Kesäfleda ja muita kesän merkkejä

Hups! Taisin puolivahingossa pitää muutaman päivän blogiloman. Olin kai elänyt loppukevään kiireiden aikaan niin tiukasti kiinni kamerassa ja tietokoneessa, että piti näemmä katkaista liian läheiseksi muodostunut symbioosi. Nyt on nukuttu, liehuttu ulkona ja puuhattu kaikenlaisia epäolennaisia asioita, joiden puuhaamiseen on varaa silloin kun ei ole kiire. Kyllä te tiedätte, unohduttu lueskelemaan jotain kaksi vuotta vanhaa lehteä ja tutkittu mitä eteisen ylähyllyille on aikoinaan tungettu (olisin oikeastaan mieluummin ollut tietämättä, koska vastaus on: helvetisti raksakamaa).

No mitä uutta auringon alla? Kaikenlaista, mutta aloitetaan tyylijutuista ja tukasta! Kävin kulman takana Dandyssa ja Marko pisti kesän kunniaksi päähän vähän enemmän vaaleaa. Tyvi on toki yhä tumma enkä tiedä huomaatteko suurta eroa entiseen, mutta omaan silmään ilme on paljon freesimpi nyt kun nuo kasvojen ympärillä olevat suortuvat on vaalennettu ja raitoja on muutenkin siellä sun täällä enemmän.

Olen ottanut käyttöön myös uudet aurinkolasit, jotka sain Trend Opticista tovi sitten. Jacques Marie Mage on ranskalaissyntyisen suunnittelijan Jerome Jacques Marie Magen perustama kehysmerkki, jonka koti on Los Angelesissa. Kehyksissä on todella kauniita yksityiskohtia, jotka ovat saaneet vaikutteita Art Decosta, American folkloresta ja La Belle Époquesta. Lasit ovat superlaadukkaat ja se näkyy ja tuntuu kaikin tavoin, varsinkin silloin kun pistää ne päähän ja tajuaa miten helppo ja hyvä niillä on nähdä.

Tykkään erityisesti siitä miten luksuksen määritelmä tuntuu muuttuneen viime vuosina: materiaalit ovat toki huippuluokkaisia ja kehykset valmistetaan numeroituina Limited Edition -sarjoina (omat lasini ovat numero 114/300 eli niitä on tehty tässä värissä vain 300 kappaletta). Mutta vielä enemmän arvostan sitä, että kehykset valmistetaan käsityönä Japanissa eettistä tarkastelua kestävissä olosuhteissa ja jokaisesta myydystä kehyksestä lahjoitetaan prosentti Pohjois-Amerikan luonnonpuistoille alueen luonnon monimuotoisuuden säilyttämiseksi.

Danten pitkä kauluspaita on ollut kevään käytetyimpiä vaatekappaleita. Se sopii kaikkiin mahdollisiin tilanteisiin ja näyttää aina superhyvältä, voiko vaatteelta toivoa enempää? Ainiin, se ei myöskään rypisty, siksi olenkin pakannut sen mukaan myös kaikille reissuille. Se on hitusen lyhyt käytettäväksi mekkona, mutta kyllä sitä saa hellepäivänä huidella minimitoisssa, jos siltä tuntuu. Takaa se on kyllä reilusti pidempi, joten vilautteluvaara ei ole akuutti.

Meidän lähellä asuu kultainen noutaja, joka osuu paikalle sattumalta aina kun norkoilemme jossain kadunkulmassa kuvaamassa. Se tulee aina moikkailemaan ja hakemaan rapsutusta, niin liikuttava tyyppi. Omistaja odottelee tottuneesti vieressä, kun koira vaihtaa kuulumiset naapuruston kanssa.

Asusterintamalla mennään aika kepeissä kesätunnelmissa. Parin euron verkkokassi ajaa laukun asiaa niinä hetkinä kun ei ole mitään sen kummempaa kannettavaa. Rakastan noita nahkapunottuja sandaaleja, ne ovat jalassa niin pehmoiset, että toivoisin kaikkien kenkien tuntuvan tältä. Korkoa on just sen verran, että olemus saa ryhtiä ja sääret ylimääräisiä senttejä, eivätkä ne paina, vaikka kävelisi läpi kaupungin. Huomaan, että mukavuudenhalu vaan lisääntyy vuosien varrella – ei jaksa yhtään vaatteita tai kenkiä, joissa on hankalaa, hidasta tai ikävää liikkua. Ne ovat elämää varten, ei toisinpäin.

Suuret aurinkolasit ovat kyllä mitä täydellisin kesäasuste – ne suojaavat silmiä säteilyltä ja säästävät turhalta siristelyltä, mutta lisäksi ne piilottavat meikittömien kasvojen tummat silmänaluset ja saavat näyttämään filmitähdeltä. Viime viikkojen stressi sai ihon oireilemaan eikä sille tee mieli laittaa kuin aurinkosuojaa, joten filmitähtihämäykselle on tarvetta.

DANTE PITKÄ PAITA* DOTS
JACQUES MARIE MAGE AURINKOLASIT* TREND OPTIC
MUSTA VERKKOKASSI GRANIT
UNISA NAHKASANDAALIT* SOKOS
KORUT VINTAGE
*SAATU

Tukka hyvin, kaikki hyvin. Palataan pian muihin kuulumisiin! Toivottavasti siellä ruudun toisella puolella on kaikki mallillaan.

PHOTOS BY JARNO JUSSILA

19 thoughts on “Kesäfleda ja muita kesän merkkejä

 1. Ihanat hiukset! <3 Koirasta pakko kommentoida että näyttää kuvan perusteella enemmän labradorilta :)

  • Kiitos! Ja niin, voi tosiaan olla – turkki näyttää itseasiassa enemmän labbikselta.

 2. Viimeisessä kuvassa näytät juuri filmitähdeltä, oli syy sitten aurinkolasit tai sinä itse :)

 3. Upeat aurinkolasit, yhdet kauneimmat ikinä näkemistäni! Samoin kengät ovat ihanat, käyn heti tänään Sokoksella. :-D

  • Suosittelen, ovat ihan superhyvät jalassa! Eikä hinta ollut hullumpi, olisko ollut peräti alle huntin.

 4. Päivästä, viikosta ja kuukaudesta yhtä ja samaa. Minä/Jarski/koirat.
  Tässä aamiainen, tässä päivällinen jne,
  Eilen tulin kotiin sieltä ja sieltä, huomenna menen sinne ja sinne,
  Tänään sain sitä ja tätä ja katsokaa valitsin tämän/kaikki nämä – osallistu ja voita! Eikä tarvis syventää yhtään mitään eikä liioin sanoa, ettei tarvis lukea, mutta kun tätä jatkuu vain ja aina liiankin puuduttavana. Uudistu tai lopeta
  Kesää

  • Voisiko/Saako olla eri mieltä (tuntuu niin agressiiviselta, että miltei hirvittää). Itse tykkään lukea tätä blogia, jo vuosien takaa. Itsekin tekstin tuottaja ammatiltani, niin hyvin jaksan ymmärtää ja kompata jokaista, joka aina ei jaksa työpaineiden, väsymyksen, elämän ikävien sattumusten tms takia jaksa aina löytää uutta, mutta sieltähän se aina tulee Stellankin blogissa. Jaksan kyllä odottaa, niin monta ajateltavaa asiaa olen tästä blogista saanut.

   Onnea vain edellisen kommentin kirjoittajalle, olet varmaan yksi niistä harvoista ihmisistä, jotka jaksavat uusiutua päivästä toiseen ja vaadit samaa tasoa muilta – jatka samaa hyvää työtä, me ihailemme!

   • Komppaan Nellaa! Itsekin olen lukenut tätä blogia vuosia nimenomaan sen vuoksi, että tämä blogi kuvaa mielestäni elämää tietyllä tavalla rehellisemmin kuin moni muu samantyylinen blogi. Täällä muutoksia näkyy sitä mukaa, kun niitä ilmenee arjessa – joskus enemmän/isompia/tihempään tahtiin, joskus taas on rauhallisempaa pitempään.

    • Kiitos, kiva kuulla! Joo, näinhän se menee – joskus elämässä tapahtuu enemmän ja joskus vähemmän. Tämä on tosin nyt tyyntä ennen myrskyä, sillä kohta alkaa rytistä.

     • Jännottävää! Kiva kuulla sun ja teidän uusista jutuista sitten aikanaan. Voimia muutoksiin – ne vievät voimia ja aikaa, vaikka olisivat mieluisia ja odotettujakin.

   • Kiitos Nella, ihana kuulla että tykkäät! Huh, sepä olisikin kunnianhimoinen tavoite, että pitäisi tarjota joka päivä jotain ennennäkemätöntä ja uutta. Onneksi kovin moni ei sellaista odotakaan.

  • Kiitos palautteesta! Sinä käyt jättämässä näitä aina silloin tällöin ja sisältö on aina sama – et ole kertaakaan kommentoinut mitään positiivista tai edes neutraalia, vaan kaikki on aina ilkeilyä, ilkkumista ja haukkumista höystettynä satunnaisella vahingonilolla. Pitäiskö sun ihan oman itsesi vuoksi lopettaa tämän blogin lukeminen? Vilpitön kysymys. Ymmärrän aivan täysin, että kaikki eivät voi tykätä kaikesta, mutta sitä en ymmärrä miksi jatkaa sellaisen blogin seuraamista, josta ei pidä. En minäkään seuraa sellaisia blogeja, tai lue sellaisia lehtiä, tai katso sellaisia tv-ohjelmia, joista en saa mitään irti. Mulla ei ole aikaa tai energiaa sellaiseen, haluan käyttää paukkuni asioihin joista tykkään. Suosittelen samaa sulle.

   Otan palautetta mielelläni vastaan, ja kritiikin kohdalla koitan suhtautua siihen avoimesti ja miettiä onko tässä peiliin katsomisen paikka. Joskus on, joskus ei. Sun tämänkertaiseen palautteeseen voin vaan sanoa, että tämä on nimeäni kantava lifestyleblogi, jossa jaan otteita arjestani ja ajatuksistani – tottakai jutuissa toistuu MINÄ ja muitakin samoja asioita. Blogi seuraa elämää, ei toisinpäin, enkä minä vaihtele parisuhdetta, lemmikkieläimiä tai elämäntilannetta vain pysyäkseni mielenkiintoisena. Kirjoitan siitä mitä tapahtuu, mitä ajattelen, mikä inspiroi ja kiinnostaa.

   Kaiken sisällön ei toki tarvitse rakentua konkreettisesti omien päivien ympärille. Siksi kirjoitan myös kaikesta muusta – viime aikoina mm. naistenpäivästä, kasvosokeudesta, yrittäjyydestä ja ulkonäköpaineista. Teen myös ruokareseptejä, matkakertomuksia, taidehaastatteluita ja musiikkijuttuja. Lisäksi Jarno on täällä nykyisin silloin tällöin äänessä. Jos nämäkään jutut eivät sinua lämmitä, niin ei voi kuin todeta, että kannattaa hankkia jotain muuta luettavaa. Yksi blogi ei voi millään kiinnostaa kaikkia, ja se on ihan ok.

   Sananen uudistumisesta, se on toki elinehto, jos haluaa tehdä tälläistä työtä ammattimaisesti – ja tässähän sitä porskutellaan yhdettätoista vuotta. Pyrin jatkuvasti kehittämään tätä blogia, paljon on kehitettykin ja otan ilomielin vastaan myös seuraajien kehitysehdotuksia. Blogi, joka päivittyy lähes joka päivä, ei voi kuitenkaan tarjota joka ainoalla postauksellaan jotain täysin uutta, ennennäkemätöntä, innovatiivista tai ihmeellistä.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.