Melkein viikonloppu

Takana taas yksi pikakelattu viikko, edessä toivottavasti hiukan hitaampi viikonloppu. Mitään sovittua ohjelmaa ei onneksi ole, mutta vipellystä varmasti riittää, sillä meille tulee tänä iltana hoitoon ei vain yksi vaan kaksi mäyräkoirapentua. Iiiiiiiiih! Sydämeni on jo valmiiksi sykkyrällä. Kelasin viettää koko viikonlopun lattialla mäyräkoirakasan alla, varautukaa kuvatulvaan. Jos haluatte seurata tätä spektaakkelia reaaliajassa, kannattaa ottaa Instagramissa seurantaan meikäläisen (eli @stellaharasek) Instastory-videot.

Kuvat ovat joltain menneeltä aamulta. Mies käy hiilihydraateilla ja rakastaa leipää, paras on kuulemma Levainin nimikkoleipä ja toiseksi paras Anton & Antonin lähes samanniminen Petit Levain. No, lähikaupan halvin patonkikin menee kyllä alas yhtä iloisesti, joten tärkeintä taitaa olla, että leipää on. Minäkin rakastan leipää, mutta syön sitä huomattavasti maltillisemmin, jotta mahtuisin jatkossakin pillifarkkuihini.

Viime viikkoina on ollut ajatukset ihan muissa asioissa kuin kukkasissa enkä ole edes vilkaissut kukkakauppaan päin. Mutta sitten oli kuvaukset ja sitten yhdet syntymäpäivätkin, molempia varten tarvittiin jotain kaunista ja muistin hortensiat. Syksyisen sinivioleteissa hortensioissa on jotain villiä. Ne eivät suostu sulautumaan seinään, vaan ovat läsnä joka terälehdellään, värisevät kaiken keskipisteenä ja vaativat huomiota.

En olekaan vielä kertonut, että meillä on upea uusi jääkaappi – sen nerokkaasta salaluukusta ovat kaikki ystävät kateellisia. Samsungilta saatu jääkaappi on musta, kiiltävä ja näyttää vähän Darth Vaderilta, on tosin hiljaisempi. Esittelen sen paremmalla ajalla – ja ajattelin samalla täyttää jonkun teidän esittämän toiveen ja paljastaa mitä jääkaapistamme löytyy. Juuri nyt siellä ei tosin ole muuta kuin valkoviinin pohjat, suolakurkkuja ja vähän juustoa, mutta siitähän saa vallan hyvän välipalan tähän perjantaihin ennen kauppareissua.

Emme oikein jaksaneet kesällä viihtyä keittiössä – taisimme elää Via Tribunalin pizzoilla ja voileivillä. Ikkunoiden takana pimenevä syksy on saanut taas kummasti kiinnostumaan kotona olemisesta ja kokkaamisesta, tekee jopa mieli kokeilla uusia ohjeita. Saa nähdä mitä kaikkea keksitään. Palataan keittiöaiheisiin pian. Nautitaan perjantaista, kuullaan huomenna! Tai Instagramin puolella jo illalla heti kun ne pienet pentuset saapuvat. En malta odottaa.

PHOTOS BY STELLA HARASEK

16 thoughts on “Melkein viikonloppu

 1. Komppaan kyllä Jarnoa!! #leipäonparasta

  Ja; mikään esim Omatekoinen leipä/kakko etc ei kyllä aiheuta ns vatsanväänteitä, koska niihin Ei ole lisättynä sitä kuuluisaa järkkyä vehnänlisäämisGluteiinia! Joka saa omankin teräsvatsan turpoamaan!!
  Rehellinen, puhdas aito vehnä on mm iholle tärkeää kosteudensitomisainetta ja kirkastaa ihoa. Kokeiltu on. Olin vuoden syömättä mitään leipää ja naama näytti kuuskymppiseltä?!## Järkytyin suuresti.
  Mutta, valitettava tosiasiahan on, että jauhoparannetta etc lisämömmöjä lykätään aivan liikaa! Noissa Antonin leipäsissä ei niitä taideta käyttää
  Mähän aina siis laihdun, jos puputan omatekemää leipää tai ihan kilotolkulla perunaa!
  Espanjassa kun onneksi noita paranteita ei käytetä! Ainakaan Torreviejassa . Eläköön punkku ja patonki!

  Iik. Koiranpentuja!! ❤… en ehkä kestä

  • Olen ihmetellyt itsekin tätä, että _miksi_ moniin leipiin oikein väkisin _lisätään_ vehnägluteenia (huom, luteiini on eri asia), parantaako se olevinaan leivän laatua jotenkin? Sama juttu kun jotain leipää oikein isolla mainostetaan KAURAleiväksi, ja sitten kun luet tuotesisällön niin ensimmäisenä on VEHNÄjauho! :o Olen itse vilja-allerginen, ja ainoa vilja jota voin syödä on puhdas kaura. Syön leipää todella harvoin, mutta joskus ostan herkuttelumielessä, ja siksi on tullut lueskeltua noita ainesosaluetteloita. Gluteenittomat-osastolta hankin omani.

   • Jep. Luteiini on toki eri kuin Gluteiini.
    Se pidentää leivän ikää. Ikävä kyllä.
    Kun teen itse, tunnen vatsassa heti eron, ja käytän myösmyös jauhoja Joissa Ei ole ns samaa parannetta. Ei tarvitse edes olla gluteeinille herkkä etc kun normivatsakin reagoi noihin lisäaineksiin! Itse tehty leipähän pitää syödä parin pv sisään jotta ei homehdu! Koska näin luonto on meidät tarkoittanutkin syödä. Onneksi saa luomua helposti.
    Espanjassa on perinneleipurit onneksi vielä voimissaan! Toisaalta pelottaa jos sinnekin alkaa tipahdella näitä hiton “myrkkyjä” muka arkea helpottamaan

   • Musta tuntuu, että KAIKKIIN leipiin lisätään nykyisin vehnäjauhoja! Esimerkiksi oikeaa ruisleipää ei löydy mistään Oulun alapuolelta, vaan kaikissa on aina ensimmäisenä ainesosana vehnäjauho. Huijaus sanon minä!

  • Oho, tää kaikki on mulle ihan uutta! Oon siis ajatellut, että mulle ei vaan sovi isot hiilarimäärät. Antonin leivistä en tiedä, mutta voisi kuvitella että niihin ei laiteta mitään ylimääräistä? Pitääpä kysäistä.

   • Joo, kysy!
    Jännää on ainoastaan tää, että naiset on vielä herkempiä “lisätyille paranteille” kuin miehet. Se on mysteeri… Mutta, pähkäilin senkin jotenkin vain liittyvän ns hormooneihin?! Kun kaikki nyt vaikuttaa kaikkeen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.