Viisi huomiota viikolta

1 ~ Pehmeä leoparditakki pelastaa tilanteen, kun painelee koko viikon katsomatta kunnolla peiliin, keskittyy pysymään kuivana ja lämpimänä eikä kykene pukeutumaan muuhun kuin jättikokoiseen huppariin ja joogatrikoisiin. Jollain taianomaisella tavalla näyttävä takki saa kaiken näyttämään ihan tarkoitukselliselta, siltä että juuri tämännäköisenä suunnittelinkin tällä viikolla maleksivani kaduilla – ehkä tämä onkin lopulta pokkakysymys? Ja kyllä, tiedän että joogatrikoot eivät ole housut, mutta sanottakoon puolustuksekseni, että takalistoni ei vilku pitkän hupparin alta. Jos kuitenkin pukisi ihan oikeat pöksyt ensi viikolla. On onneksi tämä viikonloppu aikaa harjoitella.

2 ~ Kun koko viikon (siis ihan koko kirotun viikon) on satanut vettä, tuntuu siltä että saisi ylellisen lahjan kun kohdalle osuukin kuiva päivä ja kaupan päälle vieläpä auringonpaistetta! Olin häikäistyä ja pökertyä kaikesta valosta, joka yllemme tänään valettiin. On ollut ihana päivä: kävimme töiden jälkeen puistossa kävelyllä ja piipahdimme vielä kirppikselle, josta lähti mukaan vanha lyijykynäpiirros puisissa kehyksissä. Tykkään ajatuksesta, että kodin taidekokoelma karttuu harkittujen hankintojen lisäksi sattumanvaraisilla kirppislöydöillä. Olkoonkin, että vähän naurattaa joka kerta kun ujutan lauseeseen sanan “taidekokoelma” – mutta kokoelma se on pienikin!

Tykkään myös lähipuistojemme taidekokoelmista eli patsaista, joista osa on kummallisia ja osa tosi kauniita. Tämä pensasaidan mutkaan piiloutunut marmoriveistos 60-luvun alusta on suosikkini, eikä vähiten siksi että pikkulinnut käyvät pulikoimassa maljassa.

3 ~ Matkakuumetta on taas ilmassa, seuraava reissumme nimittäin häämöttää reilun viikon päässä. Palaan asiaan ihan lähipäivinä, sillä haluan tietysti onkia teiltä kaikki parhaat vinkkinne ja suosituksenne. Tuttuun tapaan olemme vasta viime tingassa pohtimassa mitähän sitä perillä tekisi – tai jos ollaan ihan täysin rehellisiä, alamme yleensä pohtia sitä vasta perillä, mutta tällä kertaa olisi tarkoitus tehdä poikkeus ja laatia jonkinlaisia alustavia suunnitelmia.

4 ~ Kahviton elämä senkun jatkuu eikä kofeiinista ole kumma kyllä tullut mitään vieroitusoireita, ei edes sitä kuuluisaa kahvipäänsärkyä joka riivaa monia ystäviä jos he eivät saa joka-aamuista kahviannostaan. Sen sijaan olen huomannut, että oloni on tosi paljon parempi. Kappas, ei se jatkuva hytkyminen ja hysteria ollutkaan osa neuroottista luonnettani, vaan kofeiinitärinää! Kesti vain noin kaksikymmentä vuotta tajuta. Mutta mitä kylmemmiksi aamut käyvät, sen enemmän tarvitsen jotain lämmintä käynnistyäkseni. Otan siis kaikki teidän (tsihih) kuumat teevinkit ilolla vastaan.

5 ~ Viikko on ollut loputtoman, laahaavan pitkä, vaikka samalla tuntuu etten ole ehtinyt saada aikaiseksi puoltakaan siitä mitä piti. Laiskotuttaa ja tekisi mieli viettää koko viikonloppu sängyssä, syödä karkkia ja katsoa elokuvia, mutta konsultoin juuri työlistaani, joka on asiasta täysin toista mieltä. Ehkä voin silti aloittaa lauantaiaamun ihan pikaisella leffahetkellä? Aamupalaksi salmiakkiaakkosia, minttusuklaakuulia ja kirsikkatoffeeta. Mmm.

PHOTOS BY STELLA HARASEK & JARNO JUSSILA

18 thoughts on “Viisi huomiota viikolta

 1. Savustettu tarry Lapsang souchong ja pu ehr sopivat usein kahvinrakastajille. Omat suosikit on nyt china golden monkey ja joku hyvä oolong -alishan vaikka. Siis oikeeta hyvää laadukasta teetä ilman kukkasia ja eteriisiä öljyjä. Suosittelen puhtaita teelaatuja koska vaikutat laatutietoiselta nautiskelijalta.

 2. Thé Huoneesta Eerikinkadulta saa ihanaa organic chaita, sopivan mausteista näihin syyskeleihin. (Nautin aamuteeni toisen kissani kanssa niin, että hän nuuskii, minä hörpin, ja tämä on hänen erityinen suosikkinsa.) Myös saman putiikin Mata Hari on ihanan mausteista, vähän makeampaa vaan.

  • HAHAHA! En kestä, ihanaa tuo teidän yhteinen teerituaali. Kiitos vinkistä, otetaanpa tämäkin lähempään tarkasteluun!

 3. Jos haluaa kokeilla vihreää teetä, joiden paahteisuudessa on jopa hieman aavistusta kahvimaisesta luonteesta, niin suosittelen: intialainen reilun kaupan Chamraj tai Tallinnan Kohvierin Lung Ching (tai Longjing, jos Suomesta ostaa). Kohvierin Japan Kukicha on myös valloittavaa.
  Mate-juomat saattavat myös viedä mennessään.
  Hyvää reissua!

 4. Asu on iiiihana.
  Tuo kahviasia on niin mielenkiintoinen. Mä oon päässy aika pitkän yrittämisen ja henkisen valmistautumisen jälkeen eroon yli 3kk sitte. Toki olen ollut ilman ennenkin, mutta havainnot on aina vähän uudenlaisia. Kaipauksia on edelleen, mutta sorruin muutaman kerran, siis yhteen kuppiin ja tuloksena oli se, että en nukkunut. Mä tajusin, että se yökukkuja, joka olin kuvitellut olevani, kauhee tarve puuhata ja valvoo, oliki kofeiini!! Niin pitkään kestää vaikutus mulla vaikka neljän aikaa oisin juonu. Nyt en enää ole uskaltanut juoda vaikka välillä on tullu kiusaus!

  • Oho! Joo, ymmärrän kyllä hyvin. En ollut minäkään ikinä ajatellut mistä se kaikki tärinä ja hysteria tulee, olettanut vaan että se on osa minua. Jännittävää huomata olevansa todellisuudessa paljon rauhallisempi tapaus :D

   • Tää on niin vaikeeta! Mun vatsa ei kestä ollenkaan kahvia, paitsi jos juon sen vasta myöhemmin iltapäivällä, mieluummin vasta työpäivän jälkeen kotona. Aikaisemmin se saa minut ylivirittyneeksi ja päivällä aamukahvin johdosta vatsa ei järkytykseltään sulata ruokaa ollenkaan vaan kerää ilmaa ja pää on kuin pilvessä. Kofeiiniyliherkkä. Mutta silti aloitan päiväni aina kahvilla, kaipaan sitä huumaavaa tunnetta, tee ei kelpaa.

    Silti joka päivä päätän yrittäväni seuraavana aamuna. Juurikin tuon ylivirittyneen olon ja väsymyksen pois saaminen. Lisäksi vatsa voisi toimia paremmin ja iho voida paremmin, kuiva iho kuivuu entisestään tämän diureetin takia. VAIKEETA :D

  • Tää on niin vaikeeta! Mun vatsa ei kestä ollenkaan kahvia, paitsi jos juon sen vasta myöhemmin iltapäivällä, mieluummin vasta työpäivän jälkeen kotona. Aikaisemmin se saa minut ylivirittyneeksi ja päivällä aamukahvin johdosta vatsa ei järkytykseltään sulata ruokaa ollenkaan vaan kerää ilmaa ja pää on kuin pilvessä. Kofeiiniyliherkkä. Mutta silti aloitan päiväni aina kahvilla, kaipaan sitä huumaavaa tunnetta, tee ei kelpaa.

   Silti joka päivä päätän yrittäväni seuraavana aamuna. Juurikin tuon ylivirittyneen olon ja väsymyksen pois saaminen. Lisäksi vatsa voisi toimia paremmin ja iho voida paremmin, kuiva iho kuivuu entisestään tämän diureetin takia. VAIKEETA :D

 5. Kuumia teevinkkejä tulossa! Itse kävin läpi tuon neloskohdan valaistumisen lähemmäs kymmenen vuotta sitten, joten olen jo ehtinyt juoda läpi jotakuinkin kaikki kaupungin teepuodit. Teemakuhan on kaikilla ihmisillä tosi erilainen, joten todennäköisyys että mun suositukset kolahtaisi juuri sinulle on tosi pieni, mutta en silti malta jättää käyttämättä oivaa tilaisuutta besserwisseröidä ja promotoida lemppariputiikkeja jotta pysyvät varmasti pystyssä. Kaupungin top kolme on:

  1. Demmersin vihreä luomujasmiinitee. Tämä on kuulemma luopumassa luomusertifikaatistaan lähiaikoina, mutta kama on edelleen samaa.
  2. The Ouncen Kiinalaisen rakastajan unelma
  3. The Ouncen Romeo ja Julia

  Ja vuodenaika huomioiden bonuksena paras joulutee ikinä on The Ouncen Revontulten lumo.

  • Oi, kiitos tuhannesti tästä listasta! Pitää käydä nuuhkuttelemassa, siitä varmaan selviää nopeasti ovatko omaan makuun.

 6. I FEEL YOU! Tämä viikko on tuntunut loputtoman pitkältä, eikä vähiten siksi, että selkäni sanoi sopimuksen irti ja tämä viikko on menty töissä kipulääkkeiden ja selviytymismoodin voimalla. Rauhanneuvotteluja selän kanssa käydään yhä, eilen alkoi tuntua, että pääsen pikkuhiljaa tuosta toisesta osapuolesta voitolle. Enkä edes aloita tuosta säästä, olenpahan voinut koko viikon lompsia kumisaappaissa, jotka on helppo potkaista jalasta, koska kumartua ei voi.

  Eilen paistoi aurinko ja kassissa mukana lakusuklaata ja Fazerin joulusuklaalevy. Thank god this week is over! Ja tuo sinun takkisi on huikea, sopisi hyvin yhteen saappaideni kanssa! :D

  • AISAAKELI! Sympatiaa! Mun viikko ei ole ollut kyllä yhtään niin haastava kuin sulla. En nyt tiedä selästäsi tietenkään sen enempää, mutta pakko silti suositella kiropraktikkoa, itse olen saanut siitä nopeimman avun akuutteihin kiputiloihin. Jos asut pääkaupunkiseudulla ja vinkki kiinnostaa, let me know niin annan yhteystiedot.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.