidetta.

 3. Peruspuhdistus ja rasvaus iltaisin ja aamuisin. Ei muuta. Meikkiä käytän ehkä kerran parissa kuukaudessa. Iho on kyllä vähän punakka ja pintakuiva. Seerumia olisi mahtava kokeilla!

 4. Apteekkisarjoista on tullut myös ulkokuoreltaan ihasteltavia tuotteita. Pitkään ajattelin, että apteekista voi ostaa vaan puna-valkoisia putkiloita :)

 5. Samoin kuin sinä, minä olen useimmiten laiska hoitamaan ihoani. Ja välillä taas hoidan liikaa, kun iho on äitynyt näppyläiseksi. Kumpikin on huono. Nyt yritän oppia hoitamaan ihoani näiden väliltä. Ihoni on nyt taas kipeä, olen ollut viikkoja kipeä ja kasvot näyttävät harmailta. Haaveilen ulospääsystä ja auringosta.

 6. Minulla on kuiva ja herkkä iho, joten hellävarainen puhdistus ja riittävä kosteutus ovat tärkeimmät rutiinit. Aamulla huuhtelen kasvot vedellä, tai puhdistan ne micellarvedellä, levitän kosteusvoiteen + silmänympärysvoiteen ja tarvittaessa meikkiä. Illalla puhdistan kasvot emulsiolla ja micellarvedellä, ja levitän yövoiteen. Kosteusvoiteiden lisäksi käytän kuuriluontoisesti naamiota ja seerumia tehokosteutukseen, sekä kuorin ihoni rakeettomalla kuorinnalla pari kertaa kuukaudessa.

 7. Ihonhoitorutiinini on ollut sama jo vuosia, toki iän kartuttua olen siirtynyt hieman raskaimpiin tuotteisiin – teininä kun kelpasi mikä tahansa rasva. Aamulla lämmintä vettä, puhdistusvaahtoa ja rasvaa. Ilalla meikit pois samaisella vaahdolla ja rasvaa. Seerumiakin paikoitellen, mutta harvoin. Aijoo, ja kortisonia ältsinkuiville yläluomilleni…

 8. Ihonhoitorutiinini on luultavasti aika perinteinen, eli putsari-kasvovesi-kosteusvoide kombo, ja tietty silmänympärysvoide. Tykkään kokeilla eri tuotteita ja vihdoin uskalsin ostaa puhdistusvaahdon aikaisempien geelien ja maitojen sijaan, ihastuin! Seerumeita haluaisin oppia käyttämään seuraavaksi.

 9. olen laiskuuden huipentuma mitä ihonhoitoon tulee.. iho varmasti kiittäisi jos saisi pinnalleen joskus muutakin kuin apteekin ihmeitä sebamediä tai humektania! eikä noita purkkeja tarvis piilotella! ;)

 10. Hyvin perushoidolla mennään. Kasvovesi ja aamuin illoin kosteuttava rasva. Varmaan voisi kolmekymppinen iho jotain muutakin hoitoa kaivata. Niin se vähän tuppaa menemään, että kun hoitaa perheen muut asiat niin omat jäävät vihoviimeisiksi.

 11. Kymmenen vuotta kestänyt kamppailuni aknea vastaan on loppusuoralla; enää pari kuukautta lääkitystä jäljellä. Ennen rasvainen ihoni on nyt pillereiden popsimisen ansiosta super kuiva. Apu on löytynyt kosteuttavasta seerumista ja madaran tuhdista dd-voiteesta, joita lätkin naamaan aamuisin kasvoveden jälkeen. Illalla pesen vain meikit pois ja laitan kosteusvoidetta. Silmänympärysvoiteeseen olen tutustunut vasta äskettäin ja sitä levitän fiiliksen mukaan, toisin sanoen silloin kun ei laiskota..

 12. Hellin herkkää ihoani melko arkisin keinoin. Meikkien puhdistus ja kosteusvoide (tosin tässä olen tarkka, vain laadukas käy). Salaisina, ja ehkä vähän erikoisempina, aseina suolasaippua ja jatkuva porkkanoiden syönti.

 13. Niin se menee että puhdistusoperaatio ja reilusti rasvaa kuivalle kasvojen iholle aamuin illoin. Kuorinnan jälkeen kosteuttava naamio. Ei siinä muuta.

 14. Olen järrrkyttävän laiska ihonhoitaja. Aamulla silmänympärysvoide ja päivävoide, illalla seerumi, silmänympärysvoide ja yövoide. Niillä pärjää. Tietty on lisäksi joku puhdistusmönjä, millä otetaan meikit pois.

  Onneksi olen siunattu perushyvällä iholla. Jos en olisi, ihollani olisi surkeat oltavat :)…

 15. Aamuisin käytän kasvovettä, kasvo- ja silmänympärysvoidetta. Illalla puhdistus, kasvovesi ja yövoide. Kerran viikossa tai kahdessa kuorinta ja naamio. 2-3 kertaa vuodessa käyn kasvohoidossa. Olisi ihana käydä useamminkin!

 16. Huu yksi laiskimus täälläkin, vaikka nyt olen edes vähän kunnostautunut kun otsa on alkanut puskemaan ihanasti kaikennäköisiä pikkunäppyjä. Sekaiho tuntuu oma ihotyyppini olevan, enkä oikein ole vielä hoksannut miten sen kanssa elää joten tähän mennessä mennään seuraavalla: aamuisin ihan vain vesipesu/kasvovesi, illalla sitten meikit pois, kasvovesi, kosteutus. Välillä saatan jopa kuoria suihkussa! Eli aika mullistavat rutiinit :-D

 17. Ihoni on kuiva ja olen kokeillut monia eri tuotteita sen hoitoon. Viimeisimpänä tuttavuutena ovat juurikin nämä ACO:n tuotteet, joita olen taas menossa Apteekista hamstraamaan. Olen kuitenkin melko laiska hoitamaan ihoani aamuin illoin, joten yritän selvitä mahdollisimman hyvillä ja simppeleillä tuotteilla, joita ei tarvitse muutamaa tuotetta enempää. Niimpä arvonnan palkinnot kuulostavat juuri loistavilta minulle. Hauskaa alkukesää Sinulle!

 18. laiska mikä laiska. illalla meikit pois, kasvovettä ja kosteusvoide sekaiholle. that’s it. ja aina suihkun jälkeen sama kasvovesi + kosteusvoide -kombo. perusterveet elintavat pyrin pitämään, mutta kyllähän se unen puute näkyy myös ihossa. ja ikä hiipii salakavalasti…

 19. Moi! Ikää jo yli 40-vuotta, eli ehkä pitäisi kokeilla uusia “rutiineja”.
  Nykyään pesen kasvoni aamulla suihkussa ihan vedellä ja ellen käy suihkussa, niin hampaiden pesun yhteydessä huuhtaisen silmistä unihiekat veks. Mitään pesuainetta en siis kasvoilleni käytä.
  Pesun jälkeen kosteutan ihan Essexillä (siis silloin, kun iho tuntuu sitä tarvitsevan). Kesällä onneksi rasvausta kasvot tarvitsevat vähemmän, helpottaa entisestään nämä minun kauneusrutiinini.
  Meikkiä en käytä koskaan, ehkä joskus sipaisen ripsaria….

 20. Yhdellä sanalla: Laiska! Menen kaikkien kauhuksi nukkumaan meikit naamalla, oikeastaan pesen naamani vain suihkun yhteydessä eli n. joka toinen päivä. Ihoni on ongelmaton, ollut oikeataan aina. Pillerit lopetettuani ihoni muuttui hiukan ja minulla alkoi tulemaan näppyjä leuan seudulle, joka taitaa olla sitä hormonialuetta. Käytin sitten ihan vääriä hoitotuotteita, joka pahensi tilannetta. Onneksi ystäväni tajusi kertoa, että pintakuiva iho pestään vain puhdistusmaidolla, ei missään nimessä geelimäisellä putsarilla. Käytin kuivattavaa kasvovettä, joka oli myös ihan no no. Nyt käytössä kosteuttava sellainen. Ja lumenen SOS-rasva on ihan paras kosteuttaja tai kielh’sin se perunrasva. Ei oo finnei enään :). Joskus saatan läträtä kerran vuodessa jonkun kasvonaamion kanssa! Aco on ihana sarja, ja olisikin ihan mahtia voittaa niiden tuotteita!!

 21. Yksi asia on varma; nukkumaan en mene kasvoja puhdistamatta (päiväunia ei tosin lasketa). Ihoni on rasvoittuva, pintakuiva ja punoittava, joten etsin jatkuvasti sopivia tuotteita iholleni.

 22. Perusrutiinit, illalla meikin poisto + pesu, kasvovesi ja yövoide. Aamulla huuhtelu ja pesu + päivävoide. Joskus käytän silmänympärysvoidetta ja erilaisia seerumeita, joita ihana mieheni saa työnsä puolesta usein näytteinä :)
  Dermalogicaa olen käyttänyt pitkään, joskus nuukaillessani ostan jotain edullisempaa.

 23. Aamulla kevyt puhdistus puhdistusmaidolla (huuhtelu kylmällä vedellä, että saa silmät auki), päivävoide ja silmänympärysvoide. Illalla puhd.öljy- ja vaahto, kasvovesi, seerumi ja silmänymp.voide. Joskus kuoritaan ja naamioidutaan kun jaksetaan :) Sekaiholla mennään!

 24. Perushoidolla mennään, puhdistus ja kosteutus päivittäin, kuorinta ja naamio vain joskus satunnaisesti. Silmänympärysvoiteen olen sentään ottanut säännölliseen käyttöön tässä viime vuoden aikana.

 25. Olen liian laiska ihonhoidossa! Yleensä pesu kasvosaippualla (Madara), sitten saman tuotemerkin kasvovoidetta – illalla uusiksi…

 26. “Rutiineihin” kuuluu kasvovesi+rasvaus ammuin illoin. Suihkussa pesu puhdistusmaidolla. Kaikki seerumit ja muut tökötit on jääneet viikon jälkeen kaappiin lojumaan. Valitettavasti ne parhaat geenitkään ei ole osuneet kohdalle joten syytä olisi kohentaa tapojaan.

 27. Voih, ihonhoitorutiinini kaipaisivat ehdottomasti kunnon ravistelua. Olen melko laiska hoitamaan ihoani, peruspesut aamuin illoin ja siinäpä se useimmiten onkin.

 28. Viime aikoina olen huomannut, että oikeasti ihoni taitaisikin olla ihan hyvä jos kohtelisin sitä ja itseäni hyvin. Tarpeeksi unta, vettä ja hyviä rasvoja ruokavaliossa. Söin testiluontoisesti kolme kuukautta kalanmaksaöljyä ja iho kiitti kyllä melkein heti. Samoin kun olin reissun ajan syömättä öljyä niin iho muistutteli siitä vähän aikaa. Näillä eväillä ja muutamalla perustuotteella iho voi oikein hyvin.

  Kesä tosin tulee aiheuttamaan ongelmia, koska auringonsuojavoidetta nyt vaan tähän hipiään on pakko lotrata, enkä ole vielä löytänyt 50 suojakertoimista voidetta, joka ei tukkisi ihoa. Hatuissakaan ei ole tarpeeksi isoja lierejä. Tai jos on niin eivät mahdu päähän. Saa vinkata isopäisten hattukaupasta!

 29. Mulle on ihoarpajaisissa käynyt hyvä tuuri. Käytin Nivean epäpuhtaan ihon tuotteita teininä, koska muutkin käyttivät, tarvetta ei oikeastaan ollut. Sen jälkeen kymmenen vuotta pärjäsin meikinpuhdistus + joku rasva joskus -kombolla. Tuotemerkeilläkään ei ollut mitään väliä, koska iho oli hyvässä kunnossa tekemisistä riippumatta.
  Nyt 25+ iho kuivuukin jostain syystä niin, että kiristää ja kutittaa. Ei vain kasvoista, vaan ympäri kehoa. Helpotuskeinoja olen käynyt läpi luonnonkosmetiikasta tavalliseen ja kuivaöljystä kookosöljyyn. Nykyisiä kauneudenhoitojarutiineja hallitsee siis kosteutus.
  Apteekin tuotteita en ole kokeillut, mutta ihon kiristelystä päätellen voisi olla aika. Yhtä mieltä siitä, että roosat purkit ovat suloisia!

 30. Oon meikannu säännöllisesti jostain 12-13-vuotiaasta asti, mutta vasta nyt olen ymmärtänyt, miten tärkeää on oikeasti pestä ne meikit pois illalla. Teininä tuli riekuttua myöhään kylillä eikä äitiä viitsinyt häiritä veden lorinalla keskellä yötä (:D), jäi pesemättä. Sitten tuli baarivaihe, jäi myöskin meikit (ja vielä raskaammanlaatuiset) pesemättä. Mietin miks iho on harmaa ja huonossa kunnossa. Nyt oon panostanut siihen puhdistukseen. Ei iho vieläkään hyvässä kunnossa ole, mutta näpyt vähentyneet huomattavasti.

 31. Sanotaanko näin, että pyrkimys on pitää parempaa huolta ihosta; juoda vettä riittävästi ja kosteuttaa ihoa myös sisäisesti. Olen lisännyt ruokavaliooni myös pehmeitä rasvoja parhaani mukaan. Uusin juttu on tee kookosöljyllä. Käytän aamuin illoin kosteusvoidetta. Pesen kasvoni kasvosaippualla vain iltaisin. Silmäympärysvoidetta olen yrittänyt käyttää, mutta jälleen ote lipsuu ja sen käyttö on vähän jäänyt. Siis hyvin yksinkertaisella mennään. Ostin muuten juuri Acon päivävoiteen ja tykkään.

 32. Aamulla kylmää vettä ja kevyt kosteusvoide ennen pikameikkiä ja illalla puhdistus, kasvovesi ja tuhti voide (Nivea Creme). Olen todella huono satsaamaan hintavampiin tuotteisiin ja pyrin aina löytämään hyvän hinta-laatusuhteen tuotteita. Haaveilen elämäni ensimmäisestä kasvohoidosta, jotta saisin ammattilaisen mielipiteen siitä mikä iholleni oikeasti sopii. Tähän meneessä olen mennyt välillä vähän ojasta allikkoon ja epäpuhtauksia pukkaa.

  Kauniita kuvia olet ottanut (taas)!

 33. Pesen naaman suihkussa, pyyhkäisen kasvovedellä ja laitan kasvorasvan. Jos en käy suihkussa, saattaa naama jäädä valitettavasti laiskuuksissa kokonaan vaille pesua. Tämä on jo paljon paremmin kuin vielä pari vuotta sitten, silloin naama ei ollut nähnyt edes perus kosteusvoidetta…oppi ja ikä kaikki :)

 34. Lienen ihonhoitotavoiltani jokseenkin samoilla linjoilla sun kanssa Stella, olen LAISKA. Haluaisin tietää juuri oikeat tuotteet juuri minun iholleni, mutta jotenkin viitseliäisyys siihen on jäänyt.
  Rutiineihini kuuluu siis kasvojenpesu ihan perusmarkettigeelillä, sen jälkeen kasvovesi ja illalla vielä suht kevyt Erisanin kasvorasva. Aamulla en edes pese naamaani..ja jos olen meikannut, käytän useimmiten meikinpoistoliinoja..Apua miten kamalalta kuulostaa näin kirjoitettuna :D
  Mitä kaipiaisin, olisi kosmetologi joka kertoisi juuri minun ihostani ja juuri sille sopivat tuotteet !

 35. Ihonhoito on omalta osaltani jäänyt hiukan retuperälle, vaikka tässä 34 vuoden iässä olisi hyvä herätä sen tärkeyteen. Itse puhdistan micellar-vedellä kun muistan, ja silloin tällöin huitaisen kosteusvoidetta. Kuiva ja herkkä ihoni kaipaisi kyllä enemmän huomiota. Toisaalta syön suht terveellisesti, nukun aika lailla riittävästi ja juon reilusti vettä, joten sisäinen ihonhoito on kutakuinkin kunnossa :)

 36. Hep, itse olen hurahtanut korealaiseen ihonhoitorutiiniin eli steppejä on PALJON! Käytän aamuin illoin 8-9 eri tuotetta, kokonaisuudessaan: pesuaineet (tuplapesu öljyllä ja foamilla), kasvovesi, mist, silmänympärysvoide, essenceä, skin booster,öljy + kosteutus. Joskus talvella menee seerumejakin jos tarvitsee extraa. Lisäksi käytän kasvonaamioita ja maskeja, niin voiteina kuin paperimallisia. Myös “läpsyttelen” aineet kasvoihin, jotta ne imeytyvät kunnolla. Iho tykkää ja tuntuu raikkaalta koko päivän, vaikka kerroksia onkin. Tämä kaikkein ihanin pintakuiva-mutta-rasvainen -ihotyyppini on kyllä tykännyt, and only god knows why (and Koreans obviously). Logistisesti olisi tietty kiva löytää jotain ihan naapurikaupasta eikä aina turvautua Ebay’hin.

 37. Ah, lempiaiheeni! Ihonhoitorutiineihin kuuluu ehdottomasti runsas vedenjuonti ja riittävät hyvät rasvat avocadosta, kalasta, pähkinästä yms. Lisäksi aamuin illoin puhdistus, kasvovesi ja kosteutus. Kerran viikossa kuorinta ja puhdistava naamio. En mene myöskään koskaan meikit naamassa nukkumaan tai sörki kasvoja likaisilla käsillä. :)

 38. Puhdistus ja kosteutus aamuin illoin. Ihoni on varsinkin talvisin tosi kuiva – kuten varmasti monien, jotka täällä viimassa ja kylmässä hiippailevat. Talvisin käytänkin tuhdimpaa kosteutusta varsinkin iltaisin, mutta näin kevään tullen siirryn hiukan kevyempään kosteusvoiteeseen. Silmänympärysvoidettakin toisinaan muistan laittaa, mutta vain toisinaan…

 39. Pesu, kasvovesi ja kosteusvoide aamun illoin. Tai ainakin aamuisin ja lenkin jälkeen. Jos kasvoilla muutakin kuin luontaista kauneutta, silloin iltapesukin on must.

 40. tällä hetkellä uudet ihonhoitotuotteet on hakusessa, sillä vanhan käyttämäni sarjan tuotteet otettiin ja lopetettiin. ihoni on kuiva herkkis eikä tykkää muutoksista, joten nyt onkin pientä iho-ongelmaa havaittavissa. normirutiineihin kuuluu putsaus aamuin illoin rasvauksen kera. meikit poistetaan tietenkin omilla aineilla ja puhdistus toisilla.

 41. Sama rutiini ollut siitä lähtien, kun olen ihonhoitotuotteita alkanut käyttämään (tuotemerkit sentään muutaman kerran vaihtuneet): puhdistusgeeli, kasvovesi, päivä- tai yövoide. Menee niin rutiinilla, että vaikka pitkään venähtäneen illan jälkeen ei juuri kykene kuin kaatumaan sänkyyn, naama on aina pesty!

 42. Monen monta ihonhoitosarjaa on koluttu läpi ja nyt reilun vuoden verran pyssätty Kiehl’siin. Tekevät mitä lupaavat, ovat riittoisia, toimii. Mutta vieläkin etsin hyvää päiväseerumia eikä ihoni hermostu tuotteiden vaihtelusta, joten potentiaalisesti merkkiuskollinen käyttäjä ilmoittautuu täällä kiinnostuneeksi testaamaan uusia rutiineita.

 43. Putsaus, kasvovesi ja kosteutus aamuin illoin. Elämäntapoihin voisi vielä saada rutiinia… Hiljattain otin ACOn tuotteita kokeiluun ja olen tykännyt hirveästi. Ensimmäisen kerran ACOn yövoide naamalla nukuttuani aamulla peilistä katsoi uusi ihminen – niin suurelta tuntui ero aikaisempiin voiteisiin.

 44. Mä olen niitä 16-kohdan ihonhoitorutiinien ystäviä :) Apteekkituotteita käytössä, mutta ACOa en ole vielä kokeillut.

 45. Nivean puhdistusmaito ja kasvovesi aamuin illoin jo 15 vuoden ajan… Olisi syytä vaihtaa, myönnän. Iälleni ja iholleni sopivat tuotteet tosin tuntuvat maksavan maltaita. Kasvorasvana käytän tällä hetkellä Korresia aamulla ja jotakin japanilaista öljymönjää illalla. Uusi naamarasva suojakertoimilla tuntuu olevan aina hakusessa.

 46. Pesen kasvoni aamuin illoin puhdistusaineella ja kasvovedellä. Päiväksi laitan rauhkasvovoiteen meikkivoiteen alle. Viime syksynä löysin lämpenevän kasvonaamion, jota käytän 1-2 kertaa viikossa, toki kuorintaan yhdistettynä. Ihoni on herkkä ja pintakuiva sekaiho. Usein ihoa polttelee, silloin täytyy käydä pesemässä kaikki aineet pois. Lisäksi jostain selvittämättömästä syystä silmänympärysiho menee toisinaan rikki. Sitä hoidan bepanthenilla, hydrokortisonilla tai milloin milläkin. Mutta koska on sekaiho, ja kärsin aknesta vielä näin aikuisiälläkin, niin töihin laitan tosiaan meikkivoiteen ja puuterin. Ripsiväriä käytän, jos muistan, ehdin tai haluan saada silmät näkymään, ja sen poistan erillisellä silmämeikinpoistoaineella. Täytyisi varmaan joskus suunnistaa aivan ammattilaisen analysoitavaksi tämän ihon kanssa, josko jotain olisi tehtävissä.

 47. Mulla oli käytössä maailman paras maitomainen puhdistusaine, jonka merkkiä en ehtinyt painaa mieleeni ennen kuin se jo unohtui ulkomaille. Tämän vuoksi rutiinit ovat nyt hieman hukassa, mutta pari kuukautta sitten alkaneen vesikuurin tulokset lohduttavat!

 48. Pesen iltaisin meikit puhdistusmaidolla tai -geelillä. Kostetutus on supertärkeä, muuten iho alkaa kiristää. Huulivoiteet erikseen, koska huulien kuivuminen on häiritsevää. Jos on ollut paljon silmämeikkiä, saatan puhdistaa ne topsipuikoilla ja kosteusvoiteella, tai sitten yves st rocherin puhdistusliinoilla. Aamuisin pesu pelkällä vedellä ja päivävoide. Rakastan kasvonaamioita, ja hemmottelen itseäni sellaisella suunnilleen kerran viikkoon, usein sunnuntaisin. :)

  En meikkaa paljoa, pyrin syömään tervellisesti – säännöllisesti epäonnistuen.
  Juon runsaasti vettä ja vain vähän kahvia ja alkoholia.
  Olen lopettanut tupakoinnin ja yritän suojata ihoa lämpötilavaihteluilta sopivilla voiteilla. (Couperosa-altis iho.)

 49. Hävettää myöntää mutta mulla ei ole niin minkäänlaisia rutiineja ihonhoidon suhteen. Joskus kovimmilla pakkasilla saatan lääppiä naamaani jotain tujumpaa rasvaa ettei koko iho tipahda, kiitos kuivan ihon. Tällainen paketti ehkä potkisi hanurille ja auttaisi ryhdistäytymään :D

 50. ihoni on herkkä sekaiho. Asun kolmatta kuukautta Espanjassa ja harmikseni täältä
  ei saa acon tuotteita. Olen käyttänyt acon hajustamatonta vaahtoavaa puhdistusainetta, kasvovettä ja voiteita Suomessa ja odotankin kesäkuista kotiinpaluuta koska olen todennut acon tuotteet iholleni parhaiksi ja haluan täydentää varastoni. Puhdistan ihoni illalla tarkasti ja aamuisin käytän misellivettä. Kuorin ihoni pari kertaa kuukaudessa ja käytän kosteuttavaa naamiota. Ihooni välillä eksyviä finnejä hoidan aloevera geelillä ja sitä käytän myös silmien ympärille jos ne ovat aamulla turvoksissa.
  Nuorempana saatoin mennä meikit kasvoilla nukkumaan mutta nykyisin ei tulisi mieleenkään. On ihana käydä nukkumaan ja aloittaa päivä raikas olo kasvoilla!

 51. Ihoni on ollut vaikea teini-iästä lähtien (rasvoittuva akneiho mutta silti pintakuiva) ja olen kokeillut kaikkea mahdollista – siksi en nykyään jaksa enää tehdä kovin suurta numeroa ihonhoidosta. Tuntuu siltä, että ihoni elää ihan omaa elämäänsä, käyttäisin siihen sitten kalliita ihonhoitotuotteita tai apteekin huokeita perusrasvoja. Nykyään suhtaudun siis ihooni melko lungisti, ja tuntuu siltä, että sitä vähemmän finnitkään vaivaavat :D Ihonhoitorutiinini ovat simppelit, puhdistus ja kosteutus (ihan aina en tosin muista/jaksa – tiedän että kosteuksessa pitäisi tsempata!) Osa ihonhoitoa on tietysti runsas vedenjuonti ja suht terveellinen, ravintorikas ruokavalio (herkuttelua silti unohtamatta). Talvella jos iho kiristää paljon, lotraan erilaisilla kasviöljyillä.

 52. Ihonhoitorutiinini on todella simppeli: Pesen meikit sekä rasvaan kasvojen ihon Aqualan L -apteekkivoiteella :)

 53. Ihonhoitorutiinini on simppeli; puhdistus ja kosteutus. Joskus kerran kahdessa kuussa muistan kuoria. Ihoni on herkkä, ja apteekkikosmettiikka ja muut hypoallergeeniset vaihtoehdot ovat oikeastaan ainoat mahdollisuuteni. Veden juomisessa ja silmänympärysihon hoitaisessa pitäisi tsempata. :)

 54. Ihonhoitorutiinini oli periaatteessa kunnossa ja toimi, mutta vauvan tultua kuvioihin olen alkanut oikomaan mutkissa. Ja sen (ja valvomisen) kyllä huomaa kasvojen iholla. Onneksi pian saa airinkolaseilla peitettyä pahimmat katastrofit. Joku virkistävä seerumi ei silti olisi pahitteeksi.

 55. Ihonhoitoni painottuu tällä hetkellä tulipalojen sammuttamiseen. Hormonaalisen ehkäisyn jätettyäni iho on pukannut paljon näppylöitä, mutta on samalla pintakuiva. Sopiva tuotesarja on siis hakusessa!

 56. Yksinkertaisuus on mullakin se avainsana, ihonhoitoni lähtee sisäisistä jutuista, liikunnasta ja laadukkaasta ravinnosta. Unen kanssa voisin kyllä tsempata. Olen hyvin tunnollinen ihon puhdistaja ja rasvaaja, mutten kaipaa turhia tuotteita kaappeihini, koska olen laiska siivoamaan… Joku ihana seerumi olisi kiva hankkia, jotta kesällä voisi mennä freesillä naamalla ilman meikkiä.

 57. Omassa ihonhoidossani tärkeiksi asioiksi ovat viime aikoina nousseet luonnomukaisuus ja yksinkertaisuus. Aikaisemmin kuvittelin että mitä useammilla aineilla ihoa hoitaa sitä parempi. Mutta eihän se näin ole. Nykyään olen vaihtanut miltei kaikki ihonhoitotuotteista meikkeihin luonnonkosmetiikkaan ja ihonhoitorutiineihini kuuluu muutama perustuote: pesu madaran kirkastavalla palasaippualla ja iltaisin kasvojen extrapuhdistus himalajansuolakivellä. Sen jälkeen kosteutan ihon silmänympärysvoiteella ja kosteusvoiteella tai madaran kuivaöljyllä. Kesäisin tykkään käyttää flow-kosmetiikan ruusuvettä kasvoille – virkistää aika mukavasti kuumana päivänä varsinkin jos kasvovettä säilyttää kylmässä.

 58. Itselläni on yläasteelta asti ollut melko huono iho. Olen kuitenkin alkanut panostamaan enemmän siitä huolehtimiseen. Juon vettä, puhdistan iltaisin kasvojenpesuaineella ja kosteutan. Meikittömät päivät auttavat myös ihon paremman kunnon säilyttämisessä.

 59. Teen mitä ehdin pienen vauvan äitinä, mutta puhdistuksesta en luista koskaan. Ensin puhdistus öljyllä ja viimeistely kasvovedellä, yöksi seerumia (kiehlsin anti dark spotia) ja madaran yövoidetta. Aamulla pesu korresin kasvosaippualla ja kesällä ehdoton must meikin alle on aurinkosuoja… Siinä etsinnässä tarpeeksi kevyt… Aina ne on liian tahmeita…

 60. Samaisista unovaje, juomattomuus, stressi vaiheista selvittyään ihoni on voinut OK, vaihdoin rilluttelut omaan sänkyyn, jätin työt työpaikalle ja vaihdoin suurimmaksi osaksi luonnonkosmetiikkaan. Poukkoilin hetken tuotteiden valinnassa ja KAIKKI HAISI PAHALTA. nyt olen löytänyt täsmätuoksut ja tuotteet ja ilo.. eiku iho on erittäin jees! mukana arvonnassa!

 61. Omissa rutiineissani tärkein asia lienee kosteutus. Taannoin sytostaattihoidot vetivät ihoni niin käsittämättömän kuivaksi, että tarvittiin todella tuhteja voiteita (ja Jolie-naisten apua), jotta ihosta saatiin edes jollain tavalla kimmoisa. Siitä lähtien en ole tinkinyt kosteudesta. Ihan sama, vaikka purkki maksaisi monta kymppiä – it’s worth it! Muissa tuotteissa voi sitten vähän pihtaillakin. Suosin yleensä ekokosmetiikkaa, mutta en sulkisi ACOakaan pois – ostin juuri pari viikkoa sitten tuon sunkin mainitsemasi kasvoveden, ja tykkään. :) Ainoa huono puoli missä tahansa kosteusvoiteissa on, että mies käyttää niitä MINUN kosteuvoiteitani… ;)

 62. Ihonhoitooni kuuluu puhdistus ja rasvaus päivittäin. Apteekista ostetuillla perusvoiteilla rasvaan
  (Esim.Humektan)koko vartalon. Lisäksi juon vettä ja liikun ulkona.

 63. Minulla on aina ollut hyvä iho ja siihen on luotettu liikaakin. Meikit poistan aina orjallisesti ja tarkasti, mutta muuten olen todella huono hoitamaan ihoa. Olen aina ylpeä, kun jaksan käyttää syväputsaria (harvoin) ja rasvaan vasta, kun on jo turhan myöhäistä. Nyt iho kuitenkin on alkanut ilmoitella, että muutakin voisi tehdä, joten tämä postaus tuli juuri oikeaan aikaan! Voitto arvonnassa olisi tietysti myös enemmän kuin sopivaa :)

 64. Ihonhoitorutiini: Ei yhtään mitään. Jos meikkaan (kerran viikossa tai parissa) putsaan naaman illalla. That’s it. Ei rasvoja, naamioita, ei mitään. Ja olen 32-vuotias… Ja ei, en ole voittanut geneettisessä lotossa jättipottia. Näytän ikäiseltäni ja ihoni on epätäydellinen. En vain jaksa rasvailla tai muutenkaan käyttää aikaa tällaiseen.

  Mielenkiintoinen kokeilu edessä jos onni suosii! :D

 65. Kaksoispuhdistus on mun juttu. Löysin vuosia sitten kasvosaippuat, jotka eivät ole suinkaan kuivattavia vaan lisäävät ihon kosteustasapainoa. Suolasaippuaa aamulla rutikuivalle (+40v…) iholle, kasvovettä ja kollageeni kosteusvoidetta. Illalla puhdistusvoidetta, saippuapesu, ihoöljy ja kollageenivoidetta. Uutta olisi kiva kuiten testata.

 66. Mulla rutiineihin kuuluu puhdistus, seerumi ja voide, allergisen, epäpuhtaan ja atooppisen ihon kanssa sopivia tuotteita saa koko ajan olla etsimässä :-D välillä tulee allergiseksi hyväksihavaituille ja sitten uudet etsintään… Hunajanaamiota olen myös käyttänyt.

 67. Aamuisin putsaan kasvot kasvovedellä, levitän epäpuhtauksia lieventävän kasvoöljyn ja sen imeydyttyä päivävoiteen. Iltaisin pesen AINA meikit/kasvot ja laitan saman öljyn yöksi. Kuorin silloin tällöin iltaisin puhdistuksen ja öljyn välissä ihoni itsetuunaamallani hunaja-kaneli kuorinnalla!

 68. Ihonhoitorutiineihin kuuluu huolellinen puhdistus, pyyhkäisy paljon kohutulla misellivedellä ja kosteutus. Hyvin toimii!

 69. Seerumin kokeilu on kiinnostanut jo pitkään, oma pintakuiva mutta epäpuhdas ihoni on sen verran oikukas etten ole uskaltanut vielä kokeilla. Puhdistus, kasvovesi, silmänympärysvoide ja kosteusvoide kuuluvat päivittäisiin rutiineihini.
  Ps. ihanat vaaleanpunaiset purkit! :)

 70. Talvisin kuorin kerran kuukaudessa kehoni+naamani oliiviöljysokeri “naamiolla”, samaan syssyyn olen usein antanut hiuksilleni arganöljy+jojobaöjy hoitonaamion. Ihoani yleensä kosteutan L’occitanen Angelica-sarjan hydra creamilla jota lantraan Erisanin jättikokoisella kosteusemulsiolla, koska kyseinen kombo kosteuttaa niin hyvin tarvitsee sitä käyttää kuin max 2krt/vko. Kesäisin kuorin ihoni suolasaippualla max 1krt/vko. Vaihdan rasvat spf 20 pitoisiin. Meikit naamastani otan Jane Iredalen magic mittillä. Itse omistan lievän atooppista ihottumaa nauttivan ihon, käyn suihkussa max 3krt viikko tai kutina on sietämätön. Kaikki on niin yksilöllistä. ;)

 71. Pistän paremmaksi yksinkertaisuuden suhteen: puhdistus kasvovedellä, joskus hunajalla, aamuin illoin jotain öljyä kosteutukseen: manteli, helokki tms. Minäkin uskon siihen, että terveet elämäntavat on kauniin ihon perusta. Mitään seerumeja, erillisiä yö- ja päivävoiteita jne en ole kokeillut, mutta jonkun seerumin testaaminen kiinnostaisi vähän.

 72. Ihoni on herkkä. Talvisin kuiva korppu ja kesäisin kiiltelevä. Pieni punakkuus on ja pysyy, vuodenajoista riippumatta. Olen huomannut että omalle iholleni parasta olisi asua välimerellisessä ilmastossa, siellä se tuntuu rauhoittuvan ja olevan kauneimmillaan. Koska ainakin toistaiseksi asun täällä Suomessa niin olen päätynyt kokeilemaan jos jonkinlaista seerumia ja voidetta, ne täydelliset tuotteet ovat vielä löytymättä.

 73. Pyrin putsaamaan ja kosteuttamaan kasvot kunnolla iltaisin ja kevyesti aamuisin. Joskus jää, mutta onneks en käytä meikkiä juurikaan plus asun maalla, jossa ei katupölyä ja saasteita kauheasti oo, niin en ole ottanut asiasta ressiä. Kuorintavoide loppu kaks kuukautta sitte, pitäiski ostaa uus.. :D

 74. Olen seerumiaddikti, jonka pintakuiva iho kiittää säännöllisyydestä – koskien sekä ihonhoitoa, ruokaa että lepoa. Ja mahdollisimman vähän stressiä. Kun tasapaino ei aina säily, on tilanne korjattava juurikin tällaisilla ihonhoitotuotteilla. Täydellistä sarjaa ei ole löytynyt, vain loistavia yksittäisiä tuotteita vuodenaikojen mukaan vaihdellen. Siksi kokeilisin tosi mielellään Acon uusia tuotteita. Suihkutettavat kasvovedet ovat mahtavia, niitä hyvän tuoksuisia on harvassa!

 75. Puhdistan kasvoni iltaisin vain vedellä ja saippualla, aamulla vain vedellä. Pesun jälkeen laitan perusvoidetta. ACOn tuotteet kiinnostaisi, pari päivää sitten yhtä putelia apteekissa hypistelinkin :)

 76. Aamuisin itselleni riittää puhdistukseksi ihan kasvovesi. Siihen päälle silmänympärysvoide ja kasvorasva. Iltaisin kunnon putsi ja ehkä kerran viikossa jos muistaa tehdä kuorinnan niin hyvä :) Iltaisin en rasvaile.

  Herkullisen näköisiä purkkeja nuo! Täytynee tutustua mikäli ei arpaonni suosi.

 77. Puhdistus vedellä aamuin illoin. SIlmämeikin poisto vanupuikoilla. Kosteusvoidetta aamuin illoin. :)

 78. Täältä löytyy toinen laiska purnukoidenkäyttäjä. Aamulla puhdistan joko vedellä tai kasvovedellä kuivuustilanteesta riippuen ja illalla puhdistusaine ja rasvaus, siinäpä se. Meikkiä en kovin paljon käytä. Vain bb-voide ja ripsiväri arkena. Äitini on aina sanonut, että ei kannata liian nuorena aloittaa liian monien tuotteiden käyttämistä, jotta iho muistaa myös itse hoitaa ja kosteuttaa itseään. Äitini iho on ikäisekseen niin hyvässä kunnossa, että olen päättänyt uskoa häntä. Aco merkkinä on ollut paljon esillä ja kiinnostaisi ehdottomasti kokeilla heidän tuotteitaan.

 79. Aamulla kraanavettä ja kosteusvoidetta, illalla puhdistusgeeliä ja kosteus- ja silmänympärysvoidetta. Kaapissa läjä kaikkea ja kosmetogikäyntien jälkeen jaksan käyttää niitä kerran, kaksi. Periaatteessa tykkäisin puljata naamaani mutta…

 80. Iltaisin kaikenlaista testiä puhdistusmaidosta misellivesiin ja aamuisin kraanavettä ja apteekin rasvaa, silti kosteutettu, kuulas iho ei löydä mun naamaan!

 81. ihonhoitorutiinit menee niin, että illalla putsataan naama ensin öljyllä ja sitten perään puhdistusmaidolla ja kasvovedellä, jos on ollut meikkiä ja jos jaksaa. jos ei jaksa niin vaan joko öljyllä tai puhdistusmaidolla. sitten muutaman kerran viikossa dermalogican daily microfoliant vielä näiden jälkeen.
  aamuisin en yleensä putsaa naamaa sen kummemmin, kasvovedellä saatan pyyhkäistä. kasvonaamion laitan varmaan kerran viikossa vaikka useamminkin voisi kosteuttavia naamioita käyttää.
  päiväksi seerumi, silmänympärysvoide ja kosteusvoide ja illalla samat. .

  tykkään muuten paljona acon tuotteista. esim. sarjan ripsiväri on huokeasta hinnastaan huolimatta ihan huippu ripsari! suosittelen!

 82. Illalla puhdistus kasvoöljyllä, josta osa jää (ihan tarkoituksella) iholle kosteuttamaan yöksi. Mikäs sen helpompaa! Vai onkohan vähän turhan yksinkertaista. Toivoisin iholleni ihanaa kuultoa tämän tunkkaisuuden tilalle, mutta onneksi tulee kesä ja sentään päivetys.

 83. Puhdistus on rutinoitunutta, mutta että se kosteuttaminen voikin olla vaikeaa… Siksi vähän väliä iskee hetkiä, jolloin kaikki iho tuntuu vanhalta, kulahtaneelta, samealta, ryppyiseltä ja roikkuvalta! Silloin tehdään hätäsyöksy rasvakaapille ja lätkitään kaikkia mahdollisia tehoaineita seerumeista yövoiteisiin pitkin päivää, muutaman päivän ajan. Ehkä pitäisi opetella parempaan hoitorutiiniin ennenkuin on liian myöhäistä.

 84. Ihanaa että kaikki muutkin on laiskoja! Pesen naamaan, laitan kasvoveden ja rasvan. Kasvoveden löytäminen mullisti elämäni ja rasvan löytäminen mullisti elämäni uudestaan. Harmittaa vaan kun ne samat mömmöt eivät toimi elämän loppuun asti, vaan välissä iho muuttuu ja pitää etsiä uutta..

 85. Laiskuri täälläkin! Eniten ihonpuhdistuksessa oon aina vihannut veden kanssa läträämistä – ja vuosikausia oonkin puhdistanut meikin ja lian kasvoilta vanutyynyyn pursutetulla aqualan-perusvoiteella. Toi-mii.

 86. öljyihin luotan minä : ) normikosteutuksen lisäksi kuorinta silloin tällöin suolalla tai sokerilla terästetyllä kookosöljyllä : )

 87. Aika laiska ihonhoitaja täälläkin… Perusputsari aamuin illoin ja kosteutusta. Silmänympärysvoidetta koitan muistaa käyttää, mutta on niin piäni putkilo, että meinaa aina unohtua ;) Kuorintavoidetta tulee käytettyä saunomisen yhteydessä, ja siitä tulee kyllä aina mahtava olo kasvoille.

 88. Oikea laiskuri näissä asioissa löytyy täältäkin! Kasvojen pesu jää ainakin muutamana iltana viikossa… Onneksi löysin apteekista kasvojenpuhdistusnesteen, jonka kanssa ei tarvitse vedellä läträtä. Nyt lähempänä neli- kuin kolmekymppistä pitäisi kuitenkin aloittaa ihon kunnollinen huoltaminen: lapsi ja ikä ovat tuoneet ennen melko helppohoitoiseen ihoon ongelma-alueita. Olisiko ACO se ratkaisu? :)

 89. Aamuin illoin puhdistus ja kosteutus voiteita ja seerumeita vaihdellen. Vapaapäivinä meikittömiä päiviä ja lepoa iholle. Kesäaikana kevyt ruskettuminen korvaa meikin :)

 90. Tämän laiskempi ihonsa kanssa ei ehkä voi olla….suihkun yhteydessä kasvojen pesu ja jotain voidetta – vähän mitä sattuu :). Aika usein jotain perusvoidetta. Ja jos ilmasto ei vaadi, ei välttämättä sitäkään (etelässä ilmasto usein niin kosteaa, etten koe tarvetta, paitsi jos iho on auringon jäljiltä kuiva).

 91. Vaikuttaa mielenkiintoiselta tuotesarjalta! Minulla on tällä hetkellä kasvojenhoitorutiinina pesu joko geelillä tai puhdistusaineella, sitten pyyhintä kasvovedellä. Kumpaakin minulla on kahta eri merkkiä ja käytän niitä sen mukaan olenko meikannut enemmän vai vähemmän. Päivävoide on tällä hetkellä loppu, mutta yövoidetta ja silmänympärysvoidetta käytän.

  matkatarmail@gmail.com

 92. Kiitos mielenkiintoisesta blogista! Olen vanhemmiten yksinkertaistanut ihonhoitoani… Illalla puhdistus sensitivegeelillä ja kosteutus kylmäpuristetulla neitsytkookosöljyllä. Aamulla silmien huuhtelu kylmällä vedellä ja nokare kookkosöljyä illan tapaan. Silmänympärysvoide aamuin illoin- ja siinä se. Ei enää kiristävää ja kutiavaa ihoa:-)

 93. Löysin Acon päivävoiteen vastikään ja olen ollut tosi tyytyväinen, sopii hyvin kuivalle iholleni. Mielelläni siis kokeilisin muitakin Acon tuotteita! Olen kanssasi samoilla linjoilla sen suhteen, etten juurikaan jaksa mitään ylimääräistä puhdistusseremoniaani, muuten jää tekemättä.

  PS. Kauniita kuvia!

 94. Mulla on ihon kuntoon vaikuttanut kaksi asiaa eniten: lasten saaminen (lue: krooninen väsymys) ja 40 ylittyminen mittarissa. Kun purkista ei tuntunut saavan enää tarpeeksi kosteutusta siirryin sekä kasvolle laitettaviin että sisäisesti nautittaviin öljyihin, ne on nykyään ihonhoitoni aa ja oo. Lisäksi huolellinen puhdistus, kosteusvoide ja CC-voide päiväsaikaan. Mutta olen jatkuvasti kiinnostunut testaamaan uusia aineita sillä en ole merkkiuskollinen! Nää ACOn tuotteet kiinnostaisi kovasti!

 95. Rasvoittuvaa sekaihoani hoidan putsaamalla sen aamuin illoin Erisanin alkoholittomalla puhdistusaineella sekä kasvovedellä. Apteekin perusvoide toimii ennen meikkipohjaa.

 96. Sananen ihonhoidosta: hajustamaton erioil. Käy meikin poistoon ja kosteutukseen naamaan ja kroppaan. Enempää ei jaksa läträtä, ihonhoidon sijaan keskityn tällä hetkellä taaperon hoitoon.

  Jos silmäpussit hävittävää silmänympärysvoidetra olisi muuallakin kuin mainosten lupauksissa, käyttäisin myös sitä.

 97. Illalla aina ehdottomasti pesu, aamulla puhdistus, kosteutus ja BB. Pari kertaa viikossa kuorin hunajalla. Hyvä keino saada hehku kasvoille on aamulenkki! Seerumeita en oo ikinä kokeillu, mutta kiinnostais!

 98. Mun ihonhoitoon kuuluvat sisäisesti nautittavat sinkkitabletit, hyvät rasvat ja paljon vettä. (Toi jälkimmäinen on säännöllisesti ihan retuperällä, mutta ajatuksena uskon siihen kuitenkin vakaasti.)

  Naaman pesen aina, siis ihan aina, illalla ja aamulla. Vaikka joskus nuorempana baari-illan jälkeen eivät jalat olisi kantaneet omin avuin kotiin, kasvot puhdistin silti. Puhdistukseen käytän vaahtoa ja kasvovettä. Kosteutus hoituu vuoroin seerumilla, vuoroin kosteusvoiteella. Jos naama on kenkku ja pukkaa näppyjä, rankaisen sitä lempeästi suolasaippualla. Rankaisu on terminä varsin sopiva, koska suolasaippua kirvelee niin perhanasti.

  Jos muistan, kuorin ihon ainakin joskus. Tässä olisi skarppauksen paikka.

 99. Samaa laiskuuttaa tunnistan itsessäni! Mutta kun voimia/viitsimistä löytyylin joku ilta tai aamu, tuntuu suorastaan ylelliseltä levittää silmänympärysvoiteet ja kaikki. Nuoruuden akne on suurinpiirtei selätetty, ja elän ensimmäisiä vuosia, jolloin ihonhoito ja siitä puhuminen on oikeastaan mukavaa ja rentoa.

 100. Tämä vanha nainen on ihan hunningolla nassunsa hoidon suhteen. Tarttis todella tehdä jotai muutakin kuin pesu ja niveavoitelu.

 101. En osaa mennä nukkumaan, jos tiedän, että meikit ovat vielä naamassa, joten rutiinit ovat kunnossa: naamapesu, kasvovesi ja -rasva kera silmänympärysvoiteen. En ole ollut kovin onnekas geeniarpajaisissa: ihoni on kautta aikojenn ollut näppyläinen, mutta silti äärimmäisen herkkä ja pintakuiva. Persikkaposket ovat omalla kohdalla valitettavasti ikuinen haave, mutta näillä mennään…

 102. Ihoni on todella huonossa kunnossa. Onpa jopa ruvennut “kukkimaan” näin +40 vuotiaana. Mikään tähän mennessä kokeilemani tuote ei ole saanut sitä lupauksista huolimatta kukoistamaan ja meikkikään ei tahdo koko päivää kestää vaan rullautuu iltaan mennessä pois. Uskollisesti silti sitä puhdistan ja kosteutan odottaen sitä luvattua ihmettä tapahtuvaksi. Säännöllinen kasvohoito tietty tilannetta hetkellisesti parantaa.

 103. Myönnän olleeni hävyttömän hyväonninen teinivuosinani, ihoni temppuili todella vähän tuolloin. Nyt kolmekymppiä lähestyessä on viime vuosien pintakuivuuden ja satunnaisten elämäntapanäppyjen seuraksi ilmaantunut jokin kirous, joka hidastuttaa ihon paranemista ja luo arpia, ja iho on herkkä kuin mikä. Yritä tässä nyt sitten todella rahattomana löytää tuotteita jotka auttaisivat! ACOa en ole vielä kokeillutkaan, joten innolla mukana arvonnassa. :)

 104. Olen äärimmäisen huolellinen ihon hoitaja. Aamuin illoin puhdistukset ja sopivat voiteet. Seerumeita rakastan minäkin ja viime talvena olen löytänyt myös öljyt, joita läträän yöksi. Kosmetologin luona olisi mukava käydä säännöllisesti, mutta nyt on edellisestä reissusta ainakin se 1,5 vuotta. Ei vain ole varaa juuri nyt ja roposet laitan mieluummin kotihoitotuotteisiin. Ryppyjä ei ole kasvoillani mielestäni juuri ollenkaan vaikka keski-ikä on painanut päälle jo jonkun aikaa, mutta mistä ihmeestä noita maksaläiskiä tulee :( Niihin en ole löytänyt ratkaisua… Mutta anyway joku 40+ lift, fill and blurr -setti olisi kyllä ihan mukava saada kokeiluun :)

 105. Tuota vedenjuontia on täällä myös yritelty opetella ja lisätä, näkyy kyllä ihon voinnissa jo muutamakin ylimääräinen lasi! Vielä tosin riittää siinäkin petrattavaa.
  Miulla on suurinpiirtein normaali iho, mutta tukkeutuu tosi helposti ja on välillä aika pintakuiva. Siihen ratkaisuksi oonkin löytänyt seerumit, kosteuttavat loistavasti ihoa tukkimatta! Myös säännöllinen kuorinta on parantanut ihon kuntoa huomattavasti.
  Monet aina haikailee normaalin ja hyvän ihon perään, mutta kyllä tässäkin työtä riittää :) Puhumattakaan ajasta, joka on mennyt sopivien tuotteiden löytämiseen.

 106. Pesut ja kosteutukset aamuin illoin, siitä pidän kiinni. Mutta kuorinta tahtoo lipsahtaa ja se tuleekin suoritettua aivan liian harvoin. Ja voi että kun saisi aikaiseksi käydä kasvohoidossa, edes pari kertaa vuodessa. Nuo kuvaamasi tuotteet ovat taatusti hyviä ja laadukkaita…ulkomuotoa myöten:)
  Sari

 107. Viimone puteli loppui ja tällä hetkellä meikit putsataan saippualla. ahdistuin just kosmetiikkahyllyllä, ihan sikana eri tavaraa ja sikahintasta myynnissä, mistä sitä tietää, mikä sopii just mulle?

 108. Hei! Kiitos hyvästä kirjoituksesta.
  Omat rutiinini ovat: meikkien pesu illalla puhdistusmaidolla ja kasvovedellä. Käytän päivä- ja yövoidetta. Aamulla pesen kasvoni. LIsäksi mulla on silmänympärysvoidetta. Siinä mun simppelit ihonhoitorutiinit. :) Iältäni olen 30+.

 109. Kosteutuksesta, silmänympärysvoiteesta, seerumeista ja naamioista tykkään ihan satasella ja niin kyllä tykkää pintakuiva ihonikin. Puhdistusrutiineissa on sitten oikein kunnolla paranneltavaa : ) Ryhtiliike edessä siis sen suhteen!

 110. Pesu aamuin illoin, samoin kosteutus. Kuorintaa silloin kun muistaa… Tsempata pitäisi asian suhteen…

 111. Aamulla aina päätän, että tänään panostan ihonhoitoon sekä aamulla että illalla. Illalla iskee kuitenkin laiskuus ja väsymys, mikä lienee syynä siihen, että yövoidetta on jäljellä huomattavasti enemmän kuin päivävoidetta (purnukat ostettu samaan aikaan). Meikin määrän arjessa olen jättänyt todella minimiin ja juhlapäivinä onkin sitten kivampi panostaa. Juhlameikki ei kuitenkaan ole liian haastava ja vaativa, kun eron arjen meikittömään lookiin huomaa ja saa aikaan nopeasti.

  Ihana arvonta, ihana teksti, ihana ihopolitiikka!

 112. Useimmiten ehdin vain kasvojen pesun ja kosteusvoiteen aamuisin. Iltaisin meikinpoisto ja niinikään voide. Kaapissa on joitakin öljyjä ja kuorinta-aineita, joita muistaa käyttää ihan liian harvoin. Ihossani ei onneksi ole isoja ongelmia. Aurinkoa varon, joten käytän uv-suojaa antavia tuotteita.

 113. Tällä hetkellä kasvojen (kuten koko elämän) hoitoa kuvaa parhaiten sana nopea. Aamuisin hoidan yksin kahden lapsen kiukkuavan lapsen aamutoimet joten omalle ihonhoidolle ei juuri jää aikaa. Joskus ehdin kasvot pestä ja jos hyvä päivä on niin ehdin myös rasvata nassu ja harjata hiukset.

 114. Voi kääks, miten haluaisi noita kokeilla! Olen kärsinyt aknesta puolet kolmikymppiseksi ehtineestä elämästäni ja nyt lääkityksillä se alkaa olla viimein kutakuinkin ohitse. Ihoni on pintakuiva, mikä aknella höystettynä on jokseenkin haasteellinen hoitaa ja oikeita tuotteita ei joka oksalla kasva. Erityisesti talvella iho kuivuu ja tuntuu kiristävältä. Hoidan ihoani välillä liikaakin, ilman mainittavia tuloksia. Hoitohysteria on kääntynyt jo itseään vastaan ja kaipaisin helppoutta ja rentoutta ihonhoitoon. Erityisesti nuo seerumit kiinnostavat. Tärkein oivallus on jo tehty, eli se, että ihon kuntoon todellakin vaikuttaa eniten nukkuminen, liikkuminen ja se mitä suuhunsa laittaa. Oikeat tuotteet tähän olisivat piste iin päälle.

 115. Ihonhoitoni vaihtelee, kuten myös ihoni kunto. Ennen olin all about Aqualan L ja Yves Rocherin kasvovesi. Ei kosteuttanut tarpeeksi joten vaihdoin kookosöljyyn. Samalla tuotteella meikit pois että kosteutus. Sunnuntaisin saunassa mutanaamio. Ei riitä vaikka auttaakin!

 116. Ihonhoitoni on Simppeliä ja nopeaa! Hyvät pesut iltaisin ja aamuin illoin rasvailut luonnonkosmetiikkaan luottaen. Hyvät tuoksut aina plussaa!

 117. Minulla on ollut suht ongelmaton iho aina. Nyt vanhemmiten pintakuivuus vaivaa varsinkin talvisin. 37-vuotiaana alkoi rupsahtaminen selvästi. Ihan kuin rypyt ei riittäisi, mutta koko naama valahtaa ja couperosa vaivaa. Noh, en silti mitään ihme kommervenkkejä jaksa tehdä. Illalla putsaan kunnolla ja kosteutan paljon. Tykkään kokeilla eri tuotteita, aina ei tosin mene ihan nappiin. Apteekista löytyy nykyään paljon ihania tuotteita, Aco ei ole vielä tuttu.

  Mukavaa kesän odotusta! Terkuin, Johanna

 118. Mulla on varmaan maaaailman kaikkeuden p*skimmat ihonhoitorutiinit :D Meikkaan arkisin, illalla iskee väsy, enkä lähes koskaan jaksa pestä meikkejä pois. Aamulla pesen nämä edelliset pois ja uudet tilalle. Tosi ällöö, mut eipä mulle oo tästä vielä finnejä naamaan tullut. Rasvoja laittelen kasvoille aina silloin kun kuivalta tuntuu. Pitäis tosiaan skarpata ihonhoidon suhteen!

 119. Jos jotain vaikeasta aknehistoriastani olen oppinut niin sen, että niihin ihon korpuksi kuivattaviin ja rasvanerityksen määrän moninkertaistaviin aknetuotteisiin ei kannata koskea pitkällä tikullakaan! Nykyään käytän herkän ihon kasvojenpuhdistusainetta aamuin illoin ja kookosöljyä päälle: muuta ei tarvitakaan pitämään näppylät ja pahkurat poissa ja iho tyytyväisenä, jos vaan syömiset pysyy normaaleina.

  Silloin tällöin teen myös kuorinnan aspiriinilla: miksi maksaa mammonaa turhilla lisäaineilla kyllästetyistä tuotteista joiden tehoaineena on asetyylisalisyylihappo, kun happoa itseään saa edullisesti mistä vain apteekista? Rehellisesti sanottuna mikään kasvokuorinta-aine koskaan ei ole saanut ihoani yhtä ihanaisen sileäksi kuin aspiriinikuorinta! Turhan usein ei tuota tosin uskalla käyttää, mutta eipä toisaalta ole tarvettakaan, kun iho pysyy hyvänä harvemmallakin käytöllä :)

 120. Koko ikäni olen ollut pakkomielteinen pesemään ja rasvaamaan kasvojani. Edes pitkän bileillan jälkeen, keikoilla tai festareilla minun on pakko päästä pesemään meikit kasvoistani ja rasvata se vaikka kookos- tai oliiviöljyllä, jos oma rasva jäi kotiin. Olen aina käyttänyt hyvin perustuotteita ja luottanut veden litkimiseen aamusta alkaen ja se on tuottanut ihan hyvää tulosta. Viime aikoina muutettuani San Sebastianiin ihoni on kuivunut jostan syystä enemmän. Luultavasti, koska luottotuotteeni jäivät Suomeen eikä matkalaukussa ole ikinä tilaa kolmen kilon rasvapurkille kenkien takia. Tämän takia olen alkanut etsiä uusia luottotuotteita, mutta opiskelijabudjetti pakottaa aina käyttämään kaikki tuotteet loppuun ennen uuden ostoa, joten etsintä on hidasta. Ehkäpä jokin päivä löydän vielä rasvan, joka palauttaa ihoni pehmoiseksi!

 121. Puhdistus aamulla ja illalla, sen jälkeen kasvovettä ja rasvaa. Varsinkin talvella ihoni kuivuu paljon ja hilsehtii ikävästi. Viime talvena tältä ongelmalta minut pelasti Madaran öljy, jonka taisin täältä blogistasi bongata :)

 122. Aamu: puhdistusgeeli, vesi ja kevyt kosteusvoide.
  Ilta: silmämeikinpoistoaine, puhdistusgeeli, kasvovesi, silmänympärysvoide ja kosteusvoide. Kerran vkossa kasvokuorinta/naamio.
  ACO oli Suomessa asuessa suosikki, mutta merkit vaihtui milloin mihinkin kun muutin Australiaan. Täällä aurinko&merivesi kuuluu perusarjen ihonhoitoon :D Parin kkden päästä paluumuutto Suomeen, joten kasvojenhoito-setti ois loisto juttu siellä odottamas, kun matkalaukut tulee täyteen ilman kosmetiikkaakin ;) x

 123. Ihonhoitorutiinini ovat tosi askeettiset eivätkä oikein kestäisi päivänvaloa, mutta tässäpä ne: illalla puhdistus ja apteekin yleisrasvaa, aamulla vesipesu ja päivävoide. Siinä se. Ja kesällä totta kai ylenmäärin aurinkorasvaa ryppyjen ennaltaehkäisyyn :)

 124. Perus kasvojen puhdistusaine + silmämeikin puhdistusaine + kasvovesi iltaisin, aamuisin puhdistusaine (tarvittaessa) + kasvovesi + kosteusvoide. Ongelmia tuottaa herkkä sekaiho. Talvella pintakuiva, muulloin rasvainen iho. Tuotteita täytyy vaihdella tarpeen mukaan.

 125. Hävettää sanoa, että minulla on ikää jo 40+ ja yhä ihonhoitorutiinit hakusassa. Iltaisin putsataan meikit pois ja jos muistetaan, niin kosteutetaan. Silmänympärysvoidetta käytetty viimeksi ennen joulua enkä seerumeita vielä kokeillut kertaakaan. Muutama viikko sitten apteekissa jonotettuani nappasin käteeni Acon BB voiteen – elämäni ensimmäinen kosketus bb voiteisiin – ja ostin sen. Yllätyin positiivisesti, kasvojen väri tasaisempi, helppo käyttää eikä sotke. Aikuisemman iän setti olisi siis erittäin tervetullut!

 126. Mua alkoi melkein itkettää (ja ehkä vähän hävettää), kuin luin muiden “laiskuudesta ” ihonhoidon suhteen.. Iltaisin suihkussa pesen naaman jollakin, jota käytän peseytymiseen muutenkin. Yleensä siis ihan peruspalasaippualla, paremman puutteessa vaikka tervasampookin käy. Ja sitten Niveaa sinisestä purkista jos sattuu kiristämään.. Aamulla vesihuuhtelu. Lienisi kai aika alkaa hoitamaan ihoaan, tähän asti olen nähnyt aina turhan vaivalloiseksi ja se kyllä taitaa näkyä.

 127. Olen yrittänyt vähentää veden roolia kasvojen puhdistuksessa, missä misellivesi on auttanut kovasti. Tähän keksin ryhtyä, kun olin muutaman päivän reissussa ja satuin unohtamaan kaikki kasvojenpuhdistustuotteet, enkä jaksanut ostaa uusia. Kuvittelin, että naama olisi hirveässä kunnossa alta aikayksikön, mutta se tuntui pikemminkin rauhoittuvan, kun en ollut koko ajan putsaamassa.

  Rutiinini on siis lähinnä misellivesi ja aurinkosuojan sisältävä kosteusvoide. Pesen ja kuorin myös silloin tällöin. Hyvin tuntuu toimivan, ihoni ei ole koskaan ollut mikään täydellinen mutta pistän sen enemmän geenien piikkiin. Tasapainoinen ihoni kuitenkin on ja se on tärkeintä.

 128. Ihonhoitorutiineihini kuuluvat vesipesu aamuin illoin, kosteusvoide aamuisin nassuun ja menoksi. Kärsin voimakkaasti vuodenaikojen mukaan vaihtelevasta ihosta, välillä on kuivaa kuin Saharassa ja välillä nassu kiiltää niin ettei meikki pysy paikoillaan. Kerran viikossa yritän käyttää saunassa kasvonaamiota mutta tämäkin tuppaa unohtumaan aina välillä. Mökillä tulee kokeiltua aina äidin jättämiä ihania kasvovesiä, mutta tiedän että koti-oloissa niiden käytön saaminen säännölliseksi on haaste.

 129. Ikää jo kohta 34 ja edelleen olen suhteellisen lapsenkengissä ihonhoitorutiinieni suhteen… En ole koskaan edes kokeillut puhdistusmaitoa, kasvovettä ehkä puolenkymmentä kertaa. Cliniquen puhdistusgeeli on hoitanut kohdallani molemmat asiat, mutta ehkä joskus voisi kokeilla toisin. Silmämeikinpoistoainettakaan ei löydy hyllystäni, sama puhdistusgeeli toimii siinäkin hommassa.

  Onneksi muistan kuitenkin aina puhdistaa kasvoni (ja kosteuttaa!), muuten tässä olisi jo aika hunningolla. Naamioita ja kuorintoja käytän hyvällä tuurilla kerran vuodessa, ehkä voisi kiskoa itseään niskasta näidenkin suhteen…

 130. Hoitorutiinini on myös yksinkertaiset: aamulla virkistys kylmällä vedellä, putsaus, rauhoittava kasvovesi ja hyvä kosteutus aurinkosuojineen. Päivällä riittävästi nesteitä (vettä, sisäisesti, ei kasvoille), illalla putsaus ja jytympi kosteutus. Ruokavalioon tarpeeksi nesteitä, rasvoja ja emäksöiviä ruokia. Itsellä hakusessa vielä riittävän kosteuttavat rasvat ja riittävän hellä&kosteuttava putsari, purnukkameri sen kun kasvaa..

 131. Kasvojen iho on aina ollut hyvin helppohoitoinen (pieni onni sekin muuten lievästi atooppisen ihon omaavalle), joten ihonhoidolliset rutiinitkin ovat jääneet aika vähälle. Iho on erityisesti talviaikaan pintakuiva, mutta muuten normaalioloissa mennään kasvovoiteen ja aina kun satun muistamaan, myös silmänympärysvoiteen kanssa.

 132. Iältäni 33, ihonhoitorutiineiltani yhä kuin kuusivuotias.. En siis jaksa höösätä, puunata enkä viettää aikaa kasvonaamioiden alla, vaikka hyväähän tämä varmasti tekisi. Edes joskus. Mielestäni myös vähemmän on enemmän ja tällä reseptillä hoidan ihoani päivittäin: ihonpuhdistustuote (tällä hetkellä Dermosil), kasvovesi silloin kun sitä on (sekin tällä hetkellä Dermosil) ja kookosöljy. Kyllähän mun naamassa kaiken maailman naururyppyjä alkaa olla, mutta kuuluvat vanhenemiseen, mielestäni. Kookosöljy toimii esiputsarina, ihonkosteuttajana ja tuoksuu kivalle. Tummat silmänaluset & silmäpussit mulla on olleet aina, joten kyllähän ajatus niiden nitistämisestä (edes vähän) kieltämättä kiehtoo.

 133. Tärkeintä itselleni on puhdistaa kasvoni päivittäin aamuin ja illoin riippumatta jaksamisesta. Ihoni on muulloin kuin kesällä järkyttävän kuiva, joten kosteutusta tulee harrastettua puhdistusaineiden ja kosteusvoiteen muodoissa.

 134. Ah ihonhoito-tuotteet! Jos jotain kosmetiikkaa tykkään hamstrata ja testata niin kasvorasvat, seerumit, silmänympärysvoiteet jnejne.

  Rutiinit kuitenkin kulminoituu muutamaan perusjuttuun. Puhdistusmaito, kasvovesi, aamu-/yövoide, silmänympärysvoide ja joskus silloin tällöin seerumi. Acon tuotteet (ja muutkin apteekin sarjat) on aina tuntunut omalle iholle parhaalta.

 135. Ihoni kuivuu, rasvoittuu ja reagoi herkästi kaikkeen. Stressi ja väsymys näkyvät minullakin heti naamassa, voi sitä iloa! Nyt kolmekymppisenä onneksi nuoruusiän akne on takana, eikä ole jättänyt juuri merkkejä jälkeensä. Pesen kasvoni aamuin illoin vaahdolla, käytän kasvovettä ja rasvaa ja kuorin säännöllisen epäsäännöllisesti. Ikuisessa etsinnässä ne supertuotteet (seerumi?!), jotka tekisivät ihosta hyvinvoivan ja helppohoitoisen – ja ennenkaikkea tekisi minusta hiukkasen hehkuvamman ja pehmeämmän version itsestäni, tietty.

 136. Olen laiska ihostani huolehtimaan, ihonhoitorutiineihin kuuluu ihon puhdistus ja kosteusvoide. En ole aiemmin myöskään panostanut ihonhoitotuotteisiin, vaan marketista on tullut ostettua se mikä käteen osuu. Nyt kun ikää on alkanut tulemaan, täytyy varmasti alkaa miettimään tarkemmin minkälaisia aineita iholleni läträän.

 137. Minäkin oon laiska ja rutiinikin on vähän siinä ja siinä. Meikit pesen toki pois – joskus silmämeikinpoistoaineen avulla, joskus sit vaan kasvonpesuaineella rassaamalla. Yöksi vähän paksumpaa voidetta ja aamulla seerumia, JOS siltä tuntuu. Minun iho rasvoittuu tosi helposti ja joskus seerumikin tuntuu aamuisin liian raskaalta. Samalla iho on myös pintakuiva paikoin, joten otapa selvää. Pääasiassa kolmella tuotteella pyöritän tällä hetkellä kasvojeni hoitoa.

 138. Jo edellisen ihopostauksen kohalla nyökyttelin jatkuvasti päätäni hyväksyvästi ja tässä samoin. Ihon hoitorutiinit on vielä hakusessa mutta hyvää vauhtia olen luomassa niitä. Tuntuu vain että ihonhoito vaatii liikaa aikaa ja energiaa mutta tämä hoitosetti vaikuttaa järjettömän hyvältä.

 139. Mun rutiineihin kuuluu illalla puhdistus puhdistusemulsiolla ja kasvovedellä ja päälle yövoide. seerumikin löytyy, mutta sen käyttö on vähän unohtunut. Aamu lähtee kosteusvoiteella ja silmänympärysvoiteella liikenteeseen, paitsi kotipäivinä, jolloin se tuppaa unohtumaan. Vähän parantamisen varaa olisi, mutta talven superkuivan ihon jäljiltä, tekee mieli höllätä ihon ollessa paremmassa kunnossa. ps. ihanat kuvat!

 140. Omalle iholleni sopiva tuotesarja on vielä etsinnässä. Ihoni kuivuu todella helposti ja vaatii hellät mutta tehokkaat aineet pysyäkseen kauniina. Olen kyllästymiseen asti yrittänyt muistaa kuoria ja kosteuttaa sitä ilman kunnollisia tuloksia.

 141. Olen maailman laiskin ihminen kauneudenhoidon suhteen. Vasta pari vuotta sitten ymmärsin, että ihoa ihan tosi on pakko rasvata, jos haluaa sen näyttävän edes siedettävältä. :D
  Nyt olen vihdoin päässyt rutiiniin kiinni. Aamulla pesu, kasvovesi ja päivävoide. Illallla meikkienpesu, mahdollinen kuorinta, kasvovesi ja yövoide. Olen saanut itseni uskomaan, että illalla nukkumaanmennessä olo on sata kertaa parem

  • Livahti teksti karkuun ennen aikojaan. :D mutta lyhyestä virsi kaunis! Illalla on niin paljon parempi fiilis mennä nukkumaan kun naama on puhdas ja hoivattu. :) vielä kun löytää ne täydellisyyttä hipovat tuotteet niin olen onnellinen. ;)

 142. Kävin eilen ekaa kertaa hehkutetussa Hydrafacial-kasvohoidossa, jossa mulle selvisi, että toisin kuin luulin, ihoni on itse asiassa tosi puhdas (!) ja pienet epäpuhtaudet johtuvat lähinnä ihon pintakuivuudesta. Perusrutiiniini on kuulunut iltaisin puhdistusgeeli, kasvovesi, silmänympärysvoide ja joskus kosteusvoide, aamuisin taas vesipesu, silmänympärysvoide ja kosteusvoide. Tämä setti saisi nyt vaihtua hieman kosteuttavampiin tuotteisiin, ja juurikin joku ihana, kohtuuhintainen seerumi on myös etsinnässä. Pintakuivalle iholle sopiva setti olisi siis ihan täysosuma tänne!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.