Suosituimmat postaukset vuonna 2017

Sisältää arvonnan

Seuraa kurkistus vuoden 2017 kaikkein suosituimpiin blogipostauksiin! Kiitos kollegoille kivasta postausideasta – Alexa taisi ensimmäisenä listata oman bloginsa suosituimmat jutut viime vuoden varrelta ja lueskelin kiinnostuneena myös Natan listauksen.

Mennäänpä omaani! Ei ollut suurikaan yllätys, että listan kärkeen kiilasivat isot, ajankohtaiset aiheet. Niihin on tarkoitus tarttua tänä vuonna aiempaa useammin nyt kun olen päässyt vihdoin eroon pitkään vaivanneesta blogiummetuksesta (jos olet nyt ihan että mistä tuo muija horisee, sivusin aihetta syksyisessä kirjoituksessa).

Muita yllätyksiä osui kyllä blogin statistiikassa vastaan. Oli esimerkiksi tosi ilahduttavaa nähdä, että yli puolet suosituimmista jutuista olivat kaupallisia kampanjoita! Toivon sen tarkoittavan sitä, että olen onnistunut tekemään niistä teidän mielestä lukemisen arvoisia ja valinnut aiheita, jotka sopivat blogiin ja kiinnostavat teitä. Yhteistyöjuttuihin tulee monesti panostettua enemmän kuin niinsanottuihin tavallisiin postauksiin, koska haluan varmistaa, että niistä löytyy tarttumapintaa – olipa se sitten viihdearvoa, informaatiota tai inspiraatiota.

Lopusta löytyy muuten arvonta, joten loikkaa suoraan sinne, jos lista ei kiinnosta!

Vela vai vasta päättämässä?

Ei tosiaan yllättänyt, että lasten hankintaa (tai hankkimattomuutta) käsittelevä kirjoitus nousi listan ykköseksi – niin paljon se herätti keskustelua, sai somejakoja ja keräsi tykkäyksiä. Olen vieläkin onnellinen siitä kuinka rakentavaa keskustelu aran aiheen ympärillä oli. Kiitos, että jaoitte tarinoitanne ja ajatuksianne, niistä oli minulle (ja varmasti muille lukijoille) tosi iso ilo. Oli huojentavaa huomata, etten ole yksin pohdintojeni kanssa.

Minä myös

Sosiaalisessa mediassa vellonnut #metoo-keskustelu seksuaalisesta häirinnästä sai minutkin tarttumaan kynään, koska kokemusta ikävä kyllä löytyy varhaisteinivuosista saakka enkä ole ikinä puhunut siitä julkisesti, vaikka todellakin olisi pitänyt. Juuri tälläisiä asioita on tärkeää tehdä näkyviksi eikä vaieta ja antaa niiden jatkua. Myös tätä kirjoitusta kommentoitiin niin että kommenttiloota nitisi liitoksistaan – kiitos jokaiselle kokemuksiaan jakaneille.

Nanso-postaukset

En olisi arvannut, että pitkän linjan suomalaisen muotitalon kanssa toteutetut blogipostaukset suorastaan dominoisivat tätä listaa! Kärkikymmeniköstä peräti viisi olivat Nanso-kampanjoita: niputin ne nyt yhteen, jotta listalle mahtuisi muutakin. Näitä muotikuvia on tehty vähän siellä sun täällä ympäri maailmaa: listalle nousseista postauksista Loppukesän lempparit kuvattiin Provencessa pienessä Methamiksen kylässä. Loman sietämätön keveys puolestaan kuvattiin yhdessä lempipaikoistani maailmassa, Viequesin saarella Karibialla. Muut listan postauksista olivat 8 x klassikko kevääseen, Takaisin töissä ja talvista juhlainspiraatioa sisältänyt Viisi valintaa juhlakauteen. Onpa ihana huomata, että postaussarjasta on tosiaan tykätty – olen toki sitä aavistellutkin, koska jutut ovat saaneet pelkkää positiivista palautetta.

Helpompaa elämää

Yhteistyössä Freskan kanssa toteutetussa kirjoituksessa käsittelin asioita, jotka tekevät arjesta helpompaa, parempaa ja ihanampaa. Yksi ehdottomasti tärkeimmistä on siivoaja, joka käy meillä kahden viikon välein. Olen yhä sitä mieltä, että siivoajan palkkaaminen on yksi parhaista sijoituksista, jonka oman arkensa helpottamiseksi voi tehdä, jos ei satu olemaan siivouksesta nauttivaa tyyppiä. Minä en ainakaan ole.

Minusta on kivaa järjestellä kaappeja ja sen sellaista, mutta keskittymiskykyni ei ole koskaan riittänyt perusteelliseen siivoukseen, joka oikeasti alkaa ja loppuu saman päivän aikana. Siivouspäivistäni tulee joka kerta lähipiirin hermoja raastava spektaakkeli, jossa tunnelmat vaihtelevat tunteja kestävistä “oho en muistanutkaan että minulla on tälläinen kirja” -harhapoluista raivareihin. Välillä haen kulmakiskalta motivaatiokaljan tai vien koiran kolmannelle päiväkävelylle ihan vaan päästäkseni pois keskeneräisen siivousprojektin keskeltä.

Kun pahin painajainen tapahtuu

Kuvaus Ranskan roadtripin alkuun osuneesta päivästä, josta tuli viime vuoden pahin – en ole itse pystynyt lukemaan tätä sen jälkeen kun kirjoitin sen. Kahdelle valokuvaajalle satojen tuhansien kuvien menettäminen on iso juttu, mutta positiivista tietysti on, että sen pahempaa ei viime vuonna tapahtunut. Varkausepisodinkin yhteydessä olisi voinut sattua niin paljon ikävämpiä juttuja, nyt selvittiin lopulta pienillä vahingoilla.

Kärkisijoille nousi myös muita viime vuoden aikana julkaistuja matkajuttuja, kuten Tulivuoritutkijana täällä, jonka kirjoitin Balilla tulivuoritilanteen keskeltä, ja Roadtrip Jakartaan joka oli kuvaus hikisestä 32 tunnin automatkasta Indonesian läpi. Mahtavaa, että tykkäätte matkajutuista, sillä niitä on luvassa viime vuoden seikkailuista vielä iso nippu.

Matkan jälkeinen elämä kiinnosti myös, sillä Australian reissun jälkeisiä ajatuksia käsittelevä kirjoitus nimeltä Välitilassa on ollut näemmä tosi tykätty.

Uutta kotia etsimässä

Tämä kirjoitus oli toteutettu yhteistyössä Igglo Rentin kanssa: kauniin kotimme vuokra nousi vuosi sitten kipurajamme tuntumaan ja vaikka viihdymme hyvin, olemme miettineet löytyisikö jostain meille uusi koti. Monia on kiinnostanut mitä asuntoprojektille kuuluu, mutta emme ole reissukiireidemme keskellä ehtineet oikein edistää asiaa muutamaa asuntonäyttöä lukuunottamatta – ne asunnot olivat kauniita, mutta ei meitä varten. Palaan aiheeseen sitten, kun on jotain uutta kerrottavaa!

5 x parempi työhuone

Finnish Design Shopin kanssa yhteistyössä tuotettu kirjoitus työhuoneemme uudesta sisustuksesta rikkoi kaikki blogini aiemmat kommentointiennätykset yli tuhannella kommentillaan, syynä tietysti houkutteleva arvonta. On se työhuonekin tietysti kaunis! Siellä on muuten ehtinyt taas tapahtua muutoksia, meillä nyt elää sisustus ihan koko ajan. Täytyy napsia taas uusia kuvia kun alkuvuoden reissut on hoidettu alta pois.

Hirvein viikko hetkeen

Huonot päivät ja kurjat hetket ovat tietysti osa elämää, mutta en vieläkään muistele lämmöllä tuota eriskummallista viikkoa, jonka seuraukset ovat vieläkin elämässämme monin tavoin läsnä. Palaan tähän vielä jonain päivänä, kun vettä on virrannut joessa tarpeeksi ja aika saanut tehdä armeliaat tehtävänsä.

Suosituimpien postausten joukossa oli muitakin tavalliseen arkeen kurkistavia juttuja, varsinkin niitä joissa ei ole niinsanotusti mennyt kaikki ihan nappiin.

Miesten vuoro

Jussilan perheen miehistä ottamani kuvat saivat isän metsästysharrastuksen takia aikaan hillittömän haloon. Hyvä esimerkki siitä, kuinka bloggaajana ei edes kymmenen vuoden kokemuksen jälkeen aina osaa ennakoida mistä kaikesta voikaan herätä kiihkeää keskustelua! Itse koin ikuistaneeni väläyksen pohjalaisen suvun perinteistä ja muusikkoisän ja -pojan kävelyretkestä, mutta toisten mielestä kuvani uhkuivat testosteroninkatkuista sovinismia.

Asioita jotka muistan Australiasta

Matkustimme loppuvuodesta lapsuudenmaisemiini, ja kertasin sitä ennen asioita, jotka muistin kymmenestä vuodestani Australiassa.

Oli talo ja pimenevässä illassa sirittävät sirkat, takapihan pyykkinarut, joiden läpi tiirasin taivaalle Halleyn komeettaa. Taivaankantta halkova valonjuova, ehkä avaruushulluus sai alkunsa siitä. Vuosi oli 1985 enkä tiennyt vielä mitään tornionjokilaaksolaisista lehmistä. Isä seisoi vieressäni, muistikuvaan ei ole tallentunut sanoja, mutta varmasti niitä oli. Ehkä puhuimme siitä, että seuraavan kerran tuo komeetta osuu kiertoradallaan paljain silmin havaittavaan kohtaan vuonna 2061. Ehkä siitä, että näenköhän sen vielä uudestaan.

Loppuun arvonta! Tämä ei ole sponsoroitu, vaan poimin palkinnon omista ylitsevuotavista kosmetiikkalaareistani: jaossa on Lumenen Harmonia-luonnonkosmetiikkasarjan tuotepaketti. Kysymys kuuluu millaisista tai mistä blogikirjoituksista olette pitäneet tähän mennessä eniten, ja millaisia juttuja toivotte tälle alkaneelle vuodelle? Saatte olla vastauksissanne juuri niin epämääräisiä tai täsmällisiä kuin tahdotte, mutta lupaan poimia konkreettisista postaustoiveista vähintään kymmenen aihetta, jotka toteutan tämän vuoden aikana – kannattaa siis hihkaista, jos on jotain mielessä! Arvontaan ehtii osallistua tiistaihin 23. tammikuuta saakka.

114 thoughts on “Suosituimmat postaukset vuonna 2017

 1. Rakastan arkea ja kaikkea arjen helppouteen ja kauneuteen liittyvää – siksi toivon siihen liittyviä postauksia. :) Tämän hyvinkin lavean teema-sateenvarjon allehan sitten mahtuu vaikka mitä – kotia ja sisustusta, vaatteita, siivousta, ruokaa…

  Ja tuosta Nansosta, musta tuntuu, että sinun valokuvillasi on iso osasyy Nanson nousuun varteenotettavaksi vaatteenostopaikaksi trikootunikapajan sijaan. Merkin uudistuminen olisi jäänyt varmaan minulta ainakin huomaamatta, ellen olisi nähnyt postauksiasi. Ja aina on mukava huomata, että suomalainen vaatemerkki nousee kiinnostavaksi.

 2. Olisi kiva lukea tunnelmia teidän suhteenne alkuajoista ja olisi kiva jos joitakin instastooreja linkkaisit tänne blogin puolelle.

 3. Arvonnan voi jättää mun kohtalta välistä, Lumenen “luonnon” kosmetiikka ei kiinnosta. Diggaan boheemista tyylistäsi aina kun katselen sun kuvia soi päässäni Simple Mindsin – See the Lights. Mikä on myös vähän ärsyttävää kun se soi päässä nonstop repeatilla. ;D

  Matkajutut niin suomessa kuin ulkomailla on hienoa luettavaa, tuntuu kuin löytäisitte kaikki mageet salaiset piilopaikat johon otatte meidät lukijat mukaan. Tykkään myös instassa näkyvistä videoista, joskus toivoisin tänne linkattuna niitä. Haluaisin nähdä täällä varhaisimpia valokuvia versus nykyiseen, siitä kun puhut rakkaudestasi valokuvamiseen ja mitä olet oppinut siitä matkasi varrella. Asioista jotka ovat intohimon ja sydämen asia on aina kiva lukea/kuunnella. :)

  Vaikeampi aiheita olisi sitten puhuminen/kirjoittaminen esim. rohkeudesta. Milloin olet ollut itsestäsi ylpeä? Milloin olet yllättynyt itsesi? Mistä innostut? Mitkä eettiset arvot ovat sinulle tärkeitä – minkä perusteella teet valinnat? Pelottaako sinua koskaan?

  Lopuksi rapsuja mäykyille – tai niin kuin mieheni niitä kutsuu luupäille.

 4. Kirjoitat niin kauniisti, ettei aiheella ole juuri väliä, mutta itselle on viime vuoden postauksista jäänyt parhaiten mieleen henkilökohtaiset ja pohdiskelevat tekstisi.
  Kaikkia aiempia kommentteja en jaksanut lukea, mutta jonkun ehdottama juttu kirja suosituksista olisi erittäin kiinnostava.

  Kiitos kun kirjoitat.

 5. Viime vuonna on ollut kivasti vähän syvällisempiä postauksia, joista itse tykkään. Lemppareita ehkä jutut Australiasta ja vela-kirjoitus. Nykyään blogisi onkin yksi suosikeistani, vaikka aluksi en siitä niin lämmennyt. Tuntuu, että olet uskaltanut tehdä rohkeampia ja henkilökohtaisempia postauksia viime aikoina, niitä lisää! Muotia ja paljasta ihoa esitteleviä blogeja on jo tarpeeksi.

 6. Huom että Harmoniahan ei luonnonkosmetiikkaa kaikkien tuotteiden osalta ainakaan ole, vaikkakin toki vähemmän niissä on niitä “pahisaineita” kuin valtavirtakosmetiikassa. Mutta olisi siis kiva jos koko sarjaa ei luonnonkosmetiikkana mainostettaisi, olisi kiva jos kaikenlainen viherpesu saataisiin minimiin :) Toki sun aiemmasta Harmonia-tekstistä käy ilmi ettei ihan luonnonkosmetiikasta täysin puhuta, ja Katja Kokko on kirjoittanut aiheesta myös hyvän jutun blogiinsa, mutta näistä tuskin kaikki tämän postauksen lukijat ovat tietoisia.

  Ja postauksista: vaikka tavallaan noi matkajutut on ihania, niin samalla kauhistuttaa vähän se, millaisen kuvan ne matkustelusta antaa… Siis että on ihan ok lennellä vähän koko ajan joka puolelle hienoihin hotelleihin, ihan kuin turismi ei olisi tosi ongelmallinen niin ekologisen, ekonomisen kuin sosiaalisenkin kestävän kehityksen suhteen. Ois siis kiva lukea myös kriittisempää juttua juuri turismista.

  Ylipäätään muutenkin kantaaottavammat jutut, esim. kulutustottumuksiin, blogiyhteistöihin ja vaikka kodin materiaali- ja siivousainevalintoihin tai tärkeisiin “arkipoliittisiin” aiheisiin (kuten esim. juuri #metoo, mutta vaikka myös koulukiusaaminen tai syrjintä) liittyen kiinnostaisi. Parhautta on kuitenkin just nuo arkipäivätekstit, joissa ei pidetä yllä mitään bloggaajalumousta <3

 7. Tykkään blogissasi kaikista jutuista, mutta eniten iskevät ajankohtaiset, syvälliset ja pohdiskelevat tekstit. Viime vuonna päällimmäiseksi jäivät mieleen metoo-, vela- ja Australian lapsuuskirjoitukset. Olen innostunut viime aikoina Zero Wastesta ja olisi kiinnostavaa kuulla myös sun mietteitä aiheesta, jos innostut kokeilemaan!

 8. Viime vuoden postauksista mieleen jäivät vela-keskustelu, #metoo sekä se tarina jossa kerroit reissussa varastetuista kameroista ja muista.

  Tekstiaiheita en osaa ehdottaa; kerro mikä sinua koskettaa ja askarruttaa. Silloin tekstit ovat henkilökohtaisia. Voisin väittää myös että ne aiheet jotka sinua pohdituttavat ovat ajankohtaisia monille muillekin. Näin ainakin kommenttiboksista voi päätellä.

  Ainoa aihe josta en ole kiinnostunut, on musiikki.

 9. Sun blogissa on jotain ihan mieletöntä taikaa ja ihan kaikki sun tekstit aiheesta riippumatta on ollut mielenkiintoista luettavaa. Tämä blogi on aivan huippu <3 Joten saanko vastata vaan, että tykkään kaikesta!

 10. Roadtrip Jakartaan oli mahtava teksti. Jaoin sen kavereillekin. Tekstinä se oli kaunis ja aihr kiinnosti, koska oma Balin reissu on viikon päästä :)

  Mieleen jäivät myös Nansoa koskevat postaukset, koska merkki on alkanut viime aikoinan kiinnostaa entistä enemmän.

  Muistelen myös sellaista tekstiä, jossa pohdit suhdettasi blogiin.

  Täällä on ollut hyvä fiilis viime aikoina. Jatka samaan malliin :)

 11. Hei ja unohtui yksi tärkeimmistä: luonnonkosmetiikka-postaukset ovat ihan lemppareita! :)

 12. Mieluusti lukisin ajatuksiasi rakkaudesta, sen vaikeudesta ja ihanuudesta.

  Olen tykännyt oikeastaan kaikesta mitä täältä blogista löytyy, mutta eniten juuri sellaiset pohdiskelevat, pinnan alle porautuvat kilometripostaukset kiinnostavat ja ilahduttavat!

 13. Tämä on varmaan hiukan vaikeammin toteutettavissa, mutta olisin kiinnostunut kuulemaan ajatuksiasi parisuhteista/rakkaudesta. Ei tarvitse tietenkään mennä yksityiskohtiin, mutta uskon, että sinulla on paljon kauniita ajatuksia aiheesta ja osaisit pukea ne myös hyvin sanoiksi.

 14. Ihanin valokuvin väritetyt matkajutut kiinnostaa aina! Lisäksi muotiin liittyvät postaukset ja pohdiskelevat kirjoitukset on tosi jees. Kaikkiaan blogissasi on tähän asti säilynyt hyvä balanssi erilaisten aiheiden suhteen, eli lisää samanlaista settiä, kiitos! :)

 15. Olen lukenut blogiasi niin kauan kuin muistan, varmaankin sen koko 10 vuoden taipaleen :) Tykkään tyylistäsi kirjoittaa niin paljon, että lukisin varmaan oli aihe mikä tahansa :D Mutta esim. ihan kaikki arjen kuvaukset, pohdinnat, sisustus ja matkajutut ovat aina kivoja. Ravintolavinkit tietty. Se Helsingin shoppailupaikkojen listaus oli kiva vähän aikaa sitten. Iso kiitos myös “vakavampien” aiheiden, kuten tuon lastenhankinta-aiheen nostaminen esiin.

 16. Kuten näköjään monet muutkin, tykkään eniten ihan arkielämää kuvaavista jutuista, esim. Juttu teidän jääkaapin sisällöstä oli kiva samoin suositukset Helsingin eri liikkeistä! Myös matkajutut kiinnostaa aina.
  Vähiten itseäni kiinnostavat yhteistyö- ja musiikkipostaukset.

  Toiveena olisi kuulla lisää sinun treeneistäsi ja vaikka siitä uudelleen löytyneestä joogasta.

  Ja ihan pieni sivuhuomautus, se on siivooja, ei siivoaja sori, pakko vain mainita.

 17. Kaikenlaiset pohdiskelevat juttuset kiinnostaa sekä aika usein tulee lumouduttua kuvistasi. Kaikenlaiset muutkin kirjoitukset tulee luettua. Juttujasi on kiva lukea.

 18. Mua kiinnostaa juuri nuo isommat aiheet, esim se vela-teksti oli todella mielenkiintoinen ja ajankohtainen. Uteliaana ihmisenä kiinnostaa myös sinä henkilönä ja parisuhdeasiat :)

 19. Sisustuksesta, tyylistä, kosmetiikasta ja perusarjesta kertovat jutut jaksavat aina kiinnostaa ja näitähän sulla on täällä ollut ennenkin. Ja tietysti koira-aiheiset jutut myös! :D Ei siis mitään uusia ja mahtavia ideoita vaan pelkkää kannustusta, jatka samaan malliin!

 20. Miesten vuoro -kirjoitus oli kuvineen hieno. Tuntuu uskomattoman ristiriitaiselta havahtua siihen millaista girl power& feminismi -ideologiaa moni nykyään edustaa, mutta jos joku erehtyy antamaan tilaa ja näkyvyyttä miehille samantyylisellä agendalla (miehet rokkaa), siitä nousee hirveä haloo.

  Juuri esimerkin kaltaisella tavalla, miehekästä tyyliä ja perinteitä tunnelmallisissa kuvissa. Mitään pahaa ei ole haluttu ja aivan normaaleista kuvista jaksetaan järjestelmällisesti ja kollektiivisesti pahastua. Vähän huolestuttava ilmiö nyky nuorten naisten keskuudessa. Osalla menee yli ja lujaa, sen tunnistaa siitä että kaivetaan aina ne myrkylliset maskuliinisuudet joka hiiren kolosta, vaikka niitä ei siellä olisi. Kukaan ei kuitenkaan puhu “myrkyllisestä feminiinisyydestä”, kun ideologiaa buustataan lataamalla itsestä puolialastomia kuvia instaan, #girlpower #koskamävoin
  Sikäli vähän mennyt ehkä yli. Kohtuus kaikessa.

  Tämän huomioiden, otsikkohan osuu nappiin.

  Kiitos jälleen visuaalisesti miellyttävästä blogista ja kirjoituksista.

 21. Tykkään siun tyylistä sekä pukeutumisessa että sisustuksessa, joten niitä luen ja katselen mieluiten :)

 22. Kiitos elämänmakuisista kirjoituksista ja hienoista kuvista. Mäyräkoirien ystävänä toivon heistä kuvia, kirjoituksia toivon luovuuden ja henkisen hyvinvoinnin ja jaksamisen keinoista ja ylläpidosta. Kiitos tähänastisesta matkasta.

 23. Jos totta puhutaan, niin tämän blogin kanssa ei ole niin väliä, MISTÄ aiheesta kirjoitat, koska se, MITEN kirjoitat, on niin paljon olennaisempaa. Ja siis mielestäni tapasi kirjoittaa on miellyttävä, älykäs ja oivaltava. Lisäksi pidän siitä, kuinka estetiikka ja arjen kauneus ovat läsnä kaikessa tekemisessä, olipa kyseessä matka-, sisustus- tai arkihöpöttelyjuttu. Jatka samaan malliin, Stella. ♥

 24. Hei ja kiitos että kirjoitat! Olen ollut vuosia blogisi lukija ja tykkään paljon maalailevasta, tunnelmoivasta ja havainnoivasta tavasta kirjoittaa oli kyseessä sitten kauppareissu tai matka maailmalle. Kaunista!

 25. Hei, kiitos ihastuttavasta blogistasi. Kuvat ja tekstisi ovat kauniita. Pidän niin arki-, mäykky-, tyyli- kuin kotijutuistakin. Samoin olen tykännyt siitä, että nostat esiin arkojakin aiheita ja pohdintoja. Se juttu ja etenkin kuvat Jarnosta ja hänen isästään olivat mielestäni ihan timanttia!

 26. Olen tykännyt kenties eniten niistä pitkistä novellimaisista jopa unenomaisista kirjoituksistasi, niistä joissa aukeaa ovi sinun sielunmaiseemasi. Ne ovat ihanan soljuvia ja inspiroivia kirjoituksia. Toki pidän useimmiten kaikista kirjoituksistasi (paitsi musiikkipostauksista, meillä on nimittäin erilainen maku, mutta nekin luen silti ja usein saatan jopa kuunnellakin niitä biisejä, ihan vain avartaakseni musiikkikokemuksia)! :) Odottaisin postausta rintojenpienennyksestä (muistanko väärin, että sellaista olisit joskus lupaillut olevan tulossa?), olen pohtinut operaatiota nimittäin itselleni.
  Jatka kirjoittamista juuri sellaisena kuin sen parhaiten osaat, täällä seurataan! :)

 27. Pidän blogistasi todella paljon ja tunnistan siitä pohjoisen naisena samoja mielenmaisemia kuin omasta elämästäni. Yleensä ottaen minua kiinnostavat eniten matkapostaukset ja sisustus.

 28. Minäkin liityn siihen joukkoon, josta olisi ihana lukea kirjasuosituksiasi. Tyyli- ja sisustus kiehtovat aina. Matkojen osalta tykkäisin lukea lisää kotimaankohteista, kahviloista, ravintoloista jne.

  Ja ehdottomasti tälle vuodelle kunnon Tampere-postaus! Miltä kaupunki vaikuttaa sinusta nyt ja mitkä ovat siellä suosikkipaikkojasi?

 29. Parhaita postauksia on matkapostaukset sekä kerronnallisen kauniit postaukset omista kuulumisista tunnelmallisilla kuvilla. Osaat myös taitavasti kirjoittaa vakavammistakin aiheista ja mäyrien kuvia ei ole koskaan liikaa. :D

 30. Alusta asti sun blogia lukeneena aloin miettimään, että miksi aina palaan blogisi ääreen. Sun kirjoitustyyli, valokuvat, asiat mistä kirjoitat ja sinä itse, saa mut palaamaan aina tänne. Mun mielestä oot Suomen kaunein nainen :) (enkä oo siis naisiin suuntautunut tai mitään… :D). Kun multa joskus joku on kysynyt, että ketä ihailet, niin sinä olet ollut listassa mukana; ihailen vahvoja naisia, jotka uskaltavat olla oma itsensä vaikka joka puolelta tulisi sankollinen paskaa niskaan.

  Mun mielestä sun blogissa on hyvässä suhteessa mainoskampanjoita(kuvat hienoja ja tekstit helposti luettavia), sun omaa elämää, sisustusjuttuja ja matkakertomuksia. Joku oli täällä ehdottanutkin sun lempikirjat-postausta. Kerran,muutama vuosi sitten kysyin sulta “jotain hyvää lukemista” ja ehdotit silloin Jussi Valtasen siipien kantamat-kirjaa. Luin sen (tai oikeastaan ahmaisin) ja itkin silmät päästäni. Joten ainakin siltä osin toivoisin juuri jotain kirjasuosituspostausta silloin tällöin. Tietenkin uteliaana haluaisin tietää mitä sun omalle kirjaprojektille kuuluu :)?

  Siinäpä se: kirjasuosituksia silloin tällöin, muuten olenkin tyytyväinen blogiisi(tuskimpa täällä roikkuisin jos en olisi tyytyväinen)

  Ihanaa alkanutta vuotta 2018 ja olkoon vuosi tähtipölyä täynnä <3

 31. Kiitos kauniista blogistasi!
  Erityisesti pidän niistä teksteistä, joissa tunnen sinun pysähtyneen ja kirjoittaneen pitkään, sanoista nauttien. Silloin tuntee itaekin olevansa mukana. Arjessa, juhlassa, matkoilla.
  Kuvasi ovat myös valloittavia!

  Mitä minä haluaisin lisää? No tätä ihan samaa. Pieniä pysähdyksiä elämässäsi. Kiitos!

 32. Kiitos mahtavasta blogista!!! Kommentoin aniharvoin, mutta luen blogia säännöllisesti, ja se toimii suurena inspiraationa. Rakastan syvällisiä ja elämää pohdiskelevia juttujasi! Kirjoitustyylisi on ihanan omaperäistä ja oivaltavaa. Kiitos ja kaikkea hyvää jatkoon! :)

  Itsekin löysin sellaisen miehen ja parisuhteen, jollaista en voinut kuvitella olla olemassakaan todella vaikean ja pitkän ajanjakson jälkeen 8 vuotta sitten. Edelleen olen kiitollinen tästä joka päivä ja vaikka elämäntilanne on muuttunut dramaattisesti sitten seurustelun alkuaikojen (kohta syntyy toinen lapsi), pystyn samaistumaan blogistasi välittyvään rakastumiseen täysin! :)

  ps. Joku kommentoija oli jo pyytänyt postausta suosikkikirjoistasi, komppaan!

 33. Sisustus, tyyli, kauneus.. Kaikki postaukset tulee kyllä luettua ja kuvia ihailtua ajan kanssa! Jatka vaan samaan malliin, elämä kaikkine osa-alueineen on aina yhtä mielenkiintoista :)

 34. Olen rakastanut ihan kaikkea mitä olet keksinyt jakaa. Omia lemppareitani joihin palaan uudestaan ovat olleet matkastoorit, kuvaukset erinäisistä hetkistä sanoin ja/tai kuvin oli ne sitten menneisyydestäsi tai viime ajoilta, kaikki henkilökohtaiset jutut.

  Omat lempikirjasi kautta aikojen ja tämän hetken lukuvinkkejä?

 35. Hassua, mutta kirjoitustyylisi ja se, miltä kulmalta tarkkailet elämää saa minut seuraamaan blogiasi

  Upeat matkajutut, erityisesti Bali mutta myös Australia jne, Aavasaksaa unohtamatta, tarjoavat pikku irtioton arkeen. Iso kiitos myös yhteistyöpostauksistasi. Vaikka yleensä sellaiset (niiden toteutukset) saavat minut pois blogista. Ilman Nanso-juttujasi olisi mennyt varmaan taas toista vuosikymmentä ko.liikkeen ovia avaamatta. Nyt tullut hankittua yksi jos toinenkin kotimainen tekstiili.
  Hyvä niin.

 36. Eniten minua kiehtoo lukea arjestasi ja eläimistä, kurkistukset normaaliin arkeen juhlineen, mutta myös vakavine pohdintoineen. Kuitenkin heppatyttönä en malttaisi olla kuulematta sinun heppamenneisyydestäsi torniojokilaaksossa (jonka läheisyydestä myös omat juureni ovat peräisin) ja mahdollisesti tulevaisuudestasi ❤️

 37. Anoppi on lumenelainen ja munkin kosmetiikkakaappi pullistelee Lumenea eli arvontaan en välitä osallistua, mutta jaan silti ajatuksiani.
  On ollut erityisen kiva lukea sun juttuja viime vuonna! Oon ollut mukana sun ekoista postauksista saakka, ja arkistojen aarteet on sykähdyttäneet mua monella tavalla. Vieneet mua niihin hetkiin, asuntoihin, omiin asuihini, suunnitelmiini ja poikaystäviin. Tsiisus, sanommää, kauas on tultu!
  Ihanaa että sun bloggausliekki lepattaa. Toivon sitä jatkoonkin, ja sulle kaikkea hyvää.

 38. Mun suosikkijuttuja ovat kaikki ne, joissa näkyy ihan tavallinen arki ja arkipäivien mietteet – ja koirat, tietysti!

  Tälle vuodelle toivoisin ehkä juttuja erityisesti työpäivistäsi, on jollakin kierolla tavalla kiinnostavaa päästä kurkkaamaan toisten ihmisten arkisiin rutiineihin, päivän seitsemänsiin kahvikuppeihin ja iltapäivä neljän mietteisiin…

 39. Oi ihana kooste, luulin lukeneeni kaikki mutta tässä oli monta juttua joita en ollut nähnytkään!

  Mun suosikit on aina sun/teidän matkapostaukset, niissä on niin paljon tunnelmaa <3

 40. Kauniit kuvat ja hyvä kirjoittaminen on blogissasi iso juttu. Aiheista kirjallisuus kiinnostaa aina! Kirjavinkkipostaukset kelpaisi. Tai aiheesta tarkemmin/sitä sivuten: lempirunoilijat? Kauneimmat lyriikat? Tilaat(te)ko paperilehtiä, ja jos niin mitä?

 41. Monipuolisuus on parasta!
  Matkoja, sisustusta, koiria tottakai. Tykkäsin kovasti myös siitä joulun alla ilmestyneestä putiikkilistauksesta!

 42. Mä luulen olevani täällä ensisijaisesti kuvien takia. Mutta kai tykkään ihan arkisistakin jutuista. Ja toisaalta matkat. Australian tunnelmissa varsinkin oli ihana olla mukana.

 43. Teidän kuvat on ihan ylivoimaisia, toki kirjoitatkin hyvin ja monesti koskettavastikin. Sisustuksesta kiinnostuneena yritän aina kurkkia teidän kodin kuvista “nurkan” taakse, eli uusia kuvakulmia teiltä toivoisin.
  Top vitosessa on blogisi ehdottomasti.

 44. Sinulla on kirjoittamisen lahja! Tykkään tarinoidesi monipuolisuudesta, mutta erityisesti matkakertomukset ovat olleet kiehtovia. Kiitos mukavista lukuhetkistä!

 45. Jarno tuli ja ystävät menivät? Pidin aina ystävien kanssa olemisesta kertovista postauksistasi. Elämää syvällisesti ylätasolta pohdiskelevat jutut skippaan, mutta periaatteessa luen kaiken, kun hyvää luettavaa on netissä niin vähän.

  • Melkoinen johtopäätös. Kyllä ystävät ovat elämässä läsnä siinä missä ennenkin. Vähemmän tulee siitä kirjoitettua nykyään, kun koitan pitää ystävien kanssa vietetyn ajan puhtaana vapaa-aikana enkä ota ihan kaikesta kuvia niinkuin aiemmin. Myös seuraajamäärien nousu on aiheuttanut sen, että ihmiset eivät välttämättä erityisesti halua olla kuvissa ja jutuissa esillä. Maailma vaan oli toisenlainen vielä muutama vuosi sitten.

   • Tutkittua tietoa, ei toki automaatisesti kaikissa suhteissa.

    Ymmärrän hyvin, että tarvitset vapaa-aikasi ja etteivät muut halua kuviin, mutta ehkä joku tapa löytyisi kaiken kaupallisuuden keskelle.

    Keski-ikäistyvä toivoo, että mikään ei muuttuisi ja kaikki olisi niin kuin aina ennen hyvinä aikoina.

    • Ymmärrän hyvin toiveen siitä, ettei mikään muuttuisi. Joskus toivon niin itsekin.

     Se on vaan tosiasia, että netissä vallitsee tällä hetkellä melko ikävä ilmapiiri, jolle ei halua noin vaan altistaa läheisiään – huonot kokemukset ovat tehneet sekä heidät että minut varovaisiksi. Pyydän etukäteen luvan käytännössä jokaiselle toisesta ihmisestä julkaisemalleni kuvalle tai maininnalle, oli se sitten kuva blogissa tai pelkkä tägäys Instastory-videossa.

     (Heillä, jotka ovat oman työnsä kautta esillä julkisuudessa, on luonnollisesti pienempi kynnys somekanavissa esiintymiseen kuin muilla, siksi bloggaajien kuvissa esiintyy monesti kollegoita.)

     Muihin ihmisiin viitttaava sisältö vaatii tavallista tarkempaa harkintaa ja vie tavallista enemmän aikaa, joten useimmiten on yksinkertaisesti helpointa ja viisainta panostaa sisältöön, jonka julkaisusta voin päättää yksin tai kaksin Jarnon kanssa.

 46. Olen pitänyt eniten sinun arkisista postauksista, joissa piipahdat kirppari- ja kahvilareissuilla, kävelyretkillä ja ystävien kanssa viikonloppureissuilla. Ja muotijutut ovat huippu ihania. Toivon siis jatkossakin näitä.

 47. Diggailen että on elämästä kertovia henkilökohtaisia juttuja ja tasapainona kaupallisia postauksia mielenkiintoisista tuotteista.
  Semmoinen elämännäköinen tilkkutäkki!

 48. Hmm, tämäpä on vaikea kysymys. Blogisi on hyvin monipuolinen ja pidän kaikista jutuistasi täällä. Nautin tavastasi kirjoittaa ja inspiroidun monipuolisista kuvista, joissa on paljon yksityiskohtia. Joskus tuntuu ihan siltä ettei raaski edes lukea eteenpäin tai katsoa kaikkia kuvia, koska haluaa säästää niitä vielä myöhemmäksi. :D :D :D
  Kerrot kuvillasi hyvin paljon ja toisaalta pelkät tekstisi tuovat mieleeni kuvia ja fiiliksiä…. Näissä on ikään kuin itsekin läsnä.

  Täten en osaa oikein ehdottaa mitään tiettyä aihetta vaan toiveeni on että jatkat samalla linjalla. :)

 49. Olen kyllä pitänyt kaikista kirjoituksistasi, mutta Roadtrip Jakartaan oli niin vangitseva ja hyvin kirjoitettu, että lähetin miehellenikin heti linkin postaukseen, että ”luepa tämä”. Tykkäsi kovasti. Odotamme siis kumpikin uusia matkakertomuksia. :)

 50. Oi ja voi..Nyt on pakko viimein kaikkien vuosien jälkeen avata sanainen arkku, mutta samalla pelkään, että kommentti hukkuu suureen kommenttitulvaan joten harmittaa vähän valmiiksi. Olisi niin paljon sanottavaa ja kommentoitavaa. Tosiaan olen lukija ollut jo alusta asti, mutta jotenkin etenkin viimeisen parin vuoden aikana olet toiminut valtavana inspiraationa. Kuulostaa ehkä hieman oudolta, mutta olet saanut mut usein tarttumaan kameraan sun blogin lukemisen jälkeen. Ja outoa siis on se, että en kuvaile ollenkaan samantyylisiä kuvia kuin sinä, enkä edes sitä kaipaakaan(erään ystävän sanoin mä etsin kauneutta rumuudesta mun kuvissa). Jotenkin vain sun kuvista saa niin hyvän olon, että on pakko lähteä itse kuvaamaan niitä omanlaisia kuvia. Ja siitä tulee itselle hyvä olo. Pari vuotta sitten sä olit se joka sai mut liikkumaan ulos asunnosta, kun mulla meni huonosti. Nostit tietämättäsi takaisin elämään kameran kautta. Ja sen takia kun uskalsin nousta ja liikkua, uskalsin sen myötä myös löytää ihmisen, josta huomaamatta kuoriutui se oikea. Sielunkumppani. Ja nyt vuotta myöhemmin ollaan naimisissa ja ostettu juuri talo. Tehty se, mitä vuosia huusin etten koskaan tee. Ajaminen on aina ollut mulle keino rentoutua, joten road trip jutut on osunut myös hyvin mun aorttaan, on tullut monta kohdetta omaan ämpärilistaan. Kesällä tehtiin puolison kanssa reissu Itä-euroopan halki Ukrainaan . Pystyn allekirjoittamaan sun road trip postauksen kaikki kohdat omaan reissuun. Meillä ei onneksi varkaita tai muutakaan huonoa tuuria matkalle sattunut(tai sattui, mutta pieniä ja niistä selvittiin reittiä muuttamalla tai parilla puhelinsoitolla), mutta meistä hitsautui sillä reissulla vielä enemmän ME. Ja seuraavat reissut Suomen rajojen ulkopuolelle on jo tiedossa. Suomea ja kuvauskohteita nyt on koluttu koko yhdessäoloaika viikonloppuisin.
  Voisin jatkaa kirjoitusta loputtomiin ja käydä läpi oman mielipiteeni lapsien hankinnasta(meille ei tule. Koskaan. Ikinä), musiikkivalinnoista, Australiasta, aseiden käytöstä kuvissa(käy, meillä niitä oli hääkuvissakin), remontoinneista, sisustuksesta ja jääkaapin sisällöstä, mutta kommentista tulisi jo liian pitkä.
  En sano, että pysy samanlaisena tämäkin vuosi, koska se olisi huono idea. Jos tekee mieli muutosta niin sitten pitää tehdä jotain toisin. Eli sanon siis: jatka ihan juuri niinkuin haluat tänä vuonna, mutta pidä oma tyylisi ja sydän mukana. Tämä lukija pysyy lukijana taatusti ja inspiroituu kaikesta mitä kirjoitat ja kuvaat.

  • Ei huku, ei hätää! Luen jokaisen kommentin, monet vielä toiseenkin kertaan sitten kun palaan takaisin kommentoimaan.

   Kiitos pitkästä kommentista ja kauniista sanoistasi. Olen tosi mielissäni, onnellinen ja kiitollinen siitä, että juttuni ja kuvani ovat toimineet sulle inspiraationa eri tilanteisiin. Sehän on suurin kiitos, jonka voi kirjoittajana ja kuvaajana saada – että omilla jutuilla on oikeasti positiivinen vaikutus muihin ihmisiin.

   Ihana kuulla, että olet mennyt eteenpäin elämässä, ja että elämä on yllättänyt sut asioilla joita et olisi uskonut tekeväsi! Sehän on paljon jännittävämpää kuin se, että kaikki menis aina just niinkuin on kaavaillut.

   Paljon onnea tulevaan! Kiitos kun luet, ja olet jatkossakin mukana xxx

 51. Musiikkiaiheisia! Olen seurannut blogia jo vuosia ja lukioaikojen musamaku pohjautui osittain tähän. Käyn vieläkin etsimässä ja kuuntelemassa biisejä täältä silloin tällöin vaikka muuten luen vähemmän:)

 52. Heppoja ja mäykkyjä lisää! Ne tuovat aina “tislaamatonta iloa”.
  Kaikki tekstit olen lukenut ja useimmiten suuresti lukemastani nauttinut. Kiitos!

  • Mitä on tislaamaton ilo? :)

   Synttäripostaukset, koska ollaan synttärikaimat <3

   Vela ja muut syvää luotaavat eri tavoin pohdiskelevat postaukset.

 53. Alusta asti blogiasi lukeneena olen innostunut viime aikoina erityisesti vanhoista postauksistasi. Niitä lisää!
  Kaiken kaikkiaan pidän kaikista teksteistäsi, joten toivoisin että sama ihana meininki jatkuu. :)

 54. Pidän oikeastaan kaikista postauksistasi, mutta erityisen antoisaa luettavaa ovat olleet pohdiskelevat tekstisi ja matkakertomuksesi. Olisi mukava lukea ajatuksiasi esimerkiksi kirjallisuudesta ja sen merkityksestä. Joka tapauksessa palaan aina blogiisi saadakseni nauttia kauniista, kuulaasta kielestä ja tyylikkäistä kuvista.

 55. Tykkään erityisesti mäykky, muoti ja syvällisistä postauksista. Ja myös yhteistyöpostaukset on parhaita just sulla. Niitä kaikkia lisaa vaan! :)

 56. Tykkään sisustusjutuista ja rennon arjen kuvauksista. Lapsenhankintapostaus (kommentteineen) oli huippu. Nansoa unohtamatta. :)

  Enemmän toivoisin postauksiin mäyräkoiria ja asiaa kirjoista ja lukemisesta.

  Kiitos blogista!

 57. Pidän eniten kuvauksistasi luonnosta, elämästä, sanojesi leikistä. Kaikesta missä ei ole mitään turhailevan hienoa, vaan tavallisista jutuista. Pidän melankoliaa huokuvista jutuistasi, samaistun niihin.

 58. No kaikki luen mutta eniten diggaan niistä pohdinta postauksista. Kauniilla sanoilla kerrot oivalluksia ja väläyksiä.

 59. Olen tykännyt todella monenlaisista jutuista. Eniten ehkäpä sellaisista joissa raotat henkilökohtaista elämää ja pohdit elämän käännekohtia, ristiriitaisuuksia ja kirjoa. Otat kantaa rohkeasti etkä pyytele mielipiteitäsi anteeksi. Valokuvasi ovat upeita, lifestyle tyyppiset vinkit, LUONTOKUVAT, ajanvietto ystävien kanssa ja ah, ne NANSOT!

 60. Nanson yhteistyöpostaukset ovat olleet _todella_ onnistuneita, ja ovat houkuttaneet minut myös Nanson verkkokauppaan ostoksille! Mikä lienee tosin tarkoituskin.. :) Olet onnistunut näillä postauksilla muuttamaan minun mielikuvaani Nanson tuotteista, siellä on ihan hemmetin tyylikkäitä ja ennen kaikkea toimivia ja monikäyttöisiä vaatteita! Bravo!

  Kestosuosikkina pysyy kuitenkin sinun vähän syvällisemmät, pohdiskelevat jutut. Kukaan ei tee sitä yhtä hyvin kuin sinä!

 61. Rakastan eniten blogisi kuvia ja niiden esteettisyyttä ja syvyyttä- valot, varjot ja sitten se niiden kautta välittyvä fiilis! Mulle ei ole tärkeää kaupalliset postaukset vaan ne, missä on tarinallisuutta, kuten vaikka ihan arkiset lähikaduilta, matkoistasi tai lapsiudestasi kertovat jutut. Ennenkaikkea olisin toivonut viime vuodelta enemmän matkakuvia ja -postauksia, kun olet käynyt vaikka missä; jaa ihmeessä niitä tänä vuonna lisää!

 62. Pidän ylipäätään tyylistäsi kirjoittaa. Saat niin matkat kuin vaatevalinnatkin kuulostamaan mielenkiintoisilta ja kiehtovilta. Omat lempparini ovat näin matkustelun suurena fanina toki matkakertomukset (ja kuvat!) mutta myös ne sisältä kumpuavat pohdinnat, postaukset joissa mietit kokemustesi kautta astetta syvällisempiä asioita. Ne ovat uskomattoman samaistuttavia ja kauniisti kirjoitettuja.

  En osaa oikein antaa postaustoiveita, sillä luen iloisesti kaikki merkintäsi, vaikka harvoin mitään kommentoinkaan. Ehkä yksi aihe pyörii mielessä, sillä se on itselleni niin ajankohtainen: heittäytymisestä ja uskaltamisesta. Eli epämääräisenä postaustoiveena voisin heittää tämän: miten olet tsempannut itsesi uskaltamaan luottamaan uravalintoihisi, puhumattakaan rakkausasioista jne. Tämä on aihe jonka ympärillä varmaan koko viime vuoteni pyöri, kun tein parhaani, että uskalsin vaihtaa työpaikkaa ja koko alankin siinä samalla, heittäytyä ja oppia luottamaan ja olemaan avoimempi rakkaiden ihmisten parissa. Olisi hurjan mielenkiintoista kuulla pohdintaa tästä myös sinulta!

 63. Minä lumoudun sinun blogin kuvista. Kuvat ovat uskomattoman taidokkaasti otettuja. Lisäksi teillä on niin ihana koti, että kotikuvia voisin katsella loputtomiin.
  Aiheista kiinnostaa koti, etenkin seconhand löydöt. Samoin vaatteissa kiinnostaa seconhand löydöt. Luonnonkosmetiikka on myös itselläni tällä hetkellä kiinnostuksen kohteena niin siitä myös postaukset ovat tervetulleita.

 64. Olen lukenut blogiasi tosi monta vuotta ja lemppareita on siksi kaikki aika henkilökohtaiset postaukset. Tuo tässäkin ykkösenä ollut postaus lasten hankkimisesta tai hankkimattomuudesta on ehkä kaikkien aikojen paras blogipostaus, osittain varmasti siksi että aihe on ajankohtainen omassa elämässä. Lisäksi muistelen taannoista hiustenkasvatus-projektia, jälleen minulla oma lehmä ojassa. Pidän paljon myös niistä arkea kuvaavista postauksista missä näkyy asuja, Helsingin katuja, koiria, teidän ihanaa kotia… Olen sellainen arjen fani. Vähemmän minua kiinnostaa matkailu ja yhteistyö-postaukset, vaikka tulee nekin aina luettua. Mukavaa alkavaa kevättä, nautitaan kaikista ihanista kevätaurinkoisista päivistä!

 65. Lukisin ja seuraisin, vaikka kirjoittaisit ja kuvaisit pikkukiviä, mutta ehdotan aiheeksi joogaa. Olisi ihana lukea ajatuksiasi omasta rakkaasta harrastuksesta. :-)

  Niin ja nakkikuvia ei ole koskaan, ikinä, milloinkaan liikaa. <3

 66. Blogisi on noussut tänä vuonna pienen tauon jälkeen takaisin seurattavien listalle, aivan mahtavia sisältöjä! Erityisesti on jäänyt mieleen postaus jossa kerroit lapsuudestasi Australiassa. Pidin tosi paljon myös Nanso-postauksista, ja päädyin niiden inspiroimana ihan kaupoille asti!

 67. Oikeestaan aiheella ei ole edes niin väliä, koska osaat kirjoittaa niin kauniisti, että juttua kuin juttua lukee mielellään. :D Toki henkilökohtaisemmat postaukset puhuttelevat eniten.

 68. Kiitos kysymästä, reissujuttusi ovat kyllä vailla vertaa, mutta jostain minun ranking-listallani niistä kärkeen nousee Suomi-matkailujutut, Aavasaksasta kertova juttu ehdottomana ykkösenä. Vaikea kuvailla sitä, miten ❤️ sykkii juuri noille pohjoisen talvikuville.
  Olen ennenkin maininnut, että ansaitsisit jonkun tunnustuksen kotimaan matkailun edistämisestä.
  Toiveeni siis on, että reissaathan jatkossakin myös kotimaassa. Esim. lempipaikkasi Helsingissä ja entisessä kotikaupungissasi Tampereella (jossa itse satun asumaan) kiinnostaisi.

 69. Muistan edelleen tuon kirjoituksesi siivousfirmasta ja miten se sai itsenikin pohtimaan siivoojan palkkaamista. Ja tietysti oli mahtavaa nähdä kuvia teidän kauniista kodista. Eli sisustus/kotijutut kiinnostaa. Samoin pohdintasi yrittäjän elämästä ja kun kerrot työstäsi. Ja tietysti matkajutut on aina kiinnostavia. Osaat kirjoittaa niin elävästi ja ottaa upeita kuvia, että tuntuu kuin olisi itsekin matkalla mukana. Näitä juttuja siis toivon myös tänä vuonna ja tykkäsin loppuvuodesta kun olit selvästi avoimempi postauksissa. Se etäisyys kyllä tuntui tänne asti yhdessä vaiheessa ja olin tosi iloinen kun sävy muuttui. Mahtavaa vuotta 2018!

 70. Valitsen ton epämääräsen tien. Aika harvoja sun postauksia olen vuosien varrella skipannut epäkiinnostavina (en nyt muista yhtään), mutta kiinnostavampia on ehkä ollut semmoset elämästä kertovat, missä oot kirjoittanut ehkä osittain vain kuulumisia tai suruista tai rakkaudesta, mut nimenomaan pohdiskellut omakohtaisia kokemuksiasi. Semmoset, joissa on tullu esiin tunteita ja ne on ollu niin kauniisti kirjoitettuja ja inhimillisiä, et niihin on ollu helppo samaistua.

 71. Hämmentävää, etten muista lukeneeni näitä kaikkia postauksia. Onneksi pääsen niihin kiinni nyt! Kiitos tästä koonnista!

  Osaat kirjoittaa todella kauniisti, siksi pidänkin eniten pohdiskelevista postauksista :)

 72. Toki muotiin liittyvät postaukset sykähdyttävät erityisesti eteerisen kauneutesi vuoksi.

 73. Myös minulle parhaimmistoa teksteistäsi edustavat pohdiskelevat ja vapaata ajatusvirtaasi sisältävät tekstit. Sisustusjutut ovat myös suosikkejani kauniine kuvineen.

 74. Vähät arvonnasta, mutta koska on mahdollisuus toivoa luettavaa, niin on pakko tarttua tilaisuuteen. Kirjoittaisitko rakkaudesta. Tai itsetunnosta – kuinka saat kameran rakastamaan sinua? Ja myös kameran toiselta puolelta, eli valokuvaamisesta.

  Kaikki tässä blogissa on parasta. Sinun blogi (tai vähän myös teidän) on kaikin puolin niin kaunis. Inspiroiva, soljuva, viihdyttävä. Kiitos että kirjoitat Stella. Ja kiitos kaikista lumoavista valokuvista sinulle ja Jarnolle. Olen ollut mukana Honey Junkien ja ‘Vuodenaikojen’ ajoista asti ja aion olla vastakin.

 75. Minun mielestä parhaita ovat nuo matka kirjoitukset. Kun esittelet eri paikkoja ja kerrot mitä tapahtumia päivään ja koko reissuun on mahtunut. Kerrot paikallisista ihmisistä, ruoista ja esittelet teidän vierailemia paikkoja. :-) reissu valokuvia unohtamatta :-)
  Tietty myös nuo vaate kirjoitukset on iso kivoja arvontoja myöten :-)

 76. Eniten sykähdyttää ne kaikista henkilökohtaisimmat ja pohdiskelevimmat postaukset. Niissä on usein sellaisia lauseita jotka saatan lukea putkeen kolmekin kertaa, niin hienoja ne ovat. Olen myös mielenkiinnolla lukenut postauksia, joissa olet sivunnut kiirettä ja uupumusta. En siksi, että ne olisivat erityisen ilahduttavaa luettavaa, vaan koska olen viimeaikoina itsekin kärsinyt väsymyksestä. Ihanaa on kuitenkin lukea, että kiire alkaa olla paremmin hallinnassa. Se antaa toivoa itsellenikin.
  Myös matkailu ja muoti kiinnostaa, ja jutut ihan tavallisesta arjesta Jarnon ja Junon kanssa. Ihanaa alkanutta vuotta sinulle, olet suosikki bloggaajani <3!

 77. Lisaa juttua Balilta mutta kaikki matkakertomuksen luetaan taalla erityisen tarkkaan, kuten myos oma tyyli postaukset… ja miksei ruoka ja sisustus jututkin ;D

  Mutta etta jotkut jaksaa vetaa hernetta nenaan tuosta upeasta Miesten vuoro-kuvasta… Ihme nillitysta sanon.

 78. Tykkään blogissasi eniten pohdiskelevista jutuista – mikä on yllätys minulle, sillä muista blogeista en sellaisia tykkää juurikaan lukea. Toivon että jatkat samaa rohkeaa linjaa kuin menneenä vuonnakin. Vaikea keksiä mitään ehdotuksia kun blogisi täyttää kaiken estetiikan ja, myönnettäköön, viihdyttävyyden janoni tällaisenaan. Malttamattomana aina odotan milloin julkaiset.

 79. Pakko ensiksi kommentoida tuota ensimmäistä kuvaa – pysähdyttävän kaunis. Kuin jostain elokuvasta. Ehkä pieneen ranskalaiseen kylään sijoittuvasta indiefilmistä. Ihana!

  Ja niin, luen usein useampaan kertaan teksteistäsi ne pohdiskelevat, sanoilla kuvia maalailevat postaukset, joiden rivien väleissä piileskelee valtava voima. Myös toki matkajutut huikeiden kuvien kera, ovat ihanaa luettavaa varsinkin jos ja kun ulkona näyttää kurjalta. Pieni pakohetki aurinkoon!

 80. Postaukset, joissa tulee esiin elämän ilot ja haasteet. Niitä toivon lisää tulevalle vuodelle.

 81. Miten yhtään mäyräkoira-postausta ei muka osu kärkisijoille, en suostu uskomaan! :D Niitä minä toivon, tietenkin ylisuloisten kuvien kera, mutta oikeastaan toivotan tervetulleiksi ihan kaikenlaiset jutut. Onnistut loihtimaan näemmä mihin tahansa aiheeseen persoonallisen tekstin, vakavaan, kevyeen, kaupalliseen, syvälliseen. Niin että jään mielenkiinnolla odottamaan ihan mitä tahansa aihetta, kyllä ne luettua tulee!

 82. Sun blogissa on hyvässä tasapainossa muotia, kauneutta, matkajuttuja, sisustusta, arkea ja syvällisiä pohdintoja plus maagisen tunnelmallisia kuvia. Kaikki lemppariaiheita, mutta etenkin pohdiskelevat tekstisi ja matkatarinat upposivat minuun viime vuonna. Tältä vuodelta toivon samaa linjaa. Vieläkin enemmän lukisin sinun aatoksiasi ja mielipiteitäsi maailmasta, arjesta, pinnalla ja sen alla kytevistä asioista.

 83. Mielestäni paras juttu oli Australian matkaltanne. Se suuri kaipaus ja universumissa irrallaan, juurettomana leijailu kosketti kovaa. Minullakin jotenkin tuli isääsi ikävä, niin hienosti kuvailit tunteita…
  Matkajutut ylipäänsä ovat upeita, niitä siis lisää..ja mäyräkoirasta totta kai :)

 84. Mä tykkään ylivoimaisesti eniten sisustus- ja muotijutuista! Mutta luen kyllä kaikki muutkin innokkaasti :D

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.