Tule, tavallinen arki

Palasimme Kööpenhaminasta puolen yön maissa sunnuntaiyönä. Kodin tuttu tuoksu löi ovella vastaan outona kuten aina matkan jälkeen. Tein oloni kotoisaksi samalla tavalla kuin ennenkin, viskomalla matkalaukun sisällön pitkin lattiaa (lajiteltavaksi maagisena ajankohtana, jolloin kaikki vaivannäköä vaativat asiat tapahtuvat eli “myöhemmin”) ja lysähtämällä sen jälkeen sohvalle. Sain seuraa Juno-koirasta, jolla oli ollut niin kiireinen viikonloppu siskonsa kanssa, ettei se ollut edes ehtinyt huomata meidän puuttumista.

Pää on vähän pyörällä kaikesta matkoista palautumisesta. Tanskan pyrähdys oli pikainen, mutta sitä ennen olimme Puerto Ricossa monta viikkoa. Pyykkikorissa on yhä hiekkaisia hellevaatteita, joita emme ole ehtineet pestä. Kaikki kamat ovat levällään ja hermot hivenen kireällä, kun mitään ei löydy ilman mittavaa metsästysoperaatiota. Onneksi Jarnolla on käsittämätön kyky pysyä perillä ajelehtivien tavaroidemme jatkuvasti vaihtuvista sijainneista, olipa kyseessä sitten muistikortti, eilen riisumani sukka, matkalla ovelta jääkaapille hukkaamani kahvimaitopurkki (hei, voisi tapahtua kenelle vaan) tai sähkölasku, joka tuli kuukausi sitten. Tällä viikolla agendalla: jokikinen tavara paikoilleen ja jos paikkaa ei ole, ikkunasta ulos! Saatana!

Samaan aikaan kun yritän solahtaa takaisin arkeen, pitäisi alkaa jo suunnitella seuraavia reissuja – ensi kuussa on edessä pikkumatka Ahvenanmaalle ja viikko Kreikassa. Kesäkuuksi olemme kaavailleet vähän pidempää matkaa Eurooppaan emmekä ole vielä päättäneet milloin lähdemme ja mihin suuntaan auton nokka käännetään. Ihania asioita, joista olen tietysti innoissani – mutta voisinkohan vaan päättää, että vielä tällä viikolla en mieti mitään, vaan keskityn konkreettisiin käsilläoleviin asioihin? Kuten tekemättä olevaan kirjanpitoon, laskuihin jotka pitäisi lähettää ja matkajuttuihin, jotka pitäisi koota hujanhajan olevista muistiinpanoista. Ja pakkaseen unohtuneeseen puolukkajäätelöön. Varsinkin siihen. Ensi viikolla sitten katse kohti tulevia kuvioita.

Ihanaa olla kotona. Eniten kiinnostaa juuri nyt tämä tavallinen arki, ei tee edes mieli kehittää mitään suureellisia suunnitelmia vapaa-ajan ratoksi. Hengaan kotona, laadin todo-listoja ja keräilen voimia niihin tarttumiseen (olen aina ollut paljon parempi asioiden listaamisessa kuin niiden toteuttamisessa). Keittelen teetä, tunnustuksellinen kofeiiniaddikti yrittää nimittäin taas kerran vierottaa itsensä kahvista. Keittiö on epäilyttävän siisti, näkee ettei siellä ole kukaan tehnyt hetkeen ruokaa. Nyt pistetään taas pannut ja kattilat hommiin.

Sanokaa mitä sanotte, sänky on ihan paras paikka töiden tekemiseen. Vuosia sitten kun lähdin levy-yhtiömaailmasta ja totuin freelancerin vapauteen, epäilin että minusta ei saa enää ikinä yhteiskuntakelpoista yksilöä, joka kykenee kiinteisiin työaikoihin sidottuun toimistotyöhön. Neljän vuoden sivupolku nyrkkipajasta oikeaksi viestintätoimistoksi kasvaneessa yrityksessä vahvisti tämän todeksi. Tällä luonteenlaadulla on luksusta, kun voi aamulla vaan avata tietokoneen ja ryhtyä töihin kohtaamatta kylmää maailmaa untuvapeiton ulkopuolella (olkoonkin, että ihan joka aamu se ei onnistu).

Edelliseen oikeastaan liittymättä: aivan kauhea väsymys, vaikka nukun kunnolla joka yö. Kai se on taas tämä kevät, ihan kuin keho menisi talvihorroksessa torkutun pimeän kauden jälkeen shokkiin lisääntyvästä valosta. Sitä on ilmeisesti liikkeellä, kun Sugar Helsinki pyysi aiheesta mielipiteitä kevätväsymystä koskevaan juttuunsa. Kokemusta löytyy kyllä, mutta parannuskeinoja valitettavasti ei. Olisiko teillä vinkkejä ravistettavaksi hihasta? Muita kuin ulkomaille muutto?

PHOTOS BY STELLA HARASEK &>

36 thoughts on “Tule, tavallinen arki

 1. Podin samaa ongelmaa tässä jokin aika sitten. Itse otin käyttöön tänä keväänä perinteiset vitamiiniporetabletit, appelsiininmakuisena tietty. Niistä saanut sen verta virtaa, että pärjännyt iltapäiväkahviin asti pirteänä. : )

  • Vitamiineja vedän kyllä ihan kaksin käsin, ei pitäisi niiden puutteesta olla kiinni. Mutta ehkäpä kokeilen jotain rautavalmistetta, kuten alla Mia ehdotti. Tsemppiä sinnekin väsymyksen taltuttamiseen!

 2. Jatkuvaan väsyyn ehkä neuvoisin käymään lääkärillä, joka ottaa jos jonkinlaista verikoetta ja katsoo, että ovatko esim. kilpirauhas- ja rauta-arvot ja sensellaiset kohdillaan. Usealla kai kevääseen liittyy väsymystä muutenkin, mutta voisi olla hyvä tsekata myös ns. helposti hoidettavat syyt.

  • Hei anteeksi kun vastaan näin viiveellä! Taisin olla Köpiksessä enkä ehtinyt pitää kommentteja silmällä samaan tapaan kuin normaalisti. Joo, itseasiassa kävinkin lääkärillä ja selvitettiin mm. juuri nuo mainitut. Ei ollut mikään niistä kyseessä, joten ehkä se on sitten ihan vaan tätä klassista kevätväsymystä… Huoh. Hyvä puoli on, että sehän korjaantuu ajan kanssa.

 3. Nuo valurautapannut ♡♡♡

  Siis, mulla on takuuvarmat vinkit kroonisen väsymyksen lieventämiseen etc, mutta olen jo niistäkin monta kertaa kirjoitellut :D:D Joten, nyt vika kerta: Kalanmaksaöljy!! Sen D-vitamiini, Ei luokitella vitamiiniksi, vaan hormoniksi, ja edelleen Hyvänolon hormooniksi! Säännöllinen lusikallinen Pullosta auttaa takuuvarmasti! (kysy vaikka Dotsista ;) Ja, sitä ei saa niellä ns raakana, vaan Omenamehua suuhun, pieni purskuttelu, ja nielaisu; Ei maistu pahalle, eikä muulle kuin mehulle!

  Sitten: Neidonhiuspuu-uutetta! Enää sitä ei saa suomen luontaistuotekaupoista, koska oli niin tehokas!? (Dääm!!), mutta sitä onneksi saa tilattua Vitex nimisenä iherb:stä! Ja oisko noin 6e! Ei huono! Sitä 10-30 tippaa päivässä. Se oma määrä syntyy kokeilemalla. Mulla on 8 tippaa joka toinen pv. Mun frendille pitää antaa 20 tippaa. Se vaikuttaa suoraan aivojen verenkiertoa vilkastuttavasti! Toimii ☆☆☆ Oikeasti. En koskaan edes suostu suosittelemaan tuotteita, joita en ole itse kokeillut, ja todennut toimiviksi.

  On myös muitakin kaikkee ihanaa, mutta olen alkanut antaa niitä vain tilauksesta. :)))) Jokainen on kuitenkin niin omanlaisensa kokonaisuus, joten itse sen tuntee, ja vaistoaa mikä määrä on just se oikea ♡ Ikäkin on iso vaikuttava tekijä.
  Mutta, ihanaa että on reissuja tiedossa, ne piristää takuulla!!

  Pus :)

  • Mia! Tuota kysymystä kirjoittaessani ajattelin sua ja mietin, että tuleekohan sieltä vielä joku öljyaiheinen vinkki, ja TULI! :D Joo, tuo kalanmaksaöljy oli kyllä hyvä, mä käyn hakemassa sitä huomenna. Neidonhiuspuu-uute, oho – onkohan se samanlaista kuin ruusunjuuriuute? Sitä käytän ja siitä on kyllä apua, mutta ei niin paljoa että ongelma häviäisi.

   • EiKä?! :O
    Tiäkkö… , olin ensin, että en nyt enää kirjoita mitään!? Sitten palasin takaisin, ja noh, antaa vielä kerran mennä ;)))!

    Tässä kirjoittaessa näistä ko valmisteista, on hieman hankalaa saada sellaista kerrontaa, joka tukisi isommin näitä, koska; nämä todella ovat ihme-aineita ♡ Siksi mieluummin haluan itse puhua näistä :)

    Ja, ei. Ruusu-uute ei ole samaa! Olen jopa itse uuttanut omat ruusutippani! Ja, noh, melkeinpä kaikki tippani ;)
    Suurin ero on näissä se, että Neidonhiuspuu vaikuttaa suoraan aivoihin. Ruusutipat vasta välikäden kautta. Ja, toki jos haluat, voin kirjoittaa meilin!? Siinä on helpompi saada sanottua asioita, kuin tässä :D
    Ruusu-uute vaikuttaa ns maksaan, ja sitä kautta hermostoon. Ja, tietty munuaisiin.

    Mutta, se on harmi kun suomessa kiellettiin muutama vuosi sitten Neidonuute! Se oli ikisuosikki ♡
    Mutta, Vitexin nimellä tosiaan saa, onneksi! Niitä on kahta lajia siellä. Toinen on alkoholilla, ja toinen on ilman. Se ilman alkoholia on paras aloittaa.

    Samaten se Oliiviöljy+kurkuma+mustapippuri on kuureina myös talvikausina hyvä lisä! Ei tuu lenssuja :D

    Mutta, ihana kiitos ajatuksestasi ♡ perille näköjään tuli!

    Ps. Mähän en sitten enää asu helsingissä :) Se riitti. Olen nyt hevosien (about parisenkymmentä tallia ympärillä!) keskellä!! Ooh! Jos tiiät mm Wiurilan kartanon! Upea paikka :) Siis Salossa vaikutan hetken, ja tästä Tampere.

    Palaillaan! ☆☆☆

    • Apua, en mä pahalla tarkoittanut, älä vaan lopeta kommentoimista :D Musta on kivaa vaan kun alan aavistaa mitkä aiheet ja asiat herättävät kenessäkin vastakaikua!

     Kiitos selvennyksistä. Toki saa sähköpostiakin laittaa, mulla on vaan huono omatunto kun tuntuu etten ehdi vastata läheskään jokaiseen ihanaan viestiin jonka teiltä saan. Koitan skarpata!

     Miksi ihmeessä se superuute kiellettiin Suomessa?! Alkoi heti kiinnostaa kahta kauheammin.

     Parikymmentä tallia, älä kerro enempää, kuolen kateuteen. Ei vaan, vie hevosille rapsuja minunkin puolestani. Kyllä minäkin joku päivä asustelen jossain jossa ympäriltä kuuluu hirnahtelua. Onnea uusille kotikulmille!

     • Dont worry! ;)) en tod. ota mitään ns täällä ikinäkoskaan “pahalla” ♡
      Olen aina pitänyt sun omintakeisesta energiasta ☆ tarkoitin vaan noita “reseptejä” ;D Ne on itelle niin itsestäänselviä, että tuntuu hassulta aina kirjoittaa niistä :)

      Joo! Jännä homma tuo kaiku ♡♡

      Äläkä koskaan tunne huonoa omaatuntoa jos ei ole aikaa meilailla! Tiedän tunteen! En itsekään ehdi! Se on vähän kakspiippuinen homma :D

      Se kiellettiin, koska muuten lääkkeet ois jääny myymättä :(
      Lääkkeet osa ovat supertärkeitä! Mut, sitten on ns täytelääkkeitä, joissa ei ole välttämättä mitään todellista hyötyä. Ja, raha ratkaisee liikaa. Älytöntä!

      Tuli muuten mieleen sekin, että jos sulla on väsymys nyt isompana, voi johtua myös raudan puutteesta. Pohjoisen tähtien alla tarvitaan ihan ns lihasta saatavaa rautaa, jotta voimme hyvin täällä. Tosin, käytän itsekin luomua, tai riistaa! He ovat eläneet onnellisen elämän ♡
      Rautajuoma Salus Floradix on huippua! Sitä saa ihan apteekeista ja on turvallinen.

      Joo! Ihahaa…. :)) Uskonkin, että asut! Se mullakin on tavoite, että omat eläimet!

      Kiitos!

     • Rauta! Sitä en olekaan ajatellut. Pitääpä testata, kiitos. Ja palaan sun meiliin pian xxx

 4. Mitä kaikkea tuohon työhön nykyään kuuluu? Vai onko se asia, joka ei kuulu blogin puolelle? Muistelen useammankin joskus sitä kysyneen kommenteissa ja eräänlaisena vastauksena kai oli tuo tähänkn postaukseen linkitetty juttu, jossa oli nyt lähinnä mennyttä mellakka-asiaa. Mietin vaan, että jos teet esim. noita matkajuttuja, niin mihin mediaan, ja mistä niitä voisivat kiinnostuneet lukea.

  • Kyllä työjutuista saa kysyä! En ole ehkä osannut niitä kaikkia täällä avata, mutta ei ne salaisuuksia ole. Pääasiallinen tulonlähteeni on tämä blogi, mutta teen muutakin kirjoittamiseen, valokuvaamiseen ja konseptoimiseen liittyvää. Siis erilaisille asiakkaille sellaisia töitä, jotka eivät tähän blogiin liity. Tekstejä, kuvia, konsepteja ja ideoita, milloin mitäkin.

   Matkajuttuja myös! Gloriaan on tulossa juttu Puerto Ricosta ja myös Momondon sivuille.

 5. Tahdon kuulla myös ravisuttavia keinoja kevätväsymyksen häätämiseen!!
  Voin sanoa liioittelematta, että JOKA kevät on pieni kuolema.
  Vaikka kulttuuria, liikuntaa, mitä puuhaisi!!
  Tsempit♡

  • Pieni kuolema! KYLLÄ! Tuntuu että joka aamu saa raahata itsensä ruumisarkusta ulos.

 6. Olen ollut n. 20 vuoden opiskeluputken jälkeen kuukauden lomalla. Kävin kahden viikon verran matkoilla ja lopun aikaa olen pötköttänyt sängyssä, ennen kuin sidon itseni työelämään ja alaan liittyvään ikuiseen uuden opetteluun. Aina kun tulee toimeton, saamaton ja väsynyt olo, muistutan itseäni safarilla nähdystä alligaattorista, jonka päivän agendana oli maata suu auki ja pyörähtää akselinsa ympäri kerran kahdessa tunnissa. Kymmenen metrin päässä leopardit lekottelivat laiskoina puun alla, vaikka edessä laidunsi sata mehukasta bambia. Lehtien siimeksestä oksalta pilkisti täplikäs, liikkumaton takatassu.

  Ei aina jaksa, eikä pidäkään jaksaa. Lepo vaan ennen kesän rientoja!

 7. Hienot kuvat!
  Kyllä kotiin on aina kiva palata reissujen jälkeen ja kaivautua ikiomaan sänkyyn:) Vinkkinä ennen Kreikan matkaa… Kurkkaa Karkkipäivä- blogin Sannin mahtavat Kreikkasivut ja saarihyppelyt, löytyy paljon tietoa.

 8. Ihana arkijuttu, tavallosrt huolet ja asiat ! Itsekin elämänvalintoja pohdin. Saako kysyä, oletteko saaneet tai tavoitteena saada kohtuulliset / riittävät tulotkin vapaina lintulaisina?

  • Joo, ollaan! Ei tässä pelkoa äkkirikastumisesta ole, mutta tullaan toimeen ja ollaan enemmän kuin tyytyväisiä valintoihimme.

 9. Oletko jo liiankin kanssa matkoilla? Saattaisi arki olla vähemmän stressaava, jos malttaisit hetken olla paikallasi!!??

  • Haha! Ei ole siitä kyse, enemmänkin siitä että nyt osui pari reissua ihan peräkkäin ja molemmat olivat vielä työmatkoja, joissa oli aika kova tahti. On vaan ollut siis hässäkkää, mutta onneksi tästä huhtikuusta on tulossa rauhallisempi.

 10. kyllä se siitä! ;)

  täälläkin raapustellaan listoja, toteutus on sitten niin ja näin… heh. kummat sulla ollut tehokkaammat; sähköiset vaiko ihan kynällä kirjoitetut?

  olisi huippua lukea yrittäjän käytännön töistä, mitä konkreettisesti kuuluu arkeen päivittäin/kksittain/vuosittain paperitöineen, laskutuksineen, sopimuksentekoineen jne, ja onko sun firma vielä tmi? keitä konsultoit kiperissä tilanteissa (silloin alussa)?

  mietin askellusta tuntemattomaan ja auttaisi kovin. :)

   • Ulkoasun ja käyttöliittymän olen suunnitellut itse, mutta mulla oli koodari apuna vastaamassa teknisestä toteutuksesta. WordPress on melko helppokäyttöinen ja olisin varmasti itsekin osannut, kun olisin ottanut vähän selvää, mutta katsoin fiksummaksi pistää asialle joku siihen perehtynyt ja käyttää oma aika johonkin tuottavampaan kuin tutoriaalien googlaamiseen :D

  • Teen molempia listoja, mutta paremmin pysyy tallessa ne sähköiset. Niitäkin on sit kaikkialla, sähköpostissa, puhelimen muistiossa, tietokoneen stickiesit… argh. Loputon listasuo.

   Hmm, vaikea avata lyhyesti mitä kaikkea yrittäjän arkeen kuuluu, ehkä pitäisi tehdä aiheesta ihan oma postaus? Kiinnostaisiko muita?

   Mulla on sekä tmi että oy, ensinmainittu on ollut telakalla pitkään ja teen nyt oy:n kautta. Ei mulla oikein ollut ketään jota konsultoida, olispa ollutkin. Nyt viimeisen vuoden pari on ollut kirjanpitäjä, joka on neuvonut oy-kiemuroissa ja onneksi hoitanutkin niistä suurimman osan. Paras neuvoni onkin, että hommaa heti hiton hyvä kirjanpitäjä, johon luotat – se huono tulee tosi, tosi paljon kalliimmaksi kuin hyvä.

   Tsemppiä toivotan, uskon että askellus kannattaa ja kantaa! Itse en palaisi enää takaisin enkä ikävöi päivätöistä mitään. No ehkä työterveyspalveluita.

   • kiitos vastauksita todella.
    muitakin kiinnostaisi varmasti!

    niin ja miten annomedia tähän kaikkeen sopii? lisähaara? :)

   • Joo, kerro lisää työ- ja urajuttuja! ihan käytännön tasolla siis, esimerkiksi miten paljon teet varsinaisia töitä per viikko, miten homma toimii parhaiten sun kohdalla (oy vs. tmi; aamulla heti työt käyntiin vai rento päiväohjelma ja loppurutistus vaikka öisin ennen deadlineja, jne?), haaveet tai suunnitelmat tulevaisuudelle…

    On hienoa, että tämä Suomen paras blogi mahdollistaa sulle tietyn vapauden ja on tarpeeksi tuottoisa toimiakseen pääasiallisena tulonlähteenä.

    Samaan hengenvetoon vielä kiitos kaikesta inspiraatiosta, jota olet vuosien varrella antanut.

 11. Mahtavia matkasuunnitelmia teillä! Ahvenanmaalla en ole koskaan käynyt, mutta sitä kehuu kyllä kaikki.

  Palautin maanantaina (viimeinen palautuspäivä on päivä sekin) veroilmoituksen, ja nyt on niin sankariolo, ettei meinaa työnteosta tulla mitään. :-D Että joo, arkeen paluuta yritetään täälläkin, suosiolla kahvin avustuksella tosin.

  • Oho! Veroilmoituksen ajallaan palauttamisesta ansaitsee kyllä mitalin tai ainakin kuohuviinilasin, joten lähettelen täältä virtuaalisia kuplia, POKS POKS!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.