Kevään kauneimmat julisteet

Kaupallinen yhteistyö Desenion kanssa, sisältää alennuskoodin

Olen ollut lievästi sanottuna laiska keksimään täytettä kotimme tyhjille seinille. Muutin melkein päivälleen kaksi vuotta sitten ja seinillä on roikkunut siitä saakka vain muutama hassu maalaus ja juliste, vaikka vapaata seinäpintaa on metritolkulla. Eteeni osui siis varsin ajankohtainen yhteistyö, kun sain tehtäväksi poimia sisustustaulukauppa Desenion valikoimista omat suosikkini. Voi kyllä, kyllä ja kyllä! Vaaleanpunainen seinäkin saatiin juuri valmiiksi, joten ajankohta ei olisi voinut olla osuvampi.

Suosikkien valitseminen olikin astetta isompi urakka, sillä Desenion valikoima on aivan valtava. On valokuvia, graafisia printtejä, taideaiheita, abstrakteja kuvioita, muotikuvia, retrojulisteita… You name it. Löytyy myös se Helsinki-karttajuliste, johon puoli kaupunkia on viime kuukausina rakastunut ja ymmärrän kyllä – kaupunki on kaunis ja niin on sen karttakin. Verkkokaupasta löytyy myös kattava lajitelma julisteisiin ja printteihin sopivia kehyksiä, joten niitäkään ei tarvitse sen kauempaa metsästää. Kahden viikon kriiseilyn päätteeksi sain vihdoin tehtyä valintani, seuraavissa kuvissa näette mihin päädyin. Sovittelimme tauluja viikonloppuna, siirtelimme niitä huoneista toiseen ja kokeilimme miten ne sopivat meidän seinille.

Vastamaalattu vaaleanpunainen seinä osoittautui loistavaksi taustaksi erilaisille taulukollaaseille. Tykkään myös vanhasta sivupöydästä, johon tauluja ja julisteita voi sijoittaa nojailemaan – vaihtuva näyttely saa elää fiiliksen mukaan. Ensimmäiseksi kokeilin yhdistää ystävän tekemään maalaukseen erilaisia mustavalkoisia printtejä. En osaa päättää tykkäänkö eniten pikkuisesta mäyräkoiraprintistä vai mustanpuhuvasta merikuvasta. Myös graafiset mustat printit kiehtovat, samoin utuiset kuvat: kaikenlaiset pinnat, tekstuurit ja valonvälkkeet, jotka enemmänkin muodostavat väripintoja kuin varsinaisesti esittävät mitään.

Mustat puukehykset, kupariset metallikehykset ja musta paperiteippi toimivat kauniisti yhdessä. Plussaa siitä, että noihin kehyksiin on supernopeaa laittaa – ja sille päälle sattuessaan vaihdella – kuvia. Tumpelokin osaa, lupaan! Ei mennyt edes hermo.

Suuri aaltokuva pääsi oikeuksiinsa vierashuoneessa, siellä on tyhjää seinäpintaa kokonaisen päätyseinän verran. Miehen fillari odottelee räntäkelien loppumista, olin ensin kantaa sen pois kuvasta mutta sitten ajattelin, että olkoon siinä. Kokonaisuudesta tuli vahingossa vähän man cave, mutta mikäs siinä. Aaltoteeman kannalta osuvaa, että puolialaston surffarikin päätyi kuvaan.

Rakastan palmuja yli kaiken enkä kyllästy katselemaan niitä, huojuivatpa sitten elävinä edessäni tai valokuvissa. Suuri palmuprintti olohuoneen seinällä ei ole yhtään hassumpi – vai mitä sanotte? Valikoimista löytyy muuten niin monta palmukuvaa, että niitä voisi ripotella vaikka joka huoneeseen, mutta se olisi liioittelua. Vai olisiko?

Kertokaapa, mikä on teidän suosikki? Juno-koira äänestää mäyräkoirakuvaa (ja haluaisi ehkä sen mäykkypojan puhelinnumeron). Hullu palmunainen valitsee tietysti palmuprintin. Aloin juuri miettiä pitäisikö omistaa jostain huoneesta kokonainen seinä palmukuvakollaasille. Jos niitä ei laittaisikaan joka huoneeseen vai täyttäisi niillä yhden seinän? Ehkä teemmekin vierashuoneesta palmusalin.

Lisää sisustusinspiraatiota löytyy Desenion sivuilta – kannattaa selata julisteet ja printit läpi. Alekoodilla stellaharasek saa 25% alennusta kaikista kaupan julisteista (lukuun ottamatta handpicked-merkittyjä julisteita, kuten Kate Moss, Tove Frank ja Foto Factory). Koodi on voimassa vain kaksi päivää 27. huhtikuuta asti, joten nopeus on valttia!

PHOTOS BY STELLA HARASEK

38 thoughts on “Kevään kauneimmat julisteet

 1. Mä rakastan b&w meriaiheisia printtejä! Toinen on vanhat, suuret puut, yleensä vaahterat, jalavat tai tammet. Myös oikeanlaiset kuvat vanhoista, usein hiukan ränsistyneistä rakennuksista osuvat ja uppoavat. En ole koskaan oikein lämmennyt ns. sisustustauluille, haluan että kuva jonka kehystän & ripustan näkyville aikaansaa juuri tietynlaisen tunteen. Ja sen vain tietää kuvaa katsoessaan onko se sellainen; voi olla vierekkäin kaksi kuvaa samasta aiheesta, ja toinen herättää juuri sen oikean fiiliksen toisen ollessa vain printti.

 2. Saanko muuttaa teille <3 Sanoinkuvaamattoman ihana sisustus. Jarno on kuin taideteos tatuoineineen :)

 3. En kestä, kuin upea tuo vaaleanpunainen seinä on?! Hyvänen sika. Sait muhun tartutettua vaaleanpunaisen obsession!!! #himo

  • Niin, hyvänen SIKA tosiaan. :D Terveisiä sikamaisesta lomamoodipaikasta. Siis sieltä Rodoksen hotellista, jossa mun ja Tiinan mielestä SÄ olit lomaillut! Kiitos ja anteeksi. Näköjään blogin osoitteen kirjoituskin jäi puolitiehen, kun oli sikamoisen innoissani…

   • HAHAHAHA! Mua naurattaa vieläkin kun Tiina oli aivan vakaasti sitä mieltä, että KYL-LÄ olen ollut siellä! Nauttikaa lomasta ja lämmöstä, kaunokaiset, olette sen ansainneet. Kurkin Instagramista teidän kuulumisia xxx

  • No nii-in :D Huomasin itsekin että kahdessa peräkkäisessä postauksessa on paidaton mies ja mietin kauankohan menee, että joku tarttuu siihen. Mutta minkäs teet kun se heiluu kotona aina ilman paitaa.

 4. Mietin pitkään, että mikä ihmeen mäyräkoirakuva! Täytyi oikein katsoa useamman kerran, että löysin mäyräkoirataulun. Niin tottunut olen ilmeisesti näkemään kuvissasi pötkökoiria, etten huomannut kuvatusta laisinkaan :)

 5. Kaikki sopii!! Huippuja! Mutta, tuo hellyyttävä roosa seinä on kaunein ♡ rehellisesti se vangitsee katseen! Tulee mieleen Kuuba ja havanna ja öiset rytmit…

  Omilla seinillä on vähän sitäsuntätä, elämää nähneitä vanhuskehyksiä/rustattuja kollaaseja/kirjeitä rajan takaa :)Sitten tuli mieleen, ootko käynyt kurkkimassa Kaija Juurikkalan maalauksia? Nyt nämä uudet ovat varsin puhuttelevia. Olis kiva kuulla mielide niistä :)

  • Mulla on minipieni Havana-hulluus päällä, joten TYKKÄÄN tästä mielikuvasta! Kaijan uusia maalauksia en ole nähnyt, onkohan nyt joku näyttely käynnissä? x

   • Hahaa :D Okei! No, ilmankos tuo Havananana.. soi päässä! ;)) Mun tulevat matkat suuntaavat myös sinne. Osa pitemmäksikin aikaa.
    Kaijalla on nyt kyllä myös näyttelyitä. Osa uusilla sivuillakin! Kaijahan maalasi 2 sielunkuvaa musta, mutta ne jouduttiin ns polttamaan! Hassuja juttuja ☆☆

    • POLTTAMAAN? Kui?!
     Pitää kurkata sivuilta.

     Ja MITÄ, lähetkö Kuubaan? Kateus! Meillä vasta haaveen tasolla.

     • :D Siis lähden kyllä. Muutto tosin ensin ☆! Mulla tulee nyt muutenkin järkyn isot muutokset elämään ♡ mutta, olen tehnyt työtäkin sen eteen!

      Heh, hmmm… osaankohan kertoa sitä tänne ;) Joskus, harvoin joillekin meille lankeaa tehtävä, tai tehtäviä jotka on tehtävä, kun kukaan muu ei siihen kykene tai osaa. Ja, silloin jo aikaisemmin edellisissä inkarnaatioissa on ollut jätettynä sille henkilölle ns muistijälkiä, jotka ovat hänelle merkkeinä suunnistaa kotiin, tai oikeaan suuntaan! Silloin ne ovat elintärkeitä! Minulle Kaijan taulut olivat karttoja ☆☆☆ :) Mutta, hinta oli iso. Ne kartat oli vain tuhottava ♡

     • Oi, muutokset kuulostavat (ihan näin intuitiolla) jännittäviltä ja tosi, tosi hyviltä. Onnea!

      Ja ymmärrän kartta-ajatuksen hyvin. Kiintoisaa. Otetaanpa Kaijan taulut lähempään tarkasteluun.

 6. Tykkään sekä palmu- että aaltokuvasta, hienoja! Miten olette kiinnittäneet taulut seinään?

  • Joo, molemmat toimivat tosi kivasti vielä tuossa jättikoossa 70x100cm. Taulut on seinillä joko ruuveilla tai ihan naulalla, riippuen vähän seinästä eli siitä uppoaako siihen naula vai onko pakko porata. Taulut ovat kevyitä, joten niiden ripustaminen on helppoa.

 7. Kivoja julisteita, mutta pakko kysyä mikset kehystä omia upeita kuviasi? Toivottavasti edes jokin kohta kodissanne saa omaa taidetta, persoonallista ja toisella tavalla koskettavaa.

 8. Ooh, kiitos tästä! Ystävän syntymäpäivälahjatilauksen varjolla sain tilattua omallekin seinälle vähän täytettä. ;)

  • Kirppislöytö! Tuo sivupöytä jalkoineen oli itseasiassa Hietsun myyjän oma myyntipöytä, mutta hän suostui myymään sen meille. Jalat ovat muistaakseni SOKin pääkonttorin ikivanhoista kukkapöydistä. Levy on vanhaa teakia ja isketty vaan niiden päälle.

 9. Julisteet ovat kivoja kaikki, mutta mun silmät pysähtyivät mäyrisleidien täydellisen synkronoituun kiemuraan sängyllä. <3 <3 <3

  • Haha! Se oli kieltämättä liikuttava. Ne tekevät tuota usein, synkronoivat tekemisensä ilmeisesti maksimoidakseen söpöytensä ja sen myötä saamansa herkut.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.