Sokeriaddiktin tunnustuksia

Yhteistyössä Oral-B, sisältää arvonnan

Oral-B haastoi minut paljastamaan sokerisimmat suosikkini – siis ne herkut, joita en voi vastustaa, vaikka vastuullisena aikuisena tiedän varsin hyvin mitä sokeri hampailleni tekee. En tosin tiedä voiko tätä kutsua kohdallani varsinaisesti “haasteeksi”, sillä suosikkeja ei ollut vaikea valita. Isompi haaste oli olla syömättä kaikkia kerralla heti sen jälkeen kun kuvat oli otettu. Köh.

Mennäänpä asiaan. Katsotte seuraavan kuvasarjan sitten ihan omalla vastuulla, en ota vastaan reklamaatioita kenenkään äkillisestä sokerinhimosta. Onneksi olette ehkä saaneet vappuna tankata munkkeja ja vaahtokarkkeja.

2016-04-26-stellaharasek-sokerisetsuosikit-1

Suunnittelen aina aloittavani päivän tervehenkisesti vihermehulla, mutta huomaan silloin tällöin eksyneeni itseltäni salaa Brooklyniin tilaamaan aamiaiseksi bagelin tuorejuustolla ja hillolla. Kantakuppilaani ovat koiratkin tervetulleita, joten kätevästi voi vaikka aamukävelyn varrelta poiketa Viiskulmaan newyorkilaisten lempiherkun ääreen. Siis jos sen pystyy syömään kahden nälkäisen katseen edessä.

2016-04-26-stellaharasek-sokerisetsuosikit-2

Jos et tiedä mikä on salmiakkikola, ota selvää. Maailma ei ole sen jälkeen entisensä. Tätä suolaisenmakeaa herkkua saa ainakin Fredrikinkadulta karkkikaupasta nimeltä Roobertin herkku. Ihana paikka, jossa saattaa vähän lähteä järki. Älä mene nälkäisenä.

2016-04-26-stellaharasek-sokerisetsuosikit-3

Brooklyn Cafesta löytyy bageleiden lisäksi kaupungin ainoa kuppikakku, josta pidän. Se onkin sitten petollisen hyvä. Punaisessa pikkukakkusessa on vaniljaa, tuorejuustoa ja ihan varmasti jotain huumetta. Ostan joskus ystävän kanssa tälläisen puoliksi siinä harhaisessa kuvitelmassa, että voisin jakaa sen, mutta voin kertoa – not gonna happen.

2016-04-26-stellaharasek-sokerisetsuosikit-4

Olin sanomassa, että valkosuklaa kaikissa muodoissaan on salainen paheeni, mutta sitten muistin, ettei se ole salaisuus kenellekään. Nämä valkosuklaapallerot ovat peräisin Roobertin herkusta. Niissä on sisällä pistaasia, mutta niissä voisi olla vaikka styroksia ja söisin niitä silti. Koska valkosuklaa.

2016-04-26-stellaharasek-sokerisetsuosikit-5

Roobertin herkusta löytyy myös toinen ei-ollenkaan-salainen paheeni, kaupungin parhaat irtokarkkilaarit. Parasta on, että sieltä saa jellybeaneja, tuoreita ja pehmeitä. Valtavasta valikoimasta saa kauhoa pussiin juuri niitä makuja, joita haluaa – minun tapauksessani vain kahta, lakristia ja kirsikkaa.

2016-04-26-stellaharasek-sokerisetsuosikit-6

Anton & Antonin mantelicroissant, tarvitseeko tätä edes esitellä? Ranskasta rantautunut herkku on niin makea, että silmät tippuu päästä, mutta marsipaanin ja kaikkien muidenkin mantelisten herkkujen suurena ystävänä sitä on vaan silloin tällöin saatava. Nautitaan kuuman kahvin kanssa ja sohitaan kaverit haarukalla kauemmas.

***

Siinä oli tunnustusta kerrassaan. Jos vielä yhden asian tunnustan, niin ostin tätä kuvausta varten sitä marsipaaniakin, mutta se katosi parempiin suihin ennen kuin ennätti kameran eteen. Hups.

Takaisin haasteen esittäjään! Hampaideni hyvinvoinnin onneksi pelastaa SmartSeriesin sähköhammasharja, jonka sain Oral-B:lta kokeiluun. Elämäni ensimmäinen sähköhammasharja, ja vielä älykäs sellainen. Vaikka elän symbioosissa kamerani, linssieni ja tietokoneeni kanssa, olen vähän tekniikkakammoinen kaiken muun suhteen – en halua kerätä kotiini kauheasti laitteita ja teen kaiken minkä voin mieluummin vanhanaikaisesti kuin sähköisesti. Tämä kaveri on kuitenkin vakuuttanut ja jää takuulla vakikäyttöön. Syyksi riittäisi jo se, ettei purukalusto ole ikinä ollut näin puhdas, mutta myönnän, tykkään myös siitä, että laite ymmärtää hajamielistä. Sarjan sähköhammasharjojen kaveriksi kehitetty älypuhelinsovellus nimittäin kertoo kauanko kannattaa harjata, huomauttaa jos harjaa tohkeissaan liian kovaa ja muistuttaa esimerkiksi hammaslangan käytöstä. On käynyt nopeasti ilmi, että kaikilla osa-alueilla oli petraamisen varaa – taisi olla korkea aika tarkistaa rutiineja. Alan ymmärtää, että tekniikka on todellakin ystävä. Ehkä sitä uskaltaa jatkossakin heittäytyä herkkuhetkiin, kun tietää, että kylpyhuoneen kaapissa on ykkösluokan ase huolehtimassa hampaista herkuttelun päätteeksi. KÖH.

2016-04-26-stellaharasek-sokerisetsuosikit-oral-b-8

Potkaistaanpa kampanjan tiimoilta arvonta käyntiin. Kerropa kommenttilootan puolella – mikä on sinun suosikkiherkkusi ja miksi? Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan yksi Oral-B PRO 7000 White SmartSeries -sähköhammasharja, jonka arvo on 269€. Muista sähköpostiosoite, sen näkee vain onnetar. Vastausaikaa on ensi viikon keskiviikkoon eli 11. toukokuuta asti. 

195 thoughts on “Sokeriaddiktin tunnustuksia

 1. Ruohonjuuren deli-tiskin vanukkaat! Suklaiset ja pähkinäiset niistä. Eivätköhän ole vielä valtavan terveellisiäkin….

 2. Oma paheeni on maapähkinävoi kaikessa muodossa! Vielä kun sitä yhdistää suklaaseen niin ei hyvää seura. Olenkin löytänyt Lidlin jenkkivalikoimasta (liian) hyviä peanut butter cupseja..

 3. Raakakakku! Vaikkei niissä valkoista sokeria olekaan, niin hunajaa, kookossokeria ja hedelmien omaa sokeria kuitenkin.

 4. Myös Reese’s maapähkinävoikuppeihin lisätään takuulla jotain huumaavaa ja addiktiota aiheuttavaa, olen ihan koukussa niihin! Nytkin alkaa syyhyttää, kun vain ajattelenkin. Oikeastaan kaikki sokeripitoinen kiinnostaa, paitsi kuiva pulla. Mutta ehkä se just ei olekaan tarpeeksi sokeripitoinen. Seuraava mielleyhtymä: unelmatorttu, ah!

 5. Musta tulee kesällä ihan hullu jäätelöhiiri. Irtojäätelö kioskilta on parhainta ikinä. :)

 6. Suklaa kaikissa muodoissa, italialainen jäätelö ja tiramisu. Kaikkia näistä yhdistää yksi tekijä: aina kohdalle sattuessa on hidastettava tahtia, ja ainakin vilkaistava, mitä olisi saatavilla, jos hetki olisi oikea/sopiva.

 7. Tykkään kaikesta makeasta, mutta eniten korvapuusteista. Pullasta ei voi kieltäytyä :)

 8. Ilman muuta Lätkäliiga-salmiakkikarkit. Niistä tulee lapsuus mieleen, kun haettiin niitä lähikioskilta. Nyt saan niitä valitettavasti vaan 1-2 kertaa vuodessa kun käyn Suomessa….

 9. Kolmen kaverin jäätelöt on tällä hetkellä jäätelöistä ykkösenä himolistalla. Nameista erityisesti suklaa, ja tarkemmin sanottuna belgialaiset konvehdit.. do I need to say more..

 10. Punnitse & säästästä saa valkosuklaalla kuorrutettuja lakuja, joissa on vielä salmiakkipulveria päällä. Tarviiko sanoo muuta..? Niiin makeita mutta niin hyviä!!

 11. Mun karkkipäivänä syön
  2 Kick-patukkaa,
  2 turkinpippurilakua &
  2 hopatoffeepatukkaa.
  Kick ja turkinpippurilaku pitää syödä yhtäaikaa.
  Itsetehtynä taas pidän pavlovasta (kerma/marja/granaattiomena/valkosuklaa-täyteellä), suklaakakusta (syntisen hyvää, vaikka siihen tulee vain kaakaojauhetta, hah!) sekä syrnikeistä.

 12. Ooh I’m in!

  Listasit ehkä just kaikki mun lempiherkut. Okei, pakko lisätä vielä se suurin, eli SUKLAA. Lähestulkoon kaikissa muodoissaan, etenkin lämpimänä ja sulatettuna, viime vuosina pääosin tummana.

  Valitsit ehdottomasti parhaat päältä noista jellybeaneista! Aina välillä surettaa, että suomalaiset eivät tajua kirsikan päälle eivät sitten ollenkaan. Keski-Euroopassa ihan eri meininki.

  http://www.trickles.fi
  rosvot.fi/alice-june

 13. Suklaa! Aikalailla kaikissa muodoissaan ja ihan sellaisenaan, mutta toimii myös esim. jäätelössä ja leivonnaisissa :)

 14. Suklaa. Ihan missä muodossa tahansa: kakkuna, nekkuna, palana, levynä, pallona, daimin kanssa, salmiakin kanssa, popcornin kera, kaakaona, kakussa uudelleen…kaikki menee.

 15. Korvapuustilta ei ole kukaan onnistunut riistämään ykköspaikkaa :) Sen jälkeen top vitoseen mahtuvat sekaisessa jonossa tulevat juustokakut (mieluusti samaan lusikalliseen Roayl Bakerin raikasta mangojuustokakkua ja niin niin suklaista juustokakkua), croissantit Bonne Maman aprikoosihillolla, Pyynikin näkötornin munkit sekä Brunbergin tumma suklaa.

 16. Ihanko vain YKSI suosikkiherkku?! Sanonpa vaan, että tuntuisi petturimaiselta jättää mainitsematta Jymyn lakujäde, apteekin salmiakki, melkein mikä tahansa jogurttijäätelö, aamukahvi, macaronsit (koska manteli), kookosjätski tai croisut, joten sanon ne kaikki, vaikka tällä hetkellä eniten liikettä jääkaapin suuntaan aiheuttaakin crunchy peanut butter suoraan purkista syötynä. Ja jätskikin on toki hyvää…

 17. Eilisiltanakin tuli vedettyä pieni saavillinen popcornia. Teen niistä mukaterveellisiä: luomujyviä pöhisemään gheen/kookosöljyn kanssa kattilaan, ripaus merisuolaa päälle. Yhtään ei jää. Syön ne puoliksi poksahtaneetkin. Ja sitten on ahtaat hammasvälit täynnä kuoria.

 18. toffee. Tuntuu, ettei nykyään (…kyllä silloin kun minä olin nuori…) tahdo löytää perus kaupoista toffeeta. Mutta silloin kun sitä jostain löytää niin voi onnea.

 19. Pahoina hetkinä Makuunin irtokarkit. Pahoina siksi, että ne vaan tuntuu syntisemmiltä kuin esim suklaa.

 20. Ah, suklaa kaikissa muodoissaan. Mutta varsinkin tummasuklaa! <3
  Suurin paheeni on kuitenkin kuivatut omena-kanelilastut…tosin ne ei taida kyllä mennä makeisista! :)

 21. Sokerihiiri ilmoittautuu! Olen perso kaikenlaiselle makealle, että helpompi olisi listata mitä herkkuja en tykkää syödä :) ( voi kyllä, sellaisiakin löytyy…) Mutta tällä hetkellä herkkuhimojen kohteena on skittlesit, briejuusto viikunahillolla sekä pavlova joillan raikkailla hedelmillä. Myös suklaapäällysteiset cashwepähkinät toimii aina.

 22. Oon taas keksinyt mut vararikkoon ajavan herkun, mutta macaronssit on parasta ikinä!! Stokalla löytyy myös niitä jättimäisiä

 23. Makeista herkuista vain irtokarkit on aivan must! Ja niidenkin suhteen olen tosi valikoiva, melkein menee päivä pilalle jos ei valikoimassa ole juuri niitä tiettyjä! :D

 24. Jos saisi valita, niin söisin loppuelämäni pelkkää marenkipavlovaa marjoilla. Tarvitseeko edes muistuttaa marengin sokerimäärästä?

 25. Parasta on irtokarkit. Iso määrä irtokarkkeja. Kiistatta parhaat löytyy Makuunista, joskin tuo Roban karkkitaivas täytyy testata!

 26. Oispa pullaa! Vaikka pistaasi-, laskiais- tai voisilmäpullaa. Tai korvapuusti. Tai sitten salmiakkia. Ja suklaata. Hedelmäesanssikarkit jätän kyllä suosiolla muille.

 27. Kaupasta ostettuna irttarit (ainoa tapa syödä karkkia, heh) ja itse leivottuna oikeastaan mikä vaan sämpylöistä mutakakkuun!

 28. Dallaspulla, lauantaipussin autokarkit ja Helsingin jäätelötehtaan banaani-jätski.

 29. Suklaa, mitä tummempi sen parempi :) Hauska muisto liittyen jouluun ja suklaaseen: äitini jaksaa säännöllisin väliajoin (ehkä hieman huvittuneeseen sävyyn) muistuttaa minua, että olen perheessämme edelleen ainoa, joka kiljaisee riemusta kun lahjapaketista paljastuu Pandan “klassinen” konvehtirasia. Muiden mielestä so overrated ja ällö :D

 30. Laku. Pehmeä, tuore, mattapintainen. Hampaisiin tarttuva. Syödään salaa illalla lapsen nukkumaanmenoajan jälkeen.

 31. No näitähän riittää…
  – vappuna tuoreet itsetehdyt munkkirinkilät
  – Kirpeät hedelmäkarkit, paitsi vihreät
  – vadelmasorbetti
  – marengit; itse tehdyt ja joistain konditorioista löytyvät isot suklaaraitaiset
  – melkein mikä tahansa makea mikä maistuu sitruunalta

 32. Teemu ja Markuksen croissantit ja pain au chocolat, itsetehdyt korvapuustit (joillain leipomoilla on tosin kelvollisia yksilöitä, joihin turvaudun hädän hetkellä), vadelma- ja mansikkaleivokset (joiden sesonki on kyllä harmittavan lyhyt, joten ei tule usein syötyä). Taidan kuitenkin olla enemmän suolaisten herkkujen ystävä, sillä en himoitse juurikaan makeita houkutuksia.

 33. JUUSTOT. Aura, valkohome, gouda, feta, mozzarella, vuohenjuusto, kermajuusto, kaikki juustot! Ja siihen lisukkeeksi hyviä hilloja ja viiniä. Rakastan suolaisia herkkuja. Karkit ja muut makeat on jees, mutta jos pitää valita, otan mieluummin juustoja tai vaikka sipsejä. Sipseissä maun lisäksi ihaninta on rouskutus.

 34. En tiedä mikä siinä on mikä kolahtaa koska eihän se ole kuin jäätelö. Kuitenkin siitä hetkestä lähtien kun ensimmäisen kerran maistoin Aino maitosuklaajäätelöä, mikään muu ei ole ollut hyvää. Siihen loppui jopa karkkien syönti. Elämäni ainoa pahe! Hehe!

 35. Joskus tulee suklaakausia, jonka jälkeen täytyy pitää itse itselleen jonkinasteinen rehab, mutta enemmän mulla menee suolaisia herkkuja.
  Suosikki on niinkin hienostunut kuin juustonaksut. Taffelin originaalit, parhaita juuri avatusta pussista, siksi ei kannatakaan jättää niitä kuivumaan… Kiva keltainen tahmakerros purukaluston päällä…

 36. Old school irtokarkit kuten ufot ja merkkarit. Punaiset ja mustat karkit ovat parhaita, vihreätkin kelpuutan – keltaisia en ikinä.

 37. Suklaa (suosikkeja Pätkis, Kismet jne.) ja Kolmen kaverin jäätelö (oikeastaan kaikki maut).

 38. Pandan lakut uunituoreena suoraan tehtaanmyymälästä – aah, järki lähtee! :D

 39. Suklaacroissant. Pain de chocolat. Voiko olla mitään niin syntisen hyvää kuin lohkeavan lehtevä, hieman suolainen croissant, jonka sisuksista valuu suklaata? Oi jos niillä voisi elää…

 40. Jäätelö (kaikki maut käyvät), (maito)suklaa, kaikki hyydytetyt maitopohjaiset jälkkärit: panna cotta, creme brulee, juustokakut… Nam. Rupespas aamukahvi kaipaamaan seurakseen jotain makeata!

 41. Maitosuklaa. Laktoosi-intolerantikkona hieman ärsyttävä lemppariherkku, kunnes bongasin kaupasta laktoosittoman maitosuklaan. Sokeriahan siinä tietty on ihan yhtä paljon kuin tavallisessakin maitosuklaassa ;)

 42. Suklaat, jäätelöt ja suklaajäätelöt <3 ihan kaikessa muodossa, voisin syödä näitä vaikka päivittäin. Kaikenlaiset suklaaleivokset on myös syntisen hyviä. Sekä juustokakut, ja porkkanakakku, oikeastaan kaikenlaiset kakut ja leivokset, ja donitsit!

 43. Mä en ole koskaan ollut erityisemmin sokerihiiri, mutta sipsejä ranskankermadipillä voisin vetää napaani vaikka päivittäin. Makeista herkuista jos täytyy valita, niin ehdottomasti kermaiset pannacotta/crema catalana tyyppiset jälkiruuat.

 44. Isäni ja äitini lempisuklaat: geisha & fazerina. Mieheni lempisuklaa: suffeli. Mulle maistuu kaikki ed. Sekä Fazerin sininen. Sukulaku. Irtokarkit. Pantterit. Kismet. Dacapo. Domino-keksit. Fanipalat.
  Miksi näitä ei viedä ulkomaille??? Ihan varmasti saataisiin Suomen talous, jos ei nyt pelastettua, niin ainakin nousuun… Paitsi että valmistetaankohan näitä puoliakaan enää Suomessa? Saataisiinko vaan Ruotsin äyrikirstu kilisemään?

  Miettii Hanna Äm

 45. En ole mikään hirmuinen sokerihiiri, joten karkit maistuu onneksi aika harvoin. Sen sijaan ykköspaheeni on sipsit ja dippi. Ja dipin teen ranskankermaan, huh. Suola, rasva ja rouske -pyhä kolminaisuus.

 46. Metrilaku! Se tunnelma messuilla, tivolissa ja markkinoilla ja tosiasia ettei aitoa metristä saa ihan joka paikasta, on koukuttavan ihanaa herkkuhetkessä :)

 47. Irtokarkit(etenkin salmiakki), joita on saatava ainakin kerran viikossa. Joskus vaan on syytä herkutella.

 48. Arlan leivontaan tarkoitettu mangorahka. Se on kausimaku ja pelkään sitä päivää, jolloin kausi loppuu.

 49. Vanha kunnon fazerin sininen suklaa. Voi miten paljon rahaa jäis vuodessa tilille jos en söis tätä..

 50. Suosikkiherkkuina menee lähes mikä tahansa makea (etenkin keksit ja jäätelö), mutta kaikkein salaisin paheeni on apple loopsit! Aina Lidlissä käydessä pitää salaa kuskata kotiin näitä lötkötyksiä, jotka vihloo leukaperiä kirpeydellään. Ihan järjen vastaista – etenkin kun heti syödessä voi oikein kuulla hammaskiilteen sulavan….

 51. Lindtin Lindor kuulat, sulavat suuhun. Suklaista luksusta. Salaa, jotta lapset eivät tule apajille.

 52. Paheeni ovat juurikin nuo mantelicroissantit! Ja vietnamilainen kahvi kondensoidulla maidolla, laitan sitä kahvin sekaan ihan liikaa.

  Hammaslääkärini suositteli minulle sähköhammasharjaa, jotta hammaskivi ei olisi entisenlainen ongelma, siispä pidän peukkuja tässä arvonnassa!

 53. Itse tehty pulla, mieluusti korvapuusti. Toki melkein kaikki muukin uppoaa ihan kivasti. Kaupan valmishöttöjä en suostu syömään.

 54. Suuri, lämmin korvapuusti! Semmonen oikein täytteinen ja tuore joka jättää sormet tahmeiksi. Ja kuppi kuumaa kahvia. Mmmmm

 55. Salmiakki-daimsuklaa, salmiakkikola uppoaa myös, sitä tosin vaan saa niin harvoin tai voisihan sitä tehdä vaikka itsekin :)

 56. Runebergin torttu, punssinapit, lettu kermavaahdolla ja mansikoilla, rommirusinajäätelö, croissant – aah mitä herkkuja! :P

 57. Suosikkiherkkuni resepti kaikessa yksinkertaisuudessaan:

  -Pussi Pandan lakuja
  -Levy suklaata (mielel. Fazerin sininen)

  Sulata suklaata vähän suussasi ja lisää sitten sekaan laku tai kaksi. Nauti!

 58. Voissa muurinpohjapannulla paistetut letut tuoreiden marjojen ja vaniljajäätelön kera. Ai että!

 59. Suklaa, mutta sen suhteen olen ihan kohtuuttoman kranttu. Alle 85 % tummatkin suklaat ovat minun kirjoissani lapsille, kaakaojauhe ei kuulu suklaaseen eikä myöskään muut makeutusyritelmät kuin ihan rehti sokeri tummana tai valkoisena. Vähän joustoa minulta saattaa löytyä parempien maustettujen suklaiden kohdalla; toin tänä keväänä Wienistä jasmiinilla ja kultahipuilla maustetun levyn, joka on varmasti vähemmän vahvaa kuin normaalisti kaipaan, mutta sanoinko jo, että se on höystetty kultahipuilla?

 60. Mietin tätä tovin ja päädyin sydäntäsärkevään ajatukseen “en voi osallistua tähän, kun olen vähän makeusvajeinen.. :( voi miksen tykkää karkista!”, kunnes hoksasin että kyseltiin lempiherkkua. Ei suosikkia makeista herkuista vaan ylipäänsä herkuista.

  Vastaus on Sipsit.
  Ihan perussipsit ilman erikoisuuksia mutta valkosipulidipin kanssa.
  Dipin, jota en jaa. Kenenkään kanssa. Ikinä. Ihmissuhteet joko kestää tämän tai ei. Dippi on pyhä.

  Eli hetkinen… mun lempiherkku on se dippi niillä sipseillä, ei ne sipsit sillä dipillä.

 61. Rakastan kaikkea makeaa, mutta kummasti kun on elänyt todella vähäsokerisesti viimeiset 7 kuukautta niin tähän on vaikea vastata lyhyesti. Mutta ykkösenä irtokarkit, kirpeät, suklaat ja lakut. Anton&Antonin pistaasipulla, on myös testaamisen arvoinen! Jätski maistuu myös aina :)

  Uusi sähköhammasharja olis kyllä bueno, sillä olen hukannut omani lukuisten muuttojeni aikana!

 62. Karkkiaddiktiostani olen päässyt pikkuhiljaa eroon, mutta kahviloiden herkkutiskien ohi on vaikea kulkea lankeamatta. Toscapiiras <3

 63. Pätkismuffinssit! Harmi, että nykyään niiden syönti on pannassa keliakian vuoksi, mutta yhä vesi nousee kielelle kuin niitä miettii.

 64. Hopeatoffee on parasta herkkuani. Kakuista/leivoksista juustokakku, ehdottomasti New Yorkin juustokakku.

 65. Mocha dacquoise ja marsipaani. Ensimmäinen, koska mikään ei voita kevyttä marenkia ja täyteläistä kahvia. Marsipaanista taas tuli ystävä, kun minulla todettiin allergia suklaalle, niin piti etsiä korvaavia herkkutuotteita :D

 66. Karkeista niin kirpeät hedelmäirttarit, että naama kääntyy nurinpäin, ja samoin niin väkevät salmiakit, että on pakko irvistellä vielä pari minuuttia alkunuolaisun jälkeen.

  Ja sitten jätskeistä kolmen kaverin suklaa ja jymyn puolukka. Pure heaven.

 67. Ah, nyt meni vaikeaksi… joko kolmen kaverin lakujäätelö (parasta lakujäätelöä mitä olen koskaan maistanut) tai käsintehdyt konvehdit, joita saa Caffista…. Arpa päättäköön… konvehdit voittivat, tällä kertaa!

 68. Suklaa ja salmiakki, nehän ne. Kaikissa muodoissaan. Löysin yhdestä lähituotekaupasta salmiakki valkosuklaata ja se oli aivan järjettömän hyvää. Samoin tuore lakritsi on ihanaa, en muuten pidä jäätelöstä, mutta lakritsijäätelö. Perinteinen fazerin sininen on myös loistava tai pähkinäversio. Leivoksista odotan kesäisiä mansikkaviinereitä ja berliininmunkit ovat niin söpön näköisiäkin, että niitä ei voi olla himoitsematta. Ja klassikko: mokkapalat. Hah. Siinäpä se. :)

 69. Lidlin Crisp Butter Wafers , eli isot pyöreät ja hunajaiset vohvelikeksit ovat päässeet salavihkaa koukuttamaan. Ne eivät ole överimakeita, mutta riittävästi kuitenkin. Huijaan vähän itseäni sillä, että ne eivät ehkä ole maailman epäterveellisin herkku. Olen aina tykännyt myös monien inhoamista englanninlakritseista.

 70. Oi ei,ei pitäisi nälkäisenä lukea tällaista postausta ja kommentteja…Makeanhimo on onneks kausittaista itsellä,mutta varsinkin väsyneenä tai kiireessä tulee helposti haettua pikaenergiaa makeasta ja kaikki missä kahvia, kirsikkaa,inkivääriä tai pistaasia tarttuu helpoimmin mukaan.Jäätelö ,suklaa ,raakasuklaa, laku you name it…Joskus pärjää pelkällä cinnamon lattella,mikä on ehkä parhain Brooklyn Cafen versiona.Korvaa pullan kahvin seurana:)Omituisin yhdistelmä,mitä maistoin vappuna oli salmiakkichipsit.kyllä.ihan perusperunalastuja missä oli jonkin sortin salmiakkilakritsijauhetta pinnalla.Siis ihan ostettaessa kaupasta.Tavallaan ihan kamalan makuisia,mutta pakko oli vähän väliä maistaa uudestaan,että oliko ne tosiaan niin pahoja kuin äsken.Ja makuunhan tottui aika äkkiä…Silti ajatus salmiakkivichystä ei jotenkin houkuttele vaikka sitä nyt kovasti mainostetaan.
  Mutta uudelle sähköhammasharjalle olis kyllä tilaus ehdottomasti,kiitos:)

 71. Mulle ihan ykkösenä on suklaa. Voisin ehkä luopua kaikista muista herkuista jos edelleen sais syödä suklaata :D Tumma on parasta, valkoisesta en oikein perusta. Yks lemppareista on Lidlin tumma suklaa jossa on vadelman paloja, nam!

 72. Oivoi! Pahimmat herkut mitä ostoskoriin löytyy ovat ehdottomasti croissantit kaikissa muodoissa, Fazerin lontoonrae-suklaalevy ja Ballerina-keksit. Kaikista pahin on kyllä ehdottomasti kahvi, johon pitää laittaa sokeria niin paljon että ikenet vetäytyy.

 73. Lempiherkkuja on tällä tytöllä (liian) monia! Onneksi muutamista niistä pääsee nauttimaan ainoastaan rakkaassa naapurimaassa, jossa vappuna vierailin. Silloin tulikin vedettyä koko kevään edestä Södermalmin mutkattomasta lakritsi-kaupasta hankittua salmiakkifudgea ja Ländian vanhanajan kookospalloja – sellaisia Brunbergin suukkoja koostumukseltaan muistuttavia vaahtomaisia ihanuuksia. (Myönnän, että niittä saattoi löytyä paluumatkalla kassistani muutama laatikko. Tuliaisiksi. Itselleni.)

 74. Lakritsi ja salmiakki. Jos nyt pitää välttämättä valita kaikesta ihanasta sokeriherkkutarjonnasta. Joskus aikoinaan oli olemassa tuote nimeltä Sisu Horna, sellainen jauhoinen puristesalmiakki. Oma salainen paheeni oli murskata näitä karkkeja mansikkajäätelön sekaan. Kuulostanee oudolta, mutta voi miten hyvin se toimi. Tämänhetkinen suosikkini on Sahlmanin vadelma-salmiakkitoffee. Onneksi sitä ei myydä ihan oman kotini nurkilla. Huonosti kävisi tämän sokerihiirulaisen.

 75. Punnitse&säästä:n valkosuklaasalmiakkilakritsi. Päällä ihanaa salmiakkijauhetta, sitten valkosuklaata ja lopuksi pehmeää lakritsia. Mmmm.

 76. Fazerin keksisuklaa on ihan ehdoton ykkönen! Ja ei, sitäkään ei jaeta kenenkään kanssa, vaan koko levy syödään yksin, pala kerrallaan hitaasti nautiskellen.

 77. Jäätelö melkein kaikissa muodoissaan ja variaatioissaan. En tiedä, missä vaiheessa alkoi olla niin, että litran paketti on pelkkä kerta-annos… En missään nimessä kieltäydy myöskään esimerkiksi leivonnaisista tai suklaasta.

  Sähköhammasharjaa ei mullakaan koskaan ole ollut ja sellainen voisi tehdä hyvää tällaisen herkkuhiiren hampaille!

 78. Apua, kun näitä kommentteja lukee, niin lähes kaikki mainitut voisivat olla mun suosikkiherkkuja! :D Sellainen sokerihiiri täällä että morjens. Lakritsi ja salmiakki on ehkä suurinta herkkua!

 79. yai! fazerin sininen ja laku samaan aikaan suuhun- pure hampaitten väliin , nauti ja toista pidemmän makuelämyksen jatkamiseksi. :) kivaa kevättä xx

 80. Riisimaito ja gluteenittomat maissihiutaleet. Voi kuulostaa melko karulta sokerihiiren korvaan, mutta mun kroppa meni sekaisin 3 vuotta sitten ja viimesen vuoden oon elelly tiukasti ilman sokeria, gluteenia ja hiivaa. Mutta jos tästä normalisoidun vielä, niin tuollainen croissant täytyy saada!

 81. En osallistu kilpailuun sillä taloudesta löytyy jo jopa kaksi tuollaista harjaa. :D Mutta hyviä ovat, joten muille suosittelen!

  Silläkin uhalla, että kommentti hukkuu kilpailuviestien tulvaan, oli vain pakko tulla sanomaan että (oletettavasti hieman virheellinen) lause ” Elämäni ensimmäinen hammasharja…” sai naurahtamaan ääneen. :D

 82. Kaikille pullille, kakuille ja muille leivonnaisille pystyn sanomaan ei, mutta karkki (etenkin salmiakki) ❤️

 83. Ensiksikin, tätä juttua ja näitä kommentteja on kaamea lukea :( Toimii todella sokerikoukkuna. Voisin luetella piiiiiiitkän listan, koska mulla ei ole vatsaa makealle. Kaikki siis uppoaa, mutta parhaita ovat; Susu-palat, wienermunkki, jonka sydän on luumuhillosta ja vasta paistettu, suklaa-pähkinä-kinuski brownies jäätelöllä ja Beb&Jerrysin New York. Kuolen, kun niin tekee mieli, mutta tyydyn aamukahviin ja rahka-puolukka-aamiaiseeni.

 84. Omatekoinen yrtti-raakasuklaa tukevalla cashewtahnalla päällystettynä ja päällä vanilja-agavea. Tai tätä jäätelöön yhdistettynä. Tai sama versio, mutta keksimäisellä vohvelilla (eli semikismetti, mut mun suuhun parempaa). Tai sama ja seassa macadamiapähkinöitä. Tai jotain, mutta suklaa on aina.
  Mulla on koukkujumi raakakaakaoon, ja vedän överiä harva se päivä. Jumitan myös lääkinnällisissä sienissä, koska suu janoaa ko aspektisia makuja. Pähkinätahnat on sitte siihe rinnalle, cashewista ei pääse yli millään.
  Oon hyvä vaihtamaan makunystyjä haluamaani suuntaan- mut ikinä ennen raakakaakaota ei oo mikään jumittanu näin. Toki pääpsykologia sanoo et lupa syödä. Mut mä oikeesti rakastan sitä rakennetta, makua ja, niin ettei mikään muu maistu samalle.
  Siitä pitäen kun eka kerran sitä suuhuni sain. Sen jälkeen muut unohtu.

 85. Ahh lempiaiheeni! Nautinnollisimpia herkkuja ovat: #1 = lauantaipussin mustat autokarkit, kirpeät kola-pääkallonamut, macaronssit, näin vapun jäljiltä tuoreessa herkkumuistissa on tietenki ite tehdyt munkit! Niiin ja inkivääri kaikissa muodoissa!

  Kiinostuin tuosta salmiakkikolasta kohtuuttoman paljon… En saa unta, koska mietin sitä kuola valuen!

 86. Tuore Kouvolan lakritsi , suku-laku, laku pehmis, ne ihanat hedelmä ja laku veneet mitä sai ennenvanhaan laivalta, SUKLAA ja, ja, ja…you name it! Ainut makea mitä en syö mielelläni on viinikumi mutta sekin menee jos muuta ei tarjolla ole, kiitos nam!

 87. Jäätelö hillolla ja corn flakeseilla <3 myös lapsuuden herkku jäätelö vadelmahillolla ja kaakaolla pehmikseksi sekoitettuna toimii milloin vain! Näitä syödään kun fiilistellään kesää ja/tai huoletonta lapsuutta.

 88. Fazeri sinisen voittanutta ei ole. Voisin syödään sitä kuin leipää Valitettavasti.

 89. Parasta on Lindt:n tumma suolasuklaa. Makea, suuhun hitaasti sulava suklaa ja hampaissa rouskuvat pienet merisuolamuruset.

 90. Olen varsinainen maitosuklaahirmu ja täytyy myöntää, että syönkin suklaata lähes joka päivä. Merkillä ei ole väliä, kunhan herkku on suussa sulavaa sorttia.

 91. Sellainen oikein ihana mudcake, joka leviää lautaselle kun siihen upottaa haarukan. Nautitaan kermaisen vaniljajäätelön ja vadelmien kanssa. Toinen on kardemummapuusti kuuman kahvin kaverina. Ja kolmanneksi voisin mainita kauraomenapaitokssen paksulla vaniljakastikkeella. Mmmm…

 92. Olen tekstuuri-ihmisiä. Jäätelössä ja suklaassa pitää olla mahdollisimman paljon soossia ja palasia (keksiä, vaahtokarkkia…). Huhhuh pelkkä ajatus litran normijäätelöpaketista, kuka sitä muhjua jaksaa syödä? Sama jatkuu suolaisellakin puolella, sipsin kanssa pitää olla dipsi jne.

 93. Mustikkapiirakka, jonka jälkeen onkin tarvetta hyvälle hammasharjalle. Oman sähköhammasharjani saisi lähettää antiikkia, antiikkia -ohjelmaan, joten arvonnassa mukana :)

 94. Kouvolan laku – pehmeää ja tahmeaa, mielellään puoli kiloa kerrallaan! Herkuttelun kyllä huomaa kaameasta olosta ja turvotuksesta, mutta herkuttelua ei pysty lopettamaan.
  Toinen suuri herkku on ystäväni Hannan korvapuustit höyryävän tuoreena. Niistä menee taju kankaalle!

 95. Kaura-omenapaistos vaniljakastikkeella, äidin tekemä vadelmajuustokakku ja tuore pulla. Niin ja mämmi!

 96. Irtokarkit tai karkit ihan nyt missä muodossa vaan.
  Jos en voita hammasharjaa, aina voin ostaa kilon karkkia.

 97. En voi vastustaa maissilastuja ja salsaa. Enkä salmiakkia. Makeat kakut sen sijaan voin skipata ihan helposti.

 98. Pullat ja korvapuustit suoraan uunista! Vasta paistetut, itse leivotut, sokeriset munkkirinkilät! Muun makean ehkä voisin ohittaa, mutta näitä en.

 99. Laakiaispulla, ja ehdottomasti hillolla. Kyllä kaikki muutkin herkut uppoaa, en ole koskaan tuntenut käsitettä “liian makea”. :)

 100. Salmiakki, lakritsi, kirpeät hedelmäpääkallot, juustokakku, raakakakut, Kolmen kaverin jäätelöt..Lista voisi jatkua loputtomiin. Ja uudelle sähköhammasharjalle olisi tosiaan tarvetta!

 101. Tykkään suunnilleen kaikesta makeasta – valitettavasti. Jos pitää valita yksi, niin Pandan peruslaku <3

 102. Kaikki.. en äkkiseltään muista makeaa asiaa jonka olisin syömättä jättänyt. Lempparikin on vaikea valinta, riippuu kovin mielentilasta! Tänään valitsen valkosuklaan (valitsin siis, levy odottaa vielä kaapissa, ei tarvitse odottaa kauaa..) Pittää syyä pois, ettei mäne hommeeseen, niinkuin mummo aina sanoi :)

 103. Pystyn kävelemään melkein kaikkien leivonnaisten ohi heittämällä, mutta juustokakut ovat kyllä keksintö, sanonko mistä. Vapuksi tein poppari-suklaajuustokakkua ja Eeva K:n blogissa ollut Baileys-juustokakku on suoraan taivaasta.
  Toinen makeus, josta en pääse eroon, ovat Haribon tutit…voit uskoa, miten paha olo on, kun syö yksin risteilyltä tuomansa jättisäkin..huh.
  Tilasin juuri Jolielta mustaa jauhetta, joka valkaisee hampaat, nyt olis kiva saada kunnon väline hampaiden pesuun

 104. Oon enemmän suolaisten herkkujen ystävä mut jos makeaa tekee mieli niin se on aina joku suklaapatukka! Twix, Mars, Tupla, Lion, Pätkis.. Nam!

 105. ohh nytpä oli hyvä! mutta oma paheeni on lakritsi. lakritsi lakritsi lakritsi kaikessa muodossa ja kaiken makuisena parhautta ovat tietty kouvolan lakut, mutta myös esimerkiksi suloinen muumilaku vie kielen mennessään!

 106. Laku (varsinkin Kouvolan) ja suklaa yhdessä
  Papagallon lakujätski mansikkasorbetin kanssa
  On niitä muitakin, mutta nämä alkajaisiksi :-)

 107. Tää oli jotenkin hämmentävä postaus…jotenkin jäi kuva, että on enemmän yhteistyössä noiden herkkukauppojen kanssa…no oli miten oli. Suosikkiherkkuni on kookosletut, joiden päällä reilu kerros itsetehtyä vadelmahilloa sekä turkkilaista jugurttia. Lettu, hilloa ja jugurttia ja toinen lettu päälle. Lettutäytekakkua, Nam : )

 108. Suolainen ja sitkeä toffee, niitä patukoita minkä merkkiä en muista myydään lähikaupan kassalla – näppärä napata mukaan :D. Sekä moussekakut :).

 109. Irtokarkit uppoavat suuhuni salaman nopeasti.
  Daim jäätelössä on myös jotain koukuttavaa. En uskalla
  ostaa sitä pakastimeen, koska se katoaa sieltä mystisesti.

 110. Suurta herkkuani on Supersalmiakki ja Vanhat autot, pidemmälle lomamatkalle on pakko aina ottaa vähintään pussillinen mukaan!

 111. Ehdottomasti karkki! Jonka suhteen olen kaikkiruokainen hih! Niin ja kaikki missä on kookosta!

 112. Mun on vaikea keksiä makeaa, josta en pidä. Huhhuh. Hilloa tai Nutellaa leivän päällä, karkit ja suklaa laidasta laitaan, liki kaikki kotitekoiset leivonnaiset, liki kaikki jälkiruuat, jäätelöt – ei ole vielä tullut vastaan laatua, joka ei uppoaisi. Keksit taitaa olla ainoa makea, josta saanut itseni vieroitettua.

 113. Punaset lakupötkylät, Kouvolanlaku,lakujätski,sukulakut, muumilakut, salmiakkilakut :D

 114. Juuri nyt suosikkiherkku on fazerin salmiakkisuklaa. Välttelin sitä vuosia, koska tiesin jääväni koukkuun. Ihania herkkuja on tosin niiiin paljon. Ja ihanuus korostuu silloin kun herkku on tarjolla kauniisti katettuna, hyvässä seurassa & taustalla soi kenties klassinen jazz :)

 115. Tuoreet leivonnaiset! Mutta erityisesti päältä rapea ja sisältä pehmeä croissant, täytteenä briejuustoa ja vadelmahilloa, nautittuna maitokahvin kera. Voiko parempaa olla!

 116. Hillo! Lettujen, paahtoleivän tai minkä vaan kanssa tai ihan sellaisenaan. Keksit, jäätelö, irtokarkit ja suklaa. En tunne käsitettä liian makea. Turhat kalorit ennemmin karkista kuin alkoholista.

  Hammasharjaa odotellen.

 117. Lempiherkkuni ovat raakakakut! Mieluusti semmoiset suklaisemmat… Ja voi kuinka tarvitsisin tehokkaan hammasharjan

 118. Toivottavasti ei ois kuitenkaan ihan elämäsi ensimmäinen hammasharja niinkuin tuolla lukee. ;D

  Mutta sanottava on että yhtäaikaa suuhun laitettuna bubsin salmiakkikallo ja kirpeä hedelmäkallo on ehkä parempaa kuin seksi!

 119. Lakritsijäätelö, lakritsisuklaa ja marsipaani. Kysymystä laskiaispullasta ei siis tarvitse edes esittää…

 120. Irtokarkkipussi, jossa on sopivassa suhteessa kirpeitä karkkeja ja supermakeaa suklaata!

 121. Mun lemppareita on Dominot, joissa on normaalia enemmän sitä täytettä ja suolaisista herkuista sipsit. Myös kaikenlaiset kakut ja leivokset on ihania.

 122. Siis ehdottomasti hopeatoffee! Ihanan makean salmiakkista ja vielä toffeen muodossa. Voiko olla parempaa :D Rupesi kovasti kiinnostamaan tuo salmiakkikola, täytynee piipahtaa Roobertin Herkussa…

 123. Irttarit ja niitä mahdollisimman iso pussillinen. Suosikki kaikista on ehkä sellainen vaaleanpunainen formula-karkki. Siinä on jotenkin älyttömän miellyttävä suutuntuma.

 124. Ei hitsi mä tarvitsen tuon hammasharjan. Jostain käsittämättömästä syystä hampaiden pesu on alkanut ällöttää ja joskus en jaksa pestä kuin kerran päivässä. En oikeastaan syö makeaa, mutta luulisin jääväni myös noihin croissantteihin osittain koukkuun. Onneksi en ole täälläpäin niihin törmännyt.

  Mutta tuo hammasharja täytyy saada.

  Ainiin! inkivääri gin ginit tulee kyllä syötyä maanisesti putkeen jos erehtyy ostamaan.

 125. Oon syönyt nyt jo yli vuoden paleoruokavalion mukaan, joten sokerihimoa ei enää edes ole ja karkit on vain kaukainen muisto. Mutta välillä on annettava itselle vapaapäivä ja kyllä se silloin on benkkujenkku joka pakastealtaasta mun nimeä huutaa…omnomnom

 126. Herkuttelu menee yleensä suolaisen suuntaan, mutta silloin tällöin (aika usein) Ben & Jerry’s jäätelöt saavat kuolaamaan pakastealtaan vierellä. Silloin mukaan lähtee huumaavan suklainen Chocolate fudge brownie.

 127. Salmiakkia, lakritsia ja toki suklaata :) Kaikki käy! Petrattavaa hammasrintamalla löytyy.

 128. Mun suosikki on fazerin suolakaramellisuklaa, jota saa nykyään levyissäkin. Ennen sitä myytiin vain patukkana :O voi hammasparkani kunhan ks. levyn löydän

 129. Bubsin suolaiset salmiakkikallot! Taivas. Ilokseni ovat vegaanisiakin. Akuutti himo suolaiseen salmiakkiin iskee aina maanantaisin. (No, usein muinakin päivinä. Mutta maanantaisin, aina.)

  Myöskin: tuore korvapuusti kahvin kanssa. Terveiset vaan täältä laihan pikakahvin ääreltä. Ilman pullaa. Nyyh.

 130. – Laku, jonka pitää olla tuoretta ja vähän tahmeaa, sellaista johon suorastaan “uppoa hampaat”.
  – Suklaa. Kaikissa muodoissa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.