Kolme syytä rakastaa Kaartin Hodari & Hummeria

Ravintolavinkkejä toivotaan tämän tästä, joten tässäpä tulee! Kaartin Hodari & Hummeri kuuluu niihin Helsingissä harvinaisiin pikkuravintoloihin, joissa saa pöydän ilman pöytävarausta, pikkurahallakin vatsansa täyteen ja palan painikkeeksi kylmän kaljan. Jos olet ikinä nälkään ja janoon ja kiukkuun nääntymäisilläsi metsästänyt kantakaupungista ravintolaa perjantaina kello kahdeksan, tiedät mitä tarkoitan. Siitäpä syystä tie vie varsin usein Pikku-Roballe: postimerkin kokoiseen hodaripaikkaan ei edes oteta varauksia vastaan ja useimmiten sekaan mahtuu, kun mahduttaa. Kolme suosikkisyytäni piipahtaa sisään:

2015-01-12-stellaharasek-hodarijahummeri-4

1. Parmesanranut. Parasta mitä Helsingin kantakaupungista saa neljällä eurolla. Väitteeni vahvistaa myös Neitsytpuistossa asuva hiiri, joka sulaneen juuston tuoksun houkuttelemana liittyi seuraan elokuisena yönä, kun Eevan kanssa istuimme puiston kiviportailla ja pistelimme ranuja poskeen. (Voi kyllä – niitä voi hakea mukaankin.) Onnellinen pieni hiiri sai saaliikseen muruja. Ei huono ilta kenellekään meistä. On ranskalaisille toki muitakin mausteita tarjolla tryffelistä chiliin ja valkosipuliin. Maista silti ensin ne parmesanilla kuorrutetut.

2015-01-12-stellaharasek-hodarijahummeri-2

2. Coleslaw. Yksi amerikkalaisen keittiön kauneimmista keksinnöistä on majoneesilla kruunattu kaalisalaatti ja minä voisin syödä sitä joka päivä. Ikävä kyllä olen lähipiirissä mielipiteeni kanssa melko yksin, mutta onneksi joissakin paikoissa ymmärretään minua.

2015-01-12-stellaharasek-hodarijahummeri-3

3. Tyypit. Lintsi on ihana (Lintsi Fan Club 4ever) ja Henkka myös! Kurkin kuitenkin keittiöön useimmiten siinä toivossa, että löytäisin Laurin – vanhan ystävän, joka häärää useimmiten seinän takana Pastiksen puolella. Mäyräkoiramafiamme kolmas jäsen taitaa olla aika onnellinen siitä, että sai palvelusväkeensä kokin ja kokin kauniin vaimon, joka on yhtä hyvä hellan äärellä kuin miehensä.

2015-01-12-stellaharasek-hodarijahummeri-12015-01-12-stellaharasek-hodarijahummeri-5

Muikeana muijana tässä näin, maha täynnä hodaria (ja vielä pari kylmää kulausta pullon pohjalla). Hodarilista kaikkine höysteineen onkin tullut viimeisen vuoden aikana syötyä läpi, mutta listalla olevia hummereita en ole vielä maistanut. Seuraavalla kerralla agendalle.

Kaartin Hodari & Hummeri
Pieni Roobertinkatu 2
Helsinki

18 thoughts on “Kolme syytä rakastaa Kaartin Hodari & Hummeria

 1. Oon kävelly tosta ohi niin monta kertaa mutta en ole käynyt sisällä kertaakaan. Pitää joskus uskaltaa :D

 2. Ai sielläkö Lauri nykyään on, näyttää onnellisemmalta kuin silloin joskus Hakaniemessa. Ihanaa! :)

 3. Suuri miinus että ainoa vegedogi on karseeta mössöä. Siis kuka on keksinyt että siinä ei ole mitään rapeaa, eikä edes soijanakkia?

  • Oh no! Vegedogi taitaa olla ainoa, jota en ole maistanut. Oletko välittänyt terveiset keittiöön?

 4. Kuulostaapa hyvältä! Laitetaan listalle ja hei, pääseekö tuonne siis myös koiran kanssa piipahtamaan?

  • Tsekkasin Laurilta ja ilmeisesti ei, harmi. Mutta kannattaa silti antaa mahdollisuus!

 5. Viime kesän Helsingin reissulla tämä oli pakko kokeilla, ja kannatti. Seuraavalla kerralla otetaan uusiks :)

 6. Tuossa on kyllä harvinaisen toimiva (ja maistuva!) konsepti, joka on houkutellut ainakin minut paikalle ihan varta vasten aika montakin kertaa. Ihme, ettei vastaavanlaisia paikkoja ole Helsingissä enemmänkin!

  • Sanos muuta – mahtuisi kyllä muutama lisääkin. Luulin, että Korkeavuorenkadulle avautunut Mercat olisi samaa sarjaa, mutta ei se ollutkaan, jopa baaritiskille pitää varata etukäteen paikka jos haluaa mahtua sekaan. Kreisii. Kuka tietää kaksi viikkoa etukäteen milloin ja mitä tekee mieli syödä?

  • Niinpä! Tästä voisi säätää lain, kun innokkaita lainsäätäjiä näyttää olevan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.