Pelkoa päin, kas näin

Tiedättekö ne päivät, kun pelottaa niin paljon, että polvet horjuvat? Se iskee aina silloin kun sitä vähiten odottaa. Juuri kun kuvittelin olevani voittamaton, muistan, että minähän olen se tyyppi joka kompuroi omiin kinttuihinsa. Kaksi pelottavinta asiaa: kirjoittaminen ja rakastuminen.

2016-11-21-stellaharasek-november

Kirjoittaessa voi tulla keksineeksi uuden maailman, jossa kukaan ei ole aiemmin käynyt. Tekee sanoilla todelliseksi asioita, jotka ovat siihen asti olemassa vain omien korvien välissä. Päästää lukijan lähelle tietämättä yhtään miten käy, mitä seuraavaksi tapahtuu. Ottaa riskin, asettuu alttiiksi sille että tulee väärinymmärretyksi, naurunalaiseksi, satutetuksi, torjutuksi.

Rakastumiseen pätevät täsmälleen samat sanat.

PHOTO BY STELLA HARASEK

18 thoughts on “Pelkoa päin, kas näin

  1. Rakastuminen. Juuri kun olen päättänyt uskaltaa, ni ei, hän ei tunne samoin. Mies, joka on tuntunut kaikkialla. Nyt kai takaisin turvakuoreen, ehkä vielä joku päivä kuoriudun uudelleen. Kiitos Stella sanoistasi.

  2. Lohduttavaa kuulla, että sielläkin pelottaa.
    Kirjoittaminen on erityisen pelottavaa. Muutaman kerran viikossa istun koneen ääreen varmana siitä, että en selätä sanoja voittajana. Onneksi ei tarvitse rakastua yhtä montaa kertaa viikossa, rakastaminen on paljon vähemmän pelottavaa.
    Kiitos Stella, että kirjoitat.

  3. Näinhän asia on, mutta riskeineenkin, ilman rakastumista olisi elämä kovin latteaa. Joillekin varmaan ilman kirjoittamista, kuten varmaan sinulle.

  4. Joo, tuttu tunne. Mulle tuli se tänään, kun tein toisen kerran yhden tentin, josta en päässyt läpi ensimmäisellä kerralla enkä tälläkään kertaa. Saan yrittää sitä enää kerran, tuntuu aivan ylitsepääsemättömältä tällä hetkellä. Hitto…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.