Ilta Huvilakadulla ~ Chef & Sommelier

Olen yrittänyt kuukausikaupalla varata kulman takana Huvilakadulla sijaitsevasta Chef & Sommelierista pöydän, siinä suuremmin onnistumatta – kaupunginosan pienin ravintola tuntuu olevan aina täynnä. Se on tietysti merkki siitä, että sinne kannattaa mennä. Kysyin lopulta milloin paikassa olisi seuraavan kerran tilaa, sain päivämäärän ja nelihenkinen seurueemme raivasi kalenteristaan illallisen kokoisen kolon tuolle odotetulle illalle.

2014-08-16-stellaharasek-chefsommelier-12014-08-16-stellaharasek-chefsommelier-22014-08-16-stellaharasek-chefsommelier-3

Sasu Laukkosen luotsaama Chef & Sommelier on keskittynyt luomuun. Keittiöstä kannetaan kauniisti sommiteltuja lautasellisia, jotka kukkineen ja yrtteineen näyttävät taideteoksilta. Se ei estänyt meitä pistelemästä niitä poskeemme. Maut olivat yllättävän mietoja. Paikan sommelierille, Johanille ulkoistetut viinivalinnat toivat kekseliäisyydessään ne kyllä esiin.

2014-08-16-stellaharasek-chefsommelier-42014-08-16-stellaharasek-chefsommelier-52014-08-16-stellaharasek-chefsommelier-6

Kamera unohtui kassiin illallisen ajaksi. Ravintolan tunnelma on kodikas, mutta vie kauas maailmasta – nurkkapöydässä oli kadota niin aika kuin arki. Viiden ruokalajin menusta tulin napanneeksi kuvan vain viimeisestä, fenkolista ja omenasta valmistetusta sorbetista. Oli hyvää. Söin kaiken. Olisin voinut syödä toisenkin.

2014-08-16-stellaharasek-chefsommelier-72014-08-16-stellaharasek-chefsommelier-82014-08-16-stellaharasek-chefsommelier-9

Taisin vetää korkokengät jalkaan ensimmäisen kerran koko kesänä. Alkujärkytyksestä selvittyäni päätin käyttää niitä useammin. Viime kesänä hankitut remmikorkkarit ovat yhä suosikkini – kauniit, kevyet ja yllättävän käytännölliset. Seuraksi silkkihousut, simppeli toppi ja merivedessä huuhdellut hiukset. Täytyy nauttia tästä pukeutumisen helppoudesta niin kauan kuin sitä kestää.

An evening at Chef & Sommelier. The food was good, the wines even better.

24 thoughts on “Ilta Huvilakadulla ~ Chef & Sommelier

  1. Ihanat tunnelmakuvat! Koitin kanssa varailla viikko sitten muutaman viikon päähän, mutta ei ollut vapaata. :) Täytyy testailla toisella kertaa, sillä vaikuttaa ihastuttavalta paikalta!

    • Suosittelen! Aikoja kannattaa ilmeisesti kysellä suoraan kuukauden tai pidemmän ajan päähän.

    • Hmm, tuona iltana ei tainnut olla hiuksissa muuta kuin kosteuttavaa proteiinisuihketta. Toisinaan käytän suolasuihketta, joka korostaa luonnollisia laineita.

    • Söimme! Raikkaita, mietoja makuja. Yllättävin pöytään kannettu annos oli kukkakaalista valmistettu jäätelö. Ravintola valmistaa tilauksesta myös täysin vegaanisia annoksia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.