Talvi jo takana?

Aamukoleilla kaduilla tuntuu täysin epätodelliselta ajatukselta, että jo parin kuukauden päästä niillä tarkenee kulkea paljain kintuin sandaaleissa. Yhtä kaukainen on muistikuva siitä, että vain hetki sitten tuli lunta taivaan täydeltä ja kaduilla sai kahlata kinoksissa. Lumista kaupunkia taisi tulla kuvattua urakalla: äkkiseltään muistin ainakin kinoksiin kadonneen Punavuoren, Kapteeninkadun epätarkat ääriviivat, lumisateessa notkuneen Robert Smithin, postikortit pyrystä, meikän kevättakissa lyyrisen lumisateen keskellä ja ehkäpä koko talven suosikkikuvani. Paljon on vielä julkaisemattakin – kuvia kertyy tiheämmällä tahdilla kuin tekstejä niiden kaveriksi.

2016-03-30-stellaharasek-snowycity-12016-03-30-stellaharasek-snowycity-22016-03-30-stellaharasek-snowycity-32016-03-30-stellaharasek-snowycity-4

Olen ehtinyt pakata kaikkein talvenkestävimmän takkini – tuon lammaskelsin – vaatekaapin peränurkkaan, tulla räntämyrskyn yllättämäksi ja kaivaa takin sieltä takaisin käyttöön kahdesti viime viikkojen aikana. Kolmas kerta toden sanoo?

Kuvat Jarno Jussila

8 thoughts on “Talvi jo takana?

  1. Mä kyllä tykkään näistä lumikuvsta, lisää vaan :D Terveisin pohjoisen tyttöjä

    • Oi, noniin! Hmm! Ehkä perustan niille jonkun oman salaisen sivublogin, niitä meinaan riittää.

  2. Olen itse tehnyt saman niiden sataan kertaan mainittujen nahkarotsin & tennareiden kanssa, tosin toiseen suuntaan; aina kun olen ehtinyt kuvittelemaan että no NYT voin sonnustautua em. vermeisiin niin EI, samantien on joku perkele kipannut yön aikana 15 senttiä lunta pihamaalle, ja olen joutunut tunkemaan lempivarustukseni takaisin vaatehuoneen uumeniin. Niin että samaa toivetta elätellään täälläkin, kolmas (tai kuudestoista) kerta toden sanoo…..?

    • NO NII-IN! Tänäänhän lähdin toiveikkaana liikkeelle nahkatakissa, katsotaan saanko vielä katua.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.