Täsmäaseet silmänympärysiholle

Kaupallinen yhteistyö Mádara

Sanotaan se suoraan: kukaan ei ole hehkeimmillään tähän aikaan vuodesta. En minä ainakaan. Auringonvalon puute, jatkuva pimeys ja sen aiheuttama väsymys vievät kasvoista värin, mitä nyt nenänpielet ja pienet näpyt tietenkin punoittavat. Ensimmäisten pakkasten ja kuivan sisäilman yhdistelmä kuivattaa ihoa ja nostattaa poskille röpelöä. Silmät ovat pahimmat: aamuisin kylpyhuoneen peilissä on vastassa tummat silmänaluset, silmäpussit ja turvonneet luomet. Itkeminen pahentaisi tilannetta, joten parasta vaan nauraa.

Kaikki ei toki johdu pelkästään vuodenajasta. Minulla on ollut pikkutytöstä saakka tummat silmänaluset. Raskaat luomet puolestaan ovat sukurasite, joka on vuosien varrella pahentunut tasaisesti, kunnes keksin, että kasvojumppa ja gua sha -kasvohieronta auttavat pitämään kasvojen lihakset kunnossa ja ehkäisevät siten myös maan vetovoiman vaikutuksia, kuten luomien valahtamista entisestään.

Syksyisin kaikki silti kärjistyy. Nyt on ollut tavallista enemmän stressiä, joka on näkynyt silmissäkin, jotka ovat olleet huonosti nukuttujen öiden takia vielä turvonneemmat kuin tummemmat kuin yleensä tähän aikaan. Ei mikään ihme, silmien ympärillä oleva iho on neljä kertaa ohuempi ja herkempi kuin iho muualla kasvoissa ja siksi se reagoi ensimmäisenä stressiin ja ärsytykseen. Elämäntavoilla on tietysti muutenkin iso vaikutus ihoon. En polta enkä ole lentänyt kuin kerran viimeisen puolen vuoden aikana, mutta stressin lisäksi esimerkiksi elektronisten laitteiden käyttö lisää kuormitusta. On myös silmänympärysihoa vaurioittavia tekijöitä, joihin meillä on hyvin vähän tai ei ollenkaan valtaa, kuten ikääntyminen, ympäristön saasteet, kuiva sisäilma ja pohjoisen talven haasteet.

Otin ilolla testiin Mádaran tämän syksyn uutuudet, silmänympärysihon intensiiviseen hoitoon tarkoitetut täsmäaseet. Ajattelin olevani niille täydellinen koekaniini: jos ne pystyvät tekemään jotain meikäläisen mustille kraatereille, niistä on takuulla apua muillekin.

Mádara on yksi suosikkimerkeistäni: tutkitusti turvallista ja tehokasta, hinta-laatusuhteeltaan loistavaa luonnonkosmetiikkaa, jota on helposti imeytyvien koostumusten ja mietojen tuoksujen (ja okei, tyylikkäiden pakkausten) takia ilo käyttää.

Kuten pidempään seuranneet tietävät, en ole käyttänyt vuosiin ihollani mitään muuta kuin luonnonkosmetiikkaa, ei vaan ole mitään syytä turvautua synteettisiin tuotteisiin. Luonnonkosmetiikka on ympäristöystävällistä eikä kerrytä iholle kemikaaleja, joiden yhteisvaikutuksista tai pitkäaikaisvaikutuksista ei tiedetä tarpeeksi. Varsinkin silmänympärysihon ohuelle iholle ja huulille tuntuisi pahalta laittaa mitään muuta kuin luonnonkosmetiikkaa.

Ensimmäinen syksyn uutuuksista on seerumi nimeltä RE:GENE OPTIC LIFT -silmänympärysseerumi. Pelkistettyyn, hopeanhohtoiseen pulloon pakattu seerumi oli uudenlainen tuttavuus: ohutta, pehmeää seerumia käytetään tehotuotteena silmänympärysvoiteen alla, samalla logiikalla kuin seerumeita muutenkin. Seerumia levitetään pari tippaa silmänympärysiholle aamuin illoin ja sen luvataan saavan aikaan välittömästi napakamman ja kirkkaamman ihon, minkä se myös tekee – ihanaa.

Toinen uutuus on vaaleanpunaiseen tuubiin pakattu SOS EYE REVIVE HYDRA -silmänympärysvoide ja naamio. Otin sen testiin erityisen suurella innolla, sillä olen käyttänyt Mádaran osuvasti nimettyä SOS-sarjaa kolmisen vuotta ja tykännyt tosi paljon niin sarjan seerumista kuin kosteuttavasta naamiosta, jota ostan lisää aina kun se loppuu. Silmäympärysiholle suunniteltua uutuutta voi käyttää kahdella tavalla, aamuin illoin käytettävänä voiteena tai naamiona, jota levitetään runsaasti silmänympärysiholle ja annetaan vaikuttaa vartin ajan ennen pyyhkimistä tai pesemistä pois.

Molemmat sisältävät kliinisesti tutkittuja ja toimivaksi todettuja raaka-aineita, jotka vähentävät ärsytystä, edistävät mikroverenkiertoa lievittääkseen punoitusta ja turvotusta, edistävät kollageenin tuotantoa, kosteuttavat ja vahvistavat ihon suojakerrosta.

En ole koskaan jaksanut vaivautua ennen-jälkeen -kuvien kanssa, koska kasvojeni kunto vaihtelee niin paljon ja peilikuva näyttää joka aamu erilaiselta. Endometrioosi saa aikaan turvotusta tiettyihin aikoihin kuukaudesta ja mikä tahansa saunailta, viinilasillinen tai iltakävely viimaisessa säässä saa rosacean riehaantumaan. Toisaalta yinjooga tai gua sha tuo kasvoille ihanan hehkun, joka huijaa pois vähintään puolet liian lyhyiksi jääneiden yöunien vaikutuksista – tämä on tällaista jatkuvaa tasapainon hakemista. Kuvilla on turha yrittää vertailla yksittäisten tuotteiden tai rutiinien vaikutusta kasvoihin, kun niihin vaikuttaa koko ajan niin moni asia, joista osaan minulla ei ole mitään valtaa.

Esimerkiksi nämä kuvat on napattu tänään eilisen migreeni- ja pahoinvointikohtauksen jälkimainingeissa eikä naamataulu ollut parhaimmillaan. Mutta mitäpä kuvilla, kun uskon omiin havaintoihini, niin välittömiin pikkumuutoksiin kuin niihin, jotka näkyvät pidemmän ajan kuluessa. Tunnen omat kasvoni ja olen oppinut arvioimaan melko tarkasti millä tavoin mikäkin tuntuu vaikuttavan ja näkemään läpi hetkellisten asioiden, kuten hormonaalisen turvotuksen, joka tulee ja menee.

Olen oppinut kaksi asiaa testailtuani kosmetiikkaa vuosikausia työni puitteissa. Mikään tuote ei pysty poistamaan kasvoilta vaikeaa syksyä tai perinnöllisiä tosiasioita, mutta (tämä on se kakkoskohta) oikeanlaiset ihonhoitotuotteet kyllä auttavat taklaamaan haasteita. Tämä tuotekaksikko on todella pelastanut aamuni viime viikkoina.

Seerumin tehon huomasi nopeasti: välittömästi napakoittavan vaikutuksen lisäksi vajaassa viikossa silmät alkoivat näyttää virkeämmiltä ja kirkkaammilta. Voide on täydellinen täsmäase kuiviin ja kiristäviin silmänympäryksiin ja tuntuu yhtä hyvältä kuin SOS-sarjan muut tuotteet: suojaa ihoa ja kosteuttaa. Naamiona se toimii ihanana, ylellisenä pika-apuna turvonneisiin ja väsyneisiin silmiin ja on pelastanut niin palaveriaamuja kuin iltamenoja.

Ostaisinko näitä tuotteita jatkossa itse? Ihan varmasti, varsinkin syksyisin. Todennäköisesti muulloinkin, sillä minulla ei ole ollut aikoihin mitään tiettyä lempituotetta silmänympärysten hoitoon ja näistä olen tykännyt paljon – ne ovat osoittautuneet yhtä tehokkaaksi tai tehokkaammiksi kuin moni huomattavasti hintavampi tuote. Voide toimii ilman seerumiakin, mutta tähän aikaan vuodesta otan kyllä kaiken mahdollisen avun vastaan, tuplakombolla siis mennään.

Mádaran sivuilla on sunnuntain ja maanantain ajan käynnissä -40% ale isosta osasta tuotteita, joten nyt on loistohetki napata nämä testiin tai tehdä peilikaappiin muita tarpeellisia täydennyksiä!

Miten siellä, näkyykö loppusyksy peilissä?

PHOTOS BY STELLA HARASEK & JARNO JUSSILA

10 thoughts on “Täsmäaseet silmänympärysiholle

    • Gua sha -kasvohieronta, Kypriksen ongelmaiholle tarkoitettu ihoöljy ja muuten mahdollisimman minimalistiset ihonhoitorutiinit, alkoholin ja saunan välttely.

  1. Kuivaan ihoon on auttanut kosmetologin neuvo kerrostaa kasvovesi. Kaadan kasvovettä käteen ja taputtelen sen ihoon. Toistan tämän muutaman kerran aamun aikana, ennenkuin laitan seerumin ja kasvovoiteen. Sisäisesti on myös tärkeä kosteuttaa, vesi on vanhin voitehista.

    • Jooo ilman muuta vedenjuonti on tärkeää, samoin kasvovesi! Nämä täsmätuotteet eivät korvaa niitä, vaan täydentävät hoitoarsenaalia silmänympärysihon osalta, heille joille se tuntuu tarpeelliselta, esim allekirjoittaneen mustille kraatereille :D

  2. On tälläkin pilvellä hopeinen reunus! Nyt saa kimaltaa ja meikata :-) Kesällä se kaikki näyttää vähän liialliselta. Mun talviarsenaalissa on esim. hohdepuuteri ja kimaltavat luomivärit. Jos menee vähän liikaa poskipunaa, niin eipä haittaa, kukaan ei pimeässä huomaa. Ja päälle paljetteja tottakai. Kyllä se kevättalven valo on muuten armottomin, silloin se naama vasta kalvakalta näyttääkin, eikä sitä voi oikein millään parannellakaan, kun valo paljastaa kaiken.

    • Hahaha TOTTA! Kaikki tämä erittäin totta. Apua, ei ajatella vielä sitä kevään raakaa valoa.

  3. Loppusyksy todellakin näkyy peilissä. Vastaan tuijottaa kalvakka naamataulu, jota kehystää elottomat hiukset. Työpaikan loisteputkivalaistuksessa näky on henkeäsalpaavan hehkeä. Ei tää enää huonommaksi voi muuttua, joten ilon kautta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.