Printtipöksyissä x 3

Yhteistyössä Marimekko

Aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta kuin ei olisi kuullutkaan syksyn tekevän tuloaan, mutta loppukesä on todellakin täällä. Varjossa on jo viileää, lehdet ovat alkaneet vaihtaa väriään. Ohikulkijoiden ryhti on muutaman sentin suorempi ja askel päämäärätietoinen. Uuden vuodenajan väjäämättömän lähenemisen huomaa myös omasta habituksesta – pukeutuminen alkaa kummasti taas kiinnostaa, kun aamuissa tuoksuu syksy. Se on sakea sekoitus, josta on mahdoton erehtyä: puista pudonneita lehtiä, aamukasteen kirpakkuutta, tulevan odotusta joka tuntuu kihelmöintinä niskassa ja lapaluiden välissä.

Farkkushortseissa vietetyn kesän jälkeen syksy tekee tuloaan myös vaatekaappiini. Olen silitellyt nilkkureita, vaikka vielä ei ole niiden aika – paljailla nilkoilla pärjää pitkälle syyskuuhun. Siluetiltaan vähän skarpimmat vaatteet voi kuitenkin kaivaa jo kaapista: kapeita takkeja, niukkoja jakkuja, muitakin housuja kuin kulahtaneet kesäfarkut (tai treenitrikoot, jotka unohtuvat päälle usein muulloinkin kuin urheillessa… hups).

Marimekko haastoi minut valitsemaan syysmallistostaan vaatteen ja pukemaan sen kolmella tyyliini sopivalla tavalla. Syksyn valikoimista olisi löytynyt monenmonta raitaneuletta, villapaitaa ja yksinkertaista mekkoa, jotka olisivat solahtaneet vaivatta vaatekaappiini. Valitsin kuitenkin jotain vähän erilaista, Metropoli-kuosiset printtihousut. Pidin kapean leikkauksen ja rennosti laskeutuvan materiaalin yhdistelmästä. Halusin nähdä miten ne istuisivat tyyliini, ja miten monenlaiseen menoon ne taipuisivat. Lähes kaikki lempivaatteeni ovat nimittäin tottelevaisia työmuurahaisia, jotka mukautuvat mutkattomasti erilaisiin tilanteisiin. En omista erikseen työvaatteita, juhlavaatteita ja vapaa-ajan vaatteita, vaan miksailen niitä fiiliksen mukaan. Näissäkin kolmessa kokonaisuudessa on kaikissa paitsi nuo samat pöksyt, myös sama naruolkaiminen toppi.

2015-08-22-stellaharasek-marimekko-1

HOUSUT MARIMEKKO
PYÖREÄT AURINKOLASIT THE ROW
NAHKALAUKKU MATKAMUISTO KREIKASTA
HAPSUSANDAALIT MINNETONKA
TOPPI ZARA

Hellepäivän hippinä tässä näin. Viisaat väittävät, että lämpö jatkuu pitkälle syksyyn! En valita. Intiaanikesän huolettomaan hellepäivään pukisin housut hihattoman topin ja hapsusandaalien kanssa. Käärisin lahkeet, tietysti (äitini syytä, että olen krooninen lahkeiden ja hihojen käärijä). Pyöreät aurinkolasit ja pieni nahkalaukku kruunaavat kokonaisuuden.

2015-08-22-stellaharasek-marimekko-2a2015-08-22-stellaharasek-marimekko-2b

HOUSUT MARIMEKKO
TOPPI ZARA
AVOKKAAT ACNE
JAKKU IRO
LAUKKU SAMUJI

Tarpeeksi skarppina työtapaamiseen. Jos en kohtaa työpäiväni aikana ihmisiä, teen työni aika usein yöpaidassa ja rikkinäisissä farkuissa… Siinä paljastuikin tärkein syyni olla käyttämättä Skypeä. Toimistopäivinä tai silloin, kun ohjelmassa on tapaamisia oman työhuoneen ulkopuolella, on laiskankin skarpattava. Printtipöksyt näyttävät aika asialliselta teräväkärkisten korkokenkien kaverina, yhdistettynä mustaan niukkaan jakkuun. Assistentti numero yksi on (kakkosen lailla) silloin tällöin mukana, tärkeänä ja turkki suittuna.

2015-08-22-stellaharasek-marimekko-3

HOUSUT MARIMEKKO
KOROT COS
TOPPI ZARA
NAHKATAKKI IRO
LAUKKU VINTAGELÖYTÖ
HATTU VANHA LAHJA

Vapaalla vaihteella. Kaupungille, keikalle tai kuohuviinilasilliselle valitsisin housujen seuraksi simppelit remmikorot ja lempirotsin. Heitin päähän kokeeksi vielä hatun, mutta saattaisin sittenkin jättää sen pois – graafisissa printtipöksyissä tapahtuu niin paljon, että asusteita ei juuri tarvita. 60-luvulta säilynyt vintagelaukku on vanha lempparini, metallinhohtoisella veskalla on maaginen kyky sopia mihin tahansa asuun.

Löytyykö suosikkia?

32 thoughts on “Printtipöksyissä x 3

 1. Kivat housut, tykkäsin eniten ekasta tyylistä. Vaikka printit näyttävät hyviltä toisten päällä, itse en niitä jotenkin osaa käyttää, tulee aina pyjamafiilis tai yömekko-olo…

  PS. Uusi muotisana “kiinnostella” näkyy nyt vähän joka paikassa. Sinänsä asialla ei ole mitään merkitystä, mutta pistipähän nyt vain silmään.

  • Vähän samaa mietin, mutta noissa housuissa on sen verran kapea ja ryhdikäs leikkaus, ettei ole vaaraa tulla sekoitetuksi pyjamahousuihin.

   Hetki piti muuten miettiä missä tuolla tekstissä on käytetty kiinnostella-verbiä, mutta taisitkin viitata kommentteihin. Käyn hitaalla.

 2. Ihana printti! Mulla on tosin aika samanhenkinen tyyli kuin sullakin, joten alkoi kiinnostella ne villapaidat ja muut jotka mainitsit?

 3. Onpa makeet housut! Mietin tässä, että pitäisiköhän itsekin astua epämukavuusalueelle ja hankkia printtipöksyt. Marimekolla oli tämän syksyn mainoslehdykässä jotkin tuommoiset relat mustat housut, joita mietin myös. Muutoinkin tuntuu, että Marimekon vaatetarjonta on viime vuosina tehnyt faceliftin (tai sitten minä olen vaan viimein ymmärtänyt jotain :)

  Viime talvi meni Marimekon mustassa villamekossa (best ever mekko!) ja tämä on vietetty kahdessa printtimekossa. Nyt niitä pöksyjä ostamaan!

  • Ups, freudilainen lipsahdus kun jäi sana kesä pois lauseesta. Tämä KESÄ vietetty siis kahdessa printtimekossa

  • Kannattaa kuule kokeilla, ei sitä tiedä mistä innostuu ennen kuin testaa! Marimekon syysmallistossa on tosiaan monta ihanaa asiaa, oli vähän valinnanvaikeutta kun valitsin vaatetta tätä juttua varten.

 4. Stailit housut! Hassua silti nähdä sulla graafista printtiä. Kiinnostais melkein enemmän ne mainitsemasi neuleet ja mekot :D

  • Ei kyllä, mutta tämä oli kyllä avartava kokeilu! Omaan tyyliin voi näemmä yhdistää yllättävämpiäkin elementtejä.

 5. Onnistuneita yhdistelmiä, huolisin noista jokaisen. Mutta mistä ovat nuo ihanat hapsusandaalit?! Kiva muuten nähdä sulla kuvioita, vaikka pitikin kerran tai kaks hieraista silmiä.

 6. Kivat kokonaisuudet olet koonnut! Enpä oikeastaan osaa edes valita, ehkä tykkään tuosta työasusta eniten, koska sellaiselle on itsellä eniten tarvetta.. Vapaalla sitten vetelen niissä juoksutrikoissa, kuten (lohdullista kyllä) sinäkin siis ;)

 7. Housujen materiaali kiinnostaa minuakin? Sivuhuomautuksena, todella kaunis tuo sun makuuhuone… Mikä valo. Ja mikä kaktus! Mistä se on löytynyt?

  • Materiaalikysymykseen vastaus aiemmissa kommenteissa! Kaktus, hmm, jostain kukkakaupasta sen kannoin, olisko ollut Andante Fredalla? Se oli ainoa laatuaan ja ehkä juuri siksi tosi halpa.

 8. Oho, onpa kivat housut, vaikka en tältä tontilta odottanut printtiä löytäväni :D Suosikkini ehdottomasti tuo eka, nimim. toinen kesähippi-84

 9. Hyvännäköiset pöksyt juu! Ovatko mitä matskua? Olen jo pidemmän aikaa yrittänyt metsästää itsellenikin sellaisia rennompia mutta kuitenkin siistejä, kaupunkikelpoisia mutta silti päällä mukavia housuja. Toistaiseksi vastaantulleissa on kaikissa ollut jotain mistä en ole pitänyt; liian lyhyet/leveät/kapeat lahkeet, materiaali joka muodostaa housuihin kammottavat polvipussit viiden minuutin käytön jälkeen, liian kova hinta…… Löytyyhän näitä. Nuo Marimekon housut näyttävät ainakin kuvissa hyviltä. Samoin näyttävät assistentit. Olen itse tehnyt toistakymmentä vuotta vaihtelevia assistentin hommia, mutta sitä, kuinka näytetään noin söpöltä en ole vielä keksinyt. Ehkäpä ripsipidennyksen tai geelikynsien sijaan sittenkin korviensuurennus……? :)

  • Housut ovat 97% viskoosia, 3% elastaania… Tuolta Stellan laittaman linkin takaa löytyy tämä tieto.

   • Ok, en valitettavasti ehtinyt linkkiä katsomaan. Materiaalin perusteella voisivat siis toimia, viskoosipöksyissä ei välttämättä olisi ainakaan niitä polvipusseja riesana.

  • Ensinnäkin, assareiden söpöys on ihan omaa luokkaansa, ei kannata lähteä kisaamaan. Paitsi korviensuurennus olisi kyllä kova!

   Housujen materiaali olikin täällä jo selvinnyt, hyvähyvä. Ohutta ja kauniisti laskeutuvaa, muttei haperoa, vaan laadukkaan oloista viskoosia siis.

   • Kuullostaa hyvältä, olen nyt tullut vakuutetuksi siitä että nämä pökät kannattaa zekata. En oikein jaksa innostua mistään henkkamaukkojen ja muiden ketjujen tarjonnasta tällä nimenomaisella housusaralla, ovat nimittäin juurikin sitä haperoa matskua. Mutta nämä, nämä käyn kyllä tosiaan testaamassa.

    Assareiden kanssa söpöydestä kisaamaan en edes yritä lähteä, vetävät ylivoimaisesti pidemmän korren (tai pidemmän korvan, hahaha!) kuin allekirjoittanut. :) ♡

    • Joo, haperoon ei kannata lähtee, se ei kestä kauniina edes paria pesua. Käy ihmeessä kokeilemassa, kerro sitten olivatko sopivat! PS. Assareiden korvat ovat paitsi pitkät, myös silkkiset. Kilpaile tässä sitten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.