Sunnuntaitöitä sängyssä

Koska sänky nyt vaan on paras paikka tehdä sunnuntaitöitä. Ehdottomasti myös lämpimin. Mitä alemmas pakkasasteet putoavat, sen koleampaa on nimittäin kotonakin. Sängyssä viihtyvät opintojensa parissa paahtavan poikaystävän lisäksi perheen pienimmät, jotka hakkevat vällyjen alta turvapaikkaa vilulta. Mäyräkoirat todistettavasti sopeutuvat ääriolosuhteisiin, kunhan saavat tarkkailla niitä untuvapeiton uumenista.

2014-01-stellaharasek-sunday-012014-01-stellaharasek-sunday-022014-01-stellaharasek-sunday-03

Rakastan asunnon natisevia lattialautoja, mutta rakastan ehkä vielä enemmän vaatekaappini villavaatteita, joihin kääriydyn kuin muumio heti kun nousen aamulla. Kaikeksi onneksi ne ovat niin väljiä, että niitä voi kerrostaa. Poikaystävä haahuilee keittiöön etsimään kahvia useimmiten pukeutuneena peittoon. Toimiva ratkaisu sekin. Kämppäkaverilla on pyskosairaalatossunsa ja päällepuetun villiksen lisäksi huiviksi kaulaan kiedottu villapaita.

2014-01-stellaharasek-sunday-042014-01-stellaharasek-sunday-052014-01-stellaharasek-sunday-06

Mutta mikäs tässä kylmää karistaessa, kun peittoja piisaa, kodin jokainen tuoli on varustettu viltillä, kaapissa on tarpeeksi teetä ensi toukokuuhun saakka ja aina löytyy joku, jonka saa kainaloon tai jonka kainaloon pääsee. Viimeistään lieden äärellä tulee lämmin: viikonlopun aikana on tehty pippurilla höystettyä nauhapastaa, pestoa, pannukakkuja, uunissa kuivattuja tomaatteja, lämpimpiä leipiä, sitruunaista jugurttijäädykettä.

2014-01-stellaharasek-sunday-072014-01-stellaharasek-sunday-082014-01-stellaharasek-sunday-09

Pieniä asioita, joista olla kiitollinen: kaasuliesi, poikaystävä joka omistaa pastakoneen, valtavankokoinen kylmäkaappi jonka voi varustaa niin täyteen, ettei kaupassa tarvitse käydä kuukauteen. Mutta jos saa sunnuntai-iltana kymmeneltä päähänsä, ettei elämä jatku ilman aperolilla höystettyä appelsiinimehua, voi olla kiitollinen siitäkin, että kauppa on auki yhteentoista ja sijaitsee kadun toisella puolella, kun suikkaisee sisäpihan kautta.

Not so surprisingly, my bed is in use every moment of the day. It’s the warmest place in the apartment.

OASIS – WONDERWALL

26 thoughts on “Sunnuntaitöitä sängyssä

 1. hei! meinasinkin kysyä tuosta teidän sängystä, mutta sainkin tuosta edeltä jo vastauksen, kiitos! meillä on siis hakusessa uusi sänky ja haluamme jotain muuta kuin sellaisen “jenkkisänky” systeemin. teillä on kaunis koti! :)

 2. Kirjoitit tuossa kommentissa että aiot teettää sängyn, heti innostuin että mitäs tälle vanhalle käy? Ollut haaveissa siitä asti kun ekaa kertaa pistit kuvan vanhaan blogiisi, eli mitäs vaatimattomat pari vuotta. Nyt vihdoin alkaa nykyinen sänky olla niin vanha ja kehno, että vois vaihtaa parempaan.

  • Moro Anna,

   Granitista toin, varmaan viitisen vuotta sitten silloin kun piti vielä käydä Tukholmassa asti! Myydään sitä nykyäänkin, hinta on vaan tuplaantunut (huh).

 3. No niin se oon minäkin hurahtanut tähän blogiin! koko viikonlopun odotin postausta ja lähes tulkoon ikävöin sinua, kunnes maanantai-aamuna odotukseni palkittiin ihanan kotoisalla ja rennolla postauksella. Oot Stella ihana!

  • Ooh mitä ihania kommentteja täällä olikaan! Kiitos kaunis, pahoittelen että jouduit ikävöimään monta päivää. Koitan nyt lähipäivinä skarpata tahdin kanssa, asiaa ja kuvia kyllä piisaisi!

 4. Myönnän olevani aivan totaalisesti hurahtanut sinun blogiisi. Sä vaan jotenkin ispiroit ja tuntuu et jaan samantyyppisiä ajatuksia. Kiitos siitä!
  Ihana tyyli sulla myös!

  Lämpimin terkuin,Diana

 5. Hrh, noita paljaita varpaita katsellessa alkoi omia varpaita kylmää sen verran, että taidan hakea toisetkin villikset jalkaan. En ymmärrä miten kukaan voi tarjeta ilman villasukkia talvella, kun itse kaipaan niitä lämmikkeeksi aamusta iltaan – ja joskus yölläkin.

  • Poikaystävä on ainoa, joka tarkenee meillä paljain varpain. Johtunee turkulaisesta vesijohtovedestä.

   • tää on kyllä outo juttu – asun ikivanhassa omakotitalossa missä on siperiaakin kylmemmät lattiat ja mitä tekee poikaystävä ensimmäisenä tullessaan kylään… ottaa sukat pois o.O . itse olen viimeaikoina jopa nukkunut villasukissa ( untuvapeiton, pia wallenin viltin ja villaisen huovan alla ) ja tämä kävelee munasillaan pitkin kämppää vielä kolme tuntia saunan jälkeen kuin ei mitään. vesijohtovetensäkin on juonut kaiketi koko elämänsä helsingissä, eli en usko ilmiön johtuvan siitä. meillä taitaa olla poikkeuksellisen kuumaveriset kundikaverit, en keksi muuta selitystä ;)

 6. Kaasuliesi on muuten ihana, mutta toissa viikonloppuna koin ensimmäistä kertaa mikä kaaos syntyy kun kaasu sattuu loppumaan juuri kesken ruoanlaiton. Ja milloin muulloinkaan se loppuisi kun silloin kun sitä käyttää.. Onneksi lähellä on huoltsikka josta uuden pullon sai nopeasti.

  Ja iiiiiihana toi piirustus! Siinä olette ihan selvästi te kaksi. <3

  • Haha, apua! Onneksi meillä kaasu tulee taloyhtiön putkia pitkin, niin ei pääse loppumaan kesken.

   Juu, kuva esittää meitä, hihii.

 7. Kysymykseni menee ohi aiheen, mutta meillä on kotona ajankohtaisena uuden sängyn hankinta. Kysymykseni onkin siis, onko sänkysi valmismallia vai onko se itse tehty? Olen nyt yrittänyt kartoittaa valmiita sängyjä pyörillä tuloksetta.

  • Moro Iida,

   sänky on Innovation-merkin futonrunko nimeltä Wheel, jota ei ole harmillisesti enää valmistettu muutamaan vuoteen. Jos haluat teettää jotain vastaavaa, suosittelen Custom Woodsia, jonka kautta olen itse tilaamassa isomman sängyn nykyisen ahtaaksi käyneen tilalle.

 8. Oonko jo kehunut tätä sun otsikointia? Tykkään!

  P.S. Ihana tuo piirros ikkunalaudalla!

  • Kiitos Ulrika, ihana kuulla että tykkäät! Ja niin, piirros on i-h-a-n-a, sain lahjaksi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.