Alkukesän kaunein

Alkukesän lempikukkani on ehdottomasti kielo. Kielot ovat yksi ensimmäisistä muistoistani Suomesta silloin kun tämä maa oli minulle vielä uusi. Kompastelin tiheässä metsässä veljeni perässä, oli varmasti kesäkuu, sillä koko jokilaakso oli räjähtänyt vihreäksi. Löysimme metsäaukion täynnä kieloja, niitä täytyi olla tuhansia. Ne kimmelsivät valkoisina puiden välistä siivilöityvässä valossa.

2015-06-02-stellaharasek-kielot-12015-06-02-stellaharasek-kielot-2

Kielot eivät kestä kovin kauan maljakossa, eivät ne kuki luonnossakaan kuin jokusen viikon. Hetkellisyys tekee niistä jollain tavalla vielä kauniimmat. Kuin ne olisi annettu meille vain hetkeksi lainaan ja sen jälkeen niillä olisi jo kiire eteenpäin. Mutta nyt ne nuokkuvat vielä ikkunalaudallani, riiputtavat viattoman valkoisia kellojaan kuin kuuntelisivat musiikkia, jota kukaan muu ei voi kuulla.

2015-06-02-stellaharasek-kielot-32015-06-02-stellaharasek-kielot-4

EDBLADIN KUPPI KUVAUSLAINASSA

 

Jos onkin lysti lyhyt, niin ei ole kovin kalliskaan: maksoin kuvan kimpusta neljä euroa. Kaikkein kauneimmat ne ovat tietysti luonnossa, jos sattuu käymään säkä kuten viime kesänä.

11 thoughts on “Alkukesän kaunein

  1. Täällä myös yksi kielofani. Vaikka en muuten ole ns. perinteisten kukkaistuoksujen ystävä, niin kielojen tuoksua rakastan. Suomalaisella saippuoita ja shampoita valmistavalla Osmialla on muuten valikoimassaan aivan ihana, AIDOLTA kielolta tuoksuva palasaippua joka lisäksi on supernätin näköinen. Osmialla on puoti Kalasatamassa ihan Teurastamon vieressä, kävin itse siellä tänään nuuhkimassa ja ihastelemassa.

  2. Viikin-Vanhankaupunginlahden metsät on kieloja väärällään. Kivenheiton päässä keskustasta :)

  3. Moi Stella!

    Kielo on myös minun lempikukkani! Sen englannin kielinen nimikin on niin kaunis – Lily of the valley<3

    Sain sun s-postin tänään kaiutinarvontaan liittyen; ihana, ihana ylläri, piristi huimasti pääsykoestressin kiristämää mieltä! Suurkiitokset! En pysty vielä tänään vastaamaan, koska olen reissussa eikä kännykkäni jostain syystä lähetä sähköpostia. Laitan siis osoitteen tulemaan heti, kun pääsen kotiin ja läppärin ääreen :)

    • Moikka Mia, en muista kaupan nimeä, mutta se sijaitsee Annankadun ja Uudenmaankadun kulmassa. Uskon kyllä, että muistakin kukkakaupoista saa nyt kieloja, kannattaa kysellä.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.