2 x alkusyksyn suosikkitakki

Seuraa viikonlopun informaatio-osuus heille, jotka etsivät alkusyksyyn sopivaa takkia, koska minulla on niitä peräti kaksi ja suosittelen lämpimästi molempia. Kyseessä on oikeastaan lähes sama takki, vain materiaali ja käyttötarkoitus vaihtelee. Olen tykännyt tosi paljon molemmista. Huomaan, että monen nahkarotsissa kuljetun syksyn jälkeen myös toisenlaiset siluetit ovat alkaneet viehättää – kapeat ja pitkät linjat, liehuvat helmat, tietynlainen tyylipuhtaus, takit jotka tekevät kaikesta vähän tyylikkäämmän.

2015-09-11-stellaharasek-syystakit-1

Tiger Of Swedenin takki vilahtikin jo Stockan Instagramissa, jota olen päivittänyt tällä viikolla. Takki on tehty 100% huovutetusta villasta ja ihastuin siihen välittömästi, koska se muistuttaa ja myös tuntuu aamutakilta. KELATKAA! En juuri nyt keksi mitään mahtavampaa kuin se, että voi ulos lähtiessään kietoutua takkiin, jossa on yhtä lämmin ja lohdullinen olo kuin omassa kasmirvillaisessa aamutakissaan. Niin, oman tulkintani mukaan tämä on vuorettomuudestaan huolimatta nimenomaan ulkotakki, mutta toki sitä voi halutessaan käyttää sisälläkin villatakin virassa. Vyöllä sen saa sitaistua kiinni, mutta napitusta ei ole, joten takki on ehdottomasti juuri tämän vuodenajan juttu, nyt kun vielä tarkenee kulkea kaduilla takki auki kohti tulevaa. Omani ostin Stockalta ja olen käyttänyt siitä lähtien joka päivä.

2015-09-11-stellaharasek-syystakit-2

Toisen takin sain Styleinilta. Ruotsalaismerkin pysyvään klassikkosarjaan kuuluva Bianca Kappa -takki on oikeastaan salonkikelpoinen versio edellisestä: samalla tavalla simppeli ja vuoreton, mutta sirompi, ohuempi ja elegantimpi. Takki toimii erityisen hyvin kaikenlaissa iltatilaisuuksissa ja tietysti töissä, silloin kun haluaa näyttää rennosti aikuiselta tavalla jossa ei ole yhtään yrittämistä. Ohut takki ei vähänkään viileämmissä keleissä lämmitä, joten käytän sitä nyt niin paljon kuin suinkin ehdin – ja sitten taas ensi keväänä ja kesänä. Olen miettinyt toimisiko se sisätakkinakin, vähän kuin jakun asemasta, vyö solmittuna ja vaikka kapeiden housujen ja korkojen kaverina. Siitä tulisi tyylikkäällä tavalla superseksikäs, jos pukisi paidan sijaan alle vain kauniit rintaliivit – tätä täytyy ehkä kokeilla. Juuri nyt olen käyttänyt sitä huolettomasti auki, tavalliseen t-paitaan ja farkkuihin yhdistettynä – tykkään siitä miten siisti takki tuo mihin tahansa arkiasuun pikkasen potkua.

14 thoughts on “2 x alkusyksyn suosikkitakki

 1. Ghana toi Tigerin takki :) Yritin löytää sitä Tigerin sivuilta, mutta en onnistunut… Mikähän on mallin nimi? Kiitos jo etukäteen!

    • Hei ihanat, koitin tutkia takin lappusia, mutta olen ehtinyt irroittaa kaikki missä olisi saattanut olla mallin nimi. En siis tähän hätään sitä teille saa, kun en itsekään löytänyt takkia mistään netistä, mutta koitan alkuviikosta ehtii Stockalle tarkistamaan sen. Hätäisimmät löytävät takin kyllä Stockan naistenosastolta, sieltä Tiger Of Swedenin osastolta Filippa K:n vierestä xxx

     • Niin ja lisäyksenä: takkia ei ollut ainakaan keskustan tavaratalossa hirveän montaa, joten nopeat syövät hitaat!

  • On, materiaali on sataprosenttista villaa, tiheää ja huovutettua. Kyllä se näihin keleihin lämmittää just sen verran kun tarvitseekin. Olen pitänyt alla pelkkää t-paitaa, kohta pitänee siirtyä pitkähihaisiin. Pakkasilla tällä tuskin enää pärjää.

 2. Hei toi Styleinin takki näyttää tosi kivalta! Onko mitoitus kuinka pientä/isoa? Kokoa arvon tässä, jos tekis tilauksen.

  • Moikka Peetu, mulla on takista koko S, joka on tosi passeli. Sanoisin, että mitoitus on aika perus!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.