Leoparditakkinen tyttö

Tervehdys tietokoneen takaa! Olen viettänyt viime päivät sisätiloissa paossa sadetta ja huhkinut rästitöitä, jotka kerkesivät kasaantua kun vietin melkein kaksi viikkoa sängyn pohjalla. Näinä hetkinä tulee kyllä mieleen olisiko elämä sittenkin helpompaa kuukausipalkkalaisena, jonka hommat hoitaa sairaslomalla joku muu sen sijaan, että ne pinoutuvat työpöydälle tuijottamaan painostavasti. Sitten muistan, että saan sentään tehdä rästityöni vaikka villasukissa peiton alla jos siltä tuntuu, enkä vaihtaisi mitään pois. No, ehkä kirjanpitopäivät voisin lahjoittaa jollekin niistä minua enemmän nauttivalle.

Päivän piristys: piipahdin töiden keskeltä ennakkoon Villa Tremondon ystävämyynneissä, jotka alkavat virallisesti huomenna eli torstaina. Agentuuri tuo maahan mm. lifestyleliike Dotsin valikoimiin kuuluvia merkkejä ja myy nyt kaupassa olevien mallistojen mallikappaleet pois edullisesti. Sain valita muutaman vaatekappaleen mukaani osana pitkäaikaista yhteistyötämme ja yllätin vähän itsenikin, kun jätin mustat neulemekot ja harmaat villatakit roikkumaan rekeille ja valkkasinkin valtavasta valikoimasta printtejä.

Leopardikuosi on ikiklassikko, jonka kanssa – toisin kuin monien muiden klassikoiden – on aivan äärimmäisen helppo mennä pieleen. Muhkeat leotakit ovat kiehtoneet kauan, mutta en ole törmännyt tapaukseen, jonka nyanssit viittaisivat enemmän boheemiin 70-lukuun kuin kuusikymppiseen crazy cat ladyyn. Ystävämyynneistä löytynyt takki on tanskalaisen Second Femalen tämän syksyn mallistosta ja just eikä melkein sellainen kuin pitää – rento, vähän reteä ja helppo vetää minkä tahansa tavallisen villapaita-asun päälle häätämään tylsyyden. Tärkeää: kuosi ei taita yhtään keltaiseen, vaan hiekkainen sävy pitää ilmeen freesinä. Pehmoinen materiaali on puoliksi villaa, takki sopii siis täydellisesti näihin hälyttävää vauhtia kylmeneviin päiviin kun nahkarotsilla tai trenssillä ei tahdo oikein pärjätä enää.

Saaliskassista löytyi leopardin lisäksi muitakin kuvioita, nimittäin pari mustanpuhuvaa printtimekkoa. Olen vältellyt printtejä melkein koko elämäni enkä yhtäkkiä ihan tajua miksi! Hyvältähän nuo näyttävät, jopa puettuna samaan aikaan päälle kuositakin kanssa. Jonkinlaista vapautumista on ilmeisesti ilmassa, kun en jaksa enää suhtautua pukeutumiseen niin neuroottisesti kuin joskus aiemmin. Sitäpaitsi sää on niin kamala, että vaatteilla kannattaakin vähän leikitellä ettei kuukahda tähän märkään harmauteen. Näitä kuvia ottaessa aurinko piipahti paikalla ikään kuin muistuttaakseen, että täällä pilvien takana sitä vaan lymyillään.

SECOND FEMALEN TAKKI* & MEKKO* DOTS FW18
STYLESNOBIN NILKKURIT* DOTS
AHLEMIN AURINKOLASIT* TREND OPTIC
HOPEAKORUT PERNILLE CORYDON
*SAATU

Mutta mitäs sanotte printeistä, kuumaa vai kylmää? Toimiiko teidän vaatekaapissa? Jos edulliset syysmuotilöydöt muuten kiinnostavat, kurkatkaa ystävämyynnin FB-tapahtumasta lisätietoja! Agentuuri sijaitsee Lauttasaaressa ja sinne suhaa keskustasta muutamassa minuutissa. Ovet ovat avoinna torstaina klo 8-19 ja perjantaina klo 9-16. Ja on siellä siis paljon paljon muutakin kuin kuviollisia kledjuja! Ainakin täydellisten neuleiden ja nahkahousunmetsästäjien kannattaisi piipahtaa paikalla.

PHOTOS BY JARNO JUSSILA

30 thoughts on “Leoparditakkinen tyttö

 1. Niin sinulle sopiva asukokonaisuus!
  Heittämällä crazy cat lady kategoriaan kuuluvana jätän ilomielin leopardiprintit nuorille ja näteille. Kukkamekoista en sen sijaan luovu koskaan!

  • Haha, ymmärrän, vaikka olen tosin sitä mieltä, että se on vaan oikean takin löytämisestä kiinni! Kukkamekot 4eva.

 2. Takki on ihana, mutta jostain syystä kukkakuoseille en oikein ikinä lämpene. Mutta vikahan on siis minussa eikä mekossa

  • Näitä kuuluisia makuasioita! Kukkakuosien suhteen mulla on mennyt fiilikset ihan laidasta laitaan – teininä rakastin 70-luvun kukkakuoseja, sitten meni totaalisesti maku moneksi vuodeksi ja nyt olen alkanut muutama vuosi sitten taas tykästyä, ehkä vähän hienovaraisempiin kuoseihin tällä kertaa.

  • Mulla on Voguen ja Wolfordin sukkiksia! Näissä kuvissa taisi olla Wolfordin mattapintaiset mustat sukkikset.

 3. oih mieletön asu, niin rock sun päällä <3 onkohan takista enää pieniä kokoja jäljellä? Nettikaupassa oli X ja Xl

  • Kiitos! En osaa kyllä sanoa, mutta soita hei Dotsiin tai lähetä meili, ja kysäise?

  • Saattaa olla että sitä oli vaan tuo yksi mallikappale! Mutta samaa kuosia pitäisi ilmeisesti olla ainakin paitana, ja samaa mekkomallia taas jossain toisessa kuosissa – mitenköhän se meni? Kantsii ehkä soittaa Dotsiin ja kysyy! Toi mekko on kyllä ihan super.

  • Kukkamekkoa on tulossa Dotsiin noin viikon päästä. Mitä kokoa etsit? Dotsiin voi myös jättää ennakkovarauksen.

 4. Hyvältä näyttää :)

  Ja pakko vielä lisätä, että riippuen toki työn luonteesta ynnä muista tekijöistä, mutta ei kaikilla kuukausipalkkalaisillakaan joku toinen hoida hommia loman tai sairasloman aikana, vaan saattavat odottaa syyllistävänä, kasvaneena pinona työpöydällä…

  • Joo, se tuli valitettavan selväksi silloin kun itse olin kuukausipalkkalaisena toisella töissä. Mutta periaatteessa olisi kuitenkin työnantajan velvollisuus huolehtia siitä, että työt tulevat tehdyksi työntekijöiden sairastaessakin. Yrittäjällä ei ole ketään turvaamassa selustaa.

   • Mun duunissakin vain ihan ne akuutit tulevat hoidetuksi (pakosta) jonkun muun toimesta. Usein niihinkin pitää vähintään puhelimitse ottaa jotain kantaa saikulla. Kaikki muu pysyy siellä to do -listalla ja yleensä sairikselta palatessa sähköpostista löytyy koko joukko lisää tehtäviä listan jatkoksi :-)

 5. Kuosit toimii ihmeen tavalla älyttömän hyvin yhteen. Kukkamekkoa metsästämään!

 6. Värit ja kuviot kummasti piristävät syksyä, siitä vaan vielä kirkkaampiakin värejä..

 7. Osui ja upposi, viime viikot on tullut viiletettyä tuossa samaisessa takissa, ja etsinnässä ovat myös leopardihousut ja huivi. XD

   • Kun antaa pikkusormen, se voi viedä koko käden! Ainakin tällaiselle 80-luvun lapselle jonka altistui kuosille ennen kuin tajusi mitä on tapahtumassa. Nyt aikuisiällä leopardikuume iskee päälle tasaisin väliajoin…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.