Arkistojen aarteet ~ Luurankojen kolinaa

Kirjoitus on julkaistu ensimmäisen kerran keväällä 2008 blogissa, jota kirjoitin nimellä Paras aika vuodesta. Viime syksynä blogin perustamisesta tuli kuluneeksi kymmenen vuotta. Arkistojen aarteet -tunnisteen alta löydät muita vanhoja juttuja.

Jokaisella meistä on vaatekaapissaan luuranko tai kaksi. En nyt tarkoita niitä pehmeiksi virttyneitä vanhoja verkkareita ja ex-poikaystävän isän vanhaa jättineuletta, joihin pukeutuneena linnoittaudutaan viikonlopuksi sohvalle Greyn Anatomian dvd-boksin kanssa (puhtaasti fiktiivinen esimerkki, itsehän en tälläistä koskaan tee), vaan aktiivisessa käytössä olevia vaatekappaleita. Kylmäpäinen kierrätys on onneksi pitänyt huolta kammottavimmista yksilöistä, joita kaapissani on joskus mahdollisesti majaillut, mutta seuraavista en ole vielä luopunut – vaikka ehkä pitäisi.

1 ~ Leggingsit

Tiedetään, leggingsien maailmanvalloitus on laajasti paheksuttu ilmiö eikä kukaan itseään kunnioittava nainen näyttäydy leggingseissä enää edes maidonhakureissulla. Mutta kun laiska ja mukavuudenhaluinen pukeutuja on kerran löytänyt vaatekappaleen, joka on päällä äärettömän mukava ja vieläpä siedettävän näköinenkin, ei siitä suinkaan luovuta, vaikka se olisi Voguen mielestä kuinka last season. Niin kätevää, kun voi viskoa ylleen minkä tahansa mekon, tunikan tai pitkän neuleen, ja tehdä siitä asun sujauttamalla alle legginsit! Vielä kun joku valmistaisi leggingsit jostain pakkasenkestävästä materiaalista niin ei tarvitsisi talvisinkaan ahtautua pillifarkkuihin.

2 ~  Uggit

Ugg-saappaat bikinien kera rannalla eivät näyttäneet hyviltä edes silloin kun se sekopäinen yhdistelmä oli kuuminta hottia. En lämmennyt myöskään Uggien yhdistämisestä shortseihin sonnustautuneisiin paljaisiin sääriin. Mutta pakko se on myöntää: ei ole olemassa parempia kenkiä niihin tilanteisiin, kun ulkona on sata astetta pakkasta ja koira on silti pakko viedä pissalle. Kaikki muotitoimittajat, joiden mielestä nuo kömpelöt toppakengät ovat rikos maailmaa kohtaan, ovat tervetulleita tutustumaan suomalaiseen talveen ja kokeilemaan miten korkokengillä kävely sujuu pääkallonkiiltävän jään peittämillä kaduilla. Mukavuudenhaluni ei ole onnistunut kuitenkaan ihan kokonaan nitistämään tyylitajuani, joten käytän Uggeja lähinnä niillä koiranulkoilutus- tai kauppareissuilla. TALVISIN.

3 ~ Pinkit (pitsiset) alusvaatteet

Kyllä! Ne sopivat hämmästyttävän huonosti minimalistiseen vaatekaappiini, jonka räiskyvä väripaletti liukuu mustasta harmaan kautta valkoiseen. Mutta minkäs teet, omistan pinkit pitsipöksyt jokaiselle viikonpäivälle ja vieläpä tykkään niistä, koska ne ovat ainoat lantiomalliset pöksyt, joita saa kaupoista. Kuka tahansa lantiomallisia pikkupöksyjä koskaan etsinyt nainen tietää millaisen metsästyksen takana niiden löytäminen on! Sitäpaitsi ei kukaan näe niitä paitsi minä ja poikaystävä, jonka mielestä ne ovat söpöt. Joten olkaa hiljaa.

Mitä ajattelen nyt, kymmenen vuotta myöhemmin? No ensinnäkin en jaksa enää kauheasti miettiä mitä mun vaatekaapissa jonkun mielestä saisi tai ei saisi olla, mutta otanpa silti kantaa vuosientakaiseen listaan.

Kyllä ne pillifarkut onneksi syrjäyttivät taas leggingsit ennemmin tai myöhemmin – kyllästyin nyppääntyvään trikooseen ja aloin kaivata kunnollisen denimin tuomaa ryhtiä. Mutta pari vuotta sitten vaatekaappiini hiipi uutuus nimeltä joogahousut, joissa viihdyn usein silloinkin kun en ole menossa tai tulossa joogasta: Filippa K:n laadukkaat ja napakat pöksyt eivät nimittäin nyppäänny ja ovat sen verran paksut, ettei niiden läpi näy mitään. Saatan käydä niissä kaupassa, olenpa joskus eksynyt niissä kahvilaankin naputtamaan tietokonetta. Mutta en oikeastaan välitä hittoakaan siitä mitä joku on siitä mieltä. Sitäpaitsi uusimmassa Trendissä julistettiin just, että leggingsit ovat tulossa takaisin, joten kohta kaikki muutkin huitelevat taas kaduilla epähousuissa.

Uggit osoittautuivat sittemmin peilikirkkaalla jäällä vähintään yhtä liukkaiksi kuin ne korotkin. Nykyään uskon vähän järeämpiin jalkineisiin silloin kun kelit ovat hengenvaaralliset.

Entä ne alusvaatteet? Pinkin pitsin tilalle on tullut muuta, mutta etsin yhä täydellisiä lantiomallisia pikkuhousuja, jotka olisivat MUSTAT. The struggle is real. Ostopäätökseen johtaneesta vihjeestä luvassa palkkio.

19 thoughts on “Arkistojen aarteet ~ Luurankojen kolinaa

 1. Lululemonin hipsterimalli Namastay Put Hipster on loistava, ohut, saumaton ja menossa hyvin mukana, aivan loistava hankinta. Saa nettikaupasta ja värejä löytyy, myös pinkkejä.

  • Ääni näille!
   Lisäksi vanha kunnon Victoria’s Secret osaa tämän homman, hiphuggers on malli, värejä, kuoseja ja materiaaleja riittämiin.

 2. Ai kamala! Kuulostaa siltä että pidetään samanlaisista alusvaatteista. :D Ostan omani tällä hetkellä Primarkista, suosin eniten mallia “brazilian hipsters”jossa peppu ei peity kokonaan, materiaali miellyttävää ja väri/malleja löytyy ihan kaikessa maussa. Mun on mustat, niissä on edessä pieni musta rusetti, ei pitsiä. Pysyvät ehjinä noin kaksi vuotta. Mutta välillä mua mietityttää se että noh nää tuotetaan hirveällä halpatyövoimalla ja olen sen myötä alkanut katsastaa vähän ekologisimpia malleja esim. people tree (näiden puuvilla on superpehmeää), luva huva (ihania!!), fly my damsel (suomalainen). Mutta luulen että voisit tykätä the nude labelin tai woronin pikkareista, käy vaikka Nudgessa katsastamassa.

 3. Kyllähän näitä lantiomallisia pikkareita nykyään löytyy varmaan melkein jokaisesta kaupasta. Edullisimmat olen ostanut Cubukselta, Lindexiltä taas löytyy parhaat; täydellisen malliset, napakkaa puuvilla-elastaania (100% puuvillaiset ovat kammotus kun venähtävät mallistaan heti), ja värejä & kuoseja piisaa.

  • EI LÖYDY! Tai siis toki löytyy, jos lantiomallisuus on ainoa vaatimus, mutta mulla on PITKÄ JA SPESIFI lista muitakin ominaisuuksia.

  • Muuten erittäin potentiaaliset, mutta malli on mun makuun ihan inasen liian peittävät takaa – tykkäisin, että leikkaus kaartuisi pakaroista vähän ylempää sellaisessa kauniissa puolikaaressa. Edestä look on just oikee! Ottaiskohan ne tuotekehityksessä vastaan toiveita.

   • Kässään! Sellainen malli ihan selkeästi puuttuu markkinoilta. Tai en ole ainakaan itse löytänyt mistään. Ehdottomasti kannattaa laittaa tuotekehitystoivetta menemään!

 4. Uniqlo airism ultra seamless hiphugger briefs on ollut ratkaisu jo lähemmäs kymmenen vuotta, parannus elämänlaatuun järjettömän suuri.

 5. Minä olen jo vuosia luottanut Calvin Kleinin mustiin alushousuihin! Heillä on aina valikoimassa musta hipsterimalli, jossa on vähän pitsiä. Stockalta löytyy.

  • Piste näille pöksyille! Juuri muita vaihtoehtoja ei omastakaan valikoimastani löydy. Ovat mainiot.

  • Calvin Kleinilta mäkin oon koittanut etsiä niitä täydellisiä, koska toistaiseksi parhaat pikkuhousut on aina löytynyt just niiltä. Mutta niilläkään ei ole IHAN täydellisiä! En haluaisi yhtään pitsireunaa enkä näkyvää logoa. En tykkää koko pepun peittävästä mallista, mutta en myöskään stringeistä. Leikkaus saisi myötäillä pakaraa siitä puolivälin tuntumasta sellaisella imartelevalla kaarella. Ja niin edelleen. Ja puuvilla ei käy, vaan pitäisi olla joku napakampi sekoite, joka kestää pesusta toiseen eikä venähdä. Että vaatimuksia löytyy.

 6. Changella löytyy mustana lantiomalliset maailman (!) mukavimmat pöksyt! (Ovat Changen perusmalliston). Ovat puuvillaiset, huom. Reunoissa on ihan vähän siroa pitsiä. Malli on todella comfy.

  • Puuvillaiset eivät käy, en kestä kun ne venähtävät heti ja kulahtavat pesussa!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.