Aarrejahdissa: Weird Antiques

Pakko jakaa: Jätkäsaaren parhaiten varjeltu salaisuus on erikoinen antiikkikauppa – tai tarkemmin sanottuna aarreaitta – nimeltä Weird Antiques. Perjantaisin ja lauantaisin palvelevaa putiikkia pyörittävät Mike ja leffalavastuksia tehnyt Tom, jotka ovat kaivelleet maailman kolkista kaikki herkullisimmat ja uniikeimmat vanhat esineet. Pop-antiikin, keräilyesineiden, valokylttien, täytettyjen eläinten ja menneiden vuosikymmenten matkamuistojen seasta löytyy myös vanhoja soittimia, vinyylejä ja vintagevaatteita. Ja bensa-automaatti, antiikkinen karuselli ja pari prätkää, koska miksi ei?

2016-03-04-stellaharasek-weirdantiques-12016-03-04-stellaharasek-weirdantiques-22016-03-04-stellaharasek-weirdantiques-3

Käyn penkomassa putiikin aarteita silloin tällöin (kerran unohduin myös maistelemaan rommilla terästettyä ruusunmarjateetä, koska nuo tyypit ovat ihan mahtavaa seuraa). Viime perjantaina nappasin mukaan muutaman ystävän ja lähdimme porukalla tutkimaan uusimpia löytöjä.

2016-03-04-stellaharasek-weirdantiques-42016-03-04-stellaharasek-weirdantiques-52016-03-04-stellaharasek-weirdantiques-6

Teollisuushallissa majaileva myymälä on jaettu pienemmiksi tiloiksi. Yksi suosikkini on Rytmisalonki, joilla voisi kepeästi kalustaa 60-lukulaisen korttelikapakan kalusteista astioihin ja valotauluihin. Nurkkaan pykättyä lavaa varten löytyisi kaikki mistä iltaisin soittava rytmiryhmä uskaltaisi edes haaveilla.

2016-03-04-stellaharasek-weirdantiques-72016-03-04-stellaharasek-weirdantiques-82016-03-04-stellaharasek-weirdantiques-9

Tilan takaa löytyy tietysti kahvila, koska miksi ei? Pakko rakastaa tätä asennetta.

2016-03-04-stellaharasek-weirdantiques-102016-03-04-stellaharasek-weirdantiques-112016-03-04-stellaharasek-weirdantiques-12

Tälläisissä paikoissa menee helposti vähän sekaisin. Alkaa esimerkiksi ajatella, että tuo hehkulampuin valaistu peilipöytä on juuri se mitä kodistamme vielä uupuu. Tai se karuselli. Tai se vintageprätkä.

Weird Antiques
Tyynenmerenkatu 6
Jätkäsaari, Helsinki
Auki pe-la 12-18

14 thoughts on “Aarrejahdissa: Weird Antiques

  1. Miten kommentoisit tai paremminkin antaisit osviittaa putiikin hintaluokasta? Vai ovatko hinnat neuvottelun tulosta Mielenkiinto heräsi kuvia katsellessa.

    • Kaikki kamat ovat vanhoja ja/tai uniikkeja, joten eivät ne ihan edullisia tietenkään ole. Hinnat ovat kokemukseni mukaan kuitenkin neuvoteltavissa ja useammasta ostoksesta saa sovittua yleensä kimppakorvauksen.

    • Kiitos korjauksesta! Mietin tuota kirjoittaessa, mutta en sitten ehtinyt googlata ja tarkistaa.

      • Kiitos itsellesi! Et ole ensimmäinen saman erheen tehnyt. Ei tuo varmaan muiden korvaan särähdä kuin saarelaisten. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.