Greg Dulli julkaisee soololevyn

Ah, pääsen pitkästä aikaa jauhamaan yhdestä musiikillisesta ikisuosikistani, nimittäin Greg Dullista, joka singahti aikoinaan suuren yleisön tietoisuuteen The Afghan Whigsin kautta. Lainaan itseäni parin vuoden takaa: The Afghan Whigs oli yksi 90-luvun parhaista yhtyeistä, sotki itsevarmasti post-grungehenkistä rokkia souliin ja poppiin eikä ollut kovin kiinnostunut siitä mitä muut heistä ajattelivat. Yhtyeen karisma tiivistyi nokkamies Greg Dulliin, musiikilliseen monilahjakkuuteen, joka on sittemmin vaikuttanut muissa kokoonpanoissa, kuten The Twilight Singersin nimellä kulkevassa projektissa. The Twilight Singersin väkevä, americana-vaikutteinen indierock on ajatonta ja ikuista, kuuntelen säännöllisesti yhä niitä levyjä eivätkä ne ole vanhentuneet päivääkään, vaikka ensimmäisestä albumista tulee kuluneeksi tulevana syksynä 20 vuotta.

Dulli oli aikoinaan kitaravetoisen post-rockin nuori vihainen mies, nykyään hän rähisee vähemmän ja keskittyy enemmän musiikkiinsa. Kävin joitakin vuosia sitten kiittämässä häntä Tavastian keikkansa jälkeen ja hänestä oli kuoriutunut iän myötä yksi kohteliaimmista ihmisistä, joita olen tavannut. Mutta syy miksi kirjoitan hänestä taas on musiikkimediasta bongaamani uutinen, monenmoisten kokoonpanojen ja sivuprojektien jälkeen hän nimittäin julkaisee helmikuussa pitkän uransa ensimmäisen virallisen soololevyn! Dullin johtamassa The Twilight Singersissa on ollut liuta vaihtuvia muusikkoystäviä tekemässä kappaleita, mutta tulevalla Random Desire -soololla hän on kirjoittanut ja säveltänyt kaiken pianosta bassoon ja rumpuihin. Levyllä Dullin rinnalla soittaa kuitenkin moni tuttu nimi, kuten rumpali Jon Theodore (Queens of the Stone Age, The Mars Volta).

Esimakua tulevalta levyltä voi tsekata alta uuden Pantomina -videon muodossa. Lyhytelokuvaa muistuttavan videon on ohjannut pitkäaikainen ystävä ja yhteistyökumppani Philip Harder, joka myös esiintyy videolla. Dullin mukaan video on tribuutti 70-luvun lopun elokuvamusikaalille All That Jazz, joka on ainakin minulla vielä näkemättä – tiedän mitä metsästän käsiini kun pääsemme kotiin reissulta.


☊ GREG DULLI ~ PANTOMINA

1 thought on “Greg Dulli julkaisee soololevyn

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.