Kontti keskellä kaupunkia

Anni vei minut viime viikolla myöhäiselle aamupalalle Eerikinkadun, Ruoholahden ja Jätkänsaaren solmukohdassa sijaitsevaan uuteen lempipaikkaansa. Cargo Coffee & Vegetarian Food on pitkälti juuri sitä mitä nimi antaa ymmärtää: metalliseen rahtikonttiin rakennettu kasvisruokaravintola. Kuulostaa rosoisemmalta kuin on – kontti on remontoitu salonkikelpoiseksi raflaksi, jossa on suuret ikkunat, kiiltävät pinnat ja tyylikäs valaistus.

2016-06-13-stellaharasek-cargohelsinki-012016-06-13-stellaharasek-cargohelsinki-02

Kerron heti sen mitä nimi ei paljasta ja mikä paikassa on ehdottomasti parasta: KATTOTERASSI! Niitä on Suomessa aivan liian vähän. Keli oli kolea, joten terassi jäi tällä kertaa testaamatta, mutta säiden lämmettyä tiedän kyllä minne painelen kirja kainalossa. Mikko huutaisi taas, että vampyyri sulaa, mutta onneksi vampyyreita varten löytyy varjoisampi terassi katutasosta.

2016-06-13-stellaharasek-cargohelsinki-032016-06-13-stellaharasek-cargohelsinki-052016-06-13-stellaharasek-cargohelsinki-04

Ruokalistan on suunnitellut villiyrtteihin ja kasviksiin keskittynyt kokkinero Sami Tallberg, ja sen huomaa: Annin parmesanmunakas oli kirkkaasti paras munakas naismuistiin. Oli pakko tällä kertaa tyytyä maistiaisiin, koska olin seuraavaksi suuntaamassa lounastapaamiseen. Seuraavalla kerralla tilaan kyllä oman (tai kaksi). Pisteitä munakkaan kylkeen katetusta salaatista, jossa oli avokadoa ja rapeaa kurkkua. Miksei tälläisiä raikkaita ja keveitä annoksia saa useammasta paikasta? Täytyy testata joku päivä myös keittolounas, paikka oli ääriään myöten täynnä lounasruokailijoita.

2016-06-13-stellaharasek-cargohelsinki-062016-06-13-stellaharasek-cargohelsinki-082016-06-13-stellaharasek-cargohelsinki-07

Palan painikkeeksi saa myös olutta tai vaikka Aperol Spritzin, joten kattoterassille voi hyvin kivuta illastamaankin, tai poiketa ihan vaan drinkille (eli rinkille kuten meilläpäin sanotaan). Anni kuulemma viihtyy paikassa erityisen hyvin aamuisin, sillä siellä on ihana aamupala eikä ennen lounasaikaa kovin ruuhkaista. Olenko muuten muistanut kertoa, että Anni on paitsi visualisti, keittiövelho ja yhden naisen tuotantotoimisto, myös osa-aikainen venekauppias? Allaolevassa kuvassa on aarrekartta, jonka avulla hän löysi oikean laiturin ja sieltä viimeisimmän esittelykohteensa. En tiedä onko mitään mihin tämä nainen ei pystyisi. Ei varmaan.

2016-06-13-stellaharasek-cargohelsinki-092016-06-13-stellaharasek-cargohelsinki-10

Tuo koirakaksikko, en kestä! Olen just se hullu koiramuija, jonka koiranomistajat kiertävät kaukaa, jos hoksaavat ajoissa. (“OI MITEN IHANAT KOIRAT! Saanko rapsuttaa? Voinko ottaa kuvan?”) Olisin muiluttanut heidät mukaani, jos se ei olisi ollut hiukan hankalaa tehdä huomaamattomasti. Ainakin tuon antaumuksella haukottelevan tyypin.

2016-06-13-stellaharasek-cargohelsinki-11

Cargo Helsinki
Ruoholahdenkatu 8, Helsinki
Ma–pe 7:30–22, la 10–22, su 10–18

PHOTOS BY STELLA HARASEK & ANNI TAIMISTO

31 thoughts on “Kontti keskellä kaupunkia

  • Hei käy ihmeessä, on livenä vielä kivempi kuin kuvissa! Ja kiitos kaunis xxx

  • Oi, se on kyllä kiva! Isabel Marantin huivi, hankittu Beamista joskus vuosikausia sitten.

 1. Cargon kattoterassi ihanine Hayn tuoleineen oli viime kesän löpäivisin mun salainen piilopaikka ja ihan paras auringonottoon töiden lomassa.Nyt valitettavasti muutkin on löytäneet sen (mikä on tietty Cargon kannalta hyvä;) ).

 2. Tiedoks vaan, et erillisnimi Töölön Hullu Koiramuija on jo varattu ja se bongailee erityisesti haukottelevia huskeja! :-)
  Mutta paljon kiitoksia vinkistä, Cargo kuulostaa ja näyttää hyvältä!

  • HAHA! Saat pitää sen, mä voin olla Ullanlinnan hullu koiramuija joka bongailee erityisesti mäyräkoiria xxx

 3. Siis ihana tukka, mutta voitko kertoo miten toi kassi toimii pyöräillessä?!?! Onko vika mussa, mun pyörässä ja laukuissa, ettei homma vaan toimi? Mullo vanha ja kulahtanut kettureppu selässä KAIKKIALLA, koska fillari. Joo, joku minipieni olanylilaukku toimii, mut yleensä mukana pitää kantaa muutakin kuin kolikkokukkaron ja avaimen.

  • Mulla on pyörän tarakalla musta kori, siihen sopii isompikin laukku. Näin vinkkinä. ;)

  • Mulla on oma systeemi ton Tori-kassin kanssa! Suljen sen tiiviisti ja pistän pyöränkoriin pääty edellä. Se mahtuu sinne just, läppäreineen kaikkineen. Mitään muuta sinne ei kyllä enää sitten mahdu. Olen harkinnut, että hankkisin tarakalle jonkun toisen kuljetustelineen, jotta saisi enemmän kamaa liikuteltua kerralla.

   • No itseasiassa mulla on pyörässä kori SEKÄ tarakalla että edessä. Koska ikinä ei tiedä mitä aarteita kirppareilta löytyy, pitää olla logistiikkakuviot kunnossa! :•D

 4. Jes, just sain viime viikolla vinkin tästä paikasta ja kirjoitin sen puhelimen muistiin. Täytyy ehdottomasti käydä testaamassa!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.