Saariston sävyjä (eli raksaeväitä)

Yhteistyössä Edblad

Retkielämää remontin keskellä: meillä syödään tällä hetkellä joko sängyssä tai lattialla. Nurinpäin käännetyistä puulaatikoista saa onneksi kohtalaisen pöydän ja oikeat astiat ovat keittiön puutteesta huolimatta käytössä, sillä astiakaappi on sijoitettu väliaikaisesti eteishalliin. Sitäpaitsi sushi ja skumppa tekevät arkiateriastakin juhlan. En valita, en ainakaan tänään. Pieni raksapaatos saattaa olla kyllä joku päivä vielä luvassa.

2015-05-25-stellaharasek-edblad-02015-05-25-stellaharasek-edblad-1

Kaiken keskeneräisyydestä huolimatta saan katsella kauniita esineitä. Olen nimittäin lupautunut Eevan kanssa ihanaan tehtävään, kummiksi Suomeen saapuvalle lifestylemerkille nimeltä Edblad. Tukholman saaristossa syntynyt merkki kolahti heti kun näin ensimmäiset kuvat: paksuja puisia leikkuulautoja, pellavalakanoita, pehmeitä hapsullisia huopia ja pyyhkeitä, Nepalissa käsintehtyä kaunista ja korutonta keramiikkaa. Saaristomaisemista ammennettuja sävyjä ja muotoja, joissa ei ole mitään liikaa. Haalistuneet, pestyt värit: luonnonvalkoinen, khakinvihreä, hiilenharmaa. Valitsin näihin kuviin muutamia suosikkejani valikoimasta.

2015-05-25-stellaharasek-edblad-2 2015-05-25-stellaharasek-edblad-32015-05-25-stellaharasek-edblad-4 2015-05-25-stellaharasek-edblad-5

Tarina on saanut vajaa kymmenen vuotta sitten alkunsa Signön saarella aivan Tukholman saaiston pohjoiskärjessä, jossa merkin suunnittelijapari Hans ja Cathrine Edblad perheineen asuu meren äärellä. Aluksi oli pelkkä nyrkkipaja, jossa Hans valmisti käsikäyttöisellä prässillä pieniä sisustusesineitä. Nyt Edbladilla on Ruotsissa jo kymmenen myymälää, oma ravintola sekä bed&breakfast (vähän vaikuttaa siltä, että siellä on joskus vierailtava). Osa tuotteista tehdään yhä Ruotsissa, loput maailmalla tarkoin valittujen kumppaneiden kanssa eettisesti kestävissä olosuhteissa. Eettiset ja ekologiset arvot ovat Edbladin pariskunnalle tärkeitä.

2015-05-25-stellaharasek-edblad-62015-05-25-stellaharasek-edblad-7

Edblad taitaa olla pohjoismaissa kaikkein tunnetuin koruistaan. Jokunen koru vilahtikin eilisissä kuvissa. Korujakin enemmän olen tosin ihastunut merkin muotimallistoon, josta bongasin kuvauslainaan samaisissa kuvissa esiintyneen harmaan oloasun. Olen etsinyt pienen ikuisuuden kauniita kotivaatteita, jotka passaisivat kotona laiskottelun lisäksi koirien kävellyttämiseen, kahvilla käymiseen rannassa sekä lähikaupassa piipahtamiseen, sillä nämä arkiset ajanvietteet liittyvät usein läheisesti toisiinsa enkä jaksaisi vaihtaa jatkuvasti vaatteita. Edbladilla selvästi ymmärretään minua ja kaltaisiani, sillä housut ja siihen sopiva huppari olivat viimeistä yksityiskohtaa myöten juuri sellaiset kuin toivoin. Siis: kaupunkikelpoiset verkkarit! Rakkautta ensisilmäyksellä!

2015-05-25-stellaharasek-edblad-82015-05-25-stellaharasek-edblad-9

Syy, miksi kirjoitan Edbladista juuri nyt on tämä: merkki avaa Helsinkiin ensimmäisen shop-in-shopinsa lifestyle-liike Dotsin yhteyteen. Putiikin alakerrassa on kokonainen Edblad-taivas, josta löytyvät niin astiat, vaatteet, korut, leikkuulaudat, tekstiilit kuin laukut. Sen kunniaksi vietetään avajaisia tämän viikon keskiviikkona ja teidät on kutsuttu mukaan. Ovet ovat avoinna koko päivän klo 12-20 – tervetuloa piipahtamaan tai viipymään pidempään! Minä ja Eeva olemme paikalla neljästä eteenpäin, soittamassa levyjä ja kohottamassa kuplivaa, seuranamme Edbladin suunnittelija ja sielu, Katherine Edblad. Kuvia ja lisätietoja löytyy Facebookista. Ja niin – päivän aikana on -20% avajaisalennus koko Edbladin valikoimasta. Ehkä nähdään!

Edblad -shopin avajaiset 27.5. klo 12-20
Lifestyleliike Dots, Freda 34, Helsinki

EDBLADIN TUOTTEET KUVAUSLAINASSA

 

17 thoughts on “Saariston sävyjä (eli raksaeväitä)

 1. Hei Stella. Ihana postaus ja Edbladin tuotteet ja tarina tuotteiden takana on kaunis ja aito. Avasimme 7.5. Suomen ensimmäisen Edblad shop In shopin Lappeenrannan Isokristiinaan. Tervetuloa jos täälläpäin liikut! Kauppa on siis Loft no2

  • Hei Satu, olinkin tietoinen tästä, kiva kun jätit kommentin. Olen nähnyt muutamia kuvia Loft no2:sta ja näyttää superkivalta, tulen ehdottomasti piipahtamaan kun seuraavan kerran liikun sielläpäin :)

  • Se on superkaunis, kyllä! Edbladin tuotteet ovat minusta aika kohtuuhintaisia, leikkuulautojen hintoja en nyt ulkoa muista, mutta muutamia kymppejä varmaan.

 2. Pingback: kodin kauneinta keramiikkaa - hannag.fi : hannag.fi

 3. Aivan ihania kuvia – kuten aina! Olisin kiinnostunut tietämään millä kameralla ja objektiivilla kaikki kauneudet kuvaat? :)

  Ja hehkutus vielä uudesta skarpista ulkoasusta!

  • Moikka Juulia, kiitos kaunis! Kuvaan Nikonin rungoilla, nykyinen malli on D600, ja linssinä useimmiten kiinteä 50-millinen.

 4. Voi vitsi kiitos vinkistä. Yleensä en jaksa tilaisuuksia, mutta tuo avajaisale kävi houkuttelemaan, koska kaupunkikelpoiset verkkarit :D <3

  • Moikka Kira, on useampi, pieni, keskikokoinen ja iso. Kuvassa olevat ovat keskikokoisia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.