Munkit kainalossa kotiin

Tämä tavanomainen tiistai jääköön historiaan päivänä, kun kävelin kotiin paljain jaloin. Toisessa kädessä kassillinen rahkamunkkeja ja kotisimaa, toisessa Alexander Wangin herrainkengät, jotka olivat hiertäneet haavat molempiin kantapäihin. Luovutin kolme korttelia ennen Kapteeninkatua. Ensimmäisen kerran ulkoilmaa tänä keväänä tervehtivät varpaat kipristelivät Tehtaankadun lämpimällä asfaltilla. Päivän paras hetki.

2014-04-29-stellaharasek-vappuetkot-022014-04-29-stellaharasek-vappuetkot-012014-04-29-stellaharasek-vappuetkot-03

Kotona heitin nilkkakengät nurkkaan ja katoin melkein samalla ovenavauksella saapuneen naapurin kanssa pöydälle pienen varaslähdön vappuun. En oikein ymmärtänyt vapun olemusta ennen kuin jokunen vuosi sitten oivalsin, että vappuna saa hyvällä omatunnolla ahtaa napaansa munkkeja ja simaa. Tänään oivalsin, että paras paikka syödä ne on kämppäkaverin sänky, ei tule nimittäin sokerimuruja omiin lakanoihin.

2014-04-29-stellaharasek-vappuetkot-042014-04-29-stellaharasek-vappuetkot-052014-04-29-stellaharasek-vappuetkot-06

Herkut kiinnostivat muitakin paikallaolijoita. Mikäs se sellainen vappu on, ettei mäyräkoirille anneta munkkeja. Nakkitarjoilu on onneksi jo perinne.

14 thoughts on “Munkit kainalossa kotiin

  1. HAUSKAA VAPPUA!

    Luulen, että nakkitarjoilun tullessa ajankohtaiseksi täältä löytyy yksi samanlainen ilme kuin murjaaniprinsessa Junolla on kuvassa ;)

    • Kanniston rahkamunkkeja myydään Kanniston leipomoissa – ja tietty Anton & Antonissa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.