Parka pelastaa kevään

Kukaan ei varmasti halua kuulla yksityiskohtia viikonlopustamme, jonka vietimme sairastellen yhdessä ystävien kanssa. (Kyllä, minäkin sain taudin, tietysti sain!) Tyydyn siis toteamaan, että ystävyys kestää kaiken, perhe on päässyt pienen lentolippusäädön jälkeen palaamaan kotiinsa ja olemme kaikki yhtä onnellisia siitä, että pääsiäinen on lusittu. Ensi kerralla paremmalla onnella. Kaikki maailman sympatia teille lapsiperheille, jotka selviätte vastaavasta rumbasta pahimmillaan monta kertaa vuodessa! En todellakaan tiedä miten teette sen.

Täällä vasta toivutaan eikä tosiaankaan kiipeillä kallioilla, kuvat ovat siis viime viikolta kun olimme vielä tolpillamme. Koleat kevätpäivät eivät varsinaisesti ole suosikkejani ulkoiluun, mutta koiranomistajalta ei aina kysellä mielipiteitä – onneksi hyvät varusteet pelastavat paljon. Filippa K:n uusi Hunter Parka kuuluu suosikkikategoriaani vaatteet, jotka ovat sekä kauniit että käytännölliset. Myrskypilven värinen parka pitää tuulen ja sateen loitolla, molempia piisaa tähän aikaan vuodesta (tai ollaanpa rehellisiä, Suomessa ympäri vuoden). Vuorikin löytyy vaan ei kovin paksu, puen siis alle villapaidan niin kauan kun lämpötilat huitelevat nollan tuntumassa. Väljässä takissa on kiristysnyörit, mutta itse tykkään, että se on reteimmillään juuri noin, a-linjaisena laskeutuva palttoona joka pitää sään ulkopuolella ja meitsin kuivana.

Kaivopuiston kalliot ovat vielä harmaat ja hyiset. Kahden viikon päästä on vappu ja sehän tietää helsinkiläiseen tapaan joko toukokuista yllätyshellettä tai perinteistä vappusäätä, siis räntää. Ainakin olen varustautunut. Takki on mitoitettu sillä tavoin nerokkaasti, että sen alle mahtuu helposti koira, poikaystävä, skumppapullo ja eväskorillinen toast skagenia.

PARKA* FILIPPA K
STYLESNOBIN SAAPPAAT* DOTS
VILLAPIPO SAMUJI
*SAATU

Kerrankin jossain on muuten ymmärretty, että hupun pitää olla iso. Parkan (irroitettavaan!) jättihuppuun mahtuu tarvittaessa sekä muhkea pipo että holtittomasti kasvava tukka. Kiitos muodin jumalat, kiitos Filippa K. Muille isotukkaisille ja isoja pipoja suosiville tiedoksi, että takki löytyy tällä hetkellä merkin kevätmallistosta mm. Aleksanterinkadun myymälästä – nopeat syövät hitaat.

PHOTOS BY JARNO JUSSILA

16 thoughts on “Parka pelastaa kevään

  1. Kivan näköinen rotsi. Parka voisi tosiaan olla kyllä harkitsemisen arvoinen hankinta näissä Suomen keleissä. Tuollahan varmaan pärjäisi pitkälle syksyynkin kun laittaisi alle villapaidan. Eikä varmaan tarvitse edes lähteä avaamaan jokakeväistä nahkarotsi-rumbaa näillä “lämpö”asteilla…… *facepalm*. Olen nyt aika rakastunut tummanharmaaseen Pirettan villakangastakkiini, mutta siinä on se huono puoli ettei se hylji/kestä vettä.

    • Vedenkestävä parka on kyllä ässävalinta Suomen kevääseen ja syksyyn! Oon etsiskellyt pidempään kelinkestävää välikausitakkia, tässäpä se oli. Alle vaan kerroksia tarpeen mukaan, niitä mahtuu kyllä.

  2. Hei, koska tulee (vai tuleeko?) lisää Kööpenhamina-juttuja?! Itselläni kuukauden päästä edessä tämän vuoden reissu sinne, joten olisi kiva kuulla jos on jotain uusia vinkkejä.

    • Moikka, oi, tulee pian! Hirveän montaa vinkkiä ei valitettavasti tule, koska aikataulu oli niin kireä, mutta kuvia ja inspiraatiota ainakin! xx

    • Moikka, mulla on XS! Mitoitus on reilu, yleensä käytän Filippa K:n vaatteissa S-kokoa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.