Kulahduksen karkotus

Päivä päivältä lisääntyvä valo on ihaninta mitä tiedän juuri nyt, mutta on sillä nurja puolensakin – kirkas valo saa olon tuntumaan niin kulahtaneelta, että tekee mieli pakata itsensä kaapin perälle talvitakkien sekaan. Ajattelin kuitenkin piiloutumisen sijaan freesata habitukseni seuraavilla keinoilla.

Vaatteiden keväthuolto

Kävin viime viikolla Stokkalla Arkivé Atelierin vaatehuoltopajassa ja sain vinkkejä neuleiden huoltoon vaateharjan, nukkakiven ja nukkakamman avulla. Olen ennenkin poistellut vaatteista nyppyjä, tuulettanut ja tarvittaessa korjannut niitä, mutta ajauduin holtittomaan inspiraatiomyrskyyn, kun tajusin, että oikeilla välineillä vaatteista saa oikeasti ihan uudenveroisia. Seuraavan kerran kun tuntuu, että kaappi on täynnä kuluneita vaatteita ja tekee mieli ostaa jotain uutta, taidankin pitää vaatekaapin huoltohetken! Lasillinen valkoviiniä viereen, niin sujuu sukkelammin. Välineitä saa Stokkalta.

Ostin myös Stokkalta höyryttimen. Olen aivan liian laiska silittämään mitään, siis koskaan, mutta höyrytin on jopa minulle riittävän helppo ja nopea tapa saada pesun rypistämät vaatteet sileiksi. Yksinkertainen t-paitakin näyttää paremmalta, kun se on rapsakka ja rypytön. Oikeastaan mitä simppelimpi asu, sen isompi vaikutus vaatteiden siisteydellä on. Höyryttämällä saa myös puolipidetyistä vaatteista freesit ja luonto kiittää, kun pesuvälit pitenevät.

Ihon detox-kuuri

Valo paljastaa armottomasti tosiasian, jonka olisin arvannut muutenkin: sairastellen kulunut tammikuu ja talvi ylipäänsä eivät tehneet hyvää iholle. Säännöllinen ihonhoito on tietysti tärkeä, mutta juuri nyt kiehtoo myös ihon kirkastaminen sisältäpäin. Ajattelin lähteä liikkeelle pitkillä yöunilla, vitamiineilla ja kollageenilla sekä runsaalla vedenjuonnilla. Olen vähentänyt sokeria, hiilihydraatteja ja alkoholia muista syistä, mutta uskon, että sen vaikutus näkyy ihossakin.

En tajua miten en ole tähän ikään mennessä oppinut juomaan tarpeeksi vettä, mutta olen huomannut, että siitä on kovasti apua, kun pitää kaunista vesikarahvia ja lasia lähellä päivän mittaan. Huijaan vähän itseäni ja teen hanavedestä houkuttelevamman sujauttamalla karahviin viipaleen sitruunaa tai kurkkua. Joka kerta alkaa tehdä mieli gin&tonicia, mikä on ehkä vähän huono homma alkoholin vähentämisen kannalta.

Ihonhoitorintamalla nousussa elämässäni: kosteuttavat suihkeet ja hoitonesteet. Sain Jolien kanssa tekemäni Instagram-yhteistyökampanjan tiimoilta testiin pariisilaisen Patykan uuden edullisemman sarjan tuotteita ja tämä aloe veraa sisältävä hoitoneste on kiilannut suosikkieni kärkipäähän.

Kasvosuihkeet ovat usein sitruksisia, kukkaisia tai muuten hyvin raikkaita, mutta Mádaralta testiin saamani uusi Infinity Mist suihke tuoksuu kiintoisaa kyllä lähes myskiseltä. Tykkään, kerrankin jotain erilaista! Pidän suihketta työpöydällä ja suihkin sitä kasvoille päivän mittaan, kun tuntuu, että tietokoneruudun tuijottaminen alkaa näkyä ja tuntua naamassa.

Kenkäkaapin kevennys

Aion tänä viikonloppuna pakata talvisimmat kenkäni kassiin ja viedä ne suutarille vuosihuoltoon, jotta ne olisivat raikkaina odottamassa ensi syksynä. Samalla kaivan kaapista kevyemmät kengät, joilla aion porskuttaa sandaalikelejä odotellessa: kiireisiä päiviä varten mustat lenkkarit joilla on hyvä juosta paikasta toiseen, ja kivoja tilaisuuksia varten nuo reissusta ostetut vintagenilkkurit. Ah, sitä päivää odotellessa kun tarkenee jättää sukkahousut pois!

Kuivaharjaus

Kun ystäväni innostui kuivaharjauksesta, muistin viime kesänä ostamani kuivaharjan, jolla minulla oli vakaa aikomus alkaa harjailla itseäni aamuisin. Harja unohtui silloin kaappiin, nyt sain uuden motivaatiopuuskan ja kaivoin sen esiin. Verenkierron elvytys kiinnostaa, samoin ihon kuoriminen sukkahousukauden aiheuttamasta hilseestä ennen kuin paljaiden jalkojen kausi alkaa.

Uusi tukka, kevyempi olo

Pätkäisin viime kuussa pitkät hiukseni puolivälistä poikki ja se oli kyllä paras päätös aikoihin. Uusi, kevyempi tukka on antanut koko olemukselle uutta ryhtiä ja latvojen vaalennus tuo kasvoille valoa. Suosittelen kampaaja-aikaa, jos peilikuva kyllästyttää.

PHOTOS BY STELLA HARASEK & JARNO JUSSILA

19 thoughts on “Kulahduksen karkotus

 1. iho on tasainen mutta silmänaluset eivät ole kunossa sinulla. Ne ovat kuopalla ja turvonneet. . oletko kokeillut silmän ympärys voidetta ? Myös mikro neulaus voi olla apu .

  • No kiitti huomiosta Katja, olen kyllä tietoinen asiasta, johtuu siitä että minulla on vuosien väsymys takana johtuen uupumuskierteestä ja kroonisesta kipusairaudesta. Käytän kyllä silmänympärysvoidetta, mutta mikään määrä kosmetiikkaa ei yksinkertaisesti korjaa tätä tosiasiaa.

 2. Ihailen aina teidän kuvia -olisko mahdollista tehdä postausta kuvauksesta, vinkkejä parempiin kuviin?

 3. Kaikki kulahduksen voittovinkit on tarpeen, kiitos vain. Oli harvinaisen (toivottavasti jääkin sellaiseksi) rankka talvi.

 4. Oletko koskaan kokeillut mitään ns rusketusta edistäviä luonnontuotteita, siis näitä kuureja joita myydään? Tai suihkurusketusta?
  Ihon saaminen hieman elävämmäksi kalkinkalpeasta kiinnostais. Ja KAIKKI muukttkin vinkit miten saisi itseään ihmisen näköiseksi talven ( valvotun vauvavuoden) jäljiltä

  • Olen syönyt karoteenia ja se toimii kyllä, mutta vaatii toki sen, että aurinko paistaa – eli ei se itsestään ihoa rusketa, syventää vaan aitoa rusketusta ja pidentää sen kestoa.

   Suihkurusketuksessa kävin aikoinaan kerran jotain kuvauksia varten ja ei ollut mun juttu. Mutta esimerkiksi kevyesti päivettäviä kasvovesiä olen testaillut vähän viime vuosina ja ne on kivoja!

 5. Tyhmä kysymys, mutta mitä tarkoittaa kenkien vuosihuolto suutarilla? Itse hoidan puhdistamiset, lankkaamiset ja kiillotukset kotona ja käytän kenkiä suutarilla ainoastaan pohja/vetoketju-asioissa. Kiinnostaa, pitäisikö harkita ammattilaiselle viemistä jos siinä on jokin upside jota en ole tajunnut.

  • Ei ollenkaan tyhmä kysymys! Käytin sanaa hivenen humoristisesti, mutta tarkoitan sitä myös konkreettisesti. Olen itse melko laiska hoitamaan kenkiäni, joten tykkään viedä ne silloin tällöin suutarille, joka tekee niille kaiken mitä ne kaipaavat: kunnollisen lankkauksen, pohjien uusimisen ja kulumien korjauksen. Jälki on merkittävästi parempi kuin mitä itse saisin aikaan, ja kengissäni usein on harottavia pohjia yms joita en edes saisi korjattua omin neuvoineni.

 6. Tein melkein 1.5 vuotta sitten (eräiden pikkujoulujen jälkeen…) päätöksen, että alkoholin juominen oli nyt tässä. Ei sitä tullut joka päivä juotua, mutta silloin kuin tuli, niin kyllä tuli. Kyllästytti koko aine. Ja niin vain kuukaudet ovat kuuluneet ilman. Energiaa on vaikks muille jakaa, iho kiittää. Yöunet ovat todellakin parempia. Poissa on sellainen tunkkainen fiilis. En vaihtaisi oloani entiseen. Hassuinta onkin, että tämä on ollut ystäville ja tutuille vaikeampaa kuin minulle :)

  • Ymmärrän täysin! Omalla kohdalla ei ole tarvetta lopettaa kokonaan, mutta tavan vuoksi tissuttelu on jäänyt pois. Juon viiniä vain silloin kun tekee mieli, ja silloin kun ei tee, juon seurassa kahvia tai teetä.

 7. Kuivaharjaus on ihanaa! Vielä musta ei ole kehkeytynyt henkilöä, joka harjaa kehonsa rakastavasti joka aamu, mutta useamman kerran viikossa kyllä. Vielä kun ottaa kylmän tai ainakin viileän suihkun siihen päälle, niin on todella virkistynyt olo. Hommasin jopa sellaisen pienen pehmeämmän harjan kasvoille, mutta harmikseni kasvojeni iho sietää harjausta vain satunnaisesti. Mähän en siis malttanut olla harjailematta aamuin illoin (mainitsinko jo, että kuivaharjaus on ihanaa), johon kasvojen iho vastasi tomeralla protestipunoituksella. Ei ymmärrä hyvän päälle!

  Välttelen noita mainitsemiasi ruoka-aineita itsekin terveyteen liittyvien syiden takia, ja se kyllä näkyy myös ihon kunnossa. Iho on huomattavasti kirkkaampi ja terveemmän värinen, eron huomaa joka kerta, kun jonkin juhlien tms. aiheuttaman pullaputken jälkeen palaa tarkempaan ruokavalioon. Ja gin&tonic! Voi kun se olisikin terveysjuoma, haha!

  • Joo, eron todellakin huomaa! Tuntuu, että vehnän syöminen tekee naamastakin vehnäisen. Yhhyh.

   Protestipunoitus! Mahtava termi. Itse en ole kasvojen harjausta kokeillutkaan, voi olla että herkkä ihoni ei sille lämpeä.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.