Tervetuloa aurinko

Kaupallinen yhteistyö Mádara

Kesäkuu on todella täällä, se on lämmin ja tuoksuva ja tiheä. Ensimmäisinä helteisinä päivinä tongin kaapin perältä suojakertoimia ja hihattomia paitoja enkä voinut uskoa, että on todella niiden aika. Niin paljon kuin sitä aina odotankin, tänä vuonna kesä tuli vähän varkain. Kävelin jo pääsiäisenä Lapissa paljain jaloin pihalla, mutta ei sellaista usko todeksi. Ne hetket olivat lainassa, mutta tämä kaikki tässä on nyt totta.

Olen tänä vuonna mukana Mádara by me -kampanjassa, jossa Mádara haluaa kannustaa olemaan oma itsensä ja pitämään itsestään huolta omin ehdoin. Osuipa sopivasti, aihe on nimittäin elämässäni jatkuvasti ajankohtainen. Lähden niin helposti ajelehtimaan hektisen arjen keskellä ja huomaan vasta jälkeenpäin, että kadotin kurssini johonkin matkan varrelle. Olen opetellut viime aikoina uusia parempia rutiineja ja itsestä huolehtimista, erityisesti sen erottamista mikä kaiken kohinan keskellä on juuri minulle tärkeää ja tarpeellista. Itsestään huolehtimisestakin voi tehdä asian, jota pitää suorittaa ja josta potea huonommuutta, jos ei yllä asetettuihin tavoitteisiin. Siksipä koitan keskittyä nyt ihan olennaisimpiin: riittävään uneen, ravitsevaan ruokaan ja ihon suojaamiseen auringolta.

Olen alkanut vasta päälle kolmekymppisenä ajatella millaisia vaikutuksia auringolla on ihooni ja terveyteeni. Elin aiemmin jossain kummallisessa kuvitelmassa, että juuri minä olisin kuolematon, tälläisten asioiden ulottumattomissa. Havahduin todellisuuteen myöhään, mutta muutamassa vuodessa viesti on onneksi mennyt perille: ei tulisi enää mieleenkään lähteä ulos ilman aurinkosuojaa. Ihoni on vuosien varrella myös herkistynyt ja alkaa nopeasti punoittaa. Nykyään kannan aina kassissa aurinkovoidetta ja tarjoilen sitä innokkaasti myös muille. Olen myös kiitollinen herkälle iholleni, joka varoittaa heti, jos suojakertoimia on liian vähän tai en ole muistanut lisätä niitä.

Latvialaista luonnonkosmetiikkaa valmistava Mádara on ollut yksi suosikkimerkeistäni niin kauan kuin muistan: tuotteet ovat yksinkertaisesti toimivia, tyylikkäitä ja hinta-laatusuhteeltaan loistavia. Nykyään joudun jakamaan ne Jarnon kanssa, sillä hänkin on innostunut hoitamaan ihoaan. Ei sentäs ihan joka päivä, mutta useita kertoja viikossa hän tupsahtaa kylpyhuoneesta hyväntuoksuisena iho säteillen ja siitä tiedän, että peilikaapilla on käyty lotraamassa Mádaran kasvoöljyjä.

Viime kesänä löysin myös Mádaran aurinkotuotteet: tykkään niistä hulluna ja arvostan, että ne ovat tutkittua, turvallista ja tehokasta luonnonkosmetiikkaa. Kaikki mitä laitamme ihoomme vaikuttaa myös pintaa syvemmältä niin kehoon kuin ympäristöön. Synteettisten aurinkosuojavoiteiden käyttöä on jo rajoitettu Amerikassa ja Havaijilla, koska ne vahingoittavat vesistöjen ekosysteemejä. Tässä asiassa on onneksi superhelppoa tehdä kestäviä valintoja: senkun poimii hyllyltä niitä puteleita, jotka tutkitusti eivät sisällä mitään vahingollista. Luonnonkosmetiikassa aurinkosuoja perustuu fysikaalisiin filttereihin eli sinkkioksidiin ja titaanidioksidiin. Näitä on käytetty pitkään monissa lapsille tarkoitetuissa suojatuotteissa, mikä herättää kysymyksen siitä miksi ihmeessä me aikuiset haluaisimme suojata itseämme yhtään vähemmän tai altistaa ihoamme synteettisille kemikaaleille, joita emme laittaisi lasten iholle.

Plussaa myös pakkauksista: Mádara on viime vuosina toden teolla panostanut designiin ja tuotteet ovat nykyisin supertyylikkäitä. Erityismaininta freeseistä tuoksuista! En erityisesti rakasta synteettisten aurinkorasvojen tuoksua, niinpä oli helppo rakastua Mádaran voiteisiin joiden miedoissa tuoksuissa on häivähdys niittykukkia, sitruksia ja melonia. Tuoksut hälvenevät melko pian levittämisen jälkeen, mikä on siitä kiva että ne eivät sotkeudu esimerkiksi hajuveden tuoksuun.

Kaikista isoimman kiitoksen laiska antaa siitä, että kaikki tuotteet ovat kosteuttavia: ihanaa, kun kesäisin ei tarvitse välttämättä käyttää erikseen kosteusvoiteita, vaan aurinkosuoja toimittaa senkin tehtävän siinä ohessa.

Viime kesänä ihastuin merkin kevyesti sävyttävään ja ihoa tasoittavaan aurinkosuojaan nimeltä Plant Stem Cell Age-Defying Face Sunscreen SPF 30. Sain ensimmäisen tuubin testiin, seuraavat ostin. Tuote on ollut vastaus kaikkiin rukouksiini: yksi kasvoille sopiva voide, joka kosteuttaa, heleyttää, tarjoaa riittävän suojan auringolta ja tasoittaa ihon sävyn niin ettei sen päälle tarvitse muuta meikkiä (kesällä tulee muutenkin meikattua kevyesti, eivätkä paksut kosmetiikkakerrokset houkuttele). Voidetta on helppo levittää kasvoille sormin, se ikäänkuin sulaa ihoon ja jättää sen hehkuvan ja kostean näköiseksi. Sävyjä on pari ja ne sopivat useimmille, sillä lopputulos on kuultava eikä sen tarvitse osua yksi yhteen oman ihonsävyn kanssa. Olen suositellut tätä kaikille ystävillenikin ja saanut useamman koukkuun, eikä mikään ihme, tämä vaan on loistava.

Mádaran aurinkovoidesarja on täydentynyt nyt uutuuksilla, joita olen viime aikoina testaillut. Eniten olen käyttänyt vartalolle tarkoitettua aurinkosuojavoidetta nimeltä SUN30 Plant Stem Cell Antioxidant Body Sunscreen. Se on tullut kauppoihin jo aiemmin kuin muut ja olikin jo vakiokäytössä alkuvuodesta Meksikon matkalla. Voide levittyy hyvin, ei jätä valkoista kalvoa iholle ja toimii erinomaisena suojana juuri tähän alkukesään, kun tulee paljastaneeksi dekolteen, selän ja käsivarret auringolle ensimmäistä kertaa pitkään aikaan. Raikas tuoksu on tuttu Mádaran monista muista tuotteista: tuo mieleen aamuisen niityn tai heinäkuisen puutarhan sateen jälkeen.

Kun iho on tottunut aurinkoon, voi halutessaan siirtyä kevyempiin suojakertoimiin. Itse käytän kahdenkymmenen suojakerrointa alkukesästäkin sääriin, jotka eivät tunnu olevan niin herkkiä auringolle kuin vaikka dekoltee tai selkä. SUN20 Weightless Sun Milk on huumaavan tuoksuinen (aistin melonin ja sitrukset) ja sopii vartalon lisäksi kasvoillekin – helppo valinta rantakassiin. Voide on nimensä mukaisesti kevyt, lähes painoton, ja imeytyy hetkessä. Suosittelen tätä erityisesti heille, jotka eivät pidä aurinkovoiteiden aiheuttamasta tahmeudesta. Tämä jättää ihon vain pehmeäksi ja kosteutetuksi, varttia myöhemmin ei uskoisi, että siinä mitään onkaan. Nämä molemmat suojakertoimelliset voiteet pohjautuvat veden sijaan aloe vera -mehuun, joka tekee niistä superhoitavia. Tuote sopii myös lapsille.

SUN15 Beach BB Shimmering Sunscreen on täsmäratkaisu monille tuttuun alkukesäiseen haasteeseen nimeltä kalkkunakoivet häikäisevät vastaantulijat. Silkkisesti levittyvä voide antaa heleän sävyn ja hehkun, joka tekee kintuista välittömästi ranta- tai kaupunkikelpoiset. Hehku on luonnollinen, lähes samettinen ja syntyy mineraaleista, jotka heijastavat auringonsäteitä. Sopii kaikille ihonsävyille, myös jo päivettyneelle iholle, josta haluaa esimerkiksi juhlia varten pehmeämmän ja heleämmän näköisen. Voide sisältää vadelmansiemenöljyä, joka kosteuttaa ihoa pitkään levittämisen jälkeen. Tällä ajattelin valella itsestäni ensi viikolla ihanasti hehkuvan juhannusheilan.

Rusketuksen toki saa ilman aurinkoakin, koska toki kaikkein järkevintä on pysytellä varjossa! Fake It Natural Look Self Tan Milk on vartalolle tarkoitettu asteittain päivettävä voide: luonnollinen päivetys syntyy 4-6 tunnissa ja syvenee jokaisella levityskerralla. Voide sisältää esimerkiksi kosteuttavaa jojobaöljyä ja hyalyronihappoa. Tätä en ole hirveästi ehtinyt vielä testailla, koska rakastan sarjan muita tuotteita niin paljon, mutta ensimmäisten kokeiluiden perusteella vaikuttaa todella hyvältä: edes minä, tumpeloista tumpeloin, en saanut mihinkään tahraa tai epämääräisiä laikkuja. Voide sopii parhaiten vaalealle tai medium-sävyiselle iholle.

Vielä nopea vinkkilista aurinkoon!

✖ Leveälieriset hatut ovat paitsi supercoolit myös superkäytännölliset. Kasvot kaipaavat eniten suojaa ja hatun alla pysyttely tekee pidemmästäkin auringossa loikoilusta huoletonta.
✖ Olen nakannut olkalaukkuun aurinkosuojavoiteen, joka sopii sekä kasvoille että vartalolle ja kulkee aina mukana. Näin spontaanista terassi- tai piknikhetkestä ei jää helottavan punaista muistoa.
✖ Itsestäänselvyys, mutta kertaus aina kannattaa: aurinkosuojavoide kannattaa levittää hyvissä ajoin ennen ulos menemistä. Itse levitän sen viimeisenä muiden aamutoimien jälkeen ja lisään sitä vielä kriittisimpiin kohtiin ennen ulos lähtöä, jos tarkoitus on olla ulkona pidempään.
✖ Auringon säteet tulevat pilvikerroksenkin läpi, joten ulkona kannattaa suojautua, vaikka aurinko ei paistaisikaan.
✖ Rennot kaftaanit ovat ihan parhaita kesävaatteita varsinkin, jos haluaa suojata ihoaan paahtavimman kuumuuden aikaan. Leveälierinen hattu, väljä kaftaani ja kauniit sandaalit = helpoin ja tyylikkäin kesäasu.

Hei loppuun arvonta! Kolme onnekasta voittajaa saa omakseen Mádaran aurinkosuojasetin, joka sisältää seuraavat tuotteet: SUN20 Weightless Sun Milk SPF 20, SUN15 Beach BB Shimmering Sunscreen ja Fake It Natural Look Self Tan Milk. Kerrohan kommenteissa sunnuntaihin 16. kesäkuuta mennessä miten suojaudut auringolta (vai suojaudutko!) ja olet mukana arvonnassa. Muista sähköpostiosoitteesi, se näkyy vain onnettarelle.

PHOTOS BY STELLA HARASEK & JARNO JUSSILA

241 thoughts on “Tervetuloa aurinko

 1. Hattu on ehdoton aurinkosuoja! Toimii myös siksi, ettei oikuttelevaa luonnonkiharaa tarvitse helteessä laitella- hattu vain päähän reissussa!

 2. Noh en ole hirveästi suojannut. Mineraalimeikissä on kyllä suojakerroin ja en ole keskipäivän auringossa hirveästi tirissyt. Aurinkovoiteen pitäisi ehdottomasti olla luonnonkosmetiikkaa, olen vähän jäänyt arpomaan mitä kokeilen ensimmäiseksi.

 3. Täällä samanlainen tarina: auringon vaaroihin herätty vasta hiljattain. Valitsin täksi kesäksi myös luonnonkosmetiikan suojan, mutta se oli valitettavasti pettymys. Haluaisinkin kokeilla paljon kehuttua Madaraa.

 4. Mä oon ihastunut tohon Madaran spf30 voiteeseen tänä keväänä, mutta noita muita ei ole tullut vielä kokeiltua! Hattu ja kunnon aurinkolasit myös ehdoton kombo helteillä

 5. Yleensä välttelen keskipäivän aurinkoa ja käytän suojaavia vaatteita, mutta nyt lähdetään Kreikkaan ja siellä on kyllä pakko suojata ihoa. Nämä kiinnostavat kovasti!

 6. Aurinkovoide ja vaatetus on ne omat valintani, niin syvällä varjossa en pysty pysymään, etteikö UV-säteet sinne yltäisi… Madaran CityCC on kevättalven auringosta saakka vakiotuote kasvoillani työpäivinä, mutta kun vapaa-ajalla ulkona tulee oltua pidempiä pätkiä, olen siirtynyt käyttämään 50-kertoimista aurinkosuojaa. Pääsyyt: en halua ihosyöpää enkä halua turhaan kerätä kuormittaa ihoani ja aikaansaada naururypyistäni syviä kanjoneita.

 7. Suojaudun aurinkovoiteilla ja vaatetuksella. Etenkin decoltee alkaa minulla punertaa herkästi, joten sen suojaan suorassa paahteessa oleskellessa käyttämällä esim. toppeja, joissa on pienehkö kaula-aukko tai kunnon kerroksella aurinkovoidetta. En myöskään nykyään enää jaksa makailla auringossa rusketuksenkiilto silmissä, joten itseruskettavat kiinnostavat. Madaran tuotteita olisi ihana päästä testaamaan :)

 8. Aurinkovoiteet ja hattu on käytössä aurinkoa ottaessa, muuten suojaudun vaatetuksella: tyylini on melko peittävä, ja hepeneet ei kiinnostele. Auringon haittojen kannalta tämä on oikeen hyvä tyyli! Madara sitten kiinnosteleekin aina :)

 9. Olen vuosia käyttänyt apteekista ostettua aurinkovoidetta kasvoilleni. Tykkään viiteen keveydestä mutta haluaisin löytää ekologisen vastineen. Viime aikoina minua on alkanut ahdistaa käyttää kosmetiikkaa joka on täynnä kemikaaleja. Toivottavasti pääsen testailemaan näitä tuotteita.

 10. Hengailemalla varjossa, lotraamalla aurinkovoiteella (luomu tietty!) sekä käyttämällä leveälieristä hattua :)

 11. Isolla hatulla tai turbaanilla, kimonolla ja etsimällä varjopaikan. Suora auringonpaiste ei ole ikinä ollut lempparini herkän ihoni ja auringonpistoksiin taipuvaisen pääni kanssa, mutta varjon alta on aivan yhtä hyvä paistatella päivää. Kiitos näistä aurinkovoidesuosituksista, luonnonkosmetiikka kiinnostaa aina !

 12. Toivottavasti vielä ehtii mukaan arvontaan. Nyt noille tuotteille löytyisi käyttöä päätellen pääkaupunkiseudun sääennusteesta ensi viikolle.

 13. Suomessa riittää vaatteet, mutta etelämmässä täytyy ottaa avuksi suojavoide. Luin jokin aika sitten, että tyttöjen ennenaikaisten kuukautisten syyksi epäillään liian varhaisessa vaiheessa syntyvää kemikaalikuormaa. Eniten haitallisia kemikaaleja sisältävät kosmetiikkatuotteet ovat kynsilakka, aurinkovoide, deodorantti ja hyttyskarkote. Vaikkei onnetar suosisikaan tällä kertaa, niin täytynee joka tapauksessa hankkia noita suosittelemiasi tuotteita tyttärelleni.

 14. Suojaudun aurinkorasvalla ja toisinaan hatuin tai huivein. Aurinko on ihanaa! Onneksi siitä pääsee nauttimaan, kun vähän osaa varautua ja ennakoida.
  Hehkuva juhannusheila kuulosti hyvältä suunnitelmalta. Ainakin se tuote pitää jostakin metsästää!

 15. Täällä suojaudutaan aurinkorasvoilla ja vaatteilla! Auringosta varoitellaan nykyään niin paljon, että oppi on iskostunut mieleeni. Madaran tuotteita en ole vielä käyttänyt, toivottan että arpaonni suosii!

 16. Tavallisella kaupan aurinkorasvalla silloin kun muistan eli yleensä vain lämpiminä ja aurinkoisina päivinä. Kasvot jäävät usein kokonaan suojaamatta aurinkolaseja lukuunottamatta. Paljon paremmin voisi siis toimia ja Madaran tuotteet tulisivat tarpeeseen!

 17. Suojaudun lapsen kanssa samalla rasvalla, hatulla ja keveillä ja hulmuavilla lahkeilla/hihoilla.

 18. Käytän erilaisia aurinkorasvoja päivittäin. Rannalla ja helteellä lierihattu kuuluu varustukseen!

 19. Korkeakertoimen aurinkorasvalla ja hatulla. Ja joskus yritän malttaa olla vähän varjossakin.

 20. Suojaudun nykyään olemalla varjossa. Palan helposti, mutta olen huono käyttämään aurinkosuojia. Miellyttävillä aineilla asia varmaan korjaantuisi.

 21. Kyllä! Käytän aurinkosuojaa ehkäistäkseni pigmenttiläiskiä ja aurinkoihottumaa (jota silti tulee aina…). Suojaudun vaatteilla, hatulla ja aurinkosuojalla. Parhaita kasvoille ovat sellaiset, jotka eivät tunnu ja näytä aurinkosuojille kuten esim. Josh Rosebrookin sävyttävä päivävoide 30 suojakertoimella tai Algamariksen sävyttävä aurinkovoide tai sitten Madaran kasvojen aurinkosuojat. Kaikki luonnonkosmetiikkaa tottakai!

 22. Olen jo usean vuoden käyttänyt luonnonkosmetiikan aurinkosuojia. Reissuissa 30 ja jopa 50 kertoimet. Valitettavasti koti-Suomessa suoja aika usein unohtuu. Kiinnostaakin Madaran suojat, jos ne ei jätä ihoa tahmaiseksi.

 23. Nyt kyllä häveten myönnän etten ole ajatellut aurinko rasvojen osalta luonnonkosmetiikkaa ja vesistöjen kuormitusta. Palan herkästi ja lotraan 50kertoimella aiemmista pahoista palamisista oppineena! Ois mukava testata näitä tuotteita marketti kamojen tilalta.

 24. Suojaudun lähinnä kaapin perukoille ulkomaanmatkoilta jääneillä voiteilla, aurinkosuojat kun ovat opiskelijabudjetille kirpaisevan hintaisia. Tähän täytyy tulla muutos!

 25. Palan niin helposti, että alkukesästä on pakko käyttää jopa 50 suojakerrointa ja muutenkin varjopaikka on mulle aina paras ratkaisu :) Itelle tosi tärkeetä miltä pakkaukset näyttää ja nämä on kyllä nättejä!!

 26. Suojaan naamaa maanisesti korealaisella SPF 50 voiteella ja hatulla. Arkipäivinä kesäaikaanlaitan lähinnä käsivarsiin ja dekoteelle apteekin aurinkovoidetta, viikonloppuna koko kropalle, kun tulee oltua lyhyemmissä vaatteissa. Luonnonkosmetiikka kiinnostaa, koska etenkin kasvoille tulee päivittäin levitettyä aurinkotuotetta.

 27. Sk50 rasvaa kaikkialle muualle, paitsi sääriin riittäneisi vähempi. Olisi kiva kokeilla SUN15 Beach BB Shimmering Sunscreeniä!

 28. Käytän kasvoilla juurikin Madaran 30 SPF voidetta ja sitten vartalolle laitan lapsen purkista tuoksutonta LV:n voidetta. :) Joten olisi kiva kokeilla Madaran vastaavaa!

 29. Valitsen varjon, aurinkohatun ja viimeisenä aurinkorasvan jos auringolta ei voi välttyä. Rakastan kesää ja aurinkoa, mutta suora auringopaahde ei vaan sovi minulle. Mielelläni testaisin jos nämä tuotteet auttaisi edes vähän nauttimaan auringosta turvallisesti.

 30. Tänä kesänä suojaudun auringolta tekemällä yötöitä – ei ehdi liiemmin nauttia keskipäivän parhaista auringonpaistetunneista kun täytyy nukkua! Lomaa on elokuussa, sitä ennen täytyy yrittää sulautua päivettyvien joukkoon itseruskettavan avustuksella.

 31. Suojaudun auringolta käyttämällä kesällä päivittäin Alga Mariksen aurinkorasvaa sekä Madaran City Cc-voidetta :)

 32. Tänä kesänä olen siirtynyt luonnonkosmetiikan aurinkosuojiin. Viime kesänä jo testailin ja enää ei tulisi mieleenkään ostaa jotain muuta. Madaraa olisi mukava päästä kokeilemaan!

 33. Auringolle herkkä ihoni ei kestä montakaan minuuttia auringossa alkamatta punoittaa. Niinpä suojaan ihoni aina kesäisin suojakertoimella 30. Tällä hetkellä käytössä on Aco-sarjan tuotteita, joista pidän, mutta luonnonkosmetiikan aurinkosuojat kiinnostelee kesä kesältä enemmän.

 34. Nuxella on jumalaiselta tuoksuva aurinkosuojaöljy (SPF 30), jota viime kesän Balkanin-kierroksella ihastelimme matkaseuralaiseni kanssa ja taisin saada jopa torimyyjältä kehuja ihanasta tuoksutuulahduksesta – tunsin oloni hyvinkin ranskalaiseksi! Aina öljyt eivät kuitenkaan ole se kaikkein siistein vaihtoehto, varsinkaan kaupunkilomalla, eikä Nuxekaan taida olla luonnonmukaista kosmetiikkaa, joten Madaran aurinkotuotteisiin voisin minäkin siirtyä. Mukana siis arvonnassa!

 35. Todellakin suojaudun! Olen kalkkilaivan kapteeni kesät talvet ja ihoni on herkkä auringolle. Tykkään lämmöstä, mutta varovainen pitää olla. Kunnon suojakertoimet ja mieluiten varjossa ja tarvittaessa vaatetusta lisää. Niin ja aloitan keväällä syömään beetakaroteenikapseleita, koska kaikki apu otetaan herkälle iholle vastaan.
  Lapsuudenkuvissa ihollani on rusketusta, kun kaikki päivät vietettiin ulkona, mutta ei enää vuosikausiin. “Hassua” tässä on, että kalpeasta ihosta minulle huomautetaan usein. Kun kuulet kuudennentoista kerran viikon aikana, että “etkö sinä käy ulkona koskaan”, rupeaa huumorintaju loppumaan.

 36. Totta totisesti suojaudun! Ellen, palan ja saan inhan aurinkoihottuman. Kertoimet ovat korkeat, just löysin Kaliforniasta kertoimella 70 (!) olevan rasvan… no, kaupunkioloissa pärjää vähän vähemmälläkin, mutta vesillä ja golf-kentällä korkeat kertoimet ovat must.

 37. Madaran ja Algamariksen tuotteet ovat sopineet mun herkälle iholle. Hattu ja pellavat myös kovassa käytössä :)

 38. Moikka!

  Edelleen käytän ME tuotteita, valmistettu Suomessa, luokitellaan elintarvikkeiksi ainoina maailmassa, ensimmäinen biokosmetiikkasarja Pohjoismaissa ja saa vaikka syödä :))

  Ja, säästää luontoa

 39. Lapsen kanssa sama aurinkovoide, aurinkolasit, huivi tai hattu. Ostin täksi kesäksi myös rantakelpoisen tunikan, jonka voi vetäistä päälle jätskinhakuun tai jos alkaa liikaa kuumottaa. Haussa vielä leveälierinen olkihattu.

 40. Käytän itse asiassa läpi vuoden kasvoille BB-voidetta, jossa on suojakerroin – se tasoittaa hyvin ihon värieroja, ja meikkivoidetta en käytäkään enää ollenkaan. Kesällä kuvioihin tulee mukaan vielä aurinkovoide (SPF50), aurinkolasit ja hattu, jos oleilen enemmän auringossa. Valitettavasti ikä, hormonit ja liiallinen auringossa oleilu nuorempana ilman aurinkosuojaa ovat aiheuttaneet sen, että otsaan tulee sinnikkäästi maksaläiskiä aina kesää kohti mentäessä. :(

 41. Aurinkorasva on käytössä, mutta kieltämättä nuo perustavat tökkii ja luonnonkosmetiikka on mullekin nykyään mieluisempi vaihtoehto. Ladataan kasvoöljy on vaan niin paras tuote, live it

 42. Suojaudun rasvoilla, mutta nykyään pyrin käyttämään myös hattua, aurinkolaseja ja peittävämpiä vaatteita. Pellavapaita paitsi suojaa, usein myös viilentää, joten siinä mielessä parempikin kuin paljas iho!

 43. Haluisin käyttää suojakertoimia myös kasvoilla, mutta yleensä kaikki aurinkorasvat tukkivat herkän ihoni ja saan niistä kamalia näppylöitä. Minulla on yleensä iso hattu, mutta en tiedä auttaako se tarpeeksi. Näitä tuotteita olisi hyvä päästä kokeilemaan.

 44. Vähitellen itsekin on oivaltanut näiden tuotteiden tarkoituksen eli nykyisin jo osaa suojata ihonsa ja Madara onkin vielä kokeilematta, hyvältä kyllä kuulostaa ja toivottavasti onni on myötä arvonnassa :)

 45. Olen itsekin juuri kotiuttanut samaisen Madaran kasvojen aurinkosuojavoiteen, se on ihana! Aurinkovoiteiden lisäksi rannalle lähtee nykyään hyvin usein hattu ja etenkin nyt pienen lapsen äitinä, tulee varjossa vietettyä enemmän aikaa.

 46. Ihan liian huonosti tulee hommaa hoidettua. Sävyttävät aurinkorasvat ovat pelastaneet nenänpään monta kertaa! Lapselle ostin tänään sk 50 alga marista ja aloe vera geeliä, itse ajattelin käyttää vanhoja jämiä.

 47. Vaatteet ja hatut on ykkösjuttu, ja yritän olla lipeämättä aurinkorasvasta. Ensimmäinen luonnonkosmetiikka-aurinkovoide testissä, Madaran purkkeja vasta hipelöin kaupassa.

 48. Aurinkorasvaa, olkihattu, kevyet väljät vaatteet – tai pysyttelen varjossa!

  Viime kesänä Italiassa, olin viimeisenä päivänä ehkä 10min ilman suojaa ja edelleen näkyy pakarassa raja… PAKARASSA! oli mukavat paluulennot seuraavana päivänä… otin opikseni :D

 49. Aurinkovoide ja suojaavat vaatteet. Kesän Kreikan matkaa varten aion hankkia leveälierisen hatun.

 50. Ihan hävettää kuinka laiskasti käytän aurinkosuojana muuta kuin lippistä ja aurinkolaseja.. Ja niitäkin lähinnä autoa ajaessa kuvailit kuitenki hyvin millaisia nuo voiteet on ja voin jo kuvitella niiden tuoksun nenässäni.. Jos ei onni suosi niin ostoslistalle menee ehdottomasti!

 51. Sinkkivoide ja manteli- tai kookosöljy, huulille jotain suojakertoimellista. Aurinkolasit tietty myös : ) Hattuja en käytä, koska haluan hiuksiin aurinkoraitoja : ))

 52. Aina kun näen luonnon kosmettiikan käyttäjiä .

  minulla herää ajatus että “ihan kiva yritys ” mutta omaan silmään lopputulos on liian ” laimea” . Vaikka rasvataan joka päivä, rypyt näkyy, silmä aluset on tummat, hiukset harmaat (esimerkki; susanna vento ) olemus epäsiisti ( esimerkki : musla )

  miksi laitaa hirveästi rahaa luonnon kosmetiikkaan, kun nämä esikuvat ei ole
  hirveän hehkeitä ” .

  itse en suosi luonnon kosmetiikaa tästä syystä. mutta kannatan esim aesopin käyttöä

 53. Vaatteilla ja olemalla varjossa säännöllisesti. En ota varsinaisesti ikinä aurinkoa, mutta ulkona urheillessa ruskettuu tahtomattaan, joten suoja tulisi tarpeeseen 8)

 54. Suojakertoimellinen aurinkovoiteen laitan joka aamu, levitän sitä kaulalle ja dekolteelle ja muihin auringolle altistuviin kehonosiin. Kevyet paidat/paitapuserot ja lippa- tai lierihattu päähän.

 55. Iso hattu on ihan must varsinkin jos lähtee rannalle. Suojaan kasvot ympäri vuoden, minimi on 20 ja kesäisin aina suojakerroin 50. Kroppaan yleensä 30. Väljät vaatteet, isot aurinkolasit, paljon vettä ja maalaisjärki ;) Haluaisin kovasti tutustua Madaran voiteisiin.

 56. Kasvoilla käytän samaa tuotetta kuin sinä, vartalolla suojakerroin 30 ja suojaava vaatetus.

 57. Suojakertoimelliset voiteet ehdottomasti keino numero 1, ja tietty luonnonkosmetiikkaa! Kasvoille käytän useimmiten sävyttävää versiota, joka korvaa meikin, ja aina SPF 30. Vartalolla sama, mutta kesän edetessä saatan vaihtaa pienempään suojakertoimeen. Hattua opettelen edelleen käyttämään, ja samaten suojautumaan pilvisemmälläkin säällä… Nykyään yritän myös välttää keskipäivän paahdetta ja muutenkin liian pitkään auringossa oleskelua. Atooppinen iho vaan tykkäisi auringosta, mutta kohtuus siinäkin :)

 58. Mä suojaan kovimpina hellepäivinä rasvaamalla aurinkoon jääviä kohtia. Tietysti myös vaatteet ja varjossa oleilu kuumimpina tunteina. Suomessa ei ihan hirveän monena päivänä kesässä tule rasvailtua, mutta lämpimämmissä maissa eri juttu. Naamaa olen tosin rasvaillut suojakertoimilla pienemmällä kynnyksellä ihan kotisuomessakin, se tuntuu olevan herkempi nykyään eikä punoittava nenä näytä kovin coolilta…

 59. Hei, suojaudun vaatteilla, lierihatulla ja silkkipaidalla.
  Lapsille olisi kiva kokeilla uusia hyviä aurinkorasvoja.

 60. Tähän mennessä olen suojautunut synteettisillä aurinkovoiteilla, sillä luonnonkosmetiikasta on huonot kokemukset: paloin pahasti monen hehkuttamalla tuotteella. Madara on aina toiminut, joten ehkä uskaltaisin vihdoin kokeilla heidän aurinkotuotteitaan.

 61. Suojaudun hatulla, aurinkolaseilla ja pitkähihaisilla vaatteilla, jotka ovat mahdollisimman ohuita ja kevyttä materiaalia (esim. pellavaa)! Kasvoille ja iholle korkein mahdollinen suojakerroin, koska palan todella herkästi.

 62. Suojaudun ja suojaan muut perheenjäsenet auringolta hatuilla, vaatetuksella ja aurinkosuojatuotteilla. Kiinnostaisi tosi paljon tutustua näihin ansiokkaasti esittelemiisi Madaran tuotteisiin.

 63. Todella leveälippainen aasialaishenkinen lippis ja aurinkolasit, 50 kertoimista voidetta kasvoille, niskaan ja dekolteelle. Muualle tarvittaessa 20-30 kertoiminen voide, mutta mieluiten väljää vaatetta, huivia jne. Varjoisia paikkoja etsien mahdollisuuksien mukaan. Rannalle rantateltan kanssa.

 64. Rusketun helposti enkä pala juuri millään, joten enimmäkseen olen melko retuperällä auringolta suojautumisen kanssa. Osasyy toki sekin, että muistikuvissani aurinkovoiteet ovat tahmaisia ja lähmäisiä ja sotkevat kaikki vaatteet, joten en senkään takia ole jaksanut niiden kanssa vaivautua suuremmin tekemisiin. Olen kuitenkin viime kesinä vaihtanut meikkipohjan suojakertoimelliseen, ja auringon vaikutukset alkavat muutenkin mietityttää, joten pientä edistystä on jo havaittavissa.

 65. Aurinkosuojatuotteilla: kasvoille oma ja vartalolle oma, biitsipäiviin tietysti hattu ja aurinkolasit. Madaran CC-voide päivittäisessä käytössä, mielelläni testaisin näitäkin!

 66. Olen alkanut varoa aurinkoa ja palamista viime vuosina tosi paljon, vaikka iho ei olekaan herkkä palamaan. Iso lierihattu ja korkeat kertoimet on parhaat <3

 67. Madaraa tulee joka päivä käytettyä ihan super tuotteet,mutta puuttuu just aurinkosuojat eli tarpeeseen tulisi. En oikee ole viel oppinut käyttämään aurinko rasvoja eli suojautuminen on retuperällä. Näillä se korjautuisi ☀️

 68. Suojaudun korkeilla suojakertoimilla koko kesän ajan aina kevään ensisäteistä lähtien. Oleilen ulkona paljon, joten ihon suojaaminen on UV-säteilyn pitkäaikaisvaikutusten ehkäisyn kannalta ensiarvoisen tärkeää.

 69. Madara on tuttu, aurinkosuojat ei, kyllä kiinnostaisi suojautua niillä vaatteiden lisäksi.

 70. Aurinkosuojavoide on ehdoton, lippis tai huivi päässä kovimmassa paahteessa. Muuten tykkään, että hiukset saa hulmuta vapaasti kesäauringossa… vaikka ei hyvää tekisikään, auts!

 71. Palan helposti joten aurinkosuojat ovat must! En myöskään halua altistaa itseäni haittavaikutuksille; ihosyövät tms ovat yleistyneet paljon ja aurinko myös vanhentaa.
  Erityisesti kasvoja suojaan, käytän yleensä hattua ja aurinkolaseja.
  Samaan aikaan pyrin suojatuotteiden valinnoilla auttamaan itseäni ja luontoa. Turhaa kemikaalikuormaa ei halua kehoon, samalla vesistöt ja luonto kiittää ekologisempia tuotevalintoja :)

 72. Punapäänä ja erittäin pisamaisena ihmisenä palan todella helposti. Tänä vuonna paloin kasvoista ensimmäisen kerran tammikuussa aurinkoisena päivänä.
  Mutta en tahdo rajoittaa rientojani kesällä auringon paahtavuuden mukaan, vaikka olisikin fiksuinta välttää keskipäivän paahde. Yritän siis aina pitää mukanani aurinkorasvaa, suojakertoimelta mieluiten vähintään 30, mutta mitä korkeampi kerroin, sitä parempi. Kesän loppua kohden voi fanaattista aurinkorasvan levitystä hieman laimentaa :P

 73. Palan herkästi, joten päivittäisessä käytössä kasvoilla luonnonkosmetiikan aurinkosuojavoide tai cc-voide suojakertoimella sekä tarpeen mukaan suojakertoimet myös vartalolla. Algamaris minulla lähinnä aurinkosuojatuotteissa käytössä, joten olisi kiva testata Madaran valikoimaa

 74. Algamariksen voiteet ovat olleet kesäisin käytössä, Madaraa en ole vielä testannut. Tuoksuaddiktina sitrukset ja meloni kuulostavat kyllä niin ihanilta, että pakko näitä on kokeilla!

  Tosi kauniit kuvat <3

 75. Olen todella helposti palavaa sorttia. Vielä syksymmällä illallakin saatan saada polttavat rajat, jos rasva on laitettu huolimattomasti. Olen myös tykästynyt sarjaan, vaikka kokeilussa on vasta putsari, vesi ja juurikin tuo tasoittava kasvoväri. Kiitos kivasta blogista :)

 76. Olen aina palanut herkästi ja joutunut suojaamaan ihoani kovasti auringolta. Vanhemmiten ongelmaksi on muodostuneet järkyttävä määrä pisamia naamassa ja käsissä. Aluksi ajattelin, että ihanaa, ne ovat kovin söpöjä, kunnes viiksipisamar kaivautuivat esiin ja nyt joudun suojata ylähuulen tienoilta viiskymppisellä kertoimella jatkuvasti…. olen pitkään harkinnut luonnonkosmetiikan kokeilemista myös aurinkotuotteissa, mutta vielä en ole raaskinut.

 77. Aiemmin olen suojautunut Biothermin aurinkotuotteilla, mutta olen siirtynyt nykyisin kokonaan luonnon kosmetiikkaan ja nämä Mádaran tuotteet ovat nyt ostoslistalla. :) Ostin myös leveälierisen hatun tämän kesän Havaijin reissulle!

 78. Kasvojen suojaus on kutakuinkin hallussa, punainen nenä ei houkuttele joten siihen laitan aina spf50 jos on tarkoitus olla ulkona. Tosin ainoastaan kesällä, eli postauksen mukaan parantamisen varaa olisi! Harvoin sitä todella muistaa että pilvet eivät estä uv-säteitä. Lippis suojaa myös kasvoja, mutta ei sekään päivittäin käytössä ole. Tää madaran sarja on kyllä saanut useammastakin lähteestä hehkutusta ja kehuja, tekisi todella mieli päästä kokeilemaan itsekin!

 79. Hävettävän huonosti! Juurikin tuo kuolemattomuuden tunne on omallakin kohdalla petollinen. Niin sitä vain uskottelee itselleen, että taistelee valkoisuutta vastaan auringossa ilman suojaa, vaikka tosiasiassa etenkin omalla kohdalla se johtaa yleensä poikkeuksetta palamiseen. Tästä lähin siin kunnon suoja ja ehkä uskaltautuminen purkkirusketuksen pariiin!

 80. Nyt kyllä vähän hävettää.. Olen aina ollut tumma, helposti ruskettuva enkä koskaan pala. Siksi ihon suojaaminen on jäänyt minimiin. Tämä setti olisikin hyvä aloituspaketti auringolta suojautumiseen!

 81. Aurinkorasvaa, aurinkolasit ja keskipäivän paahteen välttelyä :) Ihanaa kesää Stella!

 82. Laitan kans aina aurinkosuojavoidetta, tällä hetkellä mulla on menossa ihan perus Nivean lasten spray :) Parin viikon takaiselta Barcelonan reissulta lähti mukaan myös aurinkosuojallinen Huulirasva, kun tunti et huulten iho vähän kärähti siellä -nyt on sit suukon suojattu :D

 83. Vaatteilla on paras suojautua tietysti, ja etsinnässä juurikin esim tuo kaftaani. Voisitko laittaa omastasi vinkkiä minkälainen ja mistä? Aurinkosuojavoiteet vielä hankkimatta joten olisi täydelliset! Yleensä olen ajatellut että mitä suurempi kerroin (50) sitä parempi, mutta ehkä noista hyvistä tuotteista juurikin 20/30 voisi myös riittää?

 84. AHH AURINKO☀️ Talvi tuntui helvetillisen pitkältä, kevät varovaiselta ja kesä tuli yllättäen ja kuumana kulman takaa!

  Kakskymppisenä olin varovainen ihon kanssa, oli aina rasvat (Nudge tais muuten olla silloin ainoa paikka Suomessa, mistä sai aurinkorasvan luonnonkosmetiikkana) ja hatut, nyt kolmekakkosena ei niitäkään. Jotenkin sitä heti kylmän jakson jälkeen haluaan tuntea etenkin naamalla sen lämpimän auringon ja unohtaa aina puolivahingossa sen suojan. Ei hyvä. Kaikki rasvat tuntuu aina klähmäsiltä ja lähtee valuu naamalta heti kun lämpötila nousee yli kaksviiden. Siispä olis mukavaa päästä kokeilemaan näitä uusia Madaran tuotteita, josko heidän tuotteet sopis mulle. Haluaisin taas olla responsible aurinkoisella säällä ja pitää huolta ihostani huolta myös muulla tavoin kuin kasvovesillä, seerumeilla ja naamioilla. Ainiin, kalkkunakoivet. SOS! Voisko ne joskus toistaa muuta väriä kuin valkoista tänä kesänä tähän tulee muutos!

  Ihanaa kesää Stella!☀️ koirille rapsutuksia!

 85. 30/50-suojakertoimen aurinkovoiteella, vaatteilla, lierihatulla ja välttelemällä keskipäivän aurinkoa. Olen myöskin herännyt ihon suojaamiseen viimeisten vuosien aikana, nyt nautin kyll auringon lämmöstä, mutta itsensä grillaaminen tuntuisi nykyään hurjalta.

 86. Mulla on aina sävyttävä kasvovoide, joka on spf 40. Sen lisäksi mulla on kesällä melkein aina aurinkorasva mukana, joskin olisi ihana saada joku hyväntuoksuinen Madaran uutuus! Ja hattu, se on hankittava.

 87. Ihana kesä! Ei näin vanhana eli kohta kolmekymppisenä jaksa olla auringossa. Varjossa on parasta, mutta tietty suoja silloinkin.

 88. Kasvoilla käytän aurinkosuojaa keväästä syksyyn, ja nimenomaan sävytetyt suojavoiteet ovat lemppareitani, sillä en halua käyttää mitään ylimääräisiä meikkikerroksia. Vartaloa suojaan voiteilla lähes yhtä pakonomaisesti kuin kasvoja, vaikka en oikeastaan nykyisin enää ikinä ottamalla ota aurinkoa. Olen todennut, että varjossa on miellyttävämpää ja jos aurinkoa haluan ottaa, se saa tapahtua muun puuhailun, kuten lenkkeilyn yms., yhteydessä. :)

 89. Suojaudun suojakertoimilla, erityisesti kasvojen osalta. Vartaloa olen laiskempi suojaamaan arjessa ellei tule oltua suorassa auringossa ulkona. Ulkomailla etelässä lomaillessa kiinnitän enemmän huomiota suojaukseen. Uudet tuotteet tulisivat tarpeeseen ja Madaran setti vaikuttaa kyllä testaamisen arvoiselta!

  Toki myös hengittävät vaatteet ovat kesällä pelastus. Hattuja en itse osaa käyttää, vaikka hyvältä muiden päässä näyttävätkin.

 90. Aurinkorasvalla, jossa kunnon suojakerroin, aurinkolaseilla ja hatulla tai huivilla. Joihinkin luonnonkosmetiikan aurinkosuojiin olen jo tutustunut ja tykästynyt, mutta Madaraa en ole vielä kokeillut.

 91. Aurinkosuojaa ja kevyet vaatteet peittämään ihoa. Rakastan aurinkoa ja auringonottoa, mutta kun vaalea ihoni palaa, niin paranemisessa menee monta päivää, joten yritän suojella sitä kaikin tavoin.

 92. Pitkähihaista puuvillapaitaa tai pellavaa ylle. En mistään hinnasta polttaisi ihoani enää.

 93. Käytän kasvoille juurikin tuota Madaran sävyttävää suojavoidetta. Itse tosin tarvitsen sen lisäksi hieman peitevoidetta/meikkivoidetta tummille silmänalusille ja nenänpieliin. Vartalon ihon suojaamisessa olen laiskempi eli siinä pitäisi vielä petrata.

 94. Aina joku hattu tai lippis. Kolmekymppistä kasvoille, muualle parikymppistä. Olisi kiva tutustua itselle uuteen sarjaan.

 95. Mahtava arvonta! Näin ulkotyöläisenä täytyy sanoa, että jää tuo suojaus liian vähälle… JA kalkkunankoivet tunnistan omakseni. Yläkroppa ja alakroppa ihan eri maata, käsivarret ja olkapäät on ruskeat jo toukokuussa, mutta jalat on ihan valkoiset.

 96. Tänä keväänä tilasin Madaran aurinkovoiteita testiin ja olen tykännyt! Olisipa kiva saada kaappeihin vähän täydennystä :)

 97. Madaran city cc 15 tai juurikin tuo 30 kasvoille päivästä (ja kelistä) riippuen. Jos menen aurinkoa “ottamaan”, on nassussa aina kerroin 50, vartalolla 30. Parhaita tuotteita tähän mennessä ovat olleet Algamaris ja Biosolis. Madaran bb beach shimmering kuulostaa kyllä varsin houkuttelevalta….mun sääret suorastaan huutavat sitä

 98. Elän vieläkin kuolemattomuuden illuusiossa enkä ole suojautunut auringolta oikeastaan ikinä. Olen sitä tyyppiä joka ruskettuu räntäsateessa eikä pala ikinä, joten on ollut helppo vain unohtaa, että tekee se aurinko tuhoa minunkin iholleni. Olen myös peruslaiska ihminen, joka ei montaa tuotetta jaksa itseensä sutia, joten hieno kuulla, että näillä muutamilla tuotteilla saisi huolehdittua kosteutuksesta ja pohjameikistä, sekä samalla nautittua auringosta turvallisemmin.

 99. Hävettävän vähän. Usein unohtuu ja tavallisia aurinkorasvoja inhoan. Ostoslistalla on ollut hyvä rasva kasvoille.

 100. Käytän kasvoilla ympäri vuoden suojakertoimellista päivävoidetta (tosin marraskuun loppupuolella tämä tuntuu hivenen ylireagoinnilta) :D Joskus maaliskuussa vaihdan korkeampaan suojekertoimeen (30 tai kirkkailla hangilla jopa 50), ja kesän myötä suojaan myös vartalon ihon säurinkovoiteella. Rusketun huonosti, joten tuo Madaran asteittain ruskettava voide kuulostaa testaamisen arvoiselta. :)

 101. Ehdottomasti suojaudun ja Madara on ollut luottomerkkini näissä hommissa jo muutaman kesän. Tänä vuonna otin testiin myös Biosoliksen öljypohjaisen aurinkovoiteen, sekin on osoittautunut oikein mainioksi tuotteeksi. Seuraavaksi lähtee testiin tuo Madaran kasvoille tarkoitettu aurinkosuoja. Ns. perinteisiin aurinkosuojiin ei ole enää paluuta, kun luonnonkosmetiikasta löytyy niin hyviä vaihtoehtoja.

 102. Hattu, huivi tai kirja naamalle, aurinkorasvaa ja varjoa kropalle. Itseruskettaviin haluaisin kovasti tutustua, fakta kuitenkin on että päivettynyt iho näyttää kivalta ja olokin tuntuu jotenkin itsevarmemmalta sen myötä :)

 103. Palan herkästi, joten suojaudun väh.suojakertoimella 30 ja hellehatulla. Aurinkoa kesääsi ☀

 104. Liian harvoin tavallisena päivänä (ilman tarkoitusta olla auringossa) tulee laitettua mitään kertoimia. Madaran on muuten tuttu, mutta aurinkotuotteet eivät ole vielä olleet testissä. Varmasti hyviä rasvoja nämäkin!

 105. Suojaan itseni auringossa vaatteilla ja suojakertoimisilla voiteilla. Oikein kauhistuttaa mikä olisi tulos, jos tämä jäisi tekemättä!

 106. Olen jo useita vuosia käyttänyt luonnonkosmetiikan aurinkovoiteita, hieman laiskanpuoleisesti tosin. Uimastadionin altaassa en käytä aurinkosuojaa, ja innokkaana kesäuimarina veden ja auringon nopeasti ruskettava yhteisvaikutus on alkanut arvelluttaa.

 107. Aasiasta roudattu hellestetson on ihan lemppari. Kasvoille aina suojakertoimet, tällä hetkellä madaran BB-voide käytössä ja vähintään spf 30 vartalolle jos yhtään pidempään tulee oltua auringossa.

 108. Suojautumiseni on ollut myös aika heikkoa, ehkä johtunee siitä, etten pala niin herkästi, mutta viime vuosina olen alkanut kiinnittää asiaan huomiota. Mulla ei ole ollut oikein mitään vakio tuotteita, mutta nämä kiinnostelee kovasti ja olisi myös lapsille kivempi tämmöistä levitellä, kaikenmaailman kemikaalien sijaan.

 109. Jo vuosikymmeniä olen aktiivisesti llätrännyt suojakertoimet sekä kasvoille ja bodylle.Hyvän rusketuksen olen aina saanut ja kiitos myös aftersun tuotteiden! Madarassa mua kiinnostaa ehdotyomasti kemikaalittomuus ja egologisuus.Halauaisin oikein mielelläni kokeilla :)

 110. Tatuoinnit suojaan aina aurinkovoiteella! Muuten olen valitettavan laiska voitelun suhteen… Ehkä nää Madaran hyväntuoksuiset tuotteet motivoisi?

 111. Liian harvoin muistan laittaa aurinkosuojatuotteita. Tässä asiassa yritän kyllä jatkuvasti parantaa tapani. Onneksi en kyllä edes pidä auringossa oleilusta ja vietän mielummin aikaani varjossa.

 112. Inspiraation hipiäni suojaamiselle auringolta sain teiniaikojen goottikaudelta, kun ihon peittävät vaatteet, kalpeus ja pimeässä huoneessa musiikin kuuntelu oli coolimpaa kuin kesän valosta nauttiminen biitsillä muiden lajitoverien kanssa. Jossain elämänvaiheessa lopulta koin, että eipä tuo auringonvalo iholla pöllömmältä tunnu. Liekö sitten ikuinen gootti sisälläni joka vaatii huolellisesti levittämään korkeat suojakertoimet ennen auringonvalon kohtaamista – vai suomalaisten joukkohavahtuminen auringon vaaroista – kun joka kesän alussa löydän itseni apteekin hyllyiltä täyttämässä kaapin vichyn aurinkorasvoilla. Luonnonmukaisempi (toimiva) vaihtoehto olisi kiva löytää!

 113. Auringolta suojautuminen on valitettavasti unohtunut monena säteilevänä päivänä, mutta yritän tehdä siitä rutiinin ihonhoitoon kesäkaudella. Uudet ihanat putelot eivät varmasti jäisi unholaan, joten täytyy testata erityisesti tuota kevyttä päivävoidetta.

 114. Jeee, innolla mukana arvonnassa. Suojaudun ihan hävettävän huonosti auringolta. Rantapäivänä käytän aurinkosuojaa tietäessäni tulevani viettämään tunteja auringon paahteessa, mutta muutoin en juuri suojaile. Se liittyy lähinnä huithapeliin luonteeseeni, mutta tähän on tultava muutos. Siskoni sairasti pari vuotta sitten ihosyövän ja se herätti miettimään asiaa.

 115. Olen ihan vasta alkanut ryhdistäytymään asian kanssa, varsikinkin kun nyt uutena juttuna on täällä Lapin metsissä kuljeskelu. Olen ihastunut myöskin Madaran tuotteisiin. Tuossa tavallisessa 30 suojassa on plussana lapsuuden sitruunateejauheen tuoksu.

 116. Suojaudun nykyään Algamariksen ja Madaran aurinkotuotteilla, mutta nuo Madaran uusimmat on vielä testaamatta. Ennen saatoin mennä ilman suojakertoimia, nykyään en koskaan.

 117. Luonnonkosmetiikan aurinkosuojilla ihan ehdottomasti – tuohon Madaran sävyttävään aurinkorasvaan olen itsekin jäänyt täysin koukkuun, mahti tuote. Hattu on myös pomminvarma, tosin pienelle päälle on yllättävän hankalaa löytää sopivia.

 118. Suojaudun ehdottomasti. Iho kyllä kertoo heti, jos on jäänyt välistä. Suosikit on leveälierinen hattu ja kunnon suojakerroin.

 119. Suojaudun luonnonkosmetiikan tuottein, Algamariksen aurinkosuoja on käytössä, olen herkästi palava.

 120. Turhan heikosti tulee suojauduttua auringolta. Aurinkolaseja ja suojakertoimellista meikkivoidetta sentään käytän. Aurinkorasvat muistan yleensä vasta siinä vaiheessa, kun paikat jo punoittavat.

 121. Viimeiset kaksi kesää olen oikeastaan suojautunut auringolta pitämällä vaatteet päällä :D Ei tullut varsinaisesti otettua aurinkoa, ja just se leveälierinen kesähattu suojasi hyvin paahteelta. Tänä kesänä kuitenkin haluaisin olla enemmän auringossa ja saada pientä väriä pintaan, joten olis kiva löytää jotkut hyvät tuotteet ihan jokapäiväiseenkin käyttöön :)

 122. Hello kesä ja aurinko, käytössäni on apteekin aurinkotuotteita tällä hetkellä. Ihoni on muuttunut entistäkin herkemmäksi vanhemmiten ja on pakko testata aina uusia tuotteita. Madara on tuttu ja tuota BB-voidetta haluaisin myös ehdottomasti testata. On ihana löytää se yksi voide, joka toimii lähes joka hetkeen:) Kevyt päivetys on kaunista, mutta pitää muistaa suojata.

 123. Oi, tuota vartalon bb-voidetta haluaisin testata! Sukkahousut ovat kesällä kamalia, mutta jospa tuolla saisi saman efektin kuin suosikkisukkiksillani suojaudun auringolta nykyään tarkasti, mutta menneisyydestäni löytyy valitettavasti useampi kerta, kun iho on punoittanut… Tällä hetkellä käytän kasvoille 30 tai 50 suojakerrointa, vartalolle 30. Aion hankkia vielä vahvuukselliset aurinkolasit, niin silmätkin tulisi suojattua muutenkin kuin piilaripäivinä!

 124. En tykkää kesälläkään paljastella liikaa, joten suojaudun kesällä auringolta myös vaatteilla. Mustissa kulkevan minimalistin haasteena onkin löytää kevyitä, luonnonmateriaalista valmistettuja vaatteita, jotka peittävät sopivasti, mutta joissa olo on silti jotenkin skarppi. Selkää vähän paljastavat mekot ja paidat ovat parhaita! Suojavoiteista käytössä on juuri Madaraa.

 125. Käytän luonnonkosmetiikan aurinkosuojia koska en halua kuormittaa ympäristöä enkä itseäni. Minulle on tärkeää suojata ihoa, koska haluan nauttia auringosta turvallisesti. Madaran aurinkosuojia en ole vielä päässyt testaamaan.

 126. Kesään kuuluu aurinkovoiteet kunnon kertoimilla sekä iso lierihattu minkä alle voi suojautua. :)

  Reply ↓

 127. Naamassa aina 15-50 suoja, aina luonnonkosmetiikkaa ja siltikin kasvot lipan tai lierin alla piilossa, mites se meni et… paras asia mitä voi tehdä 50v iholle on käyttää aurinkovoidetta jo kaksikymppisenä!

 128. Hei,
  Ihana postaus. Paremminkin voisi suojautua. Kasvoihin muistan lätkiä rasvaa, mielellään suojakerroin 50. Muu kroppa jää vähemmälle huomiolle. Luonnonkosmetiikkaan luotan myös aurinkorasvoissa. Pihinä tyttönä hamstraan rasvat sesongin ulkopuolella alelaareista.

 129. Hyvä postaus! Tuttuja tuotteita myös minulle, tosin tuota itseruskettavaa en ole kokeillut. Auringossa oleskelu olisi niin kovin ihanaa, mutta kyllä säteilyt ja rupsahtaminen kovasti huolettaa…Rasvailen muuten koko kroppaa, mutta jalat jää usein ilman suojaa, varsinkin jos oleskelen vain vähän aikaa auringossa Aurinkolaseja käytän aina suojaamaan silmänympärysihon.

 130. Vältän auringossa oleilua ja fysikaalisilla aurinkovoiteilla. Sain näistä Madaran voiteista testerit ja vaikutti niiden perusteella hyviltä :)

 131. Käytän jotain ihan tavallisia marketti aurinkovoiteita, ja vasta viimeaikoina olen herännyt ajatukseen että voisin tehdä niidenkin suhteen ekologisempia ja laadukkaampia valintoja. Madaran aurinkovoiteet siis kiinnostaa :)

 132. Madaran tuotteet on ihania ja olen innoissani näistäkin uutukaisista. Jos onnetar ei suosisi tällä kertaa niin ostoslistallani on joka tapauksessa Weightless Sun Milk.

  Kesään kuuluu ehdottomasti aurinkovoide kunnon kertoimilla. Ja mitä enemmän ikää on kertynyt sitä tarkemmaksi suojaamisen kanssa on tullut.

 133. Hyväntuoksuiset aurinkosuojat, ja vielä luonnonkosmetiikkaa!
  Näin 40+ iässä aurinko ei totisesti ole enää kesäbestis. Paras suoja on vältellä keskipäivän paahdetta. Ja hattu on ehdoton apu taistelussa pigmenttiläiskiä vastaan ☀️

 134. Olen kaveriporukassa se, joka aina muistuttaa aurinkovoiteista. Ja sitten se olin just minä, joka onnistui toukokuussa polttamaan käsivarret ja kasvot, kun extempore-treffeille lähtiessä en muistanut suojakertoimia.

  Luotan aurinkovoiteisiin ja huiviin/hattuun. Ja vesipullo aina mukaan!

 135. Marketista hankitulla halpis-Aurinkovoiteella. Olisi ylellistä kokeilla näitä parempia tuotteita, toivon arpaonnea siis :)

 136. Itsekin just kolmekymppisenä älynnyt kiinnittää enemmän huomiota auringolta suojautumiseen joten aurinkorasvat on ihan ehdoton juttu. Viime kesänä ihastuin myös tuohon madaran kasvojen aurinkosuojaan ja pitäisi uusi hankkia täksi kesäksi Myös aurinkolasit ja hattu on yleensä käytössä.

 137. Madaran tuotteet ovat ihania ja tämän paketin haluaisin voittaa! Suojaudun auringolta aurinkovoidella ja viihdyn varjossa parhaiten.

 138. Aurinkorasvalla, aurinkolaseilla ja vaatteilla. Olen niin vaalea, että iho alkaa punoittaa kun pelkästään ajattelen aurinkoa, joten on parasta pitää huolta aurinkosuojasta. :) Nyt myös mukana kulkee minityyppi, joka on perinyt vaalean ihon, joten suojattavia on kaksi. <3

 139. Olen myös herännyt viime vuosina suojaamaan eritysesti kasvojani, ei tosiaan ole mitään parempaa anti-age kikkaa.

  Suojaan toki myös vartaloa, alkukesästä käsivarsiini tulee helposti aurinkoihottumaa.

 140. Lierihattu ja arskat on must! Olen tosi tarkka ja vähän höpsähtänyt aurinkovoiteiden käytössä ja kaveritkin tietää, että minun laukkuni pohjalta löytyy aina aurinkorasvaa. Nuorempana on tullut grillattua ihoa melkoisesti mutta onneksi nykyään tiedostan riskit ja kaikenmaailman babyoileilla lotrailu on kammottavaa historiaa. Osaan silti nauttia auringosta-ja ah kuinka nautinkin!, mutta en enää ilman suojakertoimia.

 141. Suojaan monin tavoin vaikka yhä tekisi välillä mieli kylpeä auringossa mutta ei enää ikinä ilman voidetta. Eri rasvoja 30-50 suojakerroin sekä keholle että kasvoille. vaattein ja hatuilla yritän välttää auringonpolttamat mitä tulee todella herkästi.

 142. Vaihdoin viime kesänä luonnonkosmetiikka aurinkorasvaan enkä palanut kertaakaan kesän aikana, en edes kahdella ulkomaan reissullani! Ihastuin todella, synteettisiin rasvoihin ei ole paluuta! Käytän pientä suojakerrointa kasvoillani koko kesän. Pyrin käyttämään aurinkovoidetta myös kropallani aina ulkoillessa. Keskipäivän aurinkoa olisi kai hyvä välttää, mutta siihen en ole suuremmin kiinnittänyt huomiota. Opettelua olisi vielä paljon auringolta suojautumisen kanssa. Myönnän olevani hieman ”aurinko-addikti”.

 143. Iän myötä se herääminen täälläkin herännyt ja nyt siitä ei mitenkään tingitä. Upea hattu päähän ja ne helpoiten palavat alueet vaikka ihanan pellavan suojiin

 144. Alkukesästä suojakerroin 50, silloin kun tiedän olevani auringossa. Kevyen tuntuinen voide olisi tervetullut tahmamönjien tilalle, niin sitä voisi laittaa aina rutiininomaisesti aamulla.

 145. Täällä luotetaan eniten aurinkorasvan nimeen! Usein vaan unohtuu laittaa sitä iholle tarpeeksi ajoissa.. Oman kokemuksen mukaan luonnonkosmetiikassa harvat aurinkorasvat on hyviä, näitä pitää päästä testaamaan!

 146. Suojaudun vaatetuksella ja kasvoille voidetta. Kuumimman ajan päivästä koitan pysytellä sisätiloissa tai edes varjossa.

 147. Käytän kesäkaudella kasvoillani päivittäin sävyttävää aurinkovoidetta. Lisäksi tykkään väljistä, ohuista ja pitkistä vaatteista, jotka peittävyydessään suojaavat samalla ihoa!

 148. Käytän aurinkolaseja, leveälieristä hattua ja aurinkovoiteita. Näin vanhemmiten suojakertoimet ovat kasvaneet, ainakin herkän dekolteen suojaan kertoimella 50 eli lainaan lapsen purkista. Muualle riittää maltillisempikin kerroin.

 149. Opettelen suojautumaan. Rakastan aurinkoa ja lämpöä. Vettä kuitenkin juon riittävästi aurinkopäivänä

 150. Aina olen (ainakin suunnilleen aina) muistanut lotrailla aurinkorasvalla. Nyt olen myös oppinut arvostamaan varjoa, ei ole pakko istua paahteessa vaikka kuinka rakastaisi lämpöä ja valoa. Kesästä voi nauttia myös varjossa :)

 151. Täällä myöskin yksi myöhäisherännäinen. Nuorempana vaan otin aurinkoa ajattelematta sen kummemmin seurauksia, paloinkin useaan kertaan mutta siitäkään en välittänyt ( mikä ääliö) ! Nyt kuitenkin jo vuosien ajan olen käyttänyt aurinkovoidetta aina kun oleskelen auringossa, suojaan myös huuleni suojakertoimella varustetulla huulivoiteella. Onneksi ikä tuo näköjään viisautta! Madaran aurinkovoiteita olenkin jo kerennyt kokeilla, ja hyvät fiilikset jäi. Siispä ehdottomasti mukana arvonnassa.

 152. Suosin vaatteita ja varjoa, mutta koska aurinkoa ei voi enkä haluakaan täysin vältellä niin luonnonkosmetiikan aurinkosuojiia läträän peittämättömille paikoille.

  Miten muuten peset aurinkorasvar pois? Monet tuntuvat juuttuvan iholle vähän turhankin tiukasti ja sitten tukkivan huokoset…

 153. Tässä olisi minulla kyllä parannettavaa, nimittäin en tahdo muistaa aina laittaa aurinkosuojavoidetta tarpeeksi ajoissa tai ollenkaan. Olen halunnutkin testata luonnonkosmetiikan aurinkosuojavoiteita. Mutta en ole tiennyt mihin tarttua kun olen kuullut, että niin monesta luonnonkosmetiikan aurinkovoiteesta jää se valkoinen kerros iholle. Muun kosmetiikan jo olenkin päässyt vaihtamaan luonnonkosmetiikkaan :).

 154. Olen ollut Algamariksen vannoutunut käyttäjä… tähän mennessä ;) voihan olla, että kohtalo tuo eteeni Madaraa!

 155. Aurinkorasvalla ja aurinkolaseilla. Mádaran aurinkotuotteita en ole vielä testannut mutta kertomasi perusteella ne menevät nykyisten voiteiden loputtua testiin!

 156. Suojaudun auronkolaseilla, lippiksellä ja vaatteilla. Kasvoille laitan aurinkorasvan. Aurinkoa en ota varsinaisesti, mutta urheillessa ja pihatöissä saattaa hurahtaa pitkiäkin aikoja auringossa, joten pitäisi suojautua vielä paremmin!

 157. Aurinkorasvalla ja varjolla, eli ihan perusjuttuja. On muuten todella vaikeaa löytää hyvää aurinkorasvaa kasvoille, joten tää Madara menee kyllä testiin!

 158. Osallstun ihanaan aurinkovoide Madaran arvontaan-kesällä aurinkovoide/puikko kulkee aina mukana olin kadulla tai rannalla, Ihanaa kesää, HeidiD

 159. No kiitos! Kyllä kelpaisi. Ja just Madaralta erityisesti. Veden äärellä on pakko suojautua auringolta.

  – Elma –

 160. Olen tosi tarkka auringolta suojautumisen kanssa, mutta mielestäni olisi hirveää pysytellä koko lyhyt kesä varjossa – ei se aurinko niin usein täällä pohjolassa pääse ihoa hellimään. Yleensä käytän kerrointa 50 ainakin kasvoille ainakin alkukesästä. Lisäksi käytän yleensä vain dekolteen peittäviä bikineitä silloinkin, kun ihan haluan ottaa aurinkoa – levitän sille ja kasvoille sitten itseruskettavaa. En ole koskaan kokeillut aurinkovoidetta, joka on luonnonkosmetiikkaa, joten olisi mahtava tutustua näihin tuotteisiin!

 161. Hyvät aurinkolasit, aurinkorasvaa – myös jakaukseen, hattu ja valpas asenne. Eli nautin auringosta mutta tunnustelen tilannetta ja siirryn varjoon jos tarvis…

 162. Todellakin suojaudun, koska vaaleaihoisena kärähdän aika helposti. Madaran aurinkotuotteet ovat ennestään tuttuja ja hyväksi todettuja, voin suositella niitä kaikille!

 163. Kaltaiseni valkean, palavaisen, aurinkoihottumaosen pisamanaaman on todellakin suojauduttava auringolta. Nuorempana ja ajattelemattonana menin trendin mukana ja yritin epätoivoisesti ruskettaa itseäni, lojuen auringossa pitkiä aikoja, pääasiassa punadtuen, mutta vähän myös ruskistuen. Käytin silloinkin aurinkovoidetta, pienillä kertoimilla tosin.

  Nykyään sääntö nro I on vältellä aurinkoa, hiipiä varjoissa tai pukeutua hyvin peittävästi. Suorassa auringonvalossa oloni tulee hyvin nopeasti tukalaksi, ja hakeudun suojaan. Siksi myös omistan nykyään aurinkovarjon.

  Niinä hetkinä, kun minun on pakko näyttäytyä auringolle, lotraan aurinkovoiteen kanssa. Viiskymppinen voide on ollut vakioasusteeni rantapäivinä. Luonnonkosmetiikka, etenkin aurinkosuojaa sisältävänä, kiinnostaa niin ympäristösyistö kuin oman hipiän hyvinvoinnin vuoksi. Ainakin synteettisissä suojavoiteissa minua inhottaa se, että jos levitän myöhemmin toisen kerroksen iholleni, kuoriutuu ensimmäinen voidekerros pois, jättäen iholle inhottavaa mutua.

 164. Olen myös herännyt vasta nyt viime kesän aikoihin aurinkosuojan tärkeyteen. Entisenä auringonpalvojana tuntuu nykyään tyhmältä ajtella, että sitä tieten tahtoen kärvisti itseään tuntikausia.
  Nykyään en enää “ota aurinkoa” ja käytän kevyttä suojavoidetta. Päivettyneen ihon saan nykyään purkista, panostaen tuotteen laatuun.

 165. Luonnonkosmetiikka kiinnostaa enenevässä määrin, tähänkin saakka käytössä on toki ollut kaikki mahdolliset auringolta suojautumismuodot hatusta ja pitkistä hihoista voiteisiin. Aurinkovoiteisiin liittyvät kemikaalikysymykset on to-do-listallani tarkoitus ottaa haltuun tänä kesänä, kaupassa kun voiteiden ainesosia on vaikea tunnistaa jos ei niihin ole perehtynyt.

 166. Täällä myös suojaamisen myöhäisherännäinen. Nykyisin kuitenkin aika tarkka suojakertoimista -kasvoilla isot kertoimet käytössä päivittäin, aurinkoisina päivinä vartalollakkin melko tehokkaasti. Varjossa viihdyn myös entistä useammin.

 167. Käytän tällä hetkellä suihkutettavaa aurinkovettä jossa suojakerroin 30 ja kasvoille omaa tuotetta. Myönnän, että suojaan kropan vain ottaessani aurinkoa tai jos tiedän olevani pitemmän aikaa auringossa. Kasvoille käytän säännöllisesti jo kevättalvesta lähtien kun täällä Lapissa asun ja lumi heijastaa auringon säteet tosi voimakkaasti. Ihonhoidossa käytän lähinnä Madaran tuotteita, joten aikomuksena kokeilla myös tuotteita aurinkoon! Toivottavasti tulisi vielä suihkutettavia tuotteita, ne kun ovat todella käteviä.

 168. Täällä myös aurinkorasvat ihan ehdoton kevään ja kesän must tuote. Iho punertaa jo pelkästä vilkaisusta aurinkoon päin. Onneksi sitä on viisastunut näin aikuisena ja mielellään sitä läträä kunnon kertoimilla. Ihanaa että on tullut paljon uusia tuotteita markkinoille!
  Ihanaa aurinkoista ja lämmintä kesää!

 169. Päivävoiteeni on suojakertoimellinen. Aurinkolasit aina nenällä. En ole ollut koskaan kovin innokas auringonpalvoja. Hakeudun herkästi varjoon.

 170. Kunnon aurinkolasit, aurinkovoidetta kaikkialle (kasvoihin ympäri vuoden) ja varjoisa paikka.

 171. Pari vuotta olen käyttänyt luonnonkosmetiikkan aurinkorasvoja ja tykästynyt kovasti. Monet tuotteet tuntuvat markettirasvoihin verrattuna kosteuttavammilta ja hoitavilta. Aurinkosuojaa tulee käytettyä ahkerammin, kun tuote on turvallinen ja toimiva. Iso olkihattu kuuluu kesään, tietty!

 172. Voide, hattu, vaate ja aurinkolasit. Ja ihanin lisä jos saa upottaa varpaat hiekkaan ja kun katsoo ylöspäin niin näkee kaislavarjon.

 173. Pakko tunnistaa, että suojaudun huonosti, sillä en pala kovinkaan helposti. Ainoastaan silloin kun menen rannalle ottamaan aurinkoa, laitan aurinkorasvaa.
  Yritän parantaa tapani ja tässä todellakin auttaisi nopeasti imeytyvät voiteet!

  Samoin olen ostanut jo vuosia sitten ihanan leveälierisen hatun, mutta en millään osaa käyttää sitä! Ihan harmittaa, mutta hattu tuntuu vaan jotenkin niin liialliselta ja yliampuvalta

 174. Suojaudun mutta tsempata vielä pitäisi. Etenkin jalat unohtuu, kasvot ja kädet tulee suojattua paremmin.

 175. Viime vuosiin asti olen ollut liian huoleton aurinkosuojan kanssa, koska “mä en pala helposti”. Plääh! Lapset olen toki suojannut hyvin.

  Luonnonkosmetiikka kiinnostaa myös aurinkosuojissa, kunhan vedenkestävyys on hyvä.

  Lämpöä ja lempeä!

 176. Oon vasta tänä kesänä herännyt siihen että tosiaan, aurinkorasvaa pitäis käyttää ja vähän säikähtänytkin että toivottavasti mitään vahinkoa ei oo ehtinyt tulla :D Parempi myöhään kuin ei milloinkaan!

 177. Olen huono suojautumaan auringolta, koska en pala koskaan (ainakaan vielä ole). Mutta yritän levittää suojavoidetta aina kun muistan.. Hattu ja aurinkolasit tosin on yleensä mukana!

 178. Kyllä suojaudun, vaihtelevin keinoin: aurinkosuoja ja aurinkolasit, aina, vaatteita ja hattuja vaihtelevasti, varjossa pysyttelemistä usein.

 179. Suojaudun aina ympäri vuoden 50+ suojakertoimen aurinkovoiteilla, talvella levitän vain kasvoille ja kaulalle, kesällä kaikki vaatteilla suojaamattomat pinnat, ja iho kiittää. Ajoittain jätän atooppisen ihon ja luonnollisen D-vitamiinin saannin vuoksi jonkin kohdan esim. käsissä tai jaloissa käsittelemättä. Kokeilisin mielelläni luonnonkosmetiikan tuotteita, kuvailun mukaan tosi hyviä!

 180. Yritän pakottaa itseni suojautumaan – tiedostan kyllä auringon vaarat mutta samaan aikaan inhoan useimpien aurinkovoiteiden tuntua iholla. Yök tahmaisuus, yök pahat hajut, yök se fiilis ettei iho hengitä. Niinpä Wightless Sun Milk alkoi kyllä kiinnostaa aika tavalla: voisiko se olla vastaus aurinkovoideällötykseeni? Onneksi en ole auringonpalvoja, viihdyn varjossa ja punapigmentti-ihoni kyllä muistuttelee aurinkoherkkyydestään nopeasti! Aurinkolasit ja huivit ovat käytössä myös – ja ne voiteetkin etenkin alkukesästä.

 181. Suojaan itseni varsinkin alkuun vaatteilla ja suojakertoimilla vaikka se merkkaakin erityisesti alkukesästä vitivalkoisista jalkoja. Lempeästä ja tuulenvireestä jaksaisin nauttia tuntikausia, mutta paahtavin aurinko harvoin jaksaa kiinnostaa ja ihokin antaa herkästi palautetta.

 182. Suojaudun. Suojaudun niin vaatteilla kuin voiteilla, ja joskus sujahdan varjoonkin. Aurinko, olet ihana, silti joskus ihaniltakin täytyy suojautua.

 183. Suojaudun todellakin, käyttämällä aurinkolaseja, hattua ja aurinkorasvaa. Tuputan rasvaa myös muille ettei kukaan vaan palaisi, on sen verran vaarallista… Madaraan olisi kiva tutustua, aurinkosuojatuotteet vielä testaamatta vaikka paljon muuta on jo merkiltä käytössä.

 184. Suojaudun todellakin, käyttämällä aurinkolaseja, hattua ja aurinkorasvaa. Tuputan rasvaa myös muille ettei kukaan vaan palaisi, on sen verran vaarallista… Madaraan olisi kiva tutustua, aurinkosuojatuotteet vielä testaamatta vaikka paljon muuta on jo merkiltä käytössä.

 185. Punainen tukka ja pisamoita lukuunottamatta ei paljon ruskeaa iholle alkukesään mahdu Aurinkovoiteissa ällöttää kemikaalien tylppä tuoksu ja inha kalvo, mutta ilman suojaamaan ei voi olla. Että tarpeeseen tulisivat ja täydellisiltä kuulostavat! Ja joskus olisi ihanaa hehkua muutenkin kuin punaisena

 186. Itse olen onnellisessa asemassa, koska äitini oli todella valveutunut auringon vaaroihin jo lapsuudessani. Olen vitivalkoinen ja punatukkainen ja minulle on aina painotettu kuinka tärkeää auringolta suojautuminen on ja olen ottanut sen aina vakavasti. Nyt yritän siirtää tietoutta samat geenit perineelle pienelle lapselleni.

  Ja kiitos, en osallistu arvontaan, koska käytän ainoastaan SPF 50+ -voiteita. Olen vuosikaudet käyttänyt itsekin lasten aurinkotuotteita juurikin siksi, etten halua iholleni sellaista mikä ei kelpaa myös lapsen herkälle iholle.

 187. Tämä tulisi niin tarpeeseen kun olen huono käyttämään aurinkovoiteita niinden tahmaisuuden tai vaikean levittämisen takia. Luonnon kosmetiikka isoa plussaa myös.

 188. Hei, itse suojaudun auringolta jo keväällä kasvojen pigmenttihäiriöiden vuoksi, olenkin saanut ne aisoihin jo aika hyvin. Käytössä on Madaran SPF30 voide ja Lumenen suojakertoimelliset tuotteet. Madara on yksi suosikkimerkeistäni ja mielelläni kokeilisin niitä lisää! Hyvää ja aurinkoista kesää :)

 189. En kestä aurinkoa kovin hyvin, eli suojaudun mahdollisuuksien mukaan olemalla varjossa :) Silloin kun se ei ole mahdollista, niin aurinkosuojaa aina, tai muuten palaa satavarmasti!

 190. Aika usein välttelen pitkiä aikoja auringon alla ja etsin varjoisampia paikkoja. Ihoni on kalpea, joten mielellään oleilisin enemmän auringossa. En ole vielä tähän mennessä löytänyt tosi hyvää ekologista aurinkosuojaa, joten ilolla otan Madaran kokeiluun – arpaonnikin olisi suotavaa

 191. Huivi, aurinkolasit ja luonnonkosmetiikan suojavoide ( huraa, että ne kehittyivät niin, ettei tarvitse näyttää kuolleelta kesäkuvissa). Puhelimesta seuraan uv-arvoja, ja jollen ole kokopäiväretkillä, valitsen välttää suoraa keskipäivän paahdetta.

  Suloista kesää itse kullekin!

 192. Madaran CC-voidetta alkukeväästä syksyyn joka päivä. Kaulasta alaspäin jotain vahvempaa luonnonkosmetiikan aurinkosuojaa, lippis, aurinkolasit ja tarvittaessa vielä ohut paita. Kaduttaa vietävästi, kun välillä pääsen silti punottamaan.

 193. Suhtaudun aurinkorasvaan (nykyään) lähes pakkomielteisesti – aiempina vuosina kun on tullut viiletettyä kesät vähän turhankin huolettomasti. Mulla on käytössä Algamaris kropalle & kasvoille toi Madaran sunkin hypettämä sävyttävä aurinkovoide. Se on kyllä ihana ja hyvinä ihopäivinä ainoa, mitä iholleni läträän :)

 194. Oon kans just se tyyppi ketä kyselee kavereilta että onhan varmasti aurinkorasvaa, ensin kauhistuu ja sitten tarjoaa omaansa jos joku onneton on lähtenyt aurinkoon ilman suojakertoimia.
  Oon tykänny käyttää Labratories de Biarritz:n suihkutettavaa aurinkorasvaa, jossa on ihana kookoksen tuoksu ja nerokas pakkaus, josta saa tiristettyä viimeisetkin pisarat ainesta ulos.
  Oi voispa jokaisena kesäpäivänä näyttää hehkuvalta juhannusheilalta.

 195. Ihosta hiuksiin: IHANAT -sinun.

  Mä oon ollut tosi huono suojaamaan ihoa. Olen vähä yhä. Ainoastaan ulkomailla ja silloinkin 6-20 suojakertoimilla. SooSoo.

 196. Ennen vietin aikaa aurinkoallergian vuoksi visusti varjoissa, mutta elämääni takaisin tullut purjehdusharrastus on saanut voide läträykset uusille leveleille!
  Mielelläni ottaisin Madaran tuotteet testaukseen, itämeressä on jo tarpeeksi haitallisia kemikaaleja!

 197. Hattu best! Ja aurinkovoidetta iholle, oon kyllä aina ollut se tyyppi, joka rasvaa ihoaan antaumuksella :D Ihanaa että luonnonkosmetiikasta löytyy nykyään monta hyvää aurinkosuojavoidetta! Hyvää kesää, ihana kesä!

 198. Kyllä suojaudun auringolta.
  Minulla on päivävoiteessa suojakerroin 30 ja siihen lisäksi laitan aurinkorasvaa kasvoille ja varatalolle. Olen niin vaalea ja palan nopeasti niin on ihan must käyttää voiteita. Jos en siis halua näyttää paloauton punaiselta ;-) Madarasta ei ole kokemusta joten olisi kiva kokeilla sitä.
  Luonnonkosmetiikkasta ei ole ylipäätään kokemusta.

 199. Ilmava hattu sekä aurinkolasit ovat välttämättömyys hellepäivien varalle, muuten tulee liian tukalaa. Luonnonkosmetiikan suojakertoimet ovat käytössä koko perheellä, joka punoittaa helpohkosti auringon alla. Kevyet, hulmuavat kesävaatteet ovat ihania ja suojaavat arastelevaa ihoa. Taidan kopioida tavoitteen olla hehkuva juhannusheila!

 200. Hävettää ihan sanoa, mutta aurinkosuojaa tulee laitettua oikeastaan vaan aurinkoa ottaessa. Tulisi siis nää tuotteet tarpeeseen :)

 201. Hattu/huivi päätä suojaamaan ja toki suojakertoimet niin kasvoille kuin kropallekin. Dekolteelle ei tunnu nykyään riittävän edes korkeimmat kertoimet, joten sitäkin koitan suojata vaatteilla pahimmalla paahteella. Ihanan kuuloisia nää Madaran aurinkovoiteet! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.