Enemmän elämää

Kaupallinen yhteistyö: MasterpassTM by Mastercard

Rakastan tapahtumia. Energia tiivistyy, kun ihmiset kokoontuvat saman elämyksen äärelle. Livemusiikistakin saa aina vähän enemmän irti kuin levyltä kuuntelemalla. Liittyy varmasti siihenkin, että monet esitykset, keikat ja festarit tulee koettua hyvässä seurassa eikä yhdessä vietetty aika mene ikinä hukkaan. Yksinkin on hyvä, mutta usein varsinkin jaetuissa kokemuksissa on taikaa.

Harmi vaan, että olen surkea käymään tapahtumissa. Usein havahdun vasta siihen, että liput on loppuunmyyty, tai näen somesta kuinka kaikilla muilla on hauskaa tapahtumassa, jonne minunkin oli tarkoitus mennä, mutta näköjään unohdin. Onneksi työ kuljettaa moniin tapahtumiin, ja aina on niitä keikkoja ja festareita, joihin päädyn puolisattumalta sen enempää suunnittelematta. Mutta jos alan muistella, ei niitäkään ole viime vuosien kiireiden keskellä liikaa ollut. Monena iltana on ollut helpompaa jäädä kotisohvalle kuin alkaa viime tingassa metsästää lippuja – jos niitä on enää edes saanut.

Tänä keväänä ajattelin petrata ja varata hyvissä ajoissa etukäteen liput tapahtumiin, joihin haluan mennä. Kun liput on hankittu ja päivämäärät kalenterissa, tulee varmasti mentyä, ja halutessaan saa seuraakin mukaansa, kun on hyvissä ajoin kyselemässä. Kokosin pienen listan lähikuukausien kiinnostavista tapahtumista! Listan lopussa vinkkaan myös uudesta maksutavasta, joka helpottaa lippuhankintoja.

TAMPERE FILM FESTIVAL 7. – 11.3.

Olen jo parina vuonna miettinyt, että olisipa hauskaa ajoittaa viikonloppu Tampereella samaan syssyyn Tampereen elokuvajuhlien kanssa. Olin nimittäin opiskeluvuosinani muutamankin kerran tapahtumassa töissä, kuten melkein kaikki elokuva- ja taidekoulumme opiskelijoista. Tein siellä melkein kaikkea: kirjoitin kuvaustekstejä nettisivuille, käsittelin kuvia, naputin tiedotteita, myin lippuja ja mikä tärkeintä, join kaljaa kansainvälisten vieraiden kanssa. Viikko oli aina ikimuistoinen, mutta leffoja kerkesin muilta kiireiltäni nähdä aivan liian vähän. Ehkä olisi jo korkea aika osallistua tapahtumaan ihan vaan elokuvan ystävänä, popparit kainalossa? Kenties teemme Jarnon kanssa retken vanhaan kotikaupunkiimme, tai houkuttelen vanhan Lontooseen muuttaneen opiskelukaverin seurakseni.

MAMMA MIA -MUSIKAALI Helsingissä alkaen 4. toukokuuta

Kehuttu klassikkomusikaali kiinnostaa! Nostalgiassa on vastustamatonta imua, äitini hyräili Abba-kappaleita kun olin pieni. Olisi ihanaa nähdä pitkästä aikaa viihdyttävä show, jossa saa vapaasti heittää aivot narikkaan ja tempautua mukaan tarinaan. Musikaali nähdään Helsingissä noin kuukauden verran toukokuun alusta kesäkuuhun alkuun, joten sieltä löytyy varmasti hyvin vielä passeli päivämäärä.

HELSINKI LIT 25. – 26.5.

Helsinki Lit kuuluu niihin tapahtumiin, joista olen intoillut siitä saakka kun se perustettiin pääsemättä vielä kertaakaan paikalle. Olisikohan tämä se kevät, kun tilanne korjataan? Sekä sieluni että talven kohmettama pääkoppani kaipaavat uutta ajateltavaa. Kansainvälinen kirjallisuusfestivaali järjestetään Savoy-teatterissa, jonka lavalla kotimaiset kijailijat ja ajankohtaiset ulkomaiset kirjailijat kohtaavat erilaisten keskusteluiden merkeissä. Ohjelmisto julkaistaan kokonaisuudessaan vasta myöhemmin alkuvuodesta, mutta tiedossa on jo, että yksi kansainvälisistä vieraista on italialainen Domenico Starnone, joka kuuluu kotimaansa nykykirjallisuuden tunnetuimpiin ja palkituimpiin nimiin.

SIDEWAYS 8. – 10.6.

Tässäpä toinen tapahtuma, jossa on käynyt suunnilleen jokainen ihminen, jonka tunnen, paitsi minä! Tänä kesänä se korjataan, sillä helsinkiläisen festivaalin pääesiintyjäksi on kiinnitetty The National (US) ja sitä ei sovi missata – olen nähnyt yhtyeen muutaman kerran ennenkin, joten tiedän liian hyvin mitä menettäisin. Poppoon uusin levy on ollut meillä tehosoitossa koko kevään. Kiinnostaa kovasti myös newyorkilainen Cigarettes After Sex (US), josta kirjoitin pari vuotta sitten. Artistikattauksesta löytyy muitakin kiintoisia nimiä, kuten MØ (DK), Deerhunter (US) ja kotimaiset SUAD (ihana), Pariisin Kevät ja Pyhimys. Kaupunkifestarit ovat muuten ehdottomasti paras festaroinnin muoto, kun yöksi voi fillaroida kotiin. Aah.

TAMMERFEST 19. – 21.7.

Tammerfest oli erottamaton osa kesää silloin kun opiskelin Tampereella. Luulin, että paikallinen kaupunkifestivaali kuuluisi osaltani jo menneisyyteen, mutta vähänpä tiesin, että tänä vuonna sinne on tulossa soittamaan Mew! Progehenkisestä popistaan tunnettu tanskalainen yhtye on ollut minulle vuosien varrella niin rakas, että olisin valmis hyppäämään junaan pelkästään tuon yhden keikan takia. Tammerfestissa esiintyy toki liuta muitakin artisteja, mutta parasta siellä on tunnelma, joka valtaa heinäkuun lämmössä keinuvan kaupungin. Joka paikasta kantautuu musiikkia ja kaikki on yhtäaikaa liikkeessä, ihmiset, hyvät aikeet ja loppua kohti kääntyvä kesä.

Poimin tapahtumat osoitteesta Lippu.fi, jossa on parhaillaan meneillään tarjous: tilauksesta saa 10 euron edun, kun ostokset maksaa Masterpass by Mastercardin avulla (huom. tarjous päättynyt jo). Kirjoitinkin tovi sitten uudesta maksutavasta, joka mahdollistaa turvallisen ja entistä nopeamman tavan hoitaa verkko-ostokset. Varsinkin lippuostoksilla nopeus voi olla valttia.

MasterpassTM on Mastercardin kehittämä digitaalinen lompakko, maksutapa joka kerää korttitiedot yhteen turvalliseen paikkaan. Ei tarvitse enää naputtaa maksutietoja numero kerrallaan, tai sählätä verkkopankin tunnuslukujen kanssa – riittää, kun avaa digitaalisen lompakon ja hyväksyy sieltä maksun. Masterpassia käytetään pankkien mobiilisovelluksista Nordea Payn, Aktia Walletin ja Loyo Payn kautta. Masterpass toimii tällä hetkellä 38:ssa eri maassa ja mukana on yli 340 000 verkkokauppaa, kuten Intersport ja Lindex.

Onko teillä vielä festarisuunnitelmia kesäksi, tai muita tapahtumia merkattuna kalenteriin?

PHOTOS BY STELLA HARASEK & JARNO JUSSILA

21 thoughts on “Enemmän elämää

 1. Sideways oli ekat vuotensa Teurastamolla tosi kiva festari pienen kokonsa ja tosi kivan miljöönsä takia, mutta nyt kun muuttaa Jäähallin parkkipaikalle ja sisään halliin, en pysty uskomaan että saavuttaa samaa tunnelmaa vaikka olis mitä esiintyjiä. Valitettavaa että joudutaan kasvattamaan just kivan mittakoon festari taas massafestariksi. Tämä toki vaan mun mielipide, mutta taitaa jäädä tällä kertaa väliin. Aiemmissa viihdyin kyllä, kiitos järjestäjille niistä kolmesta kerrasta!

  • Ymmärrän! Itsekin mietin miten paikan vaihtuminen vaikuttaa tunnelmaan, mutta kun en ole aiemmilla kerroilla ollut mukana, siihen ei liity suurempaa tunnesidettä.

   • Totta tuokin. Ja hyvä musiikki ja hyvä porukka, niin saahan sen fiiliksen todennäköisesti kattoon ihan missä vaan. Nyt vaan peukut pystyyn että Teurastamolle tulee jotain vastaavaa jatkossa, on se alue onneks aika hyvin jo lähtenyt elämäänkin.

 2. Moi, kiitos inspiroivasta blogista!
  Mulle kävi sama juttu kuin edellä kirjoittaneelle: olisin kovasti ostanut lippuja, mutta tuo Masterpass-kampanja oli jo ohi kun blogitekstisi ilmestyi. Tällaisiin yhteistyöpostauksiin toivoisi tarkkuutta, muuten tulee hieman kusetettu olo mainonnan suhteen. Kiitos!

  • Hei Tiina, kiitos kun luet! Ja isot pahoittelut tuosta vanhentuneesta tarjouksesta. Moka oli minun. Kirjoitin tämän tekstin yli viikon ennen sen julkaisua ja tarjous oli silloin voimassa, mutta en tajunnut tarkistaa sen päättymispäivää. Harmillinen inhimmillinen virhe, olisi pitänyt tietysti tarkistaa voimassaolo julkaisun yhteydessä.

 3. Minulla tämä kulttuuritapahtuma-törppöys on ratkennut itsestään: muiden harrastusten kautta tuli vastaan pätevä kulttuuritukihenkilö, joka jostain määrittelemättömästä paikasta kaivaa aina kaikenmoisia esityksiä ja tapahtumia, joiden linkkejä ja muuta infoa sitten syöttää minulle. Usein tehdään niinkin, että ostetaan liput yhdellä kertaa (voi olla isompikin kokoonpano saman kaveriporukan tyyppejä) ja maksellaan niitä sitten ostaneelle.

  Tässä on niin monta plussapuolta, etten jaksa laskea. Ensinnäkin kun tapahtuma on tiedossa ja liputkin ehkä hankittu jo etukäteen, se valuu kalenteriin, jolloin sen missaaminen ei onnistu. Toiseksi on kaveri mukana, joskus useampikin. Vaikka olen aika erakoituva, niin ei hyvä seura kulttuurin kera ole koskaan väärin. Tai en ainakaan usko että on. Lisäksi asumme sattumalta lähekkäin, joten kyyti on helppo järjestää, jos on jossain vähän kauempana. Sitten jos on jotain iltatapahtumaa Helsingin seudulla, niin minä pystyn järkkäämään majoituksen, jos sellaista tarttee. Ja homma on toki vastavuoroista, kyllä minullekin tarttuu aina joskus haaviin tietoja erilaisista esityksistä, erikoistun varsinkin oopperaan ja balettiin.

  Tietenkään ei esimerkiksi musiikkiasioissa meidän maut mene ihan aina yhteen ja joutuu toisinaan toteamaan, että nyt on sellainen artisti, etten tule mukaan kirveellä uhatenkaan. Mutta sen verran tämä kaveri jo tuntee meikäläisen musiikkimakua, että melkein arvaa nämä etukäteen :D Toisaalta minä pidän tapanani vastata yleensä mieluummin “No mikä jottei” kuin “Jyrkkä ei” niin että jos vaikka jokin tapahtuma ei sinänsä kuulostaisi kovin kiinnostavalta, sen voi silti käydä katsomassa, varsinkin jos liput eivät maksa omaisuuksia. Joidenkin artistien kohdalla vain ei pysty…

  • TAPAHTUMATÖRPPÖYS! Loistava sana :D Saako varastaa käyttöön?

   Mutta niin, ihan nerokas keksintö! Kaikkiin ystäväpiireihin tarvittaisiin tuollainen tyyppi. Onneksi meilläkin toimii vähän sama sillä tavoin, että aina vuorollaan joku innostuu jostain ja raahaa muut kiinnostuneet mukanaan.

 4. Mun on pitänytkin ostaa Sidewaysiin lippu ensi kesälle, ja ajattelin että tässpä hyvä tilaisuus hyödyntää toi maksutapatarjous samalla. Kampanja oli kuitenkin näköjään loppunut muutama päivä sitten 19.2. :S

  • Moikka Sanni, isot pahoittelut! Kuten tuossa yllä Tiinalle jo sanoinkin, moka oli minun. Kirjoitin tämän tekstin yli viikon ennen sen julkaisua ja tarjous oli silloin voimassa, mutta en tajunnut tarkistaa sen päättymispäivää. Harmillinen inhimmillinen virhe, olisi pitänyt tietysti tsekata voimassaolo julkaisun yhteydessä.

 5. Olis mahtavaa törmätä suhun (tai teihin) Tampereella! Löysin sun blogin jonkin aikaa sit ja se oli rakkautta ensisilmäyksellä. Sulla on ihan uskomattoman kiva tyyli, niin huolettoman tyylikäs, ripauksella rokkia ja seksikkyyttä. Täältä välittyy jotenki sellanen ihana huolettomuus. Kuvat on hienoja ja tykkään sun tavasta kirjottaa. Lisäks ootte ehdottomasti mun lemppari pari, teidän väliltä huokuu ihan mieletön kemia.
  Kahlasin koko blogin läpi kun en vaan malttanu lopettaa lukemista, ja nyt aina odotan innolla uusia postauksia. Niille tarvii aina varata oma aikansa lukee et saan varmasti kaiken irti

  Tän siirappia valuvan kilometrikommentin tarkotus oli kai kiittää ihan huikeesta blogista, inspiroit mua ihan mielettömästi oman tyylin ja koko elämänasenteen kans.

  • Apua, jään ihan sanattomaksi! Kiitos tuhannesti kauniista sanoistasi – ihana kuulla, että olet tykännyt noin paljon ♥ ♥ ♥

 6. Mä olen ihan samanlainen tuossa, että aina olen kovaa menossa ja aina on kovassa mietinnässä joku keikka/tapahtuma/whatever, mutta sitten kun sen aika koittaa, huomaankin unohtaneeni koko jutun :D Itsellä toki sekin haaste, että vapaat pitää toivoa tosi ajoissa (hoitoalan “parhaita” puolia) eikä kaikkia viikonloppuja ole mahdollista saada vapaaksi, vaikka toivoisikin ajoissa.

  Mutta ai vitsi näistä kuvista tuli niin hyvä fiilis! Tuli mieleen kaikki omat keikkamuistot, etenkin kesätapahtumat <3

  • Ai niin ja tervetuloa Tampereelle festaroimaan! Olisipa hauska törmätä sinuun/teihin :))

  • Hei ihana kuulla, että tykkäsit! Keräsin tähän tohkeissani joitakin lempikuviani viime kesän tapahtumista. Ja siis hyvä etten ole ainoa, jolla on vaikeuksia päästä sinne paikalle saakka :D

 7. The National, ei Nationals :) näin nipotan mutta vain koska ovat elämäni rakkaus. Musiikillisesti siis. No ehkä Matt vähän muutenkin.

  • Oho, kiitos Helmi! Oli näemmä pari muutakin typoa jäänyt tekstiin, korjasin ne samalla. Näin siinä käy kun kirjoittaa aamuvarhaisella ennen kuin on saanut tarpeeksi kahvia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.