✖ Maaliskuun kootut

Maaliskuun kuumat, kiinnostavat ja muuten ajankohtaiset asiat!

✖ Minttutee. Ihastuimme viime keväänä Marokossa minttuteehen, jota tarjottiin kaikkialla. Mattokaupatkin neuvoteltiin tuon makean, kuuman juoman äärellä: se oli yhtä tärkeä osa toimitusta kuin tinkaaminen. Toimme sitä tietysti mukanamme, mutta muistin nyt vasta kaapissa odottavan teepakkauksen, kun yritän sadannen kerran vierottaa itseni keskivaikeasta kahviaddiktiosta. Juon omani ilman sokeria ja vähän miedompana versiona kuin Marrakechin mattokaupoissa ja Atlas-vuorten berberikylissä.

Kirppislöytöjä viimeisen vuoden varrelta: bambusiivilä, Arabian Kosmos-muki ja art deco -tyylinen teepannu, jonka hankimme edellisen lähes kirjaimellisesti puhkikäytetyn pannun tilalle.

✖ Aamusivut. Käsitteen nimeltä morning pages on aikoinaan lanseerannut amerikkalainen kirjailija, toimittaja ja opettaja Julia Cameron, joka on kirjoittanut paljon luovuudesta. Itse kopioin idean ystävältäni, joka on aloittanut raivokkaan aamusivujen kirjoittamisen ja saanut siitä paljon uutta virtaa päiviinsä. Nyt minullakin on vihko, johon kirjoitan kolme sivua tajunnanvirtaa heti kun olen avannut silmäni, ja uskon jo muutaman viikon perusteella täysin sen ajatuksia selkeyttävään ja luovuutta lisäävään voimaan. Suosittelen kaikille kroonisille yliajattelijoille. Päivistä tulee kummasti helpompia, kun päästelee höyryjä pihalle heti herättyään.

✖ Remontti saattaa valmistua! Uskaltaako tämän sanoa edes ääneen? Raksa on seissyt odottaessaan viimeisiä puuttuvia asioita (tarkemmin sanottuna sitä, että ehtisimme organisoida niihin liittyvän logistiikan), mutta uusi jääkaappi on nyt saapunut ja ensi viikolla tulee sähkömies ja puuttuvat kalusteovet. Sitten enää listat ja valaisimet ja yksi riivatun iso astiakaappi paikoilleen ja meillä on valmis koti.

✖ Viime päivien palaute. Kiitos tuhannesti kaikille kannustuksesta, tuesta ja kommenttivyörystä endometrioosista kertovaan kirjoitukseeni! Myös diagnoosin aiheuttamia tunteita käsittelevä teksti sai valtavasti palautetta muutamia viikkoja sitten. On ollut helpottavaa, jopa vapauttavaa tulla ulos näin ison asian kanssa, saada vertaistukea ja kuulla teidän kokemuksistanne. En todellakaan ole yksin omieni kanssa. Sitäkin tärkeämmältä tuntuu puhua niistä.

Viime viikkoina on ollut muitakin paljon palautetta saaneita juttuja, kuten tekstini naisiin kohdistuvasta väkivallasta ja Jarnon kirjoitus köyhän lapsuuden vaikutuksesta koulunkäyntiin ja elämään. Tuntuu hyvältä antaa tilaa tärkeille asioille, joista puhutaan ihan liian vähän.

✖ Työmatka Latviaan. Olen skipannut viime kuukausina kaikki lentämistä vaativat työmatkat, mutta torstaiaamuna lähden loppuviikoksi Riikaan tutustumaan paikallisiin luoviin tekijöihin, joita yhdistää vastuullinen ajattelu. Agendalla on erilaisia tapaamisia, tilaisuuksia ja vähän vapaa-aikaa, johon sisältyy ainakin spa-vierailu ja pari täsmäiskua paikallisiin ravintoloihin. Reissua voi seurata Instagram Storyn puolelta. Mukaan lähtee myös Vihreän talon Annika, pääsemme siis yhdessä huuhtomaan raksapölyt hiuksistamme.

Mitäs teidän maaliskuuhun on mahtunut?

PHOTOS BY STELLA HARASEK & JARNO JUSSILA

10 thoughts on “✖ Maaliskuun kootut

  1. Kolme sivua! Joko sulla on hyvin pieni vihko tai tämä on sulaa (kevättä ilmassa) hulluutta!

  2. Onnittelut raksan valmistumisesta, sillä kun on myös meillä ollut tapana jatkua, jatkua…

  3. Meidän maaliskuu jatkaa samaa linjaa helmikuun kanssa. Eli täällä on sairastettu (lähinnä lapset). Ensi kuussa hoidetaan sitten esikoisen allergioita.
    Mutta on tähän mahtunut paljon hyvääkin. ❤

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.